- 15 Aralık 2015
- 849
- 604
- 23
- Konu Sahibi LiveYourLife35
-
Artık aldılar biletlerini tahmin etmedim ki böyle laflar duyacağımı eltimi severim ona güvendim zaten gelmem demiyor ama baya tartışmışlar banada eltimin kızı anlattı eltim hiç bişey demiyor gelcem diyo ama baya olay çıkmış bende kıza yüklenmesinler diye bişey demedim eltim anlattı biraz ama üstü kapalı bir şekildeKeşke ablanız ve kuzeniniz aynı anda gelmeselermiş.
Biri döndükten sonra diğeri gelirse daha uzun süre yalnız kalmamış olursunuz.
Yok mu öyle bir ihtimal?
Evet gündüz evde oluyor akşam 9 da gider o gündüz yatar uyursun diyo zaten teşekkür ederim içimi rahatlattınız1 hafta sonra zaten duruma bakarsınız, eşinizin gece çalışması avantaj aslında, sırayla uyursunuz, benim kızım hiç 1 saattten fazla uyumazdı, biz bile bir şekilde uyuyacak vakit bulurduk. bir şekilde sistemi kurarsınız yani. şimdi çok karmaşık geliyor ama o zaman korktuğunuz kadar olmadığını göreceksiniz.
Ederim dmi ya eşimde gündüz evde olcak bişekilde hallederim kimseye bu kadar lafın üstüne minnet etmeye gerek yokCanım hiç korkma sezeryanla doğum yaptım geçen sene temmuzda... 3. Günde ayağa kalktım sirtta ve başta ağrı oluyor doğru ama ınan onemsemiyorsun bebeginle ilgilenmekten .... Yalnız olman daha iyi yok sütun var mi yok şöyle yok böyle diyenler yüzünden strese giriyorsun birde... On gün ablana kalsın sonrasını allah bi kuvvet veriyor hallledersin ınş hiç üzülme
İnşallah arkadaşım 8 gün zaten ablamlar olcak yeter o zaman işte böyle şeyler duyunca birde ilk olunca moralim bozuldu ya beceremezsem diye korktum8 günde ayağa kalmak da nedir arkadaşım gözünde bukadar büyütme yahu alt tarafı sezeryan doğum
ben ilk gün ayağa kalktım bir gece yattım eve geldiğimde her işimi yapabildim 8 güne falan hiçbişeyin kalmaz inşallah.
Benim annem de 10 gün falan kaldı yanımda baktı ben gayet iyiyim o da gitti evine.
Bende ağrı falan olmadı zaten ilk üç günü atlat her durumda 3 gün sonra bişey kalmıyor.
Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Yardım eder o gelince uyurum bakar bebeğe o konuda rahatım evet çok fesat sormayın herşeyde böyle ama doğum bu yani bu kadar yapmaz diyodum
İşte 8 gün zaten ablam olcak yanımda sonrasında da eşim sabah 5 te geliyo normalde de yatmaz sabah 10 a kadar falan o arada uyurum kendi iş yerimiz gerçi çok gerekli bir durum olursa gitmez ama o zaman da çok hırsızlık oluyo malesef daha başka sorunlarda var bakalım artık ben de uykusuzluktan korkuyorumSezeryan olduğum ilk gün ayağa bir kalktım birdaha da yatmadim çok kolay olmuştu bilmeyenler normal mi doğurdun diyodu amaaa ne olursa olsun ilk bebek acemilik de var ilk günler zorlanabilirsin özellikle de uykusuzluk fena ve sütün kesilmemesi için de dinlenmek gerekiyor Allah yardımcın olsun madem görümcen bu kadar fesatlık peşinde eşin ya işe gitmesin bir süre mümkünse tabi ya da sana bakicak birini bulsun. Sağlıklı ve rahat bir doğum dilerim.
Yok geçmez gerçekten yüzüme karşı çok iyi tabii yenge yenge diye peşimden gezer küçük bizden ama arkamdanda demediğini bırakmaz ablalarını da doldurur Allah tan eşim hiç laf söyletmez bana şimdi gidip desem niye böyle yapıyosun inkar eder abisinden çekinirAllah sabir versin canim ne diyelim huylu huyundan vazgecmez
Uykum ağırdı ama şimdi mesela 2 saatte bir uyanıyorum tık sesine kalkıyorum doktorum da vücut kendini anneliğe hazırlıyor dedi inşallah böyle devam eder bebek gelincede8-10 güne kimseye ihtiyacın kalmaz. Eşinde gündüz evde zaten. Gece iki-üç saatte bi uyanır emzirirsin korkma. Uykun çok ağır değilse sorun olmaz.
Yok geçmez gerçekten yüzüme karşı çok iyi tabii yenge yenge diye peşimden gezer küçük bizden ama arkamdanda demediğini bırakmaz ablalarını da doldurur Allah tan eşim hiç laf söyletmez bana şimdi gidip desem niye böyle yapıyosun inkar eder abisinden çekinir
Yaparsın inan çoğu abartıyor eğer canın çok tatlı değilse abartacak birşey yok ben basur ameliyatı oldum sezeryan onun yanında hiçbirşey. 8 yeter de artar bile ben bebeğimle başbaşa kalmak için annem daha durabilecekken 10. gündü sanırım erkenden gönderdim. Herşeyi kendin yapmak istiyorsun zaten o zamanlar öyle güzel ki ağrı acı aklıma bile gelmedi benim.İnşallah arkadaşım 8 gün zaten ablamlar olcak yeter o zaman işte böyle şeyler duyunca birde ilk olunca moralim bozuldu ya beceremezsem diye korktum
Ağrı eşiğim yüksek benimde biyopsi rahim filmi falan hepsini anestesisiz yaptırmıştım kalkıp yürüdüm normal ona da güveniyorum biraz.Doğumdan sonra da annelik içgüdüsü kendiliğinden oluyor herhalde değil mi?Çünki yiğenlerimi bile ilk doğduklarında kucağıma alamamıştım incitirim diye :)O yüzden korkuyorum ama insan kendi çocuğu olunca sanırım öyle olmuyor:)Yaşayıp görücez bakalım cesaretlendirdi yorumlarınız beni teşekkür ederimYaparsın inan çoğu abartıyor eğer canın çok tatlı değilse abartacak birşey yok ben basur ameliyatı oldum sezeryan onun yanında hiçbirşey. 8 yeter de artar bile ben bebeğimle başbaşa kalmak için annem daha durabilecekken 10. gündü sanırım erkenden gönderdim. Herşeyi kendin yapmak istiyorsun zaten o zamanlar öyle güzel ki ağrı acı aklıma bile gelmedi benim.
Özellikle imkanın varsa spinal yada epidural yap öyle çok daha iyi oluyor hemen bebeği görebiliyorsun ve ben hemen ağrı hafif hissettiğim anda hemşireye söyledim bi ağrı kesici yaptı sonra akşama doğru bi daha yaptırdım.
Diğer gün sabah evime geldim doktor parol falan yazdı ağrı olursa diye ama olmadığı için hiç kullanmadım.
Benim uykum aşırı ağırdır ama bebeğim gık dese uyandım yani annelik bambaşka.
Aynen ablalarını dolduruyor bu onlar şakayla karışık laf sokunca anlıyorum onun yaptığını zor bir hamilelik geçirdim mesela 6. Ayda işi bıraktım bulantılar hiç geçmedi hala devam ediyor hiç biri kapımı çalmadı düşünE tabi abisinden korkuyor benim görümcemde var yasi kücük oldugu halde 13. Ortaligi karistirir birbirine katar. Ve yapatida bir defa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?