• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin Kıskançlığı

mevikelebek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2017
23
15
3
Bu size bir dert yakınmaktan çok tavsiyelerinizi beklemek..
Ailelerimiz ocak ayında devreye girdi ve böylelikle evlilik yolunda ciddi adımlar katettik. Düğünüm ağustosta ancak nikahı geçtiğimiz hafta gerçekleştirdik.
Benden 2 eşimden 4 yaş küçük bir görümcem var 2 kardeşler.
Görümcem şehir dışında okuduğu için çok görüşemiyoruz çoğu gelenek görenek olan adetlerimize katılamadı.
İlk tanıştığımız günlerde biz o zaman sevgiliyken çok yakın abla kardeş gibiydik.
Ama işler ne zaman ciddiye bindi o zaman iş değişti. Özellikle büyük nişan yaptıktan sonra kendimi çok dışlanmış hissediyorum. Ne arama ne sorma hiçbirisi yok. Ben ablalık yapmak adına arayıp soruyorum ama her seferinde ben arayınca artık aramak istemiyorum. Kırılıyorum beklenti içine giriyorum ister istemez.
Neyse konumuza gelirsek de memlekete geldiği zamanlar abisine yaklaşımı çok farklı ne biliyim sanki üzerine kuma gitmişim gibi.
Yakınlığı olsun başka şeyler olsun aşırı bence. Burda yazamadığım ufak tefek o kadar çok şey yaşıyoruz ki. Diyorum acaba ben mı yanlış anlıyorum ama kendi ailem kardeşim de durumun farkında.
Abisini elinden almışım gibi bir girişim içinde. Böyle olunca da neye uğradığımı nasıl davranacağımı şaşırıyorum. Benim abim erkek kardeşim yok empati yapamıyorum.
Erkek kardeşi abisi olan varsa bana anlatırsa belki öyle daha iyi anlarım. Ya da bununla başa çıkan aynı şeyi yaşayan kişiler..

Ama sizi rahatsız eden o küçük dediğiniz davranışı yazsanıza

Bakın eşimle 17. Yılımız bitmek üzere ablalarından birini sadece ameliyat olduğunda aramıştım sevgili iken

Bir dönem aynı evde de yaşadım ablası ile

Ama aramam kimsenin beni aramasını da beklemem

Üniversite okuyan bir kız iken abimin sevgilisi yahut nişanlısı ile telde konuşmak beni gererdi ay ne konuşacağız ki

Bu da beni onu gördüğümde de gergin yapmacık yapardı hatta abime tavrıma da yansırdı

her adımımı tartmaya çalışıp sonra da üff ya o benim abim deyip saçma bir ortam oluşurdu diye düşündüm

alışır zamanla... eskisi gibi davranmaya gayret edin. evlendiniz bir şeyler farklı olacak imajı vermeyin. söylediklerini de yaptıklarını da çok takmayın. o da evlenince geçerEn Büyük KK

Ama sizi rahatsız eden o küçük dediğiniz davranışı yazsanıza

Bakın eşimle 17. Yılımız bitmek üzere ablalarından birini sadece ameliyat olduğunda aramıştım sevgili iken

Bir dönem aynı evde de yaşadım ablası ile

Ama aramam kimsenin beni aramasını da beklemem

Üniversite okuyan bir kız iken abimin sevgilisi yahut nişanlısı ile telde konuşmak beni gererdi ay ne konuşacağız ki

Bu da beni onu gördüğümde de gergin yapmacık yapardı hatta abime tavrıma da yansırdı

her adımımı tartmaya çalışıp sonra da üff ya o benim abim deyip saçma bir ortam oluşurdu diye düşündüm
Ben kıskanmam kardeşidir abisidir diye düşünürüm ama o bizim nişanlı hatta artık evli olduğumuzu bile kabul edemedi. El ele tutuşarak yürüdüğümüzde suratının asılması veyahut sarıldığımızda yüzünün düşmesi odadan çıkması eşim benimle ilgilendiğinde birkaç böyle hareket yaptığında trip atıp ilgi çekmek adına konu açması vs vs vs

Hayır ben idare ederim de eşim de durumun farkında arada kalmış hissediyor kendini :KK43:
durumun farkındaymış gibi gözükür sana duygu sömürüsü yapar suratı asılır arada kalmış hissi verir ama bunu öteki tarafa asla yansıtmaz ,biliyorum bunlar fabrikasyon ayarları zira..
o yüzden bu tarz şeylere takılıp psikolojini bozup kendine zarar vereceğine karşıdaki materyalı görmezden gel benliğinde saf dışı bırak zamanla yarışmaktan o da sıkılır ;)

durumun farkındaymış gibi gözükür sana duygu sömürüsü yapar suratı asılır arada kalmış hissi verir ama bunu öteki tarafa asla yansıtmaz ,biliyorum bunlar fabrikasyon ayarları zira..
o yüzden bu tarz şeylere takılıp psikolojini bozup kendine zarar vereceğine karşıdaki materyalı görmezden gel benliğinde saf dışı bırak zamanla yarışmaktan o da sıkılır :KK66:
Evet aynen öyle zaten bunu açık açık dile getiriyor sana konustugun gibi açıkça kardeşime durumu anlatamam olay daha da büyür veya yanlış anlar diyor. Sen benim eşimsin seninle her şeyi her şekilde konuşabilirim diye çok güzel açıklayıcı bir şekilde ifade ediyor. Inşallah dediğiniz gibi olur dediğinizi yapacağım :)

ben ortada ciddi bir sorun göremedim, yani yüzü asılmış, odadan çıkmış vs vs bunların size bir zararı var mı? bırakın üzülüyorsa da kendi içinde yaşasın ve çözsün.
arama kısmına girmiyorum bile, abimin eşini doğum günleri dışında bir kez aramamışımdır. kendi görümcelerim de bişey olmadıkça beni aramazlar, ne gerek var ki?

Ben kıskanmam kardeşidir abisidir diye düşünürüm ama o bizim nişanlı hatta artık evli olduğumuzu bile kabul edemedi. El ele tutuşarak yürüdüğümüzde suratının asılması veyahut sarıldığımızda yüzünün düşmesi odadan çıkması eşim benimle ilgilendiğinde birkaç böyle hareket yaptığında trip atıp ilgi çekmek adına konu açması vs vs vs

ben halama ve amcama çok düşkündüm küçükken çünkü bekarlardı ve ben tek torundum tüm ilgileri benim üzerimde idi. ikisi de bir yıl içinde 6-7 ay ara ile evlendiler ve ben yıllarca eşlerinden nefret ettim. surat yaptım konuşmadım felan.. tabi çok küçüktüm 8-9 yaşlarında felan.. ama ne zaman aklım başıma geldi o zaman kendime geldim.
tamam görümcen o kadar küçük değil ama bu da abi.. kızkardeşler abilere düşkün olurlar ikince bir baba gibi görürler o sebepten böyle davranması normal. bi zaman sonra düzelir takma kafana...

kıskanıyo olabilir. normal bişey değil ama abisi rahatsız değilse şu anki davranışlarından, müdahale etmemelisiniz. ayrıca aramayıp sormasın, çok mu lazım? şu yaşıma kadar kimse için aramıyo sormuyo demedim ya, o kadar mühim mi? annanız değil babanız değil sonuçta.

sonunu okumadım
ama
söylemeden edemiycem

onlardan telefon gelmeden telefon eden o olmadan arayıp totosunu kaldırırsan çok çekersin

bence sen fazla içli dışlı olmak istiyorsun. görümcenle samimi olsan ne olur olmasan ne olur? çok fazla kuruntu yapmışsın kendine. bırak suratı asılsın veya kıskansın. siz kendi ilişkinize bakın.

3 kisi ile beraber yürürken, el ele tutusmak nedir ya? Kusura bakmada cok itici oluyor. Ve 3üncü kisi kendisini elbette dislanmis hiseder. Ben burda zerre kadar kiskanclik görmüyorum. En fazlasi kim bilir kiz kendisi sevgilisinden ayrildi yada yalniz hisediyor kendini.

Ya gercekten simdi kiz sizin ile daima gezmek istese, sizin ile ayni oda'da kalmak istese "görümce bizi rahat birakmiyor" olurdu. Ne yapsalar yaranamiyorlar cidden.

Ve ben bu genel olan "kv'de, görümce beni arasin" havasini zaten hic anlamiyorum. Bu insanlar daha yeni giriyor hayatina, telefonda zaten neyi konusacaksin? Evet bir aile olunuyor fakat bu demek degil ki ayni zamanda cok siki fiki iyi bir dost olacaginizi.

Umarim nisanlini bu sekilde o kiz'a karsi doldurmazsin, gercekten üzülürüm kiz adina.

Back
X