- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.137
- 598
- Konu Sahibi LiveYourLife35
-
Çok haklısınız aslında tam duymak istediklerim ama Türk adetleri işte hep öyle işlenmiş beynimize birde ilk bebeğim olduğu için nasıl bir süreç beni neler bekliyor düşünmeden edemiyorumSezaryenle bile olsa dogum yapmak bir muhtaclik durumu degil. Keske ulkece su "lohusa kadina bakmak" kulturunu bir birakabilsek. ABD'deyim, burada dogum yapan kadinlar, sezaryen de dahil, dogumdan birkac saat sonra ayaklanip kendilerine de bebeklerine de bakabiliyorlar. Hele ki bahsettiginiz 40 gun bakilma muhabbeti abartinin da abartisi. O kadar da buyutmeyin bu durumu. Normal sartlarda sadece kendi kendinize de cocugunuza da bakabilecek durumda olmaniz lazim. Kendiniz "bir bana bakmali, kim bakacak... " diye sartlandirmak yerine, ihtiyacinizin olmadigina motive edin bence.
Çok teşekkür ederim inşallah rahatlattınız beniAyıp etmiş orası ayrı konu, hiç yorum dahi yapmak istemiyorum kötü kalpli düşüncelerine..
Hiç üzülmeyin, ayaklanırsınız 8 güne. Sakın şimdiden strese girmeyin.
Ben hemen ayağa kalktım, yürüdüm hep,yürüdükçe açılırsınız, ağrılar da günden güne azalır.
Allah kolaylık verir, tecrübeye de gerek yok, içgüdüsel birşey hemen anne oluverirsiniz
Sağlıklı doğumlar dilerim
Can'ım ya sen bilirsin ama normal olması daha iyi her acıdan . Bende dört kılo doğdum ama annem en kolay sen doğdun dıyor . Beş kilo doğuran var ya . Kaç kat kesılıyorsun değmez . Bence normal dene bır sıkıntın da yokmuş ne guzel . Bak sekız ay oldu benım hala kızım bastırınca sızlar ve arada sızlarİri bebek olduğu için şimdi 2600 kilosu doktor 4 ü bulur diyo şekerim falanda yok genetik dediler ailede iri bebek çok birde 5 yıl tedaviden sonra oldu riske atmak istemiyor doktorum herhalde
Çok iyi o zaman zaten 8 gün burdalar 9. Gün sabah gidiyorlar ondan sonrada kendim hallederim demekki eşimde yardım eder yemek temizlik yapar ne istersem içim rahatladı biraz teşekkür ederim3. gün rahatlıkla ayakta olursunuz, hastaneden çıkıp eve geldikten sonra pek yatılmıyor zaten. ilk bir hafta 10 gün yanınızda biri olsa iyi olur, benim annem de 15 gün kalmıştı ama bebekle sadece ben ilgilenmiştim annem sadece misafir yemek işleriyle uğraşmıştı.
Benim kafamda illa sezeryan diye bişey yok zaten yine bayramdan önce kontrol de konuşurum doktorumla bakalım durum ne olur o zamanCan'ım ya sen bilirsin ama normal olması daha iyi her acıdan . Bende dört kılo doğdum ama annem en kolay sen doğdun dıyor . Beş kilo doğuran var ya . Kaç kat kesılıyorsun değmez . Bence normal dene bır sıkıntın da yokmuş ne guzel . Bak sekız ay oldu benım hala kızım bastırınca sızlar ve arada sızlarOkadar Okadar pişmanım ki keşke dayansaydım dıyorum benı sunı sancı sezeryana itti
Sezaryenle ertesi gün toparlananlar biliyorum ben. Ben bazı sıkıntılardan dolayı 1 haftada kendi işimi kendim görür durumdaydım.. bebeğimin banyosundan tut da evimin işine kadar yapıyodum.. sadece ağır kaldırıp kendine yüklenme.. uyuyup kalmazsın merak etme çünkü kulağın sürekli bebeğinde oluyo.. o uyuyup kalsa bilse sen zorla uyandırıp emzirmek istiyceksin.. ben nolur olmaz diye alarm kuruyodum 2 saatte bir sürekli.. Allah gücünü kuvvetini veriyo.. Rabbim yardımcın olsun inşallah canım benimKızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Çok iyi o zaman zaten 8 gün burdalar 9. Gün sabah gidiyorlar ondan sonrada kendim hallederim demekki eşimde yardım eder yemek temizlik yapar ne istersem içim rahatladı biraz teşekkür ederim
Yardım eder o gelince uyurum bakar bebeğe o konuda rahatım evet çok fesat sormayın herşeyde böyle ama doğum bu yani bu kadar yapmaz diyodumGörümcen acayip fesatmis hem ilk bebegi degil hem ablalari var hem kayinvalidesi var bildigin fesat kiskanc. Ama fazla kafana takma 40 ina kadar olsa nolur olmasa nolur cabuk kendine gelirsin ben sezeryan olmadim ama dogumum zor gecti ama benim yanimda kimse yoktu evde yalnizdim sadece kirkim cikana kadar degil hep hala da öyle esin aksam 8 sabah 5 e kadar calisiyorsa bütün gün evd eoda bir zahmet sana yardim etsin
Onu hiç düşünmedik gerçekten sanırım annem yok ya ikiside o an yanımda olmak istemiş olabilirNiye ikisi beraber geliyorlar? 8er gun gelseler. 16 gun tam yeterli olurdu.
Evet onu hiç düşünemedim işte eltime güvendim böyle şeyler olacağını bilmiyodum ki yoksa söylerdim ayrı gelirlerdi daha iyi olurduKimseden yardım istemeyin ablan bir hafta gelsin işte yeter. Hatta anlamadım ben ablanla kuzenin bir hafta birlikte geleceğine ayrı ayrı birer hafta gelsinler. Yok birlikte gelmek istiyorlarsa da onlar gidene kadar çoktan ayaklanmış olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?