• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin yaptığı :(

Beautician1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2011
680
7
118
Merhaba,
Görümcem ile ilgili bir konu açacağım aklımın ucuna dahi gelmezdi. Zira abla kardeş gibiydik.
Görümcem ev yemekleri, pasta ve butik kurabiye yapıp satan bir bayan. İhtiyaçları olduğundan değil, hobi olarak yapıyor. Bu aralar cafe açmaya hazırlanıyor.
Kızım 14 aylık. Görümcemin ilk yeğeni. Kızım 8 aylıkken ilk dişini patlattığı zaman bu diş partilerine çok özeniyordum. Görümcemle bir sohbet sırasında bu fikrim tamamen kafama yattı. Çok zengin insan değiliz, kendi çapımızda yapacaktım birşeyler. Görümceme kurabiye ve pasta siparişi verdim. Parasıyla yaptıracaktım elbet, cüzi bir miktar alır diye düşünüyordum. Neyse iş bölümü yaptık. Benim ablam börek, amerikan salatası, şerbetli tatlı yapacak, görümcem sarma, poğaça ve cupcake yapacak ben ise kısır, patates salatası, kurabiye, ve sunumu şık olan bir iki çeşit daha.
Diş buğdayı geldi çattı. Çok ama çok güzel geçti, çok eğlendik. Herkes çok şanslısın, böyle görümceye can kurban, helal olsun görümcene gibi laflar ediyor görümcem ise yeğenime feda olsun diyordu. Neyse tam da ertesi günü bize kahvaltıya geldi. Biz eşimle güzel bir kahvaltı hazırladık ona teşekkür maksatlı. Daha sonra onu mutfağa çağırdık usulen ücreti sorduk. Çünkü pasta ve kurabiyenin parasını verecektik. Bir dk dedi ve çantasından bir liste çıkardı. Kağıtta toplam 400 tl yazıyordu. Şaşırdık eşimle birbirimize baktık. 20 eet kurabiye ve diş şeklinde pasta bu kadar mı tutmuştu. Kağıdı inceleyince poğaça, sarma ve cupcakenin de ücretini dahil ettiğini anladık ve çıkardık verdik parasını. O da teşekkür etti.
O gittikten sonra eşimle kavga kıyamet. Sen ne kadar safsın.
Bilmiyormusun ablamın huyunu herşeyi parayla yapar falan filan bu eşimin çenesi bir ay kapanması. Zira çok ama çok oturdu içine. Benim de yaptığım masrafları dahil edersek 1000 tl yi buldu açıkçası. Hayatımın en berbat dönemini yaşadım. Pişman oldum ağzımdan burnumdan fitil fitil çıktı.
Daha sonra eşim ve ablası küstü. Tamamen farklı bir olaydan dolayı araları açıldı. Ama ben görüşmeye devam ediyordum.
Allah böyle görümceye can kurban, çok şanslısın diyenlerden Allah razı olsun ne diyim.
Neyse kızımın doğumgünü zamanı geldi. Tabi görümcem soruyor bana ne yapalım doğumgününde nasıl birşey düşünüyorsun falan. Ben tabi hep atlatıyorum onu. Ağzımı açıp hiçbirşey söylemedim ona. Hep atlattım. Zaten eşim beni tembihlemişti ondan hiçbiyşey istemeyeceksin diye. Hem küs oldukları için, hem para aldığı için. Kendi imkanlarımızla yapacağız benim durumum yok dedi.
Görümcem aradı son gün, pasta nasıl olsun dedi. Ben de kardeşin uygun fiyata bir yerde yaptıracakmış dedim mesaj yolu ile iletişim kurduk. O da hıı peki siz bilirsiniz dedi. Ben yarın geleceksin değil mi dedim bakarız yazdı bana.
Ertesi günü de doğum gününe gelmedi yeğeninin. Arayıp kutlamadı, bir mazeret bildirmedi. Ben de ona çok kırıldım, kardeşi ile ilgili sorunları olabilir ama ben onu kırıcı hiçbirşey yapmadım, söylemedim, çok kırıldığım halde.
Benim ona kırgınlığım sadece kızımın doğumgününe gelmemesi, gelmediği için aramaması oldu. Eşimin ona küs olmasıyla benim yakından uzaktan ilgim yok.
Sizce bu durumda ne yapmalı, nasıl davranmalıyım. Siz olsaydınız nasıl bir tavır takınırdınız.

Para alması cidden çok terbıyesızce olmuş. Kendı yeğenı sonucta yaa feda olsun der insan. Bu ne açgözlülük böyle. herşeyi para olmuş artık şaşırdım cıdden. kardeşler yaa sonucta. ben abımın cocuguna pasta fln yapcam bide liste yapıp para alıcam ha :/ olacak iş degil. Ayrıca o para çoook fazla geldi bana. Bırak konusmazsa konusmasın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yok artık... :53:
madem yaptıklarının ücretini alacak, o zaman davetlilere neden yeğenime feda olsun diyor ?
bence eşiniz küsmekte haklı..
aranıza mesafe koyun derim..
görümceniz pastayı ondan almadığınız için gönül koymuş belli ki...
top siz de elinizde mazeretiniz var kızınızın doğum gününe gelmemiş.
görümceniz işi tamamen ticarete dökmüş

Ayıp etmiş gerçekten , aldığı parada çok , düğün pastası yaptırmadı nihayetinde
Mesafeli olun bundan sonra
Mesafe candır :1:

Para alması cidden çok terbıyesızce olmuş. Kendı yeğenı sonucta yaa feda olsun der insan. Bu ne açgözlülük böyle. herşeyi para olmuş artık şaşırdım cıdden. kardeşler yaa sonucta. ben abımın cocuguna pasta fln yapcam bide liste yapıp para alıcam ha :/ olacak iş degil. Ayrıca o para çoook fazla geldi bana. Bırak konusmazsa konusmasın.

Ben de çok üzüldüm para aldığı için de huzurum kaçtı eşimle hep kavga ettik, ama yine de hiç ne bir surat yaptım ne de yansıttım. Ama yine de beni kızımın doğumgününe gelmemesi oldu.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gorumcenin yaptigi gercekten cok ayip. Sanki normal bir musterisiniz gibi tarife uygulamis. Bosverin gelmesin gitmesin aramasin ne takiyorsun kafaya..
Aslında vicdanımla çelişiyorum acaba aramalı mıyım diye ama yok ya gerçekten onu aramamı gerektirecek bir durum yok. Kızımın doğumgününü bile kutlamadı.

400 TL mi.. ufak bir kurban alıp kesip kavurma yapıp dağıtsanız daha makbule geçermiş.. O neymiş öyle .Ayrıca o kurabiyelerede gıcığım yesen yenmez saklasan saklanmaz bi dünyada parası...
Görümce ayıp etmiş net..Hadi pasta nın parasını aldı işidir diyelim..Börek sarmanın parasıda ne oluyor yahu sizi kazanç kapısı gibi görmüş anlaşılan. :))
Boşverin takacak bişey yok..Kendi etmiş kendi bulmuş..

Tam aklıma geleni yapmışsınız.Bir daha teklif ederse,biz uygun bir yere yaptıracağız demenizi önerecektim:)
Madem kendisi size müşteri olarak bakıyor,sizin müşteri olarak başka satıcı seçme hakkınız var.

Gelmemesi kendisi açısından ayıp ama bilemiyorum sadece "yarın geliyorsun değil mi" dediysen ona bozulmuş olabilir.
Doğumgünü planı yaparken,"şu gün mutlaka bekliyorum" demiş miydin ?

Son düzenleme:
gerçekten para ''herşey'' olmuş ya.. Liste yapmak falan ne demek ayıp ... kusura bakma ama cidden hiç utanması yokmuş görümcenin

görümceniz hatalı bence
400 tl nedir ya özel bir yere bile yaptırsanız pasta ve kurabiyeler o kadar tutmaz
siz sarma poğaça vs illa ki yaparsınız

hiç hoş olmamış
görüşmemenizi tavsiye ederim.

yegenım olacak dısı cıkacak ölürüm ona be paramı ıstıycem bıde terbıyesıze bakın

Kızlar içimi rahatlattınız inanın ki. Ben sonuçta o onun işi parasını almakta haklılık payı olabilir diye düşünürsünüz sanıyordum. Soğutmak istemedim içimi. Ama düşününce halası yaa sonuçta. Dışarda başka birine yaptırsak bu kadar zorumuza gitmezdi. Ama eşim yine onunla bu sebepten dolayı küsmedi. Aralarında onun kocası ile ilgili tartışma oldu bu yüzden küstü. Ben de bu olayı büyütmedim. Sadece doğumgününe gelmemesine çok takıldım. Tabi bu dişpartisi içime oturdu o ayrı

Tam aklıma geleni yapmışsınız.Bir daha teklif ederse,biz uygun bir yere yaptıracağız demenizi önerecektim:)
Madem kendisi size müşteri olarak bakıyor,sizin müşteri olarak başka satıcı seçme hakkınız var.

Gelmemesi kendisi açısından ayıp ama bilemiyorum sadece "yarın geliyorsun değil mi" dediysen ona bozulmuş olabilir.
Doğumgünü planı yaparken,"şu gün mutlaka bekliyorum" demiş miydin ?

Demez olur muyum. Hatta cafe açmak için dükkan bulmuştu kendisine. Gelemeyebilirim falan dedi. Ben erteledim onun için, onun yüzünden arkadaşlarım gelmedi.

Dost kazığı derler ya aynen öyle olmuş. Kendi haline bırakın bence.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benim nişanımda nişan pastamıza 400tl bile vermedik.
oda antebin en lüks pastanesinden geldi. 50-60 kişi rahat yedi.

bence arayın neden gelmedin diye sor...:ssz:

benim nişanımda nişan pastamıza 400tl bile vermedik.
oda antebin en lüks pastanesinden geldi. 50-60 kişi rahat yedi.

bence arayın neden gelmedin diye sor...:ssz:

Hem gelmemesi, hem aramamasından dolayı aramak içimden gelmiyor. Yeğenini de özlemiyor belliki. Üstüne düşmek istemiyorum. Haklıymış gibi.

Görümcen çok yanlış yapmış.Tamam ticaret yapıyor sonuçta ama gıdım gıdım hesabını yapmak ayıp olmuş.Kırk kat yabancı bile bazı şeylerin parasını almıyor indirimini yapıyor.Yeğeni yani.Ne olacak ki.Keşke ilk listeyi getirdiğinde çok değil mi bu yeğenine hiç mi indirimin yok deseydiniz.Yani bir tepki görseydi.
Neyse olan olmuş.Evladının canı sağ olsun.Güzel bir günü için harcamışsın.Ama şu an sen hiçbirşey söyleme bile görümcene.O sana nasıl yaklaşırsa sende aynı şekilde yaklaşırsın.

Normalde başka biri olsa yani arkadaşınız filan aman boşver sende arama sorma derdim.
Ama onu görümce olunca işler değişir. Neticede eşinizin ablası yani siz bir ailesiniz.
Yerinizde olsam eşimi ablasına karşı yumuşatmaya çalışırdım. Zaten sizinde dediğiniz gibi sorun sizinle alakalı değilmiş.

Back
X