- 28 Mart 2020
- 21.348
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.809
- 598
Neydi düşünceniz?Benim amacım lafcilik olsaydı gelip buraya konu açana kadar gorumceme kızını görmüşler diye yetistirirdim. Benim düşüncem baskaydi zaten.
Asla çocuğun davranışının kötü birşey olmasından değil. Ama dünyanın binbir türlü hali hali. Kötü niyetli manyaklar cirit atıyor. Allah korusun böyle bir durum vukuu bulursa ben bunun vicdani yükü altında yıkılır, un ufak olurum. Ben şahsen söylerim.Tam olarak neresi sizi ilgilendiriyor?
Gidin fitleyin görümceyi, 'daha şimdiden adın cikti' diye kızını dövsün.
14 yaşında AVM'de birinin elini tutmak büyük bir olay mi? İlk flortler böyle olmaz mı? Hani 14 yaşındaki kızı içki içerken,öpüşürken ya da yirmili yaşlarında adamla Elele görseniz neyse ama masum bunda bir şey yok
"Kızı annesini kandırmaya devam mı etsin" dediğiniz kısım da, bir ergen ailesini kandırmak istesin,bir şekilde kandırır zaten. Siz hiç mi okuldan kaçmariniz lisede? Hiç mi ailenize yalan söyleyip başka bir şey yapmadınız?
Çok yegeninizi düşünüyorsaniz bir gün alışverişe çıkarın, aranızda bağ geliştirin. Ergen kızlar sır saklamayı çok beceremez zaten,size citlatir hayatını. Ona göre ileride zor durumda kalırsa ilk arayacağı kişi siz olursunuz.
Bunu yapmayacakssniz da baba tarafı akrabası gibi davranmayın, yengelik yapmayin. Duymamış olun:)
Burda cok cok haklisiniz, fakat konu sahibesinin korkuları farklı, normal bir erkek arkadaştan öte kızın başına Allah vermesin istenmeyecek şeyler gelmesi , neler görüp duyuyoruz malum.Çocuk sizin çocuğunuz değil. En başta o dedikodu yapan kadının ağzını kapatacaktın ona ne size ne. Hiç bitmiyor elalem konuşması.
Sizene? komşuya ne? başkasına ne?Geçen gün çok samimi olmadığım bir arkadaş grubuyla görüştük. Bir abla bana senin gorumcenin kizini AVM'de biriyle el ele mağazadan çıkarken gördük dedi. Hatta beni görünce tanıdı hemen arkadaşının elini bıraktı uzaklaşmaya çalıştı dedi. Gorumcene gördüğümden bahsetme kimseyle muhatap olmak istemiyorum da dedi.
Şimdi gorumcemin kızı lise1 14, yaşında. Kızlı erkekli arkadaşları var tabiki kafelere yemek yemeğe gittiklerini falan görümcem yanımızda sık sık bahsediyor. Geçen haftada görüştüğümüzde görümcem dedi sınıftan normal bı erkek arkadaşı aşkımli bebeğimli mesaj atmış benim kıza tabi babası gördü kavga çıktı evde dedi. Ama sevgili asla değiller onlar aralarında hep öyle konuşuyor şimdiki nesilde böyle dedi.
Birde bu aralar sürekli kızına bizim yanimzda bak dikkatli ol dedenin dayının nerde karşına çıkacağı belli olmaz diye ikaz etmeye çalışıyor yanlış bişey yapma diyor.
O kişinin beni tanıdığını biliyorlar. Gorumcemin bunu bilinçli zemin hazırladığını düşünüyorum. Yani buyuk ihtimal olanlardan haberi var. Bende bunu söylediğimde zaten aynı şeyleri tekrarlayacagini düşünüyorum. İşte nesil böyle millet yanlış anlıyor fln ...En iyisiyapmak. Ama ya bilmiyorsa kızı gorumcemi kandiriyorsa başına biseyler gelir devir kötü falan aklımi tirmaladi işte. Böyle durumda ne yapardınız aslında hicccc karışmak istemiyorum açıkçası. Ama bu görende mahalleden biraz ağzı açık biri. Bana gelene kadar kimbilir kaç kişiye nasıl bı tabirle söyledi fikirleriniz için teşekkür ederim şimdiden.
Diyelim ki söyledin, ne kârin var? Kızın hayatına bunun ne gibi artısı olurdu?Asla çocuğun davranışının kötü birşey olmasından değil. Ama dünyanın binbir türlü hali hali. Kötü niyetli manyaklar cirit atıyor. Allah korusun böyle bir durum vukuu bulursa ben bunun vicdani yükü altında yıkılır, un ufak olurum. Ben şahsen söylerim.
Zaten dedikodu amaçlı söylediği ortadaydı beni görünce kacistilar gibi soylemesinden belli. Bende olabilir benide sizide ilgilendirmez diyip konuyu kapattim zaten. Bu arada kızın flörtlerinden haberim var konuşuyorz bazen. ben kendisine annenin de bence haberi olsun daha iyi olur diye diyince daha snra artık annemlede konuşuyorz çok iyi oldu demişti. Halinde hareketinde kötü bı durum varmi yokmu dışardan bunu inanın bilemiyorum. İki hafta önce telefona bakarken ağlamaya başladı eli ayağı titriyor eve gidelim çabuk demeye başladı gorumcemde çok telefona bakmaktan psikolojisi bozuldu ondan oluyo dedi erkek arkadaşı olduğunu biliyorum zaten ama mesela Ogün görümcem bunu orda konuşmak istemediği için bende üstüne gitmedim sonuçta böyle şeyler anlatilirsa dinlenir sorulmaz. Buyuzden bildiğini düşünüyorum konuyu açmaktan vazgectimKabul edelim o kadın kızın güvenliğinden endişe edip falan gelmedi sırf dedikodu yapmak için söyledi. Siz de o sırada ağzını kapatıp normal arkadaşıdır küçücük çocuklar deyip geçmeliydiniz. Belli ki annesi de biliyor. Eğer çocuğun hal ve hareketlerinde kötüye giden bir hal varsa yine de görüldüğünü söylemeden arkadaş çevresi bu yaşlarda etkiliyor gibi bir ifade ile anlatabilirsiniz.
Karı ne olacak söyleyeyimDiyelim ki söyledin, ne kârin var? Kızın hayatına bunun ne gibi artısı olurdu?
Bir dahakine sokakta değil boş evde buluşurdu, gorulmesin diye. Bu daha mı sağlıklı kız için
Sen de genç oldun. Eminim sevgilinle dolasmissindir elele kolkola.
Biri bunu annene söyleseydi , dayına babana 'kizini bir erkekle görmüşler' diye yetistirseydi ne hissederdin? Annen-baban seninle nasıl bir konuşma yapardı? Ya da sen o ergen halinle 'ailem haklı, sevgilimden ayrilmaliyim' mi derdin?
Konuda en iyi ihtimalle aile 'guvenimizi kirdin' der, telefonunu kontrol eder,yakın markaja alır. Ama kızın üniveriste tercihinde bile 'seni boş birakinca ne yaptığını biliyoruz' der, kazansa da başka şehre yollamazlar
Türk aile yapısında "görülmek" çok büyük bir olay. Çünkü malesef bizim toplum elalem için yaşıyor.
İki örnek vereceğim,biri KKdan arkadaşım, üniversiteyi yurtdışında okumuş,24 yaşında çalışan bir kadın. Bugünlerde sevgilisi gelecek uzaktan. Ve kız 'ya annemle /babamla karşılasirsam, ya halalarim-bir tanıdık beni görür de soylerse' stresi yaşıyor.
Bir diğer örnek benim yakın bir arkadaşım. Biz öğrenciyken Feto'nun abla abi evleri çok meşhurdu (2010lar) , bütün muhafazakar kesim 'yatsidan sonra giriş yok' kuralları olduğu için başka şehri kazanmış kizlarini 'biraz da onlar sıksın' diye oraya verirdi. Benim arkadaşımi da ev ablası çarşıda sevgilisi ile Elele görünce yetkililere söylemiş. Onlar da 'biz sorumluluk alamayız,nolur nolmaz' diye kızın anne babasını arayıp 'kizinizi çarşıda bir oğlanla gördük,haber verelim istedik' demişler. Sonrası tabii ki aile faciası. Kavga kıyamet...
Kız yurttan da alındı, ailesinin şehrine geçti..neyse ki çok uzak bir okul değildi de bazı derslere-sinavlara gide gele mezun oldu. Uzak bir şehir olsa buna da izin verilmezdi. Ve bu kızın ailesi İstanbul'da doğma büyüme insanlar. Köy yerinde yaşamıyorlar, yobaz diye tabir edilecek kafada da değiller,ne bileyim kızın kiyafetlerine karismazlar falan filan ama o 'elalem' işin içine girince işler degisiyor.
O yuzden ben soylemezdim. Ama bana laf yetiştiren kadına iki çift laf söylerdim
Bir de ilahi adalet diye bir şey var. böyle onu bunu kınayan herkesin çocuğu daha beter oluyor. Benim annem de hem herkesin çocuğunu kinar, hem de böyle bir şey görsün gider megafonla yetiştirecek birisi. Kaos seviyor.Ama onun kınadığı şeylerin çoğuna sahip çocukları var..biz buyudukce milleti kinamamayi,susmayi öğrendi:)) aynı sekilde bir yakın akrabam var. yırtık pantalon giyen yegenlerine bile dünya laf ederdi, akrabanın çocuğu küpe taksin 'hic hoş mu' diye akrabayı fitlerdi. Hele ki birini kız arkadaşıyla görsün mutlaka olaya dahil olurdu. Şimdi kendi kızı görünür yerlerine bir sürü dövme yaptırdı, bikini ile sevgilisinin sırtına tirmandigi storyler paylaşıp duruyorve tüm aile aynı şeyi dusunuyoruz 'oyle aileye böyle çocuk mustehak'
O yüzden benim önerim hiç dahil olunmaması.
Gorumcemin gelip bana madem O kadının böyle bı konusmasindan haberin vardı banada soylemeliydin bende ona göre durumu ele alırdım diyebilir. Bugün bana yetiştiren zaten kulağına gitsin diye başka yerde de anlatacak benim buzmemle milletin torba ağzı kapanmayacak herkes bilir bu tiplerin nasıl kişilikte oldugunuNeydi düşünceniz?
"Ciddiye bile almadım, 'o ne yaptığını bilir' dedim,susturdum" güzel bir cevap olur gorumcen sana sorarsaGorumcemin gelip bana madem O kadının böyle bı konusmasindan haberin vardı banada soylemeliydin bende ona göre durumu ele alırdım diyebilir. Bugün bana yetiştiren zaten kulağına gitsin diye başka yerde de anlatacak benim buzmemle milletin torba ağzı kapanmayacak herkes bilir bu tiplerin nasıl kişilikte oldugunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?