görümcemin yaptığı....

Bu durumda söylenecek sözüm kalmadı size...Bana göre çocuğun canın ciğerindir herşeyini verirsin ama kardeşin içinde(eşimin ya da benim) elinden geleni yaparsın...Ben olsam gitmesine karşı çıkmazdım..Bugünün yarınıda var çünkü.Bugün eşimin kardeşine yaparız yarın benim kardeşime...Evlendim eşimden ve çocuğumdan başkasına hayrım dokunmaz gözüyle bakamam ben...

Ben aynen soyle yazdım. İnsan cocuğu icin her türlü fedakarlığı yapar büyütur okutur evlendirir. Ama kardeşi evlenirken ona gidip ancak bilezik takar. Yani cocuğumuza karsi olan sorumluluk ve görevlerimiz farklıdır kardeşlerle hele de gorumceyle asla kıyaslanmaz dedim. Canını verme konusuda cok ayrı zaten bu söylediğimle alakalı degil. Simdi kardeşime canımı veririm ama cocugum olduktan sonra tum hayatım onun üzerine kurulu olacağı icin kimseye canımı vermem evladım varken dedim. Ki cok dogru bise. Simdi ben evleniyorum bi suru masrafım var babam yada annem mal varlığını kardeşlerine harcasa onları asla anlamam. Ki bakın paradan bahsediyorum. Bi insanın cocuğu varken kardeşine canını vermesi cok daha anormal bence.

eşin kaç gün görümcenin yanında kalacak eğer kısa bir süreyse sorun etme sorunlu bir hamileleğin yoksa korkmana gerek yok.yani ben olsam sorun etmezdim.ayrıca eşinin gitmesini istemiyorsan bunu ona anlat görümcenle niye kavga edeceksin onu anlamadım:44:

2 tane çocuğum var,bir tane de kardeşim..inan bana farkı yok benim için.şimdi sana bu söylediğim garip gelebilir ama öyle.bu olaya böyle bakman çok ilginç.anormal olan hangisi bilemedim..yorum bile yapamadım.

Esimin anne babası oldugu sürece gorumceme anne babanın yapması gereken seyleri yapmam. Eğer hayatta degillerse yada saglık problemleri varsa o zaman anne babanın sorumluluklarının bi kısmını esimin üstüne almasını hoş karşılarım ama anne babası hayattaysa ve onlarin yapması gereken seylerse esimin yapmasını istemem bu benim görüşüm.

2 tane çocuğum var,bir tane de kardeşim..inan bana farkı yok benim için.şimdi sana bu söylediğim garip gelebilir ama öyle.bu olaya böyle bakman çok ilginç.anormal olan hangisi bilemedim..yorum bile yapamadım.

Benimse cocugum yok kardeşim var bi tane ve canım kadar seviyorum. Ama cocugum olunca arada bariz fark olacağından adım gibi eminim. Cunku annemi babami ve çevremdeki diğer insanları görüyorum cocuk baska bise bence her yonden

bu görümcenin anne ve babası hayattaysa abinin hamile eşini bırakıp 13 saatlik bir yola gitmesi bence doğru değil.

ama bu durumda kızılacak kişi de lise öğrencisi olan görümce değil.çünkü o bazı şeyleri düşünemeyebilir.

2 abiyle büyüdüm annem babamda var ama küçüklükten bu yana abimler ilgilendiler herşeyimle
evet annem babamda ellerinden geleni yapıyor ama kardeş daha farklı

hatta birisi evlendi hala koşar herşeyime hatta bende evliyim
kardeş bağları anca anne baba ölünce mi ortaya çıkıyor anlamadım

o zaman siz 2 çocuk doğursanız birbirine kardeş olması için uzun süre beklemesi gerekecek
insan kalbi geniştir bence herkesi aynı anda sevebilirsiniz

bu kadar katı düşünmeyin

Hayır yani küçük görümce değil, sıfatı başka kişiler de olabilir.. Örneğin bi arkadaşı..
Bu durumda konu sahibi ne yapacak ?
Arayıp eşinin erkek arkadaşına mı kızacak, hiç sanmıyorum

Bence hem görümce diye hemde küçük diye ona diş geçirebileceğinden böyle yapıyo
Yoksa mantıklı olan eşle konuşup halletmektir
Karşı taraf sadece teklif ediyor, kabul eden eşi sonuçta..

Bi ornek vereyim
Dun aksam abimle esim planlamislar bize gelecekler mac icin abimde ara x yemek yesinler gelsinler dedi
Bende yengemden (isimle hitap ediyorum) 5 yas kucuk gorumceyim yengemi aramayi unuttum yemek yedik yengemi aradim saat gecti geldilrr kizmis haliyle ama espriyle kix abini aldin bizi istemiyomusun dedi gulduk ve hic bozuntuya vermedi sonra oturduk sarma sardik saatlerce benim yengem iyi olmasa bende iyi olmazdim diye dusunuyorum senden yasca kucuk birak gitsin esin ne demek affetmicem bu kadar ufak seyler iliskiyi yipratir ve ayriliklar buyuk buyuk olaylardan degil kucuk kucuk biriken seylerdende olur hamilesiniz hasta degil haliyle

Hamilelikte ilk aylar riskli oluyor 4.aydan itibaren biraz daha rahatlama evresine geçiliyor sorunlu bir hamilelik geçirmiyorsanız rahat olun. Gözümüzde olayları büyütunce daha büyük sorunlar olusabiliyor.Ben 37 haftalık hamileyken esim zorunlu olarak yurt dısına gitmişti.annem babam kimse yoktu kafamı dinledim sakın bir dönemdi doğumdan 3 gün once geldiler ve sorunsuz normal doğumdu.diyecegim o ki sıkıntı ve stres yapmayın sakınan göze çöp batar

kardeşlerin bağının güçlü olması gerektiğine inananlardanım. lakin,ortada anne baba varsa,sağlıklıysa,eşde hamiileyse ve eşinin gitmesini hamileliğin verdiği duygusallıkla istemiyorsa,orada döner bu anne baba neden kızlarıyla gitmek istemiyor diye sorgularım. bana geçerli bir neden verilmesini beklerim.mesela olay, maddiyatsa oğul biletti vs parasına yardımcı olabilir diye düşünürüm....

2.5 yaşında kızım var, en küçük kardeşim de 18 yaşında. İkisinin de farkı yok gözümde. kızıma nasıl içim titrerse kardeşime de öyle titrer. sizin yorumlarınız tek cümleye çıkıyor ''çocuğum olunca ksrdeşime sevgim ve ilgim azalacak'' ben bunu asla anlayamam.

konu sahibi arkadaşım. eşim de ara ara gece evde olmaz. hamileyken de öyleydi. eğer sıkıntılı ve riskli bir hamileliğiniz yoksa sorun etmeyin bence. günlerce kalacak değil ya.

Benim görüşüm boyle. Bence evli bi insan kardeşine eskisi kadar vakit ilgi ve para ayırmamalı. Cunku ben kendi adıma kocamın en cok bana ilgi göstermesini isterim. En cok bana vakit ayırmasını isterim. Cocuğumuz oldugunda aynı sekilde en cok cocuğumuza ilgi göstermesini isterim. Asla cocuğuma gösterdiğim özveriyi esimin kardeşine göstermem. Ben herseyden once kendi kardeşlerini anne babasını düşünen bi adamın kiziyim ve bunun ezikliğini de cok yasadım. Babam yeğenlerini bizden ayrı tutmazdi. Bizi de hicbiseden mahrum etmedi maddi manevi ama ozel oldugumu hic hissedemedim kendi adıma. Ayrıca annem icinde hep üzüldum yeğenlerini cocukları kadar seven bi adamla evli oldugu icin. Ve bu duyguyu ilk 5 yasında bu sehre taşındığınızdan beri hissediyorum ben o kadar eski o kadar küçüklüğümden beri yani. Ben babam gibi bi esim olmasını asla istemiyorum kocamın en kıymetlileri cocuğumuz ve ben olalım istiyorum. İster bencil deyin ister baska bise benim görüşüm bu

Son düzenleme:
peki kaç günlüğüne gideceklermiş ankaraya? uzun mu yani?

bence başlık da yanlış..görümcemin yaptığı olmamalı ne yapmış ki görümce?

benim küçük kardeşim benden böyle bir şey istese giderim canım o benim
konu sahibi çok kıskançsın
beni bırakıp gidiyor diyorsun da sanki temelli gidiyor, altı üstü okul gezisi değil mi

Bende sandım,görümce hayatınızı zindan ediyor...Siz görümce görmemişsiniz...Sizi yakın,görmüşki sizinle gitmek istemiş...Yani sizi istemeyip abim beni tek götürsün diye bişeyde söylememiş...Bence çok abartmışsınız...

ne kadar bencil bi düşünce tarzı bu ya...
eşinizi ve doğmamış bebeğinizi görümcenizden kıskanmışsınız resmen...
görümceniz çocuğunuzun kuması olmıcak merak etmeyin...
herkesin yeri,sevgisi ayrı...
görümcen senin için yabancı belki, ama eşinin kardeşi yahu...
ihtiyacı olduğunda tabi ki yardım edecek, para da verecek, yanında da gidecek..
sizin kardeşinizin böyle bi durumu olsa ve eşiniz onu götürmese,
eşim kardeşimi götürmüyor, altı üstü 2 gün, çok kırgınım diye konu açardınız ama...

sınava gidecek olsa, hastaneye gidecek olsa neyse de ; kardeşini gezdirmeye 13 saatlik yola gidilir mi?
bunun kıskançlıkla vs ne ilgisi var?
ben eşimin ailesiyle ilişkilerine hiç dahil olmadım, annesi, babası, kardeşi için istediği fedakarlıkta bulunabilir ancak
burda fedakarlık gerektirecek bir durum bile yok.
talep edilen şey 13 saat uzaktaki şehre gezmeye giderken ; sadece keyfiyetten abisini yanında isteyen bir kardeş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…