• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumcemin temizligi

Dert degil aslinda ama fikrinizi sormak istedim
Tepkilerinizi simdiden tahmin edebilsem bile :-)
Neyse Biz 2 eltiyiz birde gorumcemiz var.
Gorumcem gil bu hafta yeni evlerine tasinacaklar, ve eltimle beni, temizlige yardima cagirdi. Eltim icin sorun yok zaten gorumcem istemeseydi kendi teklif edip kosa kosa gidicekti zaten yardima, o biraz daha hamarat her ise yetisir elinden hersey gelir :)) ama ben oyle degilim biraz zoruma gidiyor is yapmak acikcasi... yogun calisiyorum kendi evimin temizligine yetisemiyorum daha dogrusu temizlikten nefret ediyorum! Ve haftada bir kez evime temizlikci gelir, cok zorlandigim icin, bir gun izinim var onuda baskasina is yaparak gecirmek istemiyorum... is yapacak olsam kendi islerimi hallederim, bu temizlik isinden nasil kurtulurum? Cokmu ayip olur sizce?
Samimiyiz degilmiyiz belki bilmek istersiniz
Gorumcemle aram ne cok iyi nede kotu
Normal, cok sik gorusmuyorum ama gorustugumde saygili cana yakin davranirim arada bi laf cakar alttan alirim takmam hic. Onun disindada hic konusmayiz
Bu aradada bana sacma geliyor bizden istemesi . ben olsam kimseden bisey beklemezdim kendim hallederdim yada yardimci tutardim, insanlari rahatsiz etmekten bisey istemekten ve baskasina muhtac kalmaktan nefret ederim..
Ne dusunuyorsunuz? Lutfenn saldirmayin :-( yada neyse aman istediginizi yapin :-)
gitme kaç
uydur agrım var kusuyorum de... yada eşin planımız cıktı desin :D uydur işte..

Ya kendine göre acayip haklısın cnn ya tbikide çalışan bir bayan rahatsız edilmemeli o senin temizliğini çok mu yapiyo sanki he,,

Aranızda önceye dayanan aleni bir geçimsizlik yoksa bence yarım gün kadın tut, ben beceremem bilirsiniz de, kadinla beraber git oglen, yemek kek vs basit şeyler hazırlayıp götür. Sonra derler canımız çıktı kekle geçiştirdin bizi diye.. Çay May içersiniz sonra. Sen de yavaştan bulaşık az ortada dolanma falan... İşler biter.

Görümcem yok kv bir kere bayram öncesi gittiğimde "gelinim de geldi bayram temizliğini yapar artık " dedi. Artık şaka mıydı ciddi miydi bilmiyorum "annemgilden geliyorum şimdi anne o da cam çerçeve siliyordu kızım geldi yapar artık dedi ben daha kendi evimi temizleyemiyorum sizi görmeye elinizi öpmeye geldim dedim kaçtım evden " dedim gülerek.

Daha işim mi yok , zaten sevmiyorum temizliği. Annemin evinde süpürge açmışlığım yoktu yazık günah değil mi anneme yapmayıp kv ye yapsam :olamaz: adalet istiyorum kimseye yapmıyorum :KK48:

Elden ayaktan düşerlerse Allah korusun , yardımcı ayarlar ücretini ödeyebilirim. Görümce kimdir de gidip evini temizleyeyim ya:KK12:

Söyler söylemez " ahahhahahaa şaka mı yapıyorsun ben kendi evime yardımcı alıyorum senin evinde ne işim var , ne uğraşıyorsun sen de yardımcı alıver bir günlük" deseydin. Üstünden zaman geçmiş nasıl dersin artık bilmiyorum ama gitme

Simdi burda gorumceden gorumceye fark var, gorumcel tasindigi zaman full calisiyodul ve bi o gun izin gunumde temizligi yapilicakti saolsun kendisi okadar dusunceliki bana sormamis bile gelirmisin diye bi gun tatilil oldugunu bildigi icin.

Bence gitsen iyi olur sonucta gunlerce yapilmiycak biraz yardim edersin hatta gec git maksat insanlarin gonlu olsun.

5 senede 5 kere taşındık hemde 3 ü şehirler arası.... Hiç kimseden yardım istemedim...
Herşeyimi kendim hallettim bildiğim kadar...

Gorumcem gil bu hafta yeni evlerine tasinacaklar, ve eltimle beni, temizlige yardima cagirdi. Eltim icin sorun yok zaten gorumcem istemeseydi kendi teklif edip kosa kosa gidicekti zaten yardima, o biraz daha hamarat her ise yetisir elinden hersey gelir :)) ama ben oyle degilim biraz zoruma gidiyor is yapmak acikcasi... yogun calisiyorum kendi evimin temizligine yetisemiyorum daha dogrusu temizlikten nefret ediyorum! Ve haftada bir kez evime temizlikci gelir, cok zorlandigim icin, bir gun izinim var onuda baskasina is yaparak gecirmek istemiyorum... is yapacak olsam kendi islerimi hallederim, bu temizlik isinden nasil kurtulurum? Cokmu ayip olur sizce?
Normal, cok sik gorusmuyorum ama gorustugumde saygili cana yakin davranirim arada bi laf cakar alttan alirim takmam hic. Onun disindada hic konusmayiz
Bu aradada bana sacma geliyor bizden istemesi . ben olsam kimseden bisey beklemezdim kendim hallederdim yada yardimci tutardim, insanlari rahatsiz etmekten bisey istemekten ve baskasina muhtac kalmaktan nefret ederim..
Ne dusunuyorsunuz? Lutfenn saldirmayin :-( yada neyse aman istediginizi yapin :-)
Arada sırada sana laf sokan, öyle çok da samimi olmadığın gorumcen icin izin gününü temizlikle gecirmen gereksiz olur gibi bilemedim. Ev taşımak zahmetli iş ben taşınırken 2 gün kadın tuttum, akşamlara kadar temizlik yaptı kadıncağız. Yine de eşyalar konduktan sonra sağolsunlar annem teyzem kuzenler yardıma geldi de gene bi toparladık kaç saat. Öyle 1-2 saat dolanıp kurtulamazsın baya baya iş yaptırırlar emin ol. Kendi kuzeni dostu akrabası yok mu? Ne demeye seni çağırıyor? Yok belki de kimsesi :KK43: empati kuramıyorum ki canım kararsız kaldım. Benim gorumcemin evinde çalışan maaşlı yardımcısı var, çocuklara da yabancı dadı bakıyor Ukraynali. Onlar her işi yapıyorlar, gorumcemin benden ev işi için yardım isteme ihtimali baya düşük ama istese yaparım ben, bizim aramız iyidir. Hem de kiymet bilen biridir, gocunmaz insan ona yardım ederken. Seninki sanki mecburmussun gibi çağırmış içinden gelmiyorsa yapma. Bir yerden güzel bir yemek yaptırıp götürün eşinle, sonuçta çalışan insanlar acikacak, çok makbule geçer. Eşin yanında olduğu için de, yarım saat durur kaçarsıniz kime ne

Gorumcenin evini temizleyecegine otur agda yap.
Gelicem dediysen ara size kolay gelsin bende bugun yardimci var keske sende tutsaydin de kapat.

Calusmasanda yardimci almasanda neden temizleyesin onun evini ? Siz olmasaniz sokaktan geceni cagirmayacakti kendi yapicak

Ya keşke kibarca söyleseydiniz vaktinizin olmadığını, çok haklısınız aslında. kimse kimseden hele ki çalışan insandan bir şey beklememeli..

Aklıma geldikçe gülerim yine geldi konunuzu okuyunca.. Annem bir gün zor bir durumda kalmıştı hayatında ilk kez çekine çekine dayımın eşinden yardım istedi. Yaprak sarmasına yardım etmesini rica etti, yetişmesi gerekiyordu. yengemin cevabı aynen şu:
"Ayyyy X abla şuan hiç yaprak saracak bir modda değilim, psikolojim bunu yapmaya hiç müsait değil kusura bakma yapamam" :KK70::KK70::KK70:
Siz de böyle bir cevap verin neye uğradığını şaşırsın :rolleyes: Bir daha da bir şey isteyemiyorsunuz zaten :KK31:

Kız her hafta gel evimi temizle dememiş ki taşınırken yardım istemiş. Ya ben gerçekten insanların geldiği noktaya üzülüyorum. Önceden bi kadın taşınacaksa etrafındakiler yardım istemeden kalkar gelirdi bi işin ucundan tutardı şimdi insanlar nereye kaçacağını şaşırıyor. Gerçekten "modern hayat" insanı bencil ve asosyal yapıyor bunlar benim düşüncem

Kız her hafta gel evimi temizle dememiş ki taşınırken yardım istemiş. Ya ben gerçekten insanların geldiği noktaya üzülüyorum. Önceden bi kadın taşınacaksa etrafındakiler yardım istemeden kalkar gelirdi bi işin ucundan tutardı şimdi insanlar nereye kaçacağını şaşırıyor. Gerçekten "modern hayat" insanı bencil ve asosyal yapıyor bunlar benim düşüncem
eskiden insanlar bütün gün evdeymiş, şimdi kendilerine vakitleri yok temizlikçi alıyor herkes neden elaleme yardım etsin?
Ben de insanların yüzsüzlüğünü anlamıyorum, çalışan insanın tek tatil gününde yardım istemek çok saçma.

Arkadaşlar biz ne zaman bu hale geldik ya. Görümceler neden bu kadar itici geliyor ki anlamıyorum sizi, gelinlerin de belkide ilk defa evinin temizlenmesini istemiş bir insan, zorda kalmasa mecbur olmasa kimse kimseden bişey istemez ya yapmayın bunu allah aşkına. Hepimiz çalışıyoruz,bizimde bir gün izinimiz var kocamın hatırına giderim ya beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez, benim adım hıdır elimden gelen budur der yaparım. Herkes bilmiyormu kadın tutmayı falan ya belki durumu yok, belki gelen kadınların yaptığı işleri beğenmedi bilemeyiBir gün belki bizimde görüm ceye bi işimiz düştüğünde oda aynı yolu bize gösterir bundan emin olun. Şimdi bana kıracaksın ama ben hem gelinim, hem görümceyim.

Ben olsam ben kendi evimin temizliğini yapamıyorum da kadın geliyor istersen bana gelen kadını yönlendireyim derdim. Ben de aynı şekilde temizliğimi kendim yapmıyorum ve benden istense (kendi ailem de olabilir) böyle derdim.

canım ya benı bılıyorsun pek işle aram yok zaten haftada bır gunum var ondada dınlenmek ıstıyorum ben gelemeyecegım sız temızlıgı yapın bensız de geç gıtmek mecburıyetın yok kı zaten..

Aslında eglencelı olabılır yenı ev cokda fazla ısı olmaz dıye dusunuyorum ama benımde gecenlerde kayınvalıdemler yenı ev actı, ve agır temzılık yaptılar baska bır sehırde bızıde cagırdılar ama ben gıdemedım oglumun kurslarından dolayı. Ama bence benı cagırmasıda bos bır benım elımdenoyle kırec harc sokmek gelmez, ıkı yapacak olsam kendı evımde yaparım 5 gunde bır kadın gelıyor bana :eek:

Aslında eglencelı olabılır yenı ev cokda fazla ısı olmaz dıye dusunuyorum ama benımde gecenlerde kayınvalıdemler yenı ev actı, ve agır temzılık yaptılar baska bır sehırde bızıde cagırdılar ama ben gıdemedım oglumun kurslarından dolayı. Ama bence benı cagırmasıda bos bır benım elımdenoyle kırec harc sokmek gelmez, ıkı yapacak olsam kendı evımde yaparım 5 gunde bır kadın gelıyor bana :eek:
Aaaa hayırlı olsun gözleirme inanamadım hiç duymamıştım senden ikinci çocuğu. Tebrik ederim Cute:anne:

Kadınlar evdeydi eskiden. Şimdi çoğu kadın çalışıyor, hem evde hem de işte.
Sizin kaçmak dediğiniz şeye yorgunluk deniyor.
Biraz empati..

Back
X