- 20 Mayıs 2011
- 10.285
- 30
- 408
Ben sizin verdiginiz ornegi cok iyi anladım. O yuzden de diyorum ki bi anne tabi ki cocuğunun tek gitmesini istemez. Eğer bu bi fedakarliksa o fedakarlığı yapar hamileyken tek kalmayı göze alır. Ama hiçkimse cocuğu icin yaptıgı fedakarlık yada adı her neyse onu görümcesi icin yapmaz cunku ikisi kıyaslanmaz bile dedim.
ben de 7 aylık hamile olsam yalnız kalmak istemem..nolur nolmaz..bu görümcenin annesi-babası yok mu,onlar gelse de onlarla gitse olmaz mı?
ama arkadaşların dediği gibi iş eşinde bitiyor.görümcen de değil..ona kızmaya çok da hakkın yok bu durumda.
ayrıca bir arkadaş çocuğuna canını veririsin ama kardeşine an fazla düğünün de gider takı takarsın gibi birşey demiş..şok oldum..
ben kardeşim için de canımı veririm.
Ben aynen soyle yazdım. İnsan cocuğu icin her türlü fedakarlığı yapar büyütur okutur evlendirir. Ama kardeşi evlenirken ona gidip ancak bilezik takar. Yani cocuğumuza karsi olan sorumluluk ve görevlerimiz farklıdır kardeşlerle hele de gorumceyle asla kıyaslanmaz dedim. Canını verme konusuda cok ayrı zaten bu söylediğimle alakalı degil. Simdi kardeşime canımı veririm ama cocugum olduktan sonra tum hayatım onun üzerine kurulu olacağı icin kimseye canımı vermem evladım varken dedim. Ki cok dogru bise. Simdi ben evleniyorum bi suru masrafım var babam yada annem mal varlığını kardeşlerine harcasa onları asla anlamam. Ki bakın paradan bahsediyorum. Bi insanın cocuğu varken kardeşine canını vermesi cok daha anormal bence.
Bu durumda söylenecek sözüm kalmadı size...Bana göre çocuğun canın ciğerindir herşeyini verirsin ama kardeşin içinde(eşimin ya da benim) elinden geleni yaparsın...Ben olsam gitmesine karşı çıkmazdım..Bugünün yarınıda var çünkü.Bugün eşimin kardeşine yaparız yarın benim kardeşime...Evlendim eşimden ve çocuğumdan başkasına hayrım dokunmaz gözüyle bakamam ben...
2 tane çocuğum var,bir tane de kardeşim..inan bana farkı yok benim için.şimdi sana bu söylediğim garip gelebilir ama öyle.bu olaya böyle bakman çok ilginç.anormal olan hangisi bilemedim..yorum bile yapamadım.
Esimin anne babası oldugu sürece gorumceme anne babanın yapması gereken seyleri yapmam. Eğer hayatta degillerse yada saglık problemleri varsa o zaman anne babanın sorumluluklarının bi kısmını esimin üstüne almasını hoş karşılarım ama anne babası hayattaysa ve onlarin yapması gereken seylerse esimin yapmasını istemem bu benim görüşüm.
bu görümcenin anne ve babası hayattaysa abinin hamile eşini bırakıp 13 saatlik bir yola gitmesi bence doğru değil.
ama bu durumda kızılacak kişi de lise öğrencisi olan görümce değil.çünkü o bazı şeyleri düşünemeyebilir.
Benimse cocugum yok kardeşim var bi tane ve canım kadar seviyorum. Ama cocugum olunca arada bariz fark olacağından adım gibi eminim. Cunku annemi babami ve çevremdeki diğer insanları görüyorum cocuk baska bise bence her yonden
2 abiyle büyüdüm annem babamda var ama küçüklükten bu yana abimler ilgilendiler herşeyimle
evet annem babamda ellerinden geleni yapıyor ama kardeş daha farklı
hatta birisi evlendi hala koşar herşeyime hatta bende evliyim
kardeş bağları anca anne baba ölünce mi ortaya çıkıyor anlamadım
o zaman siz 2 çocuk doğursanız birbirine kardeş olması için uzun süre beklemesi gerekecek
insan kalbi geniştir bence herkesi aynı anda sevebilirsiniz
bu kadar katı düşünmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?