Yahu çocuk bunlar bırakın bı salın 14 yaşında lise bir öğrencisi mübarek kadında yememiş içmemiş gelip anlatmış, tek yapılacak şey kıza sınırlarını anlatmak güven vermek ve kızın gizli kapaklı iş yapmasının önüne geçmek, nefesiniz ensesinde değil eliniz omuzunda olsun güven duysun yanlış yapmamak için paylaşsın buna zemin oluşturun, bunları konuşun gorumcenizle bence dahası kimseyi baglamazGeçen gün çok samimi olmadığım bir arkadaş grubuyla görüştük. Bir abla bana senin gorumcenin kizini AVM'de biriyle el ele mağazadan çıkarken gördük dedi. Hatta beni görünce tanıdı hemen arkadaşının elini bıraktı uzaklaşmaya çalıştı dedi. Gorumcene gördüğümden bahsetme kimseyle muhatap olmak istemiyorum da dedi.
Şimdi gorumcemin kızı lise1 14, yaşında. Kızlı erkekli arkadaşları var tabiki kafelere yemek yemeğe gittiklerini falan görümcem yanımızda sık sık bahsediyor. Geçen haftada görüştüğümüzde görümcem dedi sınıftan normal bı erkek arkadaşı aşkımli bebeğimli mesaj atmış benim kıza tabi babası gördü kavga çıktı evde dedi. Ama sevgili asla değiller onlar aralarında hep öyle konuşuyor şimdiki nesilde böyle dedi.
Birde bu aralar sürekli kızına bizim yanimzda bak dikkatli ol dedenin dayının nerde karşına çıkacağı belli olmaz diye ikaz etmeye çalışıyor yanlış bişey yapma diyor.
O kişinin beni tanıdığını biliyorlar. Gorumcemin bunu bilinçli zemin hazırladığını düşünüyorum. Yani buyuk ihtimal olanlardan haberi var. Bende bunu söylediğimde zaten aynı şeyleri tekrarlayacagini düşünüyorum. İşte nesil böyle millet yanlış anlıyor fln ...En iyisiyapmak. Ama ya bilmiyorsa kızı gorumcemi kandiriyorsa başına biseyler gelir devir kötü falan aklımi tirmaladi işte. Böyle durumda ne yapardınız aslında hicccc karışmak istemiyorum açıkçası. Ama bu görende mahalleden biraz ağzı açık biri. Bana gelene kadar kimbilir kaç kişiye nasıl bı tabirle söyledi fikirleriniz için teşekkür ederim şimdiden.
Boş konuşmuşBana dert olan şey bu kadın bana gelene kadar eminim kulağına gitsin diye başka yerde de söyleyecek. Görümcem bunu duyunca sen bu lafı duydun da neden bana anlatmadın bende ona göre konuyu ele alırdım diyebilir. Çünkü ne yapacağı belli olmaz kızına bı dayin desen görürse diye korkutuyor bitaraftan da bize sevgili olmayıp sevgili gibi hareket ediyorlar diye konuşuyor
Emin olun alemin çoluğu çocuğu, eşi, kardeşi ne yapmış kiminleymiş merakında olan insanlar heeeeer detayı anlatıyor, size anlatırken yaşı büyük biriyleydi derdi, bir de çok düşünceli biriymiş gibi ayy yanındaki de büyüktü başına bir iş gelmesin mazallah derdi.Bende o endişeye kapılıp konuyu açıp fikir almak istedim. Bir kaç arkadaşta sizin gibi düşündü açıkçası benmde icim rahatladı dediğiniz gibi büyük biri olsaydı zaten bu şekilde söylerdi.
Lise 1 de sevgilisi olmasi normal degil mi?Neden bukadr abarttinizki?Geçen gün çok samimi olmadığım bir arkadaş grubuyla görüştük. Bir abla bana senin gorumcenin kizini AVM'de biriyle el ele mağazadan çıkarken gördük dedi. Hatta beni görünce tanıdı hemen arkadaşının elini bıraktı uzaklaşmaya çalıştı dedi. Gorumcene gördüğümden bahsetme kimseyle muhatap olmak istemiyorum da dedi.
Şimdi gorumcemin kızı lise1 14, yaşında. Kızlı erkekli arkadaşları var tabiki kafelere yemek yemeğe gittiklerini falan görümcem yanımızda sık sık bahsediyor. Geçen haftada görüştüğümüzde görümcem dedi sınıftan normal bı erkek arkadaşı aşkımli bebeğimli mesaj atmış benim kıza tabi babası gördü kavga çıktı evde dedi. Ama sevgili asla değiller onlar aralarında hep öyle konuşuyor şimdiki nesilde böyle dedi.
Birde bu aralar sürekli kızına bizim yanimzda bak dikkatli ol dedenin dayının nerde karşına çıkacağı belli olmaz diye ikaz etmeye çalışıyor yanlış bişey yapma diyor.
O kişinin beni tanıdığını biliyorlar. Gorumcemin bunu bilinçli zemin hazırladığını düşünüyorum. Yani buyuk ihtimal olanlardan haberi var. Bende bunu söylediğimde zaten aynı şeyleri tekrarlayacagini düşünüyorum. İşte nesil böyle millet yanlış anlıyor fln ...En iyisiyapmak. Ama ya bilmiyorsa kızı gorumcemi kandiriyorsa başına biseyler gelir devir kötü falan aklımi tirmaladi işte. Böyle durumda ne yapardınız aslında hicccc karışmak istemiyorum açıkçası. Ama bu görende mahalleden biraz ağzı açık biri. Bana gelene kadar kimbilir kaç kişiye nasıl bı tabirle söyledi fikirleriniz için teşekkür ederim şimdiden.
Korkulan değil korkutulan! Eşim böyle şeylere kati biri değil!Bu çok korkulan dayı hangi dayı? Yani konu sahibinin kocası değil mi? Görümcemin kızı görümcem deniyor ama böyle korkulan çekinilen kişi benim kocam demiyor nedense.
Bunu nerden cikardiniz :) annesi korkutuyorsa suçlu dayımı oluyor eşimin haberi bile yokBaşka dayısı yoksa evet kendi eşi oluyor yeğenine kızmaya kendinde hak gören.
bence eksik anlattığınız veya unuttuğunuz birşey olabilir, kimin aklına gelir ki ;kendi kızına aman dayını kızdıracak bir hata yapma minvalinde konuşma yapmak, belli ki birşeyden çekiniyor korkuyor bak ben kızımı tembihliyorum birşey görür duyarsanız ilgisiz anne değilimi göstermeye kendini ispatlamaya çalışıyor kadın. ne oldu da böyle oldu ? belli ki birşeyler olmuş sizinde bu kadar tepki almanızın nedeni dedikodu yapan kadının o kadar konuşabilmesi en başta ağzına lafı tıkmanız lazımdı konuşmasına izin verdikten sonra (sizin böyle konuşma dediğinize inanmak istiyorum) demenizin bir anlamı kalmıyor . daha lafın başından anlaşılmış herşey en başında aaa ne ayıp diye susturmanız gerekti. dinleyerek ortak olmuş oluyorsunuzBunu nerden cikardiniz :) annesi korkutuyorsa suçlu dayımı oluyor eşimin haberi bile yok
Yeter vallahi yeter. Şu millet nasıl başkalarının hayatına burnunu sokabiliyor. Kızı el ele tutuşurken görmüşte ne olmuş. Size söyleyince ne olacağını zannediyor bu tarzda insanlar. Bakın o yaşlar her gencimizin kendini ve karşı cinsi tanıdığı yaşlar. Bunlar gelişimin gerekleri. Evet birilerini sevecek üzülecek kendini tanıyacak. Evet en güzeli bu çağlarında çocuklarla arkadaş olmak. Yanlış hatalara düşmemeleri için, kimlerle görüştüğünü bilmek için çocuklarınız ile arkadaş olmalı ama çocuklarınızın sizlerin anneleri babaları olduğunu bilip belli sınırların olduğunu bilmesi gerekir. Görümceniz ile aranız nasıl bilmiyorum. Ama bu durumun dedikoducu birinin dilinde olduğunu ve asıl problemin o dedikoducunun ağzının payının verilmesi gerektiğini şeklinde söyleyebilirsiniz. Gençler kötü birşey yapmamış. Keşke siz o kadının ağzının payını verseydiniz. El ele tutuşarak gezmenin nesi kötü. Asıl çocukları bu şekilde tukaka diye korkutarak yanlış şeyler yapmaya yönledirebiliyoruz.Geçen gün çok samimi olmadığım bir arkadaş grubuyla görüştük. Bir abla bana senin gorumcenin kizini AVM'de biriyle el ele mağazadan çıkarken gördük dedi. Hatta beni görünce tanıdı hemen arkadaşının elini bıraktı uzaklaşmaya çalıştı dedi. Gorumcene gördüğümden bahsetme kimseyle muhatap olmak istemiyorum da dedi.
Annesi dayıyla dedeyle tehdit edeceğine onlara söz hakkı tanıyacağına diye yazdığım ilk yorumda dayının dedenin zaten böyle şeylerden haberi yok ve yeğenine kızmak gibi birşeyde yapmaz zaten gibi bir açıklama olmayınca buradan cıkardım ben.Bunu nerden cikardiniz :) annesi korkutuyorsa suçlu dayımı oluyor eşimin haberi bile yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?