Görümcemin düğününe gittim

sevdemer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
1.233
3
156
Ankara
Daha önceki mesajımı okuyanlar hatırlar,ama bilmeyenler için kısaca bahsedeyim.
Eşimin ailesiyle başından beri aramızda bir soğukluk var,evliliğimize her zaman soğuk baktılar,yani bugün ayrılsak üzülürler diyemem.Görümcemin düğünü vardı eşimin memleketinde.Gidip gitmemekte kararsızdım.Doğum yaptım bebeğim bir yaşına geldi hiç arayıp sormadılar,düğünü olan görümcemi çağırmıştık doğumdan sonra sadece 15 gün kalması için.Geldi ama binbir nazniyazla 5 gün kaldı gitti.Ve tabi ben düğüne gitme konusunda bayağı bir çelişki yaşadım.
Sonuçta eşimle konuştum,dedimki durumlar böyle biliyorsun.Ben oraya senin için gideceğim,biz bir aileyiz tek başına gitmene gönlüm razı değil dedim.Ama şunuda ekledim beni ailenin yanında rencide etme,her dakika dizimin dibinde ol demiyorum ama başını alıp gitme her saniye.Yani sende aile bütünlüğünü sergile dedim.Kayınımın arabasıyla gidecekmişiz,bunada ses çıkarmadım.Halbuki eltimle hiç bir samimiyetimiz ve ortamımız olmamıştır.Çünkü kayınımda beni istemeyenlerin en başındaydı.
Yola çıktık nihayetinde,10 saatlik yolculukta eşimde dahil kendime muhatap bulamadım kısacası arabanın içinde bir soğukluk.Eşimin tavrı onlara yaranmaktan başka değildi.Bi konudan bahsederken cümlenin başında abisinin yada yengesinin adını kullanıyordu.Yol kenarındaki bir kazayı gösterdim kafasını bile çevirmedi,espri yaptım kimse duymadı.Bu arada eltim 4 yaşındaki oğluyla gidene kadar hep öndeydi.Ve rahatsızlığını dile getiriyordu yatamadık yerimiz dar vs.Kaç defa söyledim ya çocuğu arkaya ver veya kendin gel ama bu da duyulmadı.
Neyseki yolumuz bitti,herkes kapı önünde bizi bekliyor,heyecanla çocukları kucaklarına almak istiyorlar.Bebeğim terli olduğu için hızlıca değiştirdim kıyafetlerini,hemen bebeği kucaklarına verdim,eltimi kayınım arabadan indiremedi,hadi canım bekliyorlar inmeyecekmisin diye tatlı tatlı neler dediysede kadın hayır kusura bakmasınlar yarın görsünler dedi ve büyük görümcemin evine gitti uyumaya,hiç arabadan inmeden.Bunu ben yapsam o an orda eşim beni ailesiyle beraber parçalarlardı sanırım.Yada bu hiç bir zaman unutulmazdı hep söylenirdi.Ama eltim yapınca kimse görmedi belki veya gördülerde bi şey demediler bilemiyorum çünkü kayınımın eşine olan tavrı ve ailesine koyduğu sınırlar çok kesin.Biz gecenin bir yarısına kadar aileyle hoşbeş ettik bebeği hiç esirgemedim herkes öptü sevdi.
Bir hafta kaldık,eşimin tavrı arabada ne ise ordada değişmedi.Balkonda sigara içiyorsam gel hayatım bi sigara içelim dediğimde az önce içtim dedi veya hiç cevap vermedi ama 10 dk sonra diğer balkonda yengesiyle içiyordu.Abisinin ve yengesinin peşinden ayrılmadı.Ve ben yüzünü doğru düzgün hiç görmedim.ılk günler aynı ortamda ona veya ortaya konuştuğum her cümlemde beni bozdu aşağıladı,yuttum.Çünkü dedimki ailesinin evindeyiz şimdi tartışsak onun yaptıkları değilde benim söylediklerim gözönüne gelir.Daha sonraki günlerde de ben onun bulunduğu ortama pek girmedim bebeğimle ilgilendim vs.Gelmeden bir gün önce eşimin amca kızı bulaşık yıkıyordu bende bebeğin yemeğini yedirdim bu arada hep aklımda bitince gideyim yardım edeyim diye ama o arada eltim geldi o yardım ediyor.gittim dedimki amca kızına hadi sen otur sen misafirsin ben yıkarım,bu arada eltim,tabi bu evde iş yapan olmayınca mecbur misafir yapıyor dedi.başımdan kaynar sular döküldü sanki,çünkü eltim büyük görümcemde kalıyor,öğlen veya öğleden sonra geliyor o evde kimin iş yapıp yapmadığı konusunda yorum yapma hakkına sahip değil,artı biz o kadar sürede hiç konuşmadık eltimle aynı küs gibiydik ve en önemlisi benim bebeğim var her an her yere koşamam.Artı iş yapmadım gibi bir şeyde olmadı.Dedimki ben bebekle ilgileniyordum,ne demek istiyorsun anlamıyorum.Bıraktım içeri gittim ama nasıl sinirliyim.Kimseye bi şey söylemedim.Onun tavrı eşimin beni her insanın yanında aşağılaması ve değerimi üç kuruşa düşürmesinden kaynaklanıyordu.Düğünde herkes kuaföre gitti evde sadece ben kaldım.Kimse teklif dahi etmedi.Yine sustum.Günler böyle geçti gitti.
Dönüşü otobüsle yapmak zorunda kaldık,çünkü burda bi işimiz vardı.Bende gelirken eşime otobüste her şeyi söyledim.Bütün zorlukların sebebinin o olduğunu anlattım.Ve gittiğime pişman olduğumuda ekledim.
Fakat hiç bir durumda onun değişeceğini düşünmüyorum,8 yıl oldu giden hep benden gidiyor.10 güne kadar askere gidiyor,büyük ihtimal 6 ay yapar askerliğini.Bu arada düşünür değişirmi bilmiyorum.Hiç bir sorumluluk taşımıyor.Annemin evinde annemle birlikte oturuyoruz.Ne fatura derdi var ne market ne pazar.Sadece bebeğin maması bezi eksildiğinde söylüyorum ona ve her defasında bendenmi istiyorsun diyor veya eee ne diyorsun yani diyor,bu sözlerden öylesine bıktımki karşımda bir koca değilde ufacık bir insan görüyorum sanki.
Aceba askere gidince değişirmi.Gelince ev tutturmayı düşünüyorum,kira ve diğer giderlerin peşine düşerse o zaman değişirmi bilmiyorum.Sadece şunun farkındayım insan bir şeye emek vermeyince onu benimseyemiyor.
Allah hakkımızda hayırlısını versin.:Saruboceq:

Son düzenleme:
Eşiniz evi bakmıyor mu ?Çalışmıyor mu ?Annenizin yanında kaldığınız söylemişsiniz tüm masrafları anneniz mi karşılıyor ?

esının aılesınde bayagı bır mevzu olmussunuz anlasılan herkes sıze karsı doldurulmuscasına mesafelı anladıgım kadarıyla
aranızda tatsızlık huzursuzluk oldumu bılmem ama esınızde sanırım aılesının etkısınde kalmıs
esın cok rahata alısmıs ev sorumlulugu olmadıgı gıbı sızın sorumlulugunuzu tasımakta yuk gelmeye baslamıs

esınızle acıkca oturup konusun
su durumda kaybedecek seyı olan esınız ve sızı kaybetmesınden korkmasını saglayın konusmanızla
eger korkmuyorsa da sızı kaybetmeye zaten sız onu coktan kaybetmıssınızdır

Eşiniz evi bakmıyor mu ?Çalışmıyor mu ?Annenizin yanında kaldığınız söylemişsiniz tüm masrafları anneniz mi karşılıyor ?

canım,okul yeni bitti sayılır,geçici bir işte çalışıyor aman aman bir para kazanmıyor ama bu demek değilki eve yardımda bulunmayacak,annemin yanında kalıyoruz her şey annemin sırtında.

ailesi arkasında durmamış sizi arayıp sormamış,gelinleri görmemişler sahip çıkmamışlarki;siz neden hala yanındasınız anlamıyorum?

üzücü bir durum. evliliğin amacını, sorumluluğunu, değerini kavrayamayan insanlar evlenmemeli bence. sanırım eşiniz de onlardan biri. allah yardımcınız olsun.

hem kel hem hodul şuna bak be kendi çocuğunun bez parasını vermeyede zart zurt yapıyo adam
ama iş kendi akrabalarına yalakalığa gelince bravo yani
oh ne güzel ev baktığı yok bide karısın her yerde küçük düşürüyo nankör
kusura bakma valla cok gıcık oldum böylesini bi kaşık suda boğarım ben

canım yaa neler çekmişsin böyle,valla çok üzüldüm herşeyin başı eşinisin sizi ezdirmesi,eşinis önemsese kimse ezemez.ahh be güzelim ne diyeyimki sana inş. değişir.
iyi valla eve bakmıyo ne yani mi diyo pess valla
yazık güzelim yaa Allah yardımcın olsun inş.mutlu olursun..

iyiki eltim yok bende görümceyle mesafeliyim aramız hiç yok
bide elti olsa ikisi bi araya gelip bana cephe alırlardı
seninkilerde öyle işte halbuki birbirlerine bayıldıklarından değil maksat sana nispet olsun
basit kadınlar işte ya ama bunların sorumlusu kocan
toplum içinde karısını onure etmeyi bilmiyor adam askerden gelincede bu şekil devam ederse
cek restini bu şekilde nereye kadar gider ki
zaten senin çocuğunun masrafı annenin üstünde en kötü ühtimalle boşansan bile
kocandan yana maddi kaybın olmayacak çünkü şimdi zaten pek bi kazancı yok

sorun eşinde canım o seni ailesinin yanında boşverir önemsemezse kimse önemsemez.siz severekmi evlendiniz.sorun sadece buda değil adam sorumlulukta almıyormuş.Allah sabır versin

Bazı yerlerde sana kızdım neden kuaför için teklif bekliyorsun gidip yaptırsaydın ya .Neden lafını sözünü esirgedin be güzelim.
Benim eşim de ailesinin yanın da değişir bütün erkekler böyle(Gördüğüm kadarıyla).
Sen sana düşeni fazlasıyla yapmışsın.
Düğün kına nasıldı?Yardımcı oldun mu?Hem nasıl kuaföre falan götürmezler eltini götürdüler mi peki?

canım o kadar doğru ki insan terlemeyince birşeylere emek vermeyince zorluk yaşamayınca maalesef kıymet de bilmez hiçbişey bilmez.
kocanız askere gitse de hiçbişey değişmez huylu huyundan vazgeçmiyor,
eşiniz ailesinin yanında mı öyle , beraber paylaşımınız yok mu normalde de.
birde erkeği nasıl alıştırırsan öyle gider ,eşiniz kira ödeyince daha beter olucaktır size karşı, şimdi bu kadar rahatlık gördüyse bundan sonra zorluklara maalesef katlanamıyor erkek milleti.
nasıl tanışmıştınız siz nasıl bu duruma geldiniz anlatırmısın aşk evliliğimi yapmıştınız?
hakkınızda hayırlısını diliyorum.

evliliğin sorumluluğunu alamıyorsa bu evliliğin ne anlamı kaldı o zaman?? bu evlilik evlilik olmıycaktır ozaman, çünkü hiçbir gereğini yerine getirmiyor eşiniz.çocuğuna bile sorumluluğunu yerine getirmiyor, anlamını bilmiyor heralde evliliğin önemini kavrayamıyor.lmaz:
ve ayrıca en önemlisi insanların içinde seni küçük düşürmesi,ciddi şekilde problemler var...konuşmayı deneyin diycem ama böleleri laftanda anlamaz.lmaz:ki zaten konuşmuşsunuz otobüste gelirken.
bu sorumsuzlukla bu iş böle yürümez yasakkelimesanırım laftanda anlamayacağına göre en iyi yolresti çekmek.kaybetme korkusu gelince belki biraz şapkasını önüne koyar

bence eşin bir evliliğin sorumluluğunu yerine getiremeyecek kadar olgunlaşmamış canım.tespitlerin çok yerinde zaten onun ailesinin sana eşinden dolayı öyle davrandığını söylemen falan.
insanların değişmesi çok zor ya.

Şekerim kocanı tepene çıkarmışsın. Evlendiğinden beri eşinin sana karşı tavırları böyle idiyse neden bir de çocuk yaptın?

sinir oldum okurken bence biraz kendini sivrilt sana laf söylüyolarsa sende söyle saçını yaptırmamışlar kidip başka kuaföre yaptırsaydın kendin utanırlardı oda belki böyle insanlara azcık çirkef olucaksın öyle insanların değeri daha iyi bilinir çünkü

canım sen hatayı başta yapmışsın bence....

erkek milleti rahata alıştımı k...ı bi yaydımı gere gere daha zora gelemez...

başta annenin evinde oturmakla hata etmişsin....

bi otursaydı el evinde kira fatura ödeseydi sen bez isteynce benden mi istiyosun demezdi biraz emeğin ne demek olduğunu bilirdi....

bunlarda yetmiyuomuş gibi bide ailesine karşı seni eziyor ve gözünde seni iyice küçültmüşki laflarının bi kıymeti yok....

askere gitsin belki biraz burnu sürter askerdeyken arayıp sorma orda bi yalnız kalsın bi bebeğinin seni özlesin hasret çeksin belki kıymet bilir....

gereğinden fazla kimseye değer vermeyeceksi bu hayatta yoksa kendi değerin azalıyor insanların gözünde......

hiç gerek yok canım kendini üzmene hiç gerek yok olmazsa olmaz zaten anladığım kadarıyla kaybedeceğin çokta bişey yok....

banada düğün günü kuaför için eşimle haber yollamışlar bir gün önce
bende sağolsunlar sabah sabah gidemem gelin hazırlanması uzun sürer deyip
başka kuaföre gitmiştimşakkıdı
sen öyle yazınca aklıma geldidehihoyyyt

herşeyi geçtim ama bebeğin maması bitince bezi bitince ee hep benden mi bekliyosun demek ne demek?
çıldırırım heralde bebeği başkasından yapmadım senin bebeğin be adam ne demek istiyosun diye kırılmadık şey bırakmazdım evde.

sert çık artık ciddiyim. al iyilikle davranmışsın nolmuş hiç. öbür elti hanım bak sanki saraylı kraliyet ailesine mensup da havalara girmiş. gir sende bi güzel ezdirme kimseye ver lafını sözünü. efendilikten anlayamayanlara lafının verilmesi taraftarıyım ben. biz edebimizden susunca onlar korkudan susuyoruz sanıyo.

kocanında iplerini al bi güzel eline. ayrı eve çıkın hatta annen masraf karşılamak zorunda değil emin ol onun ailesi yapmazdı. çalışsın görsün eve ekmek getirmenin emeğin ne demek olduğunu

keşke de gitmeseymişin düğüne. sinirin bozulup huzurunun kaçtığıyla kalmışın. pöf çok gerildim he

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…