• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin bebek görme olayı

Mesafe nedir ve nasıl konulur iyi bilen görümceniz varmış,helal olsun o'na.
Eşinizi kişisel kaprisi ile fişteklemeyen, aile düzeninize karışmayan,gittiğinizde iyi ağırlayan ,hastalıkta sağlıkta arayan görümce bana göre çok iyi görümcedir.

Görümcenizin daha kırkı bile çıkmamış, lohusa kadının tüm hayatı değişmiş,belki uykusuzluk yorgunluk bol miktarda da lohusa depresyonundan başsağlığı için arayamamış olabilir.
Siz onu arayıp de tebrik etmiş miydiniz? Etmediyseniz hiç boşuna acım büyük demeyin.
Edit: Tekrar okudum aramışsınız.
Mesafeyi koymakmi! Sizin gibi kaprisi bol biri degilim emin olun..aradim evet.acimda buyuk.gidin ofkelerinizi baska yerde kusun

Çok saçma bir kapris yapıyorsunuz. Hadi sen duygusal olarak yipratici surecten grciyordun diyelim. Gorememissin bazi seyleri ama eşini ben burada hatalı buldum. Kv de haklı. Kardeşinin çocuğu olmuş hala gitmemiş. Senin gidip gitmemenin hiç bir önemi yok aslında. Ama eşinin gitmemesi kabul edilemez. Sebep de sen benim hanımın dedesi öldüğünde aramadın. Çok saçma. Kurtaj olduğunuzda gelmedi sadece aradı diye gönül koyuyorsunuz ama onun doğumuna da siz gitmemissiniz. Siz de sadece aramissiniz. Onun doğumundan sonraki 1 aylık sürede dedenizin vefat ettiğini düşünüyorum. Hadi doğumdan önce vefat ettiyse o zaman yasınız için yeterli süre geçmiş gözüküyor zaten.
Peki esim 2 defa siddetli hastalandignda kardesinin gelmemesi esimi hakli cikarirmi? Ben 5 saat sanci odasimda beklerken onun sadece aramasi ve gelmemesi yine onumu hakli kilar??

Çok saçma bir kapris yapıyorsunuz. Hadi sen duygusal olarak yipratici surecten grciyordun diyelim. Gorememissin bazi seyleri ama eşini ben burada hatalı buldum. Kv de haklı. Kardeşinin çocuğu olmuş hala gitmemiş. Senin gidip gitmemenin hiç bir önemi yok aslında. Ama eşinin gitmemesi kabul edilemez. Sebep de sen benim hanımın dedesi öldüğünde aramadın. Çok saçma. Kurtaj olduğunuzda gelmedi sadece aradı diye gönül koyuyorsunuz ama onun doğumuna da siz gitmemissiniz. Siz de sadece aramissiniz. Onun doğumundan sonraki 1 aylık sürede dedenizin vefat ettiğini düşünüyorum. Hadi doğumdan önce vefat ettiyse o zaman yasınız için yeterli süre geçmiş gözüküyor zaten.
Konuyu iyi okusaniz keske!!!! O kurtajima, hastaligima ev ziyaretime gelmedgi icin bende gitmiyorum artik!!

Senin gidip gitmemen cok onemli degil ama esinin simdiye kadar gitmis olmasi gerekirdi.

Beklentilerinizde fazla geldi. Dugunde kimin yardımı oluyor ki gorumcenin olsun. Kendi adima esim disinda kimseden beklentiye girmem. Kimsenin boyle bir mecburiyeti yok.

Sizinle ilgili seyleri gormezden geliyorsa sizde gitmeyin. Hak etmiyor demektir. Cocul icin hediye alip eşinizle gonderin.

Iliskileriniz minumum seviyede sizde o sekilde hareket edin.

Görümce hep mesafeliymiş.
Mesela emek sarfedip beklentiye girmişsiniz bu hata.
Ev hediyesi alıp karşılık beklemişsiniz.
Size biçtiği değer ortada neden hala önemsiyorsunuz?
Eşiniz gitsin yeğenini görmeye.
Tepkisiz kalın.
Söyledim.bensiz gitmez.benim.kadar esiminde kirginliklari var.mesafe degil bu.dusuncesizlik! Duyarsizlik.zira esim 2 defa rahatsizlik gecirdi yine gelmedi.simdi neylersin boyle katdesi...benim umrumda degilde etraftan baski yapiliyor git diye

Öncelikle başınız sağolsun.
Ama görümceniz doğum yapalı 1 ay olmuş, sizin kaybınız ise 1 hafta.
Arayıp tebrik etmediniz mi ?
Ben olsam, doğumumu hayırlamayanı, baş sağlığına aramazdım mesela...
Arayip teprik ettim aracimizin olmadgni biliyor ve calistgimida.

Dedemin vefati olmasaydi giderdim yani

Görümcem 1 ay oldu dogum yapalı.Eşim bana bıraktı ama görmek istemiyorum.Sizce haksızmıyım;
Görümcemin dügunde gram faydasini gormedim.Ilk gelim evime benim.laf vurmam ile 6 ay sonra gelmis biri! Hastalikta saglikta arar sorar
Evine gittgmde hurmet eder.Ben 2 aylik hamileyken kurtaj olmak zorundakaldim.sadece aradi.sasirdim cok.10dakilada olsa ziyarete gelebilirdi.ama benim ailem sehir disinda.burda hic yakinim yok.illaki destek bekledim ve ben o sureci atlatrken gorumcem cikti tatile gitti.
Neyse unuttum gitti yani uzerini kapadim..gorumcem yeni ev aldi.ben gelin geldgmden bu yana tek hediye gormedim ondan.ona ragmen ev hediyelerini aldim hayirli olsuna gittim...
Tam 6 ay sonra biz tasindik esimle.ne tasinmaya geldi, nede hayurli olsua.haziranda tasindik biz yeni eve.
Gecen ay dogum yapti..ikilemde kaliyirdum ama inanim yinede esimin hatrina gidecektim benek gormeye fakat gecen hafta dedemi kaybettim ve cok cok zor gunler geciriyorum.Bi aramadı bile....bunun uzerine edimin amnesi " yegenin" diye fotografatmis dun.yani hala gormedin diyor git gor diyor.onlarin dilini cok iyi biliyorum.Esim hemen gelmis diyorki bebek gormeye gidelim..dedem vefat etti.arasaydi giderdim.hep ben tolerans gosteryorum.ki dogum yaptgnda defalarca aradim telefonda ilgilendim.hanimefendi utanmadan birde trip atiyor!! Esim bana hak veriyor lakin bu konunun tadimizi kacirnasi yordu su zor gunlerde.suzve yanlis olan ben miyim?
Bencede gidin sırf bebeğin hatırı için büyük ihtimalle görümceniz de şöyle düşünüyordur ben doğum yaptım yeğenlerini ziyarete gelmediler ben neden taziyeye gideyim diye bilmiyorum ama belki siz gitmiş olsaydınız bebek görmesine oda size gelebilirdi.

Görümce , kayın valide ,elti hatta tüm insanlardan sizin gibi düşünmesini beklemeyin.
Bence gidin eşiniz için.
Gittiğinizde dersiniz daha önce gelecektim dedem vefat ettiği için moralim bozuktu gelemedim.
Mümkün olduğunca az oturup kalkarsınız.
Takılmayın.
Şuan moraliniz bozuk dedeniz ile bağlarınız kuvvetli ise zor.
İnsan sevdiği birinin ölümünden çok etkilenir.
Yinede takmayın önemsemeyin eşiniz ile huzurunuzu bozacak bir koz vermeyin.
Eşin ile mutlu ise gerisini kulak arkası yap.
Bil bilmezden gel , duy duymazdan gel bırak onlar sinir olsun en neşene bak.

Görümcenizden çok beklentiye girmişsiniz. Kürtaj durumunuzda mesela, aramış işte, demek ki gelmeye gerek duymadı kendince. Tatili filan alakasız zaten, kendi hayatına ara verip sizin yanınızda olması gereken kişi görümce değil zira. Görümceniz hastalık olsun, sağlık olsun, misafirlik olsun, asgari ve mesafeli şekilde insanlığını, üstüne düşeni yapmış. Beklentilerinizi karşılayamamış olması onun sorunu değil. Kadının bir çocuğu olmuş, umrunuzda olmamış. Bu durumda artık o da ne cenazenizi ne sizi önemser, esas onun bu tepkisi yerinde. Siz hem ona kayıtsız kalıp hem niye ilgilenmedi diye bir de üzerine şikayetlenmişsiniz. Ben sizi tamamen haksız buldum açıkçası.
Konu bana mesafeli olmasi degil abisinede mesafeli olmasi.esim agir hastalandgnda gelmemesinide gectim insan abisinin evine gelmiyorsa abininde kirginliklari olmaz mi? Biz zaten gidecektik.aracimiz yok.evi ucra bi yerde dolmus vs gidemeyecek mesafede.ki 2 defa aradim.ama dedemin vefatinda bir mesaj dahi atmamasindan sonra gitmek icimden gelmiyor

Bence sen gorevini yap bebegi gormeye git. Ne kadar erken o kadar iyi. Hayat o kadar kisa ki o sunu yapti ben bunu yaptim seklinde tutulan ceteleler manasiz. Demiyorum ki kendinizi ezdirin ama gidin bebegi gorun isterseniz bir daha aramayin sormayin..

hiç birisi önemli değil de dedem vefat edince aramayan insana gitmezdim kv fotoğraf atınca da söylerdim açık açık ki herkes hatasını bilsin. başınız sağolsun

Görümcem 1 ay oldu dogum yapalı.Eşim bana bıraktı ama görmek istemiyorum.Sizce haksızmıyım;
Görümcemin dügunde gram faydasini gormedim.Ilk gelim evime benim.laf vurmam ile 6 ay sonra gelmis biri! Hastalikta saglikta arar sorar
Evine gittgmde hurmet eder.Ben 2 aylik hamileyken kurtaj olmak zorundakaldim.sadece aradi.sasirdim cok.10dakilada olsa ziyarete gelebilirdi.ama benim ailem sehir disinda.burda hic yakinim yok.illaki destek bekledim ve ben o sureci atlatrken gorumcem cikti tatile gitti.
Neyse unuttum gitti yani uzerini kapadim..gorumcem yeni ev aldi.ben gelin geldgmden bu yana tek hediye gormedim ondan.ona ragmen ev hediyelerini aldim hayirli olsuna gittim...
Tam 6 ay sonra biz tasindik esimle.ne tasinmaya geldi, nede hayurli olsua.haziranda tasindik biz yeni eve.
Gecen ay dogum yapti..ikilemde kaliyirdum ama inanim yinede esimin hatrina gidecektim benek gormeye fakat gecen hafta dedemi kaybettim ve cok cok zor gunler geciriyorum.Bi aramadı bile....bunun uzerine edimin amnesi " yegenin" diye fotografatmis dun.yani hala gormedin diyor git gor diyor.onlarin dilini cok iyi biliyorum.Esim hemen gelmis diyorki bebek gormeye gidelim..dedem vefat etti.arasaydi giderdim.hep ben tolerans gosteryorum.ki dogum yaptgnda defalarca aradim telefonda ilgilendim.hanimefendi utanmadan birde trip atiyor!! Esim bana hak veriyor lakin bu konunun tadimizi kacirnasi yordu su zor gunlerde.suzve yanlis olan ben miyim?
Basiniz sağolsun
Karşılık beklemeden yapılan her şey gözümde daha değerlidir kisisel görüşüm . ....
Gitme deme hakkina sahip değilim lakin uygun bir dille kirinliginizi ifade edebilirsiniz olgunluk bunu gerektiriyor :ıslık:

Arayip teprik ettim aracimizin olmadgni biliyor ve calistgimida.

Dedemin vefati olmasaydi giderdim yani
ben anlamadım mesafe çok mu uzak
açıkçası kürtaj da bende gitmeyi gerek görmezdim sanki mesafe uzaksa tabi
ama herkesin beklentisi farklı tabi

dedeniz vefat etmiş tabiki en azından aramalıydı
soğukmuş görümceniz
başınız sağolsun Allah rahmet eylesin

Back
X