- Konu Sahibi LiveYourLife35
-
bence ne kadar guclu bir psikilojiyle hareket edersen o kadar kolay atlatirsin kendine acima ahh vahh deme saglikla evladini kucagina almak her seyi hafifletiyor buna hep sukret:)evet çok endişelenmiştim ama şimdi iyiyim
Etmezmiyim hiç o kadar çok bekledim ki 5 sene sonra hamile kaldım hiç umudum yokken çok değerli bizim için ama böyle olması bu sözleri duymak bir de insan hamileyken annesini daha çok arıyor sanırım duygusal oluyor ayrıca memleketinde de uzak olmak var hepsi bir araya gelince kötü oldum.bence ne kadar guclu bir psikilojiyle hareket edersen o kadar kolay atlatirsin kendine acima ahh vahh deme saglikla evladini kucagina almak her seyi hafifletiyor buna hep sukret
Ay bu ne vicdansızlık ama ya!Evet ya herşeyde böyle kendisi hiç yüz göz olmadım şimdiye kadar ama bu olayda da böyle yapacağını tahmin etmezdim açıkçası çünki 3 tane ablası var kayınvalidesi var altlı üstlü oturuyor birde 3. Çocuğu tecrübeli yani inşallah arkadaşım kalkarım Allah yardım eder ama gece tek başına olmak korkutuyor beni ağlarsa duymazsam ya bir şey olursa diye korkuyorum
Yok gidemem artık zaten arabayla 18 saat yol hiç gidilmez onada kaynım eltim söylenmiş baya fenalık geçirmiş falan hastaneye gitmiş gece bana bunları eltimin kızı anlatıyor zaten eltim gelmiycem falan demedi hiç ama ben bunları duyduktan sonra istemiyorumAy bu ne vicdansızlık ama ya!
Eşiniz konuşsun onunla ne demek böyle davranmak! Kendi hem 3. Bebeği hem etrafı dolu ama siz hem tecrübesiz hem yalnız Nasıl yapacaksınız? İnanın o lohusalığa varya sizden önce eşiniz giriyor sırf eşiniz için bile enerjinizin çok yüksek olması gerek...doğum dan sonra ne demek istediğimi anlarsınız... Eşiniz madem ablanıza yollamamış artık gidemezsiniz uçak almaz sizi araba ile hiç denemeyin zaten o Zaman çözümü kendisi bulsun ... Hanım efendi 3. De bile yardımcı istiyor siz 1. De yalnız olur mu hiç
İstemiyorum deme haberin yok sanılıyordu değil mi tamam habersiz davran inan ki tek kalamazsın güzelim sakınYok gidemem artık zaten arabayla 18 saat yol hiç gidilmez onada kaynım eltim söylenmiş baya fenalık geçirmiş falan hastaneye gitmiş gece bana bunları eltimin kızı anlatıyor zaten eltim gelmiycem falan demedi hiç ama ben bunları duyduktan sonra istemiyorum
canim benim ya Allah yardimcin olsun. hic korkma birak 8 gunu ertesi gun bile yaga kalkarsin yeter ki sen kendine.guven. anne olunca oyle bir oluyorki nefesine uyaniyorsun.Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Yok kimseye söylemedim eltimin kızı 16 yaşında beni çok sever korkarak anlattı zaten eltim hiç bişey demedi sadece gece tartıştık fenalık geçirdi falan dedi ama konuyu farklı anlattı eşim biliyo o da o kim oluyomuş yengem gelir kalır sen takma çocuk o falan dediİstemiyorum deme haberin yok sanılıyordu değil mi tamam habersiz davran inan ki tek kalamazsın güzelim sakın
İnşallah canım amincanim benim ya Allah yardimcin olsun. hic korkma birak 8 gunu ertesi gun bile yaga kalkarsin yeter ki sen kendine.guven. anne olunca oyle bir oluyorki nefesine uyaniyorsun.
Teşekkür ederim rahatladım gerçekten yorumları okudukça iyi geldi bana :)Kalkarsınız bende geçen yıl temmuzda doğum yaptımm sezaryanla 2 gün kaldım hastanede yürüyerek çıktım eve. İnanın yalnız kalmanız daha iyi çünkü her kafadan bi ses çıkıo herşeye ben tecrübeliyim die karışıyorlar. Annelik içgüdüsel bi duyguymuş bebeğiniz ağladıkça açlıktan mı altı kirlendi die mi gazdan mı onu bile ayırt ediosunuz zamanla. Zaten kimse sen dşnlen biz bakalım çocuğa demio , sevip sevip ağlayınca anneye al aç bu ondan ağlıo emzir emzir die iki dk uyutmuolar bide başınfa kalabalık cabası. İlk zaman tabiki zor oluo ama sizde bebeğiniz uyuyunca uyuyun, uyanınca onunla kalkın. Eşinizdee ev işlerine yardımcı olursa bi süre sorun yok. ŞŞimdiden buzluğunuza pratik hazırlayabileceğiniz yiyecekler le doldurun kolaylık olsun. Ztn yavrunuzu kucağınıza alınca kimselere vermek istemeyeceksiniz. Bi sıkıntınız olursa kk tecrübeli annelerle dolu anında çözüm bulurlar. Hayırlı doğumlar diliyorum..
Tamam şekerim sensin ne ben dedim diye o Bebek normal doğar ne de senin gibiler susarSizin yaptığınız ne yardımcı olmak ne fayda sağlamak...
Akıl karıştırmak ve bunca zaman konstantre olunan bir şeyi bozmaya çabalamak!
Karar verilmiş, doktoru ve hanımefendi bu yönde anlaşmış ama illa bir 'hayır olmaz normal doğur' baskısı!
Sizin demenizle hemen şimdi koşa koşa gidip doğuracaktı değil mi?
Normal doğumda yaşabileceği herhangi bir olumsuzluğun sorumluluğunu alıyor musunuz da böyle atıp tutuyorsunuz?
Ben, milletin kararını bozmaya ya da hayatındaki en önemli şey hakkında bilirkişi gibi konuşup, canını sıkmaya, onu endişelendirmeye çalışmıyorum.
Buna 'özenle' uğraşanları uyarıyorum, aramızdaki fark...
Aynen ablalarını dolduruyor bu onlar şakayla karışık laf sokunca anlıyorum onun yaptığını zor bir hamilelik geçirdim mesela 6. Ayda işi bıraktım bulantılar hiç geçmedi hala devam ediyor hiç biri kapımı çalmadı düşün
canım normal dogurupda cabuk toparlananı gormedım ben acık soyleyeyımTamam şekerim sensin ne ben dedim diye o Bebek normal doğar ne de senin gibiler susar
Ya arkadaş normal doğum tercih edersen başkalarına minnet etmezsin dedim
İlle git normal doğum yap demedim
Ha sen sezeryan olmak istiyorsan bu senin seçimin
Çabuk toparlanmak istiyorsan normal doğum yap diyorum
Ve bu konuşmayı burada kesiyorum şayet senin sinirlerini yükseltip normal doğurmana sebep olmak istemem
Sağlıcakla al bebeğini sende kucağına hayırlı ramazanlar
Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
ay aynen bendeBenimde doğumum sezaryen oldu. Ben akşamına geziniyordum. Öyle yatacak kalkamaycak ağrım sızım olmadı hep gezindim bana yat diye kızıyorlardı. Sadece ilk günler bitkinlik oluyor haliyle. Bence takma kafana 8 güne hayli hayli toparlanırsın
Evet aynen öyle olucak büyük dondurucum var zaten çalıştığım için boş zamanlarımda yaparım hep işten gelince iyi oluyodu.Yok istemem bu kadar laftan sonra zaten çok kırıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?