Görümcemden tiksiniyorum

ablacım ben anlamıyorum böyle insanları..ilk hamile olduğumu öğrenince aklıma bebeğini kaybeden diğer eltim geldi nasıl söyliycem ona dedim ve gerçekten bunun için üzüldüm,ağladım..acaba yanlış anlar mı dedim..sonra o beni aradı,seni rüyamda gördüm bir sıkıntın mı var diye..anlattım ve inan çok sevindi..

işte böyle güzel insanlar da var ve arayıp sorar,benimle üzülür benimle sevinir..

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi..Amin..

konu sahibi bence biraz küçük yasta gereksiz kıskanclık yapmıs farkına varmıs
zaten bu işin kıskanclığı olmaz
önemli olan evlat sahibi olmak değil
önemli olan sağlıklı hayırlı bir evlat sahibi olmak,ona düzgün anne babalar olabilmek
ben ne anne babalar gördüm cocuğuna beddua eden döven söven, Allah herseyin hayırlısını güzelini nasip etsin

kadiş sen nasılsın iyisin dimi

benim arkadaşımın 2 komşusunun da çocukları yokmuş.birinin yanında çocuklarını bile kucağına alamazlarmış,diğerinin yanında ise rahat hareket ederlermiş.seneler sonra rahat hareket ettikleri komşusunun çocuğu oldu ama diğerinin çocuğu yk.insanların biraz da iyi niyetinin de etkisi var galiba.inşallah tez zamanda eltinin de bebeği olur.

bebeğiniz olunca çalışmayı mı düşünüyosunuz
eğer evde olacaksanız neden kv bebeğe baksın diye düşünüyosunuz anlayamadım:26:
o sizin bebeğiniz kendiniz bakın
ki şu an iki taraf da hamile bile değilken bu düşünceler................

Son düzenleme:
peki akıl vereyim: aklını başına al kıskançlıktan vazgeç içini temizle
kimse sana soracak değil çocuk yaparken ayrıca kv de mecbur değil çocuğuna bakmaya ille bi tercih yapmak durumunda kalır ve kızının çocuğuna bakmayı seçerse gönül koymayada hakkın yok annen baksın

Ben gelinimiz ve eltim bebek düşünüyoruz ve onlar benden çok geç evlendi.
Şimdi onlar hamile kalsa böyle kötü ve saplantılı bir düşünce içine mi girmeliyim.
Rabbim gelinimize eltime ve tabii tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı ahlaklı imanlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin sonra da dilerse Yüce Mevlam bana nasip etsin inşallah.
Kıskançlıkla en büyük zararı kendine verirsin arkadaşım.
İnşallah yazdığın gibi hatanın farkına varmışsındır.

kendinize güvenmiyorsaniz bebek dogurmayin !!

görümceniz bu düsüncelerinizi bilse
eminim hakli olarak o sizden tiksinir

bence çok kıskançsınız bu kıskançlıktanda öte bişey......
ben 7 yıllık evliyim 5 kez tüp bebek yaptırdım olmadı ve görümcelerim benim üstüme biri 2.ye biride 3.ye doğurdu ama asla kıskanmadım hatta tüp bebek tedavisinden negatif sonuç aldıktan 15 gün sonra doğum yaptı biri.......
bebeklerini çok sevdim her zaman...
benim yerime olsaydınız ne yapardınız bilmem......

Kıskanç insan mahrum kalır,
Kıskanç insan mahzun olur...

Canım kıskançlık da insanca bir duygu. Ama akıl denen bir nimet de var, Allah'a bu duyguyu kalbinden söküp alması için bolca dua et.
Allah hem görümcene, hem sana hayırlı evlat nasip etsin...

Kiskanclik yaptigimin farkindayim annem de bana cok takintili oldugumu soyluyor ama icimden geliyor engel olamiyorum.hayirli olsun diye mesaj atmamin sebebi de bu durumu bildigimi bilmesini istememden kaynaklaniyor

Yani gercekten hayirli olsun gibi bir düsünce yoktu kafanizda. Üzülmeyin bu kadar, hamile bile kalsa belki düser ya da canli dogmaz bebek. O zaman kayinvalideniz sizin bebeginize bakar. Allah esinizin ve ailesinin yardimcisi olsun. Cevremde sizin gibi hastalikli düsünceleri olan birisi olmadigi icin ne kadar sansli oldugumu farkettim birden bu yazdiklarinizla. Siz nasil bir yasam sürdünüz de bu tarz düsünceler hisler barindirabiliyorsunuz icinizde? Cocugu 6 yasina gelmis ve ona kardes düsünmesi kadar dogal ne olabilir? Kadinin size haber vermesi ya da izin almasi mi gerekiyordu? Daha sadece planda bile olsa dogmamis bile olsa evlat yahu bu! Düsmanimin bile -ki yok- hamile haberini alsam icimden hayirlisi olsun, saglicakla alsin kucagina derim.

ne kadarda kaynana meraklısıymışsın , ben bana uzak kızına yakın olmalarını isterdlm ,karışan çok bilmiş kaynana çekilmiyor ,hayat tecrübeniz çok az mış

Cok uzucu seytanin icinize kalbinize bukadar yaklasmasina nasil izin verirsiniz.tabii ilk once kendi kizininkine ilgi gostericek siz acilen bir psikologa gidin ve iki rekat namaz kilip allaha siginin seytanin serrinden ona sigin gorumcenide anla sen bebek istiyorsun diye istemicekmi hem bak veren allah alan allah boyle dusunme allah korusun bebegine bisey olur pisman olursun.tiksinmek cok agir ve bir muslumanin kullanicagi bir laf degil bolbol dua et kur an oku....allah evlatlariniza saglik versin ...kimseye guvenipte bir isede girismeyin yasli kadin hasta olur birbakarsin bebegine bakamaz buisler belli olmaz

Allah yardımcınız olsun ,bir şiir okumuştum baya uzun bir kısmını paylaşmak isterim,anlamaya çalışarak ookunursa mesaj açık

Hasete kapılanlar yemek bile yiyemez
Gördüğüne kıskanır Allah verdi diyemez

Haset büyük ateştir sahibini kor eder
Göremez hiç bir şeyi vicdanını kör eder ..
Allah dilediğini, dilediğine verir
Kimini zelil eder, kimini de yükseltir.
...
Her şeyde bir hikmet var deyip geçmeli öte
Muhterm kardeşlerim düşmeyelim hasete
(alıntıdır.)

Sayın elalidil,

her ne sebeple olursa olsun konu, mesaj silmek yasaktır.
Konu amacını aşmışsa silmek yerine yöneticilere mesaj atıp konunuzu kapattırmalıydınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…