Görümcemin buna ne hakkı var ?

sizden büyükmüş ya kıskanıyoda olabilir konuştuğu filan yoksaa aklıma o da geldii şimdiii

Tabikide nişandan sonra böyle oldu.Nişanımız olacak stüyoya foto için gittik buda geldi bizle oda çekinecekmiş.Eşim beni gördü çok güzel olmuşsun dedi.Bu bir kavga çıkardıki o güzelde ben değilmiyim sen ne demek istiyorsun başladı birde sesler yükseliyo rezil olduk içeri babam girdi o zaman sesini kesti.Yani başındanda belittiğim gibi çok uzun mevzularımız var bizim.

Hep kavgalarımız onun yüzünden olur zaten bazen eşim benden soğurmu bu kavgalar yüzünden diyede düşünmeden edemiyorumm...

anladım artıkk..sizi kıskanıyo işte tez zamanda evlendirmek gerekk :) ona güzelsin diyen bi erkek lazım bence....

anladım artıkk..sizi kıskanıyo işte tez zamanda evlendirmek gerekk :) ona güzelsin diyen bi erkek lazım bence....

Ya sanki tanıyormuş gibi yazıyorsun her yazdığın cukk diye oturuyo gerçektende öyle kleopatra zannediyo kendini o yüzdende öyle herkesle konuşmuyo memur olcak maddi durumu iyi ferah olacak o gece geç yatıp sabah geç uyanacak arada bir çıkıyoda sonra nasıl oluyosa bi daha ayrılıyo hee bide söylemiyo kimseye erkek arkadaşı olduğunu öyle kendi kendine konuşup konuşup tez zamanda ayrılıyo..

tahmin yürüttümm tuttu desenee.. kendi çalışıyomu amann ölesne bi şans gelir ki gör de bakkk..hayırlısıyla evlensin de sen de kurtull o zaman bunları yapamaz kendi ailesiyle uğrasır sana da karışamaz ...

Yok canım çalışmıyo kayınpederim emekli adamcağız onun parasını yiyomuş baba parası yiyomuş.pek karışanıda yok kısaca özetlemek gerekirse 'yan gel osman bin dönüm bostan' yaşıyo hayatını

Görümcenin hakkı yok da bu hakkı ona verende de suç.
Sen en başından tavrını koysan böyle olmazdı, eşin haddini bildirse böyle olmazdı.
Mesela benim eşyalarımı biri kullandığı zaman ben onu çöpe atarım bunu komşumuz bile bilir :)
En başta bunu hissettirmen lazımdı ki senin eşyalarını kullanmasın. Sen çok yüz vermişsin.
Böyle susmaya devam edersen işin zor. Aç ağzını artık 2 kelime söyle oturt yerine esir misin sen.
Kocana yanlış yapmadıkça ondan izin aldıkça her istediğini yapmakta özgürsün ona ne?
Kocan da ağırlığını koysun biraz ana kuzusu mu bu adam böyle tuvalete giderken de izin alsın bari.
Görümcene gelince evlenememiş ya [gerçi kim onu ne yapsın da :)] kıskanıyor demek ki.
Sen bile evlenmişsin o evde kalmış. Onun kafasındaki düşünce bu.
Bunun acısını da senden çıkarmaya çalışıyor. Hayatında biri olunca düzeliyorsa.
Tez vakitte koca bulun ona siz hep bir elden :)
Akrabalarının yanına da git, ordan da kaynanana geç görsünler günlerini.
Eşin de bir şey derse haddini bildir altta kalma.
Böyle bir şey yapıyorsa oldu olacak kendisi annesiyle otursun görümcen gelsin sana kocalık yapsın o zaman.

Her kelimen doğru çok dobra yazmışsın helal olsun.Nedendir bilmiyorum daha öncedende yazdığım gibi laf söyleyemiyorum cesaret edemiyorum.dediğin gibi buda benim açımdan hep olumsuzluk doğuruyo

Her kelimen doğru çok dobra yazmışsın helal olsun.Nedendir bilmiyorum daha öncedende yazdığım gibi laf söyleyemiyorum cesaret edemiyorum.dediğin gibi buda benim açımdan hep olumsuzluk doğuruyo

Sağol. Bak şöyle bir durum var. Sessiz kalırsan seni herkes ezer. Eşinde, dostunda, komşunda, akrabalarında herkes ezer.
Susmaman lazım canını sıkan şeylere tepki vermen lazım sessiz kalırsan olmaz sen yıpranırsın kimseye bir şey olmaz.
Cesaretini topla. Cesaretini kıran eşin. Eşini yanına almaya çalış tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış ya tatlı tatlı işle eşini ki senin yanında olsun her zaman zaten olması gerekende bu ya neyse.

Teşekkür ederim sanırım istediğim cevap bu.Şimdiye kadar hep eşime patladım diyorumya evliliğimin yıpranmasından korkuyorum bir değil beş değil kv görümce kavgası ilk kapılarına gittiğim gece başlamıştı.O gün bugün eşimede çok yüklendim kendimide çok yıprattım bir yolunu bulup dişimi göstericem inşallah...

Rica ederim. Eşini de çok yıpratma. Olan size olur kv görümce ikilisini sevindirirsin.
Artık yüklenmeden tatlı tatlı halletmeye çalış fırsatını bulduğunda da hadlerini bildirirsin.
Tabi kocanı da zor duruma düşürmeden yap yapacağını.

çook güzel yazmışsınızz katılıyorum dediklerinize....

benim eşimde böyledir. ailesi gereksiz yere yorum yapar eşim az daha yüz verse ileri gidecekler yani. ben çıldırırım falan oda ben onların lafınamı gidicem bırak konuşsunlar der. eskiden çok takardım herseferinde eşime ekşirdim sorun çıkardı eşimle aramda.

mesela şimdi görümcmle senin arandaki olay geçse net kapanınca alaycı bişekilde ayyy gitmesemmi kardeşin izin vermiyo ya kızarsa derdim gülerek. emin ol ozaman hiç sorun çıkmıyo ti ye alınca sende snir olmuyosun eşinde bu durumdan rahatsız olduğunu öğrenmiş oluyo ama başının etini yemediğin için aranız bozulmuyo.

istisna durum oluyo tabi bide regli dönemimde olduysa of offffff başlıyorum dırdıra noluyo ayıkınca diyorum naptın ya yine tutamadın çeneni :))

eşin onu dinlemiyo madem sende takma..
bırak konuşsun..
çok rahatsız olursan ver cevabını..
ona kızıp eşine patlaman yersiz...

Ne güzel tecrübeyle başetme yolunu bulmuşsunuz.Bende çok yıpratıyorum şimdi kendimi birazda evliliğimin ilk yılları olduğu için ve tecrübesizlikten vede hazır cevep olamadığığm için eşimle ilişkimiz yıpranıyo ama artık karar verdim kendimce bulacağım bir yolunu yeteer artık ilk değil bu.Sizin başaetme yolunuzda güzelmiş bunuda deneyeceğim teşekkür ederim

eşin onu dinlemiyo madem sende takma..
bırak konuşsun..
çok rahatsız olursan ver cevabını..
ona kızıp eşine patlaman yersiz...

Canım doğru söylüyosunda haklı yere ağzının payını versemde sonuçta eşim beni haksız buluyo her koşulda.Eşim beni sözde destekliyo...destekler görünüyo yani

Güzelim,sen baştan yüz vermişsin.Sessiz kalmışsın,o da tepene çıkmış.Şimdi baş edemiyorsun ve kocana patlıyorsun.Erkekler bizler gibi bakmaz olaya.Onun kardeşi.Çok dikkate almıyordur,önemsemiyordur.Sen kendin cevap vermen gerektiği yerde eşin cevap versin bağırsın istiyorsun.Görümcen anlattığın kadarıyla,kendini çok fazla geliştirmemiş,patavatsız bir kız.Zaten size uzak oturuyorlar sanırım.Önemli olan senin eşinle problemin var mı?Sen eşim beni savunmaz diyorsun.Sen kendini karışılan,herşeye sessiz kalan susan durumuna getirme,kendini kendin savun.Sen eşinle aranı hoş tutmaya bak.Dönüp neden laf söylemedin diye eşine bağıracak yere,biraz üzgün dur,kardeşinin herkesin içinde böyle davranması beni çok mahcup etti çok üzüldüm de.Bir kaç böyle davranışında yine aynı hareketi yap.Mesela ben olsam,kız karıştığı zaman,biz abinle kendimiz karar verebiliriz de geç.Aynı ortamda olduğunuz zamanda laf arasında ben kimsenin eşyalarını karıştırmam,kimse de benimkini karıştırsın istemem de.Makyaj malzemelerini atmak yerine,ben başkasının kullandığını kullanamıyorum alerji yapıyor bunları sen kullandın senin olsun de ona ver.

Merhaba Canım,

Ne diyeceğimi bilemedim Allah yardımcın olsun. Bende görümceyim, iki kardeşiz abim ve ben. Abimin eşi benden 2 yaş küçük ama biz her zaman arkadaş gibi olduk hatta yengem ben kendi ablalarımdan görmediğim yakınlığı gördüm sende der her zaman. Sizi kıskanıyor olabilir ama bende bu kıskançlığa bir anlam veremiyorum. Abim evlendiğinde bende bekardım ama öyle abimi paylaşamama gibi bir durum söz konusu olmadı sonuçta ben kızkardeşim o eşi ikimizinde yeri farklı. Hatta biz abimler ilk evlendiğinde aynı evde yaşadık. Yani bizim yanımıza gelin geldi. Bende tam tersi durum var kıskanmak şöyle dursun akşamları ya da hafta sonları birlikte kıyafet seçer giydirir saçlarını fönler makyajını yapardım kocasıyla gezmeye gideceği zamanlar bana sende gel derdi ne işim var benim be kara kedi gibi aranızda siz birlikte gidin derdim. Annemle sorun yaşasalar annemi sustururdum hep sen şimdi böyle konuşuyorsun tartışıyorsun abim odada duyuyor senin yüzünden aralarımı açılsın istiyorsun araları açılırsa senin eline ne geçecek anne diyordum susturuyordum. Onlardan iki yıl sonra da ben evlendim. Yengem 14 yıldır ailemizin içende ve aramızda hiç bir sorun yaşanmadı bugüne kadar.

Canım beş parmağın beşide bir değildir benimde etrafımda gelin görümce çok iyi anlaşanlar var fakat herkesin bir sınavı var misali buda benim sınavım diyorum.Kıskançlık var,yönetmek istiyo sanki bizim aklımız yetmiyo.Bunu çok şımartmışlar annem hep der bundaki hareketler beş yaşındaki çocukta yok diye kendi teyzesi bile yakasını silkeler bıkmış ondan.Yani böyle tatmin edilemeyen bir egosu var.Mesela benden izinsiz ayakkabımı giymiş tokası kırılmış söylemiyo bile böyle böyle diye.Şimdi diceksinki neden verdin .Benden izin almıyoki kafasına göre abisinden çok yüz buluyo.Bir an önce evlensede gitse diye bakıyom ama galiba karşı tarafta pek tahammül edemiyo ona

Canım cevabın için teşekkür ederim yazdıklarında işime yarayacak çok şey var.Yok canım ben hiç yüz vermedim aslında.Hatta başta çokta mesafe koydum.Çünkü gideceğimiz gecikmiş balayımız vardı eşimle mesela ona planlar yapıyoruz bakıyoruz pat diye o da atlıyo bizle gelecek.Bizden uzaklar evet bir avantaj gibi ama biz şu an balıkesirdeyiz burdan önce istanbuldaydık orada 9 ay kaldık istanbula geldi 3 ay kaldı yanımızda şimdide gelecek eşimin ısrarları üzerine burdan sonra izmire gideceğiz orayada gelecekmiş.Gelsin bişey demiyomda adam gibi durmuyo nifakçı.eşim durumumuzu bilir yinede çağırır sabrımı sınıyolar canım ne deyim.Ama artık mesafe koymam gerek yeniden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…