Görümcemin bebek görme olayı

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.511
11.369
498
Görümcem 1 ay oldu dogum yapalı.Eşim bana bıraktı ama görmek istemiyorum.Sizce haksızmıyım;
Görümcemin dügunde gram faydasini gormedim.Ilk gelim evime benim.laf vurmam ile 6 ay sonra gelmis biri! Hastalikta saglikta arar sorar
Evine gittgmde hurmet eder.Ben 2 aylik hamileyken kurtaj olmak zorundakaldim.sadece aradi.sasirdim cok.10dakilada olsa ziyarete gelebilirdi.ama benim ailem sehir disinda.burda hic yakinim yok.illaki destek bekledim ve ben o sureci atlatrken gorumcem cikti tatile gitti.
Neyse unuttum gitti yani uzerini kapadim..gorumcem yeni ev aldi.ben gelin geldgmden bu yana tek hediye gormedim ondan.ona ragmen ev hediyelerini aldim hayirli olsuna gittim...
Tam 6 ay sonra biz tasindik esimle.ne tasinmaya geldi, nede hayurli olsua.haziranda tasindik biz yeni eve.
Gecen ay dogum yapti..ikilemde kaliyirdum ama inanim yinede esimin hatrina gidecektim benek gormeye fakat gecen hafta dedemi kaybettim ve cok cok zor gunler geciriyorum.Bi aramadı bile....bunun uzerine edimin amnesi " yegenin" diye fotografatmis dun.yani hala gormedin diyor git gor diyor.onlarin dilini cok iyi biliyorum.Esim hemen gelmis diyorki bebek gormeye gidelim..dedem vefat etti.arasaydi giderdim.hep ben tolerans gosteryorum.ki dogum yaptgnda defalarca aradim telefonda ilgilendim.hanimefendi utanmadan birde trip atiyor!! Esim bana hak veriyor lakin bu konunun tadimizi kacirnasi yordu su zor gunlerde.suzve yanlis olan ben miyim?

Görümce hep mesafeliymiş.
Mesela emek sarfedip beklentiye girmişsiniz bu hata.
Ev hediyesi alıp karşılık beklemişsiniz.
Size biçtiği değer ortada neden hala önemsiyorsunuz?
Eşiniz gitsin yeğenini görmeye.
Tepkisiz kalın.

Bence gitmeyin sizin takmayan birini neden takıyorsunuz ki kv eş vs. Boşverin oturun evinizde laf edilincede dedenizi söyleyin önceki şeyleri söyleyin gerekirse eşiniz gidip görüyorsa görsün ama siz gitmeyin

Eşinin kararı sana bırakması da güzel. Görümce hak ediyor yaptıklarıyla. İleride sorun olmayacağını düşünüyorsan bence gitme cnm...

Gidip giditmemen çokta karşı taraf için önemli gibi durmadığı için ben olsan bu konuda zahmet edip konu bile açmazdım
Sağlıklı sıhatli büyüsün o kadar iyi niyetle

Mesafeli görümce candır
Evliliğinize burnunu sokmuyor,hastalıkta sağlıkta arıyor,gidince hürmet ediyor.
Bilemedim ya
Lohusaymış birde.
Eşimin hatrınada olsa giderdim ben olsam.
Zaten ben başsağlığı dileme konusunda kıtım.Arayamam kolay kolay.Sözler yumruk olur boğazımda.Belki o da öyledir.

Görümcenizden çok beklentiye girmişsiniz. Kürtaj durumunuzda mesela, aramış işte, demek ki gelmeye gerek duymadı kendince. Tatili filan alakasız zaten, kendi hayatına ara verip sizin yanınızda olması gereken kişi görümce değil zira. Görümceniz hastalık olsun, sağlık olsun, misafirlik olsun, asgari ve mesafeli şekilde insanlığını, üstüne düşeni yapmış. Beklentilerinizi karşılayamamış olması onun sorunu değil. Kadının bir çocuğu olmuş, umrunuzda olmamış. Bu durumda artık o da ne cenazenizi ne sizi önemser, esas onun bu tepkisi yerinde. Siz hem ona kayıtsız kalıp hem niye ilgilenmedi diye bir de üzerine şikayetlenmişsiniz. Ben sizi tamamen haksız buldum açıkçası.

Mesafe nedir ve nasıl konulur iyi bilen görümceniz varmış,helal olsun o'na.
Eşinizi kişisel kaprisi ile fişteklemeyen, aile düzeninize karışmayan,gittiğinizde iyi ağırlayan ,hastalıkta sağlıkta arayan görümce bana göre çok iyi görümcedir.

Görümcenizin daha kırkı bile çıkmamış, lohusa kadının tüm hayatı değişmiş,belki uykusuzluk yorgunluk bol miktarda da lohusa depresyonundan başsağlığı için arayamamış olabilir.
Siz onu arayıp de tebrik etmiş miydiniz? Etmediyseniz hiç boşuna acım büyük demeyin.
Edit: Tekrar okudum aramışsınız.

Son düzenleme:
Gitmezsen sen de onun seviyesine düşmüş olursun. Bu haklı olmaktan daha kötü bir durum.

Çok saçma bir kapris yapıyorsunuz. Hadi sen duygusal olarak yipratici surecten grciyordun diyelim. Gorememissin bazi seyleri ama eşini ben burada hatalı buldum. Kv de haklı. Kardeşinin çocuğu olmuş hala gitmemiş. Senin gidip gitmemenin hiç bir önemi yok aslında. Ama eşinin gitmemesi kabul edilemez. Sebep de sen benim hanımın dedesi öldüğünde aramadın. Çok saçma. Kurtaj olduğunuzda gelmedi sadece aradı diye gönül koyuyorsunuz ama onun doğumuna da siz gitmemissiniz. Siz de sadece aramissiniz. Onun doğumundan sonraki 1 aylık sürede dedenizin vefat ettiğini düşünüyorum. Hadi doğumdan önce vefat ettiyse o zaman yasınız için yeterli süre geçmiş gözüküyor zaten.

kadın zaten mesafeliymiş hep ev görmesi gereksiz olmuş ama yine de şu an haklı bile sayılabilir. neden derseniz siz kürtaj için görmeye gelmediğini sorun etmişsiniz ama o doğum yapmış, bir ay olmuş, 40 ı çıkacak hala gitmemişsiniz. dedeniz 2. dereceden aileniz sayılır önce 1. dereceden olan sorumluluklar gelir bana göre. kısaca eminim ki bebeğini görmeye gitsen o da en azından çocukla gelemese de arardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…