• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumcemin temizligi

maddi durumu kötü mü?
yardımcı falan çağıramayacak durumdaysa ondan mı sizden istiyor?
ki ben böyle bile olsa isteyemezdim herhalde

bu arada eşinizi gönderebilirsiniz
benim gücüm yetmiyor zaten evime bile kadın geliyor
eşim gelecek diyiverin
kv kıyıp da yaptırmaz zaten oğulcuğuna :)

Bence çok haklısınız. Sonuçta çalışıyorsunuz ve görümcenizin sizden böyle bir talepte bulunması bile ayıp!
Bende taşınacağım çalışıyorum ve hamileyim üstelik. Ne kendi ailemden yardım istedim ne eşimin ailesinden.... Kayınvalidem ve görümcem ısrar etti üçümüz yaparız diye. Bende onlara temizlikçi tutacağım dedim tamam dediler. Eşim köpürdü o akşam ne temizlikçisi bilmem ne diye. Bende pardonda ne senin ailen ne benim ailem bizim evimizi temizlemek zorunda değil kimse kimsenin hizmetçiside değil diyerek aklını başına getirdim. Bir zahmet görümcenizde ya kendi yapsın ya da milletten yardım dileneceğine temizlikçi tutsun. En sevmediğim şey başkasının evini temizlemek.

Benim görüncem taşınırken evine gittim. Kızlar harıl harıl cifle bi yerleri ovuyordu. Ben oturup çay içtim. Piknik tüpünde kaynatmıslar :D

Dert degil aslinda ama fikrinizi sormak istedim
Tepkilerinizi simdiden tahmin edebilsem bile :-)
Neyse Biz 2 eltiyiz birde gorumcemiz var.
Gorumcem gil bu hafta yeni evlerine tasinacaklar, ve eltimle beni, temizlige yardima cagirdi. Eltim icin sorun yok zaten gorumcem istemeseydi kendi teklif edip kosa kosa gidicekti zaten yardima, o biraz daha hamarat her ise yetisir elinden hersey gelir :)) ama ben oyle degilim biraz zoruma gidiyor is yapmak acikcasi... yogun calisiyorum kendi evimin temizligine yetisemiyorum daha dogrusu temizlikten nefret ediyorum! Ve haftada bir kez evime temizlikci gelir, cok zorlandigim icin, bir gun izinim var onuda baskasina is yaparak gecirmek istemiyorum... is yapacak olsam kendi islerimi hallederim, bu temizlik isinden nasil kurtulurum? Cokmu ayip olur sizce?
Samimiyiz degilmiyiz belki bilmek istersiniz
Gorumcemle aram ne cok iyi nede kotu
Normal, cok sik gorusmuyorum ama gorustugumde saygili cana yakin davranirim arada bi laf cakar alttan alirim takmam hic. Onun disindada hic konusmayiz
Bu aradada bana sacma geliyor bizden istemesi . ben olsam kimseden bisey beklemezdim kendim hallederdim yada yardimci tutardim, insanlari rahatsiz etmekten bisey istemekten ve baskasina muhtac kalmaktan nefret ederim..
Ne dusunuyorsunuz? Lutfenn saldirmayin :-( yada neyse aman istediginizi yapin :-)
şayet çalışan biriyseniz ki ben de çalışıyorum . kesinlikle gitmezdim . gidemezdim. kendi evim bana yetiyor çünkü.

Kimseye muhtać olmaktan nefret ederim demişsiniz ama insanoglu herzaman muhtactir illa maddi olarak deil karsidaki insanin bi gūlūsūne bi tatli sohbetine baxen kahveyi bile tek icemeyiz hemen bi komsu felan cagiririz yani asli da herzman muhtaciz...insalh bu lafinizin yuzunden bigun çok muhtaclik cekmezsiniz

Bende senin gibiyim kimseyi istemedim. Ama annemin saçma huyu sağolsun eve doldurdu bir dünya insanı. Ondan sonra millet taşındımı sende gitmek zorunda kalıyorsun. En nefret ettiğim şey. Ben kendi evimi kendim düzenlemek isterim. Anlamam yardım isteyenleride. Neyse ama gitmeniz lazım ondan sonra kötü gelin olursun. Arkandan bir dünya dedikodu. Nasıl olsa 3 kişisiniz hemen biter. Çokta yormazsın kendini. Daha sonra dedikodusunu laf söylediklerini duyar daha sinir olursun.

Size böyle bir şeyin teklif edilmiş olması baştan yanlış zaten ama madem ki söylenmiş gidin derim. Her gün tasinma olmuyor biraz yardım edersiniz Eşinizin hatrina. Bir guncukten bir şey olmaz:)

Çok enteresan, hızlıca temizlik yapılıp bitirilmesi mi gerekiyor, bitmezse ertesi gün devam etsinler, Zaten bazı işler eşya taşındıktan sonraya kalsa da olur.

Dert degil aslinda ama fikrinizi sormak istedim
Tepkilerinizi simdiden tahmin edebilsem bile :-)
Gorumcem gil bu hafta yeni evlerine tasinacaklar, ve eltimle beni, temizlige yardima cagirdi. Eltim icin sorun yok zaten gorumcem istemeseydi kendi teklif edip kosa kosa gidicekti zaten yardima, o biraz daha hamarat her ise yetisir elinden hersey gelir :)) ama ben oyle degilim biraz zoruma gidiyor is yapmak acikcasi... yogun calisiyorum kendi evimin temizligine yetisemiyorum daha dogrusu temizlikten nefret ediyorum! Ve haftada bir kez evime temizlikci gelir, cok zorlandigim icin, bir gun izinim var onuda baskasina is yaparak gecirmek istemiyorum... is yapacak olsam kendi islerimi hallederim, bu temizlik isinden nasil kurtulurum? Cokmu ayip olur sizce?
Normal, cok sik gorusmuyorum ama gorustugumde saygili cana yakin davranirim arada bi laf cakar alttan alirim takmam hic. Onun disindada hic konusmayiz
Bu aradada bana sacma geliyor bizden istemesi . ben olsam kimseden bisey beklemezdim kendim hallederdim yada yardimci tutardim, insanlari rahatsiz etmekten bisey istemekten ve baskasina muhtac kalmaktan nefret ederim..
Ne dusunuyorsunuz? Lutfenn saldirmayin :-( yada neyse aman istediginizi yapin :-)

kimse kimsenin temizlikçisi değil sen de bu mantıkla oraya gitmek zorunda değilsin.
bana sorarsan sen bi kek börek yap temizlikçini de ayarla al onu git kekini böreğini bitir kadını da yardım için bırak parasını verirsin böylece gayet güzel yardım etmiş olursun.
hafta boyunca çok yoruluyorum temizlik yapamıyorum ben de rahatsız oluyorum diye açıklamanı yaparsın biter gider.

Bende yapamam, çalıştığım için beceremiyorum ondan kimse de benden öyle şey beklemiyor. Sende söyle , benim evime kadın geliyor ben yapamam de, sende onlara yemek vs götür, dışardan yapılacak şeyleri halledeyim de

Ne dusunuyorsunuz? Lutfenn saldirmayin :-( yada neyse aman istediginizi yapin :-)[/QUOTE]
Seni cagirdiklarinda da böyle söyleseydin keske
gelemiyecem diyebilirsin ne varki bunda..
yada gitmeyince sana gönül koyucağını düşünüyosan gidersin ama biraz yavaştan alırsın öbür eltin hamaratmış zaten o cabucak yapıverir sende orda bulunmuş olursun sadece :) :)

Kız her hafta gel evimi temizle dememiş ki taşınırken yardım istemiş. Ya ben gerçekten insanların geldiği noktaya üzülüyorum. Önceden bi kadın taşınacaksa etrafındakiler yardım istemeden kalkar gelirdi bi işin ucundan tutardı şimdi insanlar nereye kaçacağını şaşırıyor. Gerçekten "modern hayat" insanı bencil ve asosyal yapıyor bunlar benim düşüncem

iyi de şu anda zaman çok önemli. vaktim olsa kendi evimi temizleyecem yada çocuğumumla ilgilenicem. bütün gün evde yatıyor olsam giderim bir gün yardıma. ertesi gün yatmaya evde devam.

ayrıca taşınma temizliği ciddi bi iş. haftada bir izni olan çalışan insanın işi değil.

:anneadayı: Yaaa ben aslında totem yaptım canımmm , korunmayı bıraktım sadece suanda olumlu dusunme gucuyle cagrıyorum Denız'ı :KK15: Egenın kardesı cok olsun ıstıyorum ama esım cok ısteklı degıl bende ıkı elle asılayım dıyorum ne yapayım :KK45: Insallah yakında gelır mujde :KK68::KK4:

eşiniz istekli değilse nasıl ikna ettiniz acaba. bu aralar ilgi alanım bu konuda

maddi durumu kötü mü?
yardımcı falan çağıramayacak durumdaysa ondan mı sizden istiyor?
ki ben böyle bile olsa isteyemezdim herhalde

bu arada eşinizi gönderebilirsiniz
benim gücüm yetmiyor zaten evime bile kadın geliyor
eşim gelecek diyiverin
kv kıyıp da yaptırmaz zaten oğulcuğuna :)

çok doğru söylüyorsunuz. güldürdünüz beni

eşiniz istekli değilse nasıl ikna ettiniz acaba. bu aralar ilgi alanım bu konuda
Esım ıkıncı cocugu ıstıyor ama tedavı olması gerekırse pek ıstemıyor oglum ılk evlılıgımden beraber buyuttuk ve oglum tup bebek sanırım yenıden benım bu sekılde bır tedavı gormemı ıstemıyor

Kendi evinize temizlikci geliyorsa gorumce niye size teklif ediyor ki hadi o etmis siz niye kabul ettiniz.

Kendi evime yapmadigimi baskasina mi yapcam

Esım ıkıncı cocugu ıstıyor ama tedavı olması gerekırse pek ıstemıyor oglum ılk evlılıgımden beraber buyuttuk ve oglum tup bebek sanırım yenıden benım bu sekılde bır tedavı gormemı ıstemıyor

ne güzel düşünceli bir eşiniz varmış.sizi düşünüyor.maşallah

Temizlige git ama "ay dun gece karpal tunelimi acittim" deyip yanlarinda otur :D

Olur demissiniz bi kere, 1 gununuzu verseniz cok bisey olmaz diye dusunuyorum.. Her hafta tek izin gununuzde temizlik yapmaya gel demiyor ki.. Hatta yiyecek biseyler goturun, fazla is yapmasaniz bile makbule gecer diye dusunuyorum.. Allah rizasi icin diye dusunun sevaba girin..

Back
X