Gorumcemin derdi ne?

Iyi sabahlar herkese, direk konuya geciyorum. Gorumcemin bir kizi var, ilkokula gidiyor. Gorumcemle kocasi haziran ayinda 3 hafta tatile gideceklermis. Tutturmus kizini bize birakmak istiyor. Dayisiyla vakit gecirsinmis baglari guclensinmis kardesi yegeniyle ilgilensinmis.
Iyi hos da, biz haziranda calisiyoruz o cocuga kim bakacak gunduzleri? Haziranda okul kapaniyor diye saniyor ki karne gunuyle biz de eve gidip yatiyoruz. Isten izin al iznin yok mu diyor bana. Dalga mı geciyorsun benle be kadin.
Ayrica keyfi bi tatil icin kucuk bi cocugun sorumlulugunu alamam ben 3 hafta. Gorumcem benden nefret ediyor zaten kizin 1 tel saci kopsa ustume saldirir. Emanetin cani tezdir birakacak baska kimsesi olmasa zor durumda olsa basimin ustunde yeri var ki daha once yine keyfi geldi birakti kac gun sesimi cikarmadim tatil gunlerimde, kizla ilgilendim her yeri gezdirdim. Ama 3 hafta uzun bi sure korkarim. Ayrica annesine biraksin anneanne dede baksin daha uygun degil mi? Bir de biz bebek icin doktora gidiyoruz iliski gunu saati falan veriyor ayrica gerilirim evde baskasi varken. 1 hafta olsa tatilin seve seve bakardim ama keyfi sorumluluk kabul edemem dedim esim de benimle ayni fikirde. Biz onu gider gerekirse her gun goruruz ama 1 aya yakin bi sure yatili olmaz dedi.
Sen misin bunu diyen, gorumcem gitmis tum ailesine arkadaslarina benim kizimi istemedi benim kizimi evinde barindirmadi, kucucuk cocuga bir tabak fazla koymak zor geldi, dayisini kizimdan uzaklastirmak istiyor yilan gelin diye dedikodu yaymis. Esimin halasi telefon acip sen niye benim yegenimin kizini evine kabul etmiyorsun diye hesap soruyor bana.
Bu isi sakince nasil hallederim? Kayınvalidemle de aram kotu, o da laf sokup durdu arayip belliydi niyetin oglumu bizden uzaklastirmak diye sacmaladi. Yoksa sertce cikisip susturmaya mi calisiyim herkesi neyden anlar bu insanlar? Gorumcemin tatili icin is yerinden izin alacakmisim ben akla mantiga sigiyor mu?
Kizi istemiyosun 1 tabak fazla koy ne var demeyin ben emanet cocuktan korkarim 3 hafta dedigim gibi.
Anlamış Değilim bu görümcelik unvanı alınca bayanlarda senetmiş imzalıyorlar gelinleri Can'larından bezdireceğiz diye :işsiz:kötü görümce ığğğğ nelet gelsin kötü görümcelere inşallah amin diyin kızlar :dua:

Kaynanama anne demiyorum inatla :KK70: Esim konustu halletti cok sukur.
Zaten kaynanaya neden anne denirki anlayamadim gitti.
ben 4eltiyim ve icimizde tek ben ....ana diyorum
kayinlarimda gorumumde durumu kabullendi.
esimede anneme ...anne de.yada haci ana baba de derim.
Sahsen gelinlerim bana sadece ismimlede hitap edebilir onemli olan saygidir.

oh görümcen tatil yapsın sende iznini onun çocuğuna bakmak için kullan sanki senin tatil yapmaya hakkın yok ayrıca biz tatile çocuklar eğlensin mutlu olsun diye çıkıyoruz çocuğunu bırakıp nasıl gidebiliyor anlayamadım doğrusu boşver hiç takma böyle dengesiz insanları sadece huzur bozmaya yararlar zaten

evet o güncellemeyi okuduktan sonra yaptım yorumumu.eşin bu konuyuda bi şekilde halletti,senin telefonundanda engellemiş ama bu insanlar başka bi sorunla yine çirkefliklerini göstercekler.eşinin ana kuzusu olmaması en büyük şansın, huzurunuzn bozulmasına izin vermiyo ama yinede zor bi hayat.
Benden uzak Allaha yakinlar, olmasalar daha iyi olurdu ama en buyuk sansim esim. Sehir degistirmeyi de dusunuyoruz, her evliligin bi zorlugu var :)

3 hafta tatil mi olur görümcenin eşi demiyor mu 3 hafta çocuk mu bırakılır diye eşinin izni nasıl var 3 hafta. Ayrıca Haziran ayı zaten Ramazan nasıl gidecekler tatile 3 hafta anlamadım zaten tüm Haziran oruçlu olmayacak mıyız? karı koca oruç tutmuyorlar mı tutmasalar bile Ramazan ayında nasıl rahat edecekler ki anlamadım zaten okullar da kapanmıyor o dönemde daha okula giden çocuğu da kimse bırakmaz zaten bana saçma geldi yazdıklarınız.
Oruc tutmuyorlar, her aile Ramazan ayinda dini hassasiyet gostermiyor. Ramazan'da rahat etmekle ne ilgisi var? Adamin akli bi karis havada, gorumcem ne derse he he karicim.
Siz her anneyi ve aileyi ayni sandiniz sanirim, kizin okulu mokulu farketmez tatil de annesine verir gider umrunda olmaz. Yapmadigi da sey degil.

ben insnlrin çocuk bırakma olayina bitiyorum acikcasi . nasil bir guven nasil bir bastanatmadir bu . :(

eltimde anca bana bırakıyordu tasindik da kurtulduk emrivaki yapiyirdu yaa sirf bana degil kendi tozacak diye konu komsuya da bırakıyordu :(

Gorumcenin tek derdi saglam bir dayak istegi canim. Islatıp ıslatıp doveceksin.

Simdi senin esinle arandaki iliskinin hassas noktalarini kimse bilmez. O yuzden burdaki tavsiyelerin esinle aranda problem teskil etmeyecegi, seni onun gozunde "hakliyken haksiz"duruma sokmayacagi onerileri al.

Onunde bence uc yol var.

1) Masumane bir sekilde esine bu halasinin telefonunu, annesinin tavrini tum bunlarin sebebi olan o malum dedikodu cemberini uzulerek anlat. Kendini niyetini iyi yanlarini hep buyute buyute goster. Erkeklerin genel olarak kendi fikirleri yoktur algi yonetimi ile yonetilirler. Algilariyla diledigin gibi oynayabilirsin.Bunlara layik olmadigindan ve onun buna musade etmememesi gerektiginden dem vur. Aksi halde daha fazla bu sekilde cekemeyeceginden bahsederek esinin gonlunde "kaybetme" korkularini filizlendir. Esin de zaten senin yanindaymis senin icin uygun ve guzel olan yol bence bu. Birak da esin problemi cozsun sende kendine bir kahve yap olanlari izle. "Cocumu abimi bizden uzaklasiyor konşular"i iyice gorsunler de hizaya gelsinler.

2) O gorumceyi ara agzina geleni say. Esine onu bir daha bu evin kapisindan gecirmeyecegini kendi gorusmek istiyorsa onun evinde bulusup konusmasi gerektigini artik bu tavirlara katlanamadigini soyle. Bu yol biraz göturuleri olan bi yol.

3) Gorumcenle kvni islak sopayla agzina agzina vur. Gonul diyor.

Gorumcenin tek derdi saglam bir dayak istegi canim. Islatıp ıslatıp doveceksin.

Simdi senin esinle arandaki iliskinin hassas noktalarini kimse bilmez. O yuzden burdaki tavsiyelerin esinle aranda problem teskil etmeyecegi, seni onun gozunde "hakliyken haksiz"duruma sokmayacagi onerileri al.

Onunde bence uc yol var.

1) Masumane bir sekilde esine bu halasinin telefonunu, annesinin tavrini tum bunlarin sebebi olan o malum dedikodu cemberini uzulerek anlat. Kendini niyetini iyi yanlarini hep buyute buyute goster. Erkeklerin genel olarak kendi fikirleri yoktur algi yonetimi ile yonetilirler. Algilariyla diledigin gibi oynayabilirsin.Bunlara layik olmadigindan ve onun buna musade etmememesi gerektiginden dem vur. Aksi halde daha fazla bu sekilde cekemeyeceginden bahsederek esinin gonlunde "kaybetme" korkularini filizlendir. Esin de zaten senin yanindaymis senin icin uygun ve guzel olan yol bence bu. Birak da esin problemi cozsun sende kendine bir kahve yap olanlari izle. "Cocumu abimi bizden uzaklasiyor konşular"i iyice gorsunler de hizaya gelsinler.

2) O gorumceyi ara agzina geleni say. Esine onu bir daha bu evin kapisindan gecirmeyecegini kendi gorusmek istiyorsa onun evinde bulusup konusmasi gerektigini artik bu tavirlara katlanamadigini soyle. Bu yol biraz göturuleri olan bi yol.

3) Gorumcenle kvni islak sopayla agzina agzina vur. Gonul diyor.
İlk yoldan gittim icabina baktik canim ;)

Iyi sabahlar herkese, direk konuya geciyorum. Gorumcemin bir kizi var, ilkokula gidiyor. Gorumcemle kocasi haziran ayinda 3 hafta tatile gideceklermis. Tutturmus kizini bize birakmak istiyor. Dayisiyla vakit gecirsinmis baglari guclensinmis kardesi yegeniyle ilgilensinmis.
Iyi hos da, biz haziranda calisiyoruz o cocuga kim bakacak gunduzleri? Haziranda okul kapaniyor diye saniyor ki karne gunuyle biz de eve gidip yatiyoruz. Isten izin al iznin yok mu diyor bana. Dalga mı geciyorsun benle be kadin.
Ayrica keyfi bi tatil icin kucuk bi cocugun sorumlulugunu alamam ben 3 hafta. Gorumcem benden nefret ediyor zaten kizin 1 tel saci kopsa ustume saldirir. Emanetin cani tezdir birakacak baska kimsesi olmasa zor durumda olsa basimin ustunde yeri var ki daha once yine keyfi geldi birakti kac gun sesimi cikarmadim tatil gunlerimde, kizla ilgilendim her yeri gezdirdim. Ama 3 hafta uzun bi sure korkarim. Ayrica annesine biraksin anneanne dede baksin daha uygun degil mi? Bir de biz bebek icin doktora gidiyoruz iliski gunu saati falan veriyor ayrica gerilirim evde baskasi varken. 1 hafta olsa tatilin seve seve bakardim ama keyfi sorumluluk kabul edemem dedim esim de benimle ayni fikirde. Biz onu gider gerekirse her gun goruruz ama 1 aya yakin bi sure yatili olmaz dedi.
Sen misin bunu diyen, gorumcem gitmis tum ailesine arkadaslarina benim kizimi istemedi benim kizimi evinde barindirmadi, kucucuk cocuga bir tabak fazla koymak zor geldi, dayisini kizimdan uzaklastirmak istiyor yilan gelin diye dedikodu yaymis. Esimin halasi telefon acip sen niye benim yegenimin kizini evine kabul etmiyorsun diye hesap soruyor bana.
Bu isi sakince nasil hallederim? Kayınvalidemle de aram kotu, o da laf sokup durdu arayip belliydi niyetin oglumu bizden uzaklastirmak diye sacmaladi. Yoksa sertce cikisip susturmaya mi calisiyim herkesi neyden anlar bu insanlar? Gorumcemin tatili icin is yerinden izin alacakmisim ben akla mantiga sigiyor mu?
Kizi istemiyosun 1 tabak fazla koy ne var demeyin ben emanet cocuktan korkarim 3 hafta dedigim gibi.
konuyu okuyunca düşündüğüm şey ne kadar ge..z...lı insanlar var... pes doğrusu diyecek söz bulamıyorum. Allah size kolaylık versin. Neyse ki eşiniz ailesinin hatasını görebiliyor ya göremeseydi?

Esim de kabul etmedi 3 hafta kucuk cocugu emanet alamam dedi.

Boyle ruh hastasi anneler yetistiriyor yeni nesili iste. Zor durum olsa gercekten bakayim ama kadinin amaci huzur bozmak, kizi oksurse hapsirsa vay sen benim kizima duzgun bakmadin bilerek hasta ettin cocugu el kadar candan ne istedin diye bana saldiracak taniyorum kadini.

Aynen 3 hafta gitme 1 hafta git cocugunla git degil mi.. Ki gercekten bakmak zorunda miyim? Nolursa benden bilecek kadin.
ağızları gevşek olan (terbyesiz çirkef cahil )görümceyle bırak çocuk muhabbetine hiçbir zaman görüşmem..kocam da eğer onlar benim ailem muhabbeti yapıyorsa na kapı şooorda defolsun gitsin..bu ne lan 3 hafta ne tatili su aygırı olsan sudan sıkılırsın.

Guncel 2:

Bu sabah esim kalkti telefonunu ver dedi. Napicaksin dedim sen ver dedi tamam dedim verdim. Aldi biseyler yapiyo napiyosun dedim. Bizim aileden kim kayitliysa hepsini engelliyorum konusup gorusmiceksin hicbiriyle dedi. Bayramdan bayrama yarim saat gider otururuz onun disinda sen gelmiceksin ben arada gidip gorurum onlari dedi.

Yani iyi mi oldu simdi, nolurdu rahat dursalardi. Yesinler ana kiz birbirlerini. Gorumcemin kizina da kaynanam bakicak. Kayinpederim aradi bu sabah, kizim neler olmus dedi. Sormayin ben bir sey demedim ama oglunuz bayagi kizdi dedim. Napalim kizim sen soyle, onun da huyu kisiligi bu artik ben oyle kabullendim deyince ben mutlaka ogle aralarinizda gelir sizi gorurum her zaman da beklerim herkes mukemmel olmuyor dedim oyle kapattik.
helal olsun eniştemize :21:

tika kulaklarini bildigini oku sen canim.. benimde görümcem kizini ve oglunu yaz tatillerinde basima sarmaya calisti cok kez ama ben calistigim icin Kabul etmedim, yorgun yorgun eve gelip is güc kendime Zaman ayiramiyorum zaten.. buda yetmedi kv dayilari dayilari diye cocuklarin cogu masraflarini dayilarina dagitti, tabii ben ordada Kabul etmedim. kimse kusura bakmasin ama ben calisip cirpinipta kendi paralari gelirleri olmasina ragmen kimsenin cocuguna bakamam (mecburi bir durum olsa essek degilim ama bu keyfii).. ha üzerinden 3 yil gecti, bu sürecte cok tartismalar oldu, ama sonra üzerine örtüp yeniden anlasmaya calistik. simdi iyiz cok sükür, anlamis hatalarini galiba ki öyle beklentiler icine girmiyor artik...
rabbim sanada o aileyle bol bol sabir versin canim

Afedersinizde gorumcem tatilde g.tunu sere sere kizartacak kendini bende cocuk bakicili yapacagim hemde 3 hafta:oha: tatil bu ya o cocugun da tatile ihtiyaci var.
Hadtalik olur bisey olur birakcak kimse olmaz amenna tabiki alir bakarim amma is keyif ise kesinlikle kabul etmem. Bana laf soyleyen kaynanyi da halayi da kopek g.tune sokarim:sopa::sinirli:

Siz hiç karışmayın. Eşiniz ilgilensin bu meseleyle dedikodusu yapılıp karalanan kendi karısı sonuçta. Ailesinin yaptığı bu terbiyesizliği de kocanız temizlemeli sizlik bir durum yok ortada. Siz evde eşinizin sinir sistemini bozmayacak şekilde mağdurluğunuzu belli edin yeterli. Ki o da istememiş zaten.

Back
X