• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemin evinin temizliği

Konunun sadece başını okudum,
Siz de keşke onları çağırsaydınız, bakın onlar sizden bu konuda düşünüp gelmenizi beklememişler.
Çağırmasalardı umurunuzda bile olmazdı gidip gitmemek.
Size nasıl davranıyorlarsa siz de aynısını yapın.
İşiniz düşünce arayın kibir daha kendi işleri olduğunda sizi aramadan önce bir düşünsünler.

Kusura bakmayın ama hata sizde
Düşündüğünüz gibi davranmanız lazım
Ne deseler tamam diyosunuz sonra kendi kendinize dert ediyosunuz

Bizim topiğin kızları bilir
Benim de görümcem evlendi yakın zamanda
Hatta ay temizliği kim yapacaz az zaman kaldı dediler ( ki ben çalışıyorum )

Damat tarafı temizler, kız tarafı da çeyizi dizer dedim geçtim
Bana gelene kadar kaç ev hanımı teyzesi ve annesi var yani
İnsanlar teklif eder, önemli olan senin cevabındır

Aynı şekilde yakın zamanda ben taşınacağım
Ablamlara ve anneme söyledim, ben seminere katılacağımdan onlar temizleyecekler :34:
Gidip görümcemden filan temizlik ricasında bulunamam bile yani

siz görümcenizi çağırdınızmı temizliğe normalde çağırılmaz gelin yeni evini temizlerken görümce koşar gider akabindede gelin gider. eşiniz gitmemenize bişe demezse ben 3 kere ev taşıdım sonuncısında çocuğumda vardı kimse bana yardımcı olmadı demelisiniz. ben diyorum şahsen. eşimde sorun çıkarmıyo.

görümcem tek yaşıyo evi 1+1 benden 1 yaş büyük nezaman gitsek abartısız kv duvarlardan yerlere kadar çamaşır sularıyla siler. benmde elime bir bez tutuştururdu. oğlum camları elliyoda iz oluyo diye gitmeden silersin artık derdi görümce bende silerdm. yemek yerdik kv bulaşıklarıda bana devrederdi.
ama bana gelirler daha bikere kızına kalk bulaşığıda sen yıka dediğini görmedim.
kv ye gderiz görümce sofrayı kurup kaldırmaya yardım eder 3-5 parça getirir ayyy karnım arıdı başım ağrıdı diye kenara çekilir yatar ben bulaşık yıkarım. zamanla bunlar gözüme battı tabi.

bidahaki görümceye gittiğimde yatılı gitmiştim yemeğimi yiyip kaldırdım tezgaha. bulaşıkları yıkasana dyince sen benim evimde yıkıyomusun bu nebiçim misafir ağarlama diyodum. camlarda parmak izi var silersin camlarıda dediğinde senin aylardır silinmemiş camlarının pisliğine giremem en çocuğumun parmak izlerini silerim zaten bidahada getirmem yeğenini bukadar dokunuyosa camda parmak izinin olmasu dedim.

en son kv lere gittim. aynen görümce gibi sofrayı kurmaya kaldırmaya yardım ettim. kv nin doğumgünü için gitmiştik hemde. baktı görümce ben oturuyorum ohh dyo gelin otursun biz iş yapalım. niye senin benden b eksiğinmi var dedim. kv baka kaldı bana. sonra tatlı servisi pasta servisi falan yapıldı yalandan iş görüyorum bende önceden görümcemin yaptığı gibi. görümce dedi ikinci posta bulaşığı sen yıkarsın artık ben sıramı savdım dedi. bende annene iş yapıyosun yabancıya değil sonuçta onun hesabınımı yapıyosun çok ayıp ikinci postayıda yıkayacaksın tabi annenn evi sonuçta ele yapmıyosun dedim.

sonra oturuyorum eşimin yanında biey oldu kv tabaklarımı toplatmak istedi bişey ayyy cikoma nolmuş böyle ne tembel olmuş ya dedi. şaka yapar gibi ama belli sataşmakta istiyo sesinde sinir belirtisi var. bişey demedim kocama sarılıyodum. eşimde rahat bıraksanıza karımı ya bellii evi temizlemiş bugün yorulmuş benim karıcım dedi. yok canım bişi demiyorum falan diye kıvırdı.

aradan biraz zaman geçti görümce kv nin yanında telle beni arıyo. kesin o gün hakkında konuşuyolar. dedi annem eve yaz temiliği yapçakmış yardım edersin artık. bende ssende gelip yardım edeceksen neden olmasın dedim. he illa beni karıştır benle ne alakası var dedi. sonuçta senin annen sen düşünüp yardım etmiyosunda banamı buyuruyosun dedim. sen gelinsin yapmalısın dedi.(gülerek bu konuşmalar gerilimliyiz ama hep şakayla karışık laf sokarız.)

bu arada benim eltimi her işlerini yaptırırlardı kocasıda basiretsizin tekidir çünkü. eltimde eşini terk etmişti o ara.

dedim size br gelin yetmez abine söyle ya bi gelin daha getirsin yada eskisiyle barışsın sizin işlerinize ben nasıl yetişeyim tek başına.

sonra eşime söyledim konuşmayı fikrini sordum. iyi yapmışsın ben seni kimseye hizmetçi almadım. he imc usulü bigün senin evi bigün kardeşimin bigün annemin evini hepberaber temizlersiniz amenna ama sana hiç faydaları yok birde işmi istiycekler dedi.

benim annem kv den çok daha yaşlı tek yaşıyo yanına giderim anne bi makina açayım anne bulaşığı yıkayım derim. boşver kzım banada hareket oluyo sen zaen çocukla oruluyosun der.

kzına geince ev kırklayan kızına tek iş gördürmeyen kv de benden iş bekler yok oda bişey değil utanmadan görümcede iş bekler yok öyle üç kuruşa beş köfte. akıllandım artık 5 yılımı aldı ama olsun :))

vallahi helal olsun size.kısasa kısas demişsiniz..................................

merhaba arkadaşlar
buraya bu aralar çok sık konu açar oldum görümcem nişanlı bikaç ay sonra düğünü olacak sanırım o zamana kadar da daha çoookk açarım offf
nedense herşey benim elime bakıyor ve ben bi şekilde hayır diyemiyorum

neyse konuma geliym
görümcem ve nişanlısı evlerini tuttular şimdi evin temizliği yapılacak ve beni çağırdı ben hiç ama hiç gitmek istemiyorum ama sorun çıkaran ben olmamak için mecbure gidicem sanırım

ben evlendiğimden beri 3 kez ev değiştirdim şu an 3. evimdeyim yani ama hiçbirine ne görümcelerim ne kv aramadılar sormadılar bile
hele bu evime taşınırken kızım vardı bide kv bir demediki kızı alıym ona bakıym ben zaten kv den temizlik falan beklemiyorum kaç yaşında kadın ama soğuklarda taşındım ve kızım benimle hasta oldu bu boş evde dolanmaktan taşınma telaşından kv 1 kerecik olsun yalandan yere bile hiç aramadı ama hiç o süreçte

daha sonra 3 ay sonra falan aradı ve bana alaycı bi ses tonuyla hayırlı olsun ev almışsın dedi
kan beynime sıçradı ya sanki haberi yokmuş gibi en başından tüm gelişmelerden haberi vardı halbuki
ama çok bozuldular ev almamıza onun niyeti benim altınlarımla kocam iş kursunmuş diğer 2 erkek kardeşinide yanına alsınmış bütün parayı eşim verecek ve yanına eşimin işiyle alakalı hiçbir vasfı olmayan kişileri takıp birde iş sahibi oldum diye gezecekler ayrıca bizde beraber oturacakmışız beklentisi hep oydu kirada otururken hep diyordu geçinemezsiniz gelin beraber oturalım nolucak sanki diye

geçinemeyecek bir durumumuzda yok evlerinde 2 erkek 1 kız 1 kb emekli maaşı vardı bizde sadece eşim ve ben ve yeni evliyiz eşya borçlarımız üstüne birde onlara sürekli para veriyorduk yok efendim tv alacaklarmış bozulmuşmuş, kv süpürgesi bozulmuşmuş beni arayıp benden ister vay efendim kiralarını ödeyememişler bizde kiradaydık o zaman ama hep beklenti içindeydiler ve beklentileri karşılanıyordu ama biz ev alınca biliyorduki durum değişecek o yüzden işlerine gelmedi

neyse işte anlatmaya kalksam hepsini dizi olur bu şimdi nişanlı olan görümcem benim hiçbirşeyimde yanımda değildi ne kınamda ne düğünümde ne doğumumda ne taşınmalarımda ev aldıgımda bile aylar sonra geldi evimi görmeye
ama ben o nişanlandıgından beri herşeyine koşuyorum ve kendiside biliyorki benden başka kimsede iş yok benimle çok iyi sürekli bişeyleri benden istiyor çünkü ben asla hayır diyemiyorum şimdi beni temizliğede çağırdı ya yeminederimki içimde en ufak bir gitme isteği yok ama şimdi herşeyine koşupta kalkıp buna gelmiyorum sende bana gelmedin denmezki mecburen gidicem sırf huzur bozan ben olmıym diye ama içim hiç rahat değil neden insanlara ders veremiyorum neden sen zamnında nerdeydin diyemiyorum :(

Söylemelisiniz bence artık içinizdekileri,herşey karşılıklı hep tek taraflı fedakarlıkla yürümez.
Kayınvalideniz çocuğa bakmayı teklif ettiğinde durmaz anne sende, zaten yaramaz biliyosun sende yorulma derdim ve gitmezdim ben olsam.

bütün çekişmeleri bir kenara koydum bazı şeyler kesinlikle karşılıklı. 3 ev değiştirme durumuna kimse seni arayıp sormadıysa senin de bu yönde gitmeme hakkın var kesinlikle.
bir yalan da söylemek zorunda değilsin; arif olan anlar zaten.. işinin olduğu söyle. ister inanırlar; ister inanmazlar..

Benim bildiğim evi damat tarafı temizler yada temizletir. Çeyiz yerleştirmeyi de gelin atarafı yapar ve erke tarafı hiç karışmaz sadece kv görümce gelir yerleşirken

Serzenişlerinizde ve nedenlerizde cok haklısınız fakat bu kadar tepkiliyseniz "tamam" demeyecektiniz, madem dediniz paşa paşa gideceksiniz.

Ben eğer orada "evet" dediysem, o lafımı asla yemem.

evet demedim ama hayır da demedim hiç bişey demedim ve böylece kabul etmiş gibi oldum zaten
konu şöyle oldu şu gün evi temizlemeye gideriz canım hep beraber sen ben ablam dendi bana bende sessiz kaldım zaten hep bu sessiz kalmalarım yüzünden kaybediyorum

Canım o zaman arayacaksın hastayım kusura bakma diyeceksin bitecek ya da aman büyüklük bende kalsın deyip gideceksin. Şunu anlamadım görümcen kınanda ve düğününde nasıl yoktu bahanesi neydi yani sonuçta ağabeyi evleniyor o olmayacakta kim olacak.

ya yanlış anlattım kusura bakmayın yanımda yoktu derken kınaya düğüne geldi ama benimle hiç ilgilenmedi bile hani 1-2 saat öncesinden gelip yapabileceğim bişey varmı denmedi ne biliym iç bişeyimle ilgilenmedi kınadada düğündede hiç yanımda olmadı o mekanlarda vardı evet ama benim yanımda değildi

evet demedim ama hayır da demedim hiç bişey demedim ve böylece kabul etmiş gibi oldum zaten
konu şöyle oldu şu gün evi temizlemeye gideriz canım hep beraber sen ben ablam dendi bana bende sessiz kaldım zaten hep bu sessiz kalmalarım yüzünden kaybediyorum

Haklısınız, sessizliğiniz evet gibi algılanmıştır. Gerçi ağzınızdan bişi cıkmadıysa o gün hastalanabilirsiniz. Karnınız beliniz ağrıyabilir.

Haklısınız, sessizliğiniz evet gibi algılanmıştır. Gerçi ağzınızdan bişi cıkmadıysa o gün hastalanabilirsiniz. Karnınız beliniz ağrıyabilir.

ayni fikirdeyim. Bencede biryerlerin agrisin canim yataktan kalkama.

Bu arada sudan bahanelerle onlari yardima cagir bence :):27: bak bakalim napicaklar.

Suram agriyor hep, belim rahatsiz, su konuda yardima ihtiyacim var deyip naza cek bakalim kendini.

aslında bu konularda bahane yerine direkt net olmak gerek..
eltim tasınırken kv bana: eltine yardım et kızım su gun tasınıcak temızlık vs var dıye, eltim aramıyor bıle kv soyluyor..

valla anne 2 ay oncede benım ısım basımdan askındı ev kurdum boya badana temızlıgıne kadar esımle ben yaptım, eltime neden demedın gıt mody e yardım et dıye dedım, gıdemem, mecburda degılım dedim.. çıt yok kv de, sen de haklısın tabı dıyor, bahane uydursaydım , oda benım bahaneme bı bahane bulurdu, zorlardı, net bır sekılde hayır gıdemem dedım.. sende demelısın önce eşine söyleki eşin bi durum oldugunda arkanda dursun, sonra gerekırse esının yanında soyle..oda seni desteklesin..aslında madem cekınıyorsun direkt eşin soylese daha ıyı olmaz mı?

haklısın ama burda eşin vereceği tepki önemli. şekersizçay arkadaşımızın eşi hasta olduğunu söyle bir bahane uydur demiş. bunun dışına çıkması ilerde sorun yaratabilir. en azından eşine sana danıştım bu karırıda seninle aldık diyebilir.

merhaba arkadaşlar
buraya bu aralar çok sık konu açar oldum görümcem nişanlı bikaç ay sonra düğünü olacak sanırım o zamana kadar da daha çoookk açarım offf
nedense herşey benim elime bakıyor ve ben bi şekilde hayır diyemiyorum

neyse konuma geliym
görümcem ve nişanlısı evlerini tuttular şimdi evin temizliği yapılacak ve beni çağırdı ben hiç ama hiç gitmek istemiyorum ama sorun çıkaran ben olmamak için mecbure gidicem sanırım

ben evlendiğimden beri 3 kez ev değiştirdim şu an 3. evimdeyim yani ama hiçbirine ne görümcelerim ne kv aramadılar sormadılar bile
hele bu evime taşınırken kızım vardı bide kv bir demediki kızı alıym ona bakıym ben zaten kv den temizlik falan beklemiyorum kaç yaşında kadın ama soğuklarda taşındım ve kızım benimle hasta oldu bu boş evde dolanmaktan taşınma telaşından kv 1 kerecik olsun yalandan yere bile hiç aramadı ama hiç o süreçte

daha sonra 3 ay sonra falan aradı ve bana alaycı bi ses tonuyla hayırlı olsun ev almışsın dedi
kan beynime sıçradı ya sanki haberi yokmuş gibi en başından tüm gelişmelerden haberi vardı halbuki
ama çok bozuldular ev almamıza onun niyeti benim altınlarımla kocam iş kursunmuş diğer 2 erkek kardeşinide yanına alsınmış bütün parayı eşim verecek ve yanına eşimin işiyle alakalı hiçbir vasfı olmayan kişileri takıp birde iş sahibi oldum diye gezecekler ayrıca bizde beraber oturacakmışız beklentisi hep oydu kirada otururken hep diyordu geçinemezsiniz gelin beraber oturalım nolucak sanki diye

geçinemeyecek bir durumumuzda yok evlerinde 2 erkek 1 kız 1 kb emekli maaşı vardı bizde sadece eşim ve ben ve yeni evliyiz eşya borçlarımız üstüne birde onlara sürekli para veriyorduk yok efendim tv alacaklarmış bozulmuşmuş, kv süpürgesi bozulmuşmuş beni arayıp benden ister vay efendim kiralarını ödeyememişler bizde kiradaydık o zaman ama hep beklenti içindeydiler ve beklentileri karşılanıyordu ama biz ev alınca biliyorduki durum değişecek o yüzden işlerine gelmedi

neyse işte anlatmaya kalksam hepsini dizi olur bu şimdi nişanlı olan görümcem benim hiçbirşeyimde yanımda değildi ne kınamda ne düğünümde ne doğumumda ne taşınmalarımda ev aldıgımda bile aylar sonra geldi evimi görmeye
ama ben o nişanlandıgından beri herşeyine koşuyorum ve kendiside biliyorki benden başka kimsede iş yok benimle çok iyi sürekli bişeyleri benden istiyor çünkü ben asla hayır diyemiyorum şimdi beni temizliğede çağırdı ya yeminederimki içimde en ufak bir gitme isteği yok ama şimdi herşeyine koşupta kalkıp buna gelmiyorum sende bana gelmedin denmezki mecburen gidicem sırf huzur bozan ben olmıym diye ama içim hiç rahat değil neden insanlara ders veremiyorum neden sen zamnında nerdeydin diyemiyorum :(

Kullanılıyorsun
Ara temizlikçi gönderiyorum parasını ödedim benim belim ağrıyo de :ssz:

öncelikle herkese cevaplarından dolayı teşekkürler
ben gerçekten aptalım buna ikna oldum hayır diyemedim yine bahane bile bulamadım
dilim dolanıyor sanki konuşamıyorum bahane uyduramıyorum her seferınde tamam dyorum neden bilmiyorum :(

neyse dün gittim sabah erkenden görümcelerim ve ben
kızımı kv ye bırakıp direkt görümcemin evine gittim onlarda ordaydı zaten oda kv ye yakın yerde ev tuttu 3ü bir arada sayılırlar
yanyana binaları
gittim akşama kadarkendimi hırpaladım ev gerçekten çok pisti öncesinde nasıl bir kadın yaşadıysa artık inanamıyorum boyle pislik olamaz
üçümüzünde canı çıktı

büyük görümcemin hareketleri beni çileden çıkardı resmen mutfagı temziledim gelmiş arkamdan tekrar dolapları siliyor
camları sildim aynı hareket camları siliyor tekrardan arkamdan ne yapıyosun sen dedim madem öyle ben neden geldim boşuna canıma yazık değilmi dedim
küçük görümcemin arkasından da aynı hareketleri yapıyor gitmiş kızın sildiği camı siliyor bizde sinirlendik haliyle
neyse ben bişey demedim gelmiş bana diyoki yok küstünmü falan aşk olsun küstüysen
bende dedim sana aşk olsun asıl resmen hakaret bu yaptıgın sen kendi sildiğin kapıya bak oldugu gibi leke duruyo sen bu hakareti bana yapmasaydında ben sana bunu söylemezdim ama sen kendi yaptıgın işi düzgün yapmazken benim arkamı kontrol edemezsin dedim
hem ne oldu pislik bulabildinmi dedim yok dedi bugulu gibi kalmıştı cam dedim napabilrim çift cam içindeki camın havasının alınması lazım 2 camın arasına hava dolmuş çünkü o buğu yapmış ne yaparsan yap çıkmıyor yani belki aranızda da vardır böyle durumla karşılaşan
neyse onu geçtim asıl akşam nşanlısı geldi görümcemin beni geçip direk buyuk görümceme dediki abla biz senin hakkını nasıl ödiycez ya hakkını helal et benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen iş bitti kv ye gittim kv hiç halimizi bile sormadı ki ben çok kötü oldum dün gerçekten deterjanlar çamaşır suları çok dokundu çünkü çok kullandık ellerim bile mahfolmuş halde şu an
bugünde ne görümcelerim nede kv aramadılar hiç soğukta bide faranjit oldum yine biliyolar haberleri var ve aramadılar bile bugün bir kere
demekki sadece işlerini gördürene kadarmış ben son olarak yine üstüme düşeni yaptım bundan sonrada asla damadın beni geçip sadece buyuk görümceme teşekkür etmesi beni çok sinirlendirdi gerçekten o an anladımki gerçekten bunlara ne yapsam boş ne yapsam yaranılmaz asla... bir daha da beni zor kullanırlar artık çok üzgünüm gerçekten haketmedim bu şekilde davranılmayı

ben gerçekten aptalım buna ikna oldum hayır diyemedim yine bahane bile bulamadım
dilim dolanıyor sanki konuşamıyorum bahane uyduramıyorum her seferınde tamam dyorum neden bilmiyorum :(

kızımı kv ye bırakıp direkt görümcemin evine gittim onlarda ordaydı zaten oda kv ye yakın yerde ev tuttu 3ü bir arada sayılırlar
yanyana binaları
gittim akşama kadarkendimi hırpaladım ev gerçekten çok pisti öncesinde nasıl bir kadın yaşadıysa artık inanamıyorum boyle pislik olamaz
üçümüzünde canı çıktı

büyük görümcemin hareketleri beni çileden çıkardı resmen mutfagı temziledim gelmiş arkamdan tekrar dolapları siliyor
camları sildim aynı hareket camları siliyor tekrardan arkamdan ne yapıyosun sen dedim madem öyle ben neden geldim boşuna canıma yazık değilmi dedim
küçük görümcemin arkasından da aynı hareketleri yapıyor gitmiş kızın sildiği camı siliyor bizde sinirlendik haliyle
neyse ben bişey demedim gelmiş bana diyoki yok küstünmü falan aşk olsun küstüysen
bende dedim sana aşk olsun asıl resmen hakaret bu yaptıgın sen kendi sildiğin kapıya bak oldugu gibi leke duruyo sen bu hakareti bana yapmasaydında ben sana bunu söylemezdim ama sen kendi yaptıgın işi düzgün yapmazken benim arkamı kontrol edemezsin dedim
hem ne oldu pislik bulabildinmi dedim yok dedi bugulu gibi kalmıştı cam dedim napabilrim çift cam içindeki camın havasının alınması lazım 2 camın arasına hava dolmuş çünkü o buğu yapmış ne yaparsan yap çıkmıyor yani belki aranızda da vardır böyle durumla karşılaşan
neyse onu geçtim asıl akşam nşanlısı geldi görümcemin beni geçip direk buyuk görümceme dediki abla biz senin hakkını nasıl ödiycez ya hakkını helal et benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen iş bitti kv ye gittim kv hiç halimizi bile sormadı ki ben çok kötü oldum dün gerçekten deterjanlar çamaşır suları çok dokundu çünkü çok kullandık ellerim bile mahfolmuş halde şu an
bugünde ne görümcelerim nede kv aramadılar hiç soğukta bide faranjit oldum yine biliyolar haberleri var ve aramadılar bile bugün bir kere
demekki sadece işlerini gördürene kadarmış ben son olarak yine üstüme düşeni yaptım bundan sonrada asla damadın beni geçip sadece buyuk görümceme teşekkür etmesi beni çok sinirlendirdi gerçekten o an anladımki gerçekten bunlara ne yapsam boş ne yapsam yaranılmaz asla... bir daha da beni zor kullanırlar artık çok üzgünüm gerçekten haketmedim bu şekilde davranılmayı

tatlım müstehak sana millet burda boşuna konuşmuş. kıymet bilmediklerini biliyordun gitmeseydin keşke... bu son falan olmaz. iki ay sonra bunuda bile bile tıpkı eskileri bilmene rağmen gittiğin gibi yine gidersin. üzüldüm hakikaten. neyse..

yanyana binaları
üçümüzünde canı çıktı

arkadaşım gitmeyecektim diycem ama gitmişsin. valla artık aklını başına topla. kendini düşün yaa yazık değil mi sana. bide hasta olmuşsun. resmen kullanıyolar seni. hayır demeyi bil artık..

bir de keşke damat büyük görümceye teşekkür ederken sende şaka yollu " aaa alınırım ama bize yok mu" falan deseydin.. içinde kalıp çürüyen bi davranış daha olmuş. aradan zaman geçince kime edicen sitemini.

arkadaşım gitmeyecektim diycem ama gitmişsin. valla artık aklını başına topla. kendini düşün yaa yazık değil mi sana. bide hasta olmuşsun. resmen kullanıyolar seni. hayır demeyi bil artık..

evet maalesef gittim gerçekten kendime çok acımasızlık ediyorum değmeyecek insanlar yüzünden
büyük görümcemin bana göre hakaret sayılacak hareketleri ve damadın bir teşekkür bile etmeyişi beni çok üzdü
ezik gibi kendimi kullandırdığımla kaldım sadece

Back
X