Görümcemle başım dertte :((

Nm88326

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
4.612
5.539
723
merhabalr arkadaşlar, o kadar zamandan sonra ilk konumu açmaktayım. konu görümcem. 2 tane görümcem var 1.si ünvtede 2. si lise sonda .. lise sonda olan benım başıma biraz bela...
en iyisi baştan yazmak. görümcem abisine cok bağlıydı benden once, kız kardeşini uyutur bakar, bir eksiği olunca yardım ederdi ta ki ben geldım geleli. bu geçiş dönemi galiba biraz beni sarstı. önce beni cok sevdı ama abisinden cok kıskandı..sonra bana yapmadıgı kalmadı ve hala yapıyor da.. her defasında ben suclu oluyorum..ailenin geliniyim ya..bir söz demek doğru olmuyor. yaptıgımız her tartışmada o daha cocuk idare et diyorlar size soruyorum arkadaslar 17 yasında bır genc kız sizce cocuk mudur? ...
kendisinın fizigi ve boyu cok guzel kıskannmıyorum asla ama bana benı kıskanıyorsun diyip duruyor. ben 165 boyunda 58 kg um bu arada.. ve daha neler neler.. elbiselerimi alır evimden giyer. izin almaz, çamaşırlarımı giyer, makyaj malzemelerimi çalar, nispet yapar, aglar, birsürü erkek arkadası var kimseye soylemez bana soyler bırsey olursa yengem bılyordu der daha neler neler ... kayınvalidemle altlı ustlu oturuyorum, mecburen onu görmek zorundayım ben gitmesem de evlerine kendısı mutlaka gelir... başedemıyorum.. burada derdimi anlatıyorum sizlere umarım bana yardımcı olabılırsnız.. yorum yazacaklara teşekkürler.

hayatında bir erkek yoksa eğer hayatındaki tek erkek abisiyse sizden kıskanması doğal ama zamanlar hayatına yeni birileri girmeye başladığında bence bu kıskançlığı geçecek :)

Allah sabırversin

canım guzelce oturup ya onunla yada esınızle konusa bılrısınız karsına al gorumcenı guzelce soyle ben senı kıskanmıyorum abınle evlendım dıye abını senın elınden alıcak degılım de abınle cıkmak gezmek ıstedınde cıka bılrıısn dıye bılırsınde

yoo hayır bu kızı karsına alsan da konussan da bırseye yaramıyor..benı kayınvalıdemlerın önunde küçük düşürüyor. eşime danıstım tabıkı .. ama o kardeşının boyle seyler yapmayacagını ılerı suruyor. bana cıkısıyor. ya da görduğu bırsey varsa da takma dıyor. yanı haklıyken bıle ustume gelınıyor..

hep bır art nıyet var ıcınde... gecen de evime gırdı benden habersız (evimin anahtarı kayınvalıdemde birşeye ıhtıyac varmı dıye bakar arada eksıklerımı gıderır anahtarı ordan alıyor) alma dedım benden habersız gırılmeyecek dedım ama dınletemıyorum..

gecen evımden altın calındı.. ister ıstemez sordum sen mı aldın dıye bana hırsız mı dıyorsun dedı aıleye yansıdı kayınpederım bıle uzerıme gelıyor..benım kızlarım yapmaz dıyor. etrafa sordum bu kız nasıl bırı dıye pek de ıyı seyler soylemedıler, onların da bırseyler caldıgını soyledıler bana.. tabı ben aıleyle paylaşmadım bunu.. nasıl engel olucam bılemıyorum..

Canım , tabi kimsenin gunahını almamak lazım, fakat o kız kardeşide böyle bişey söz konusu olduysa (doğru yada yanlış)eve bidaha girmemsi lazım, utanması lazım yada yapmadıysa gururdan girmemeli...Biraz mesafeli davranın anlasın rahat hareket edemesin yanınızda..

öncellikle görümce değil cadı mı ne o,kıskanabilir abisini sizde de bu kadar da yapılmaz ki canım biz de 17 yaşında olduk ,ama hiç böyle çocukça şeyler yaptığımı hatırlamıyorum,ben de abime çok düşkünüm ama onun mutluğunu böyle yaparak bozmak asla istemezdim,yaptığı bencilik..hani size kıskanıyorsun beni demiş ya ,aksine o sizi kıskanıyor ki böyle şeylere başvuruyor onunla konuşmalısınız,yani ya bana böyle davranma ya da bana hiç birşeyini anlatma diyin baksanıza,hemen yengem biliyordu demiş ya,öyle bir durum olursa sizde söyleyin ne yapayım,söyleyince de çocuktur diyorsunuz falan de..ama bu duruma eşinizi el atması gerek ,elbet abisini dinleyecektir..size bol sabır diliyorum

anlamıyorum onu... bazen cok samımı bazen de cok gıcık oluyor.. bence bana nıspet yapıyor. eşim de kardısını ve benı uzmek ıstemıyor. kaç kere kavga ettım ama bır kulagından gırıp bır kulagında cıkıyor. yatak odamın kapısını bıle kılıtledım, megerse ust kattakı odaların anahtarı da aynıymıs eşyalarımın yerı degısmesınden anladım gırdıgını çok çaresızım offf

canım ozaman şey yapın madem konuşmaktan anlamıyor değiştirin kilitleri yatak odanızın laftan anlamıyorsa,kıyafetinizi eşyalarınız herşeyinizi özel olan oraya koyun kafanızda rahat etsinn...ben kilitli tutmaya alışkınım dersin Allah korusun hırsız falan filan girer dersin ..Laftan anlamayana başka birşey yapılmaz

Bence onu idare et henüz çok cahil ama yaşını 26 ve yukarısı belirtseydin idare etme derdim

Bence onu idare et henüz çok cahil ama yaşını 26 ve yukarısı belirtseydin idare etme derdim

yaş 26 dolmak uzere.... canlarım kilitlerı degıstıremem ki kayınpeder ne oluyor der, eşim de cabası, resmen hırsız muamelesı olur...

benımde var gorumcem senınki gibi seyler yapmıyorda bıraz farklı jenerasyonu benimkide ben tınmayarak yendım umursamadım dinlemedım onu tınmadım masimedim adam yerine koymadım sorduysa yuvarlak cevaplar verdim falan 2 ay mesafe koydum şimdi arkamda dolanıyo ne yapsamda görüşsem dıye. 3 yapar 5 yapar sonra yapamıyorlar. bide yalnızken vur yüzüne anlatıyorsa anlatma sonra beni şahid tutuyorsun de. bak nasıl peşinden koşcak

bencee sana bi sırrını sölediğindee gidip eşine iyi niyetliymişin gibi anlat.. kız kardeşin bana bunları anlattı,çok endişeleniyorum başına bi iş gelicek die deee o zaman abisi geregini yapaar..
eşyalarını bu kadar rahat izinsiz kullanma olayına gelincede,tavrını göster.. ayıp bir şey yaptıgını söyle.. en başta sizin yatak odanıza girmesi ne demek yahuu?? evlisiniz siz ve özeliniz orası, rahat rahat girip karıştırılır mııı??? bunu ona kesinlikle yasaklamalısın..

koşmasına koşuyor... ama ıste bır sınır oldugu hareket yaparsam da acısını oyle bır cıkarıyor kı canımı acıtıyor.... sevgilisi var bzm memleketten esım de sevgılısı oldgunu bılmıyor bana anlatıyor sevgılısını eşim de ısını yapıyordu sevgılısının... sevgılısı tatıle gdnce hadıye almıs bızlere... grmceme ışıklı bır bıblo harıka bırsey, eşime pişmanıye bana da (sanırsam bana cunku esime verılen pakette vardı) ayna almış.. grmcem o da benım dedı cok mrlm bozuldu.. eşim de cok uzuldu grmcem bole yapınca hayır dedı yengenın.. ben ıstemyrm dedım bozuldum bende ... napıyım.. bu gb gıcıklıklar ıste..

Bitanemmmmm. Öncelikle çok üzüldüm senin adına... Çok kötü bir durum .. Allah yardımcın olsun.
Hiçbir zaman eşinin ailesi kendi ailen gibi olmuyorlar. Tabiki istisnalar kaideyi bozmaz. :)
Bence tamamiyle şımarıklık yapıyor hepsi bu ... Abisini kıskanıyormuş. hadi be ordan. Abi artık evli ve onun bir karısı var ne demek kıskanıyor olmaz böyle şeyler. Şimdiki zamane gençlik böyle be güzelim allah sabır versin..
Öncelikle altlı, üstlü oturman kötü... Her dakika, her saniye senin evdeler yada sen onlarda...
Eğer taşınma şansın varsa taşın..Fakat ev kendinizin ise bunada izin vermiyeceklerdir. Bu sorunda böyle uzar gider. Asla düzelmez. Yani bir yerden iğnelerini yine sokarlar emin ol.. Eeee yaşadık bilioz :)))
Ben hep seviyeliydim ve asla onlara gitmezdim .. Eşimede açıkca gitmek istemiyorum hep ben kötü oluyorum derdim. Evliliğim boyunca sayılıdır gitmelerim.
Tavrını koycan arkadaş.. Gerekirse ciddi olacaksın.
Makyaj malzemelerini alıyorsa.. Canım bundan sonra bana sormadan bunları ellememeni istiyorum diyeceksin.
Kıyafetlerinide öyle tabiki
Yada kullanmasını istemediğin şeylerini gizli biryerlere saklayacaksın. Ha bu arada altınlarını saklayacağın özel bir yer söylicem sana.. kimsenin aklına gelmiyecek orası emin ol..Ama üzülerek söylüyorumki gelin olduğu için ve el olduğun için hep sen kötü olacaksın cnm ve seviyeni korumadığın sürece ezilen sen olacaksın. Gerçekler acıdır tatlım ama söylemek zorundayım anladınmı bitanem. En azından ben öyle yaptım ve benden hep çekinmişlerdir. Evime bile gelirlerken çekinerek gelirlerdi.. Aklında bulunsun.

busecim teşekkür ederim cnm... evet senın de dedıgın gb evden ayrılma ımkanımız suanda yok belki ilerde ... eşim istiyor ama ben bılemıyorum eşim tek erkek oldugu ıcın göndermeyecekler dıye dusunuyorum... ah ahhh kaç kere görumceme alma dedım tavrımı koydum ama yınede alıyor... napcm sasırdım. kendı evimde esyalarımı saklayacaksam yandım ozaman :)(

17 yasinda birisi ne kadar büyük gibi göünsede isterse 180 olsun bence hala cocuktur ve bu yaslarla ugrasmanin ne kadar zor oldugunu bilirim.Kiskanclik durumu zamanla asilacaktir bundan emin olabilirsin.tecrübelrerim söylüyor.Kiyafet olaylari ise evet hos olmasada maalesef bu gibi durumlar oluyor.ben bunlari yavas yavas sabrederek astim.bazen konustum bazen sustum.Bunlar bir dönem gibi .biraz daha sabret bakalim eger cagdan deilse karakterdendir sonra düsünürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…