Görümcemle sezeryan doğumlarımız:((((

Çok teşekkür ederim amin inşallah
Bir arkadaşım kaçarak evlendi. Kendi ailesi yok eşinin annesi üvey. Kendi annesi yok onu da cagirmadilar. Gorumce elti hiçbiri yok. Doğumdan sonra ne yapacagim diye düşünürken bir an da sezeryan doğuma alındı. Ki o zaman 19-20 yaşında falan.
Tek başına baktı çocuğa eşi de pek anlamıyordu galiba. Haberimiz olunca gittik evine 10. Gün falan kısır poğaça yapmış bildiğin dolaşıyordu evde.
Korkma lütfen Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.

Görümce değil görümcek derler böylelerine.. merhametsiz.. ben olsam kimseyi istemiyorum derim ama o görümcek olacak kadına karşı açarım ağzımı yumarım gözümü.. rezil ederim onu..
İnkar eder kesin daha öncede böyle bir olay olmuştu ben değil de eşim konuşmuştu inkar etti özür diledi sonra kabul etti bişey değişmedi.Şimdi tartışsam ortalık birbirine gircek yüz göz olmak istemiyorum onunla bizden küçük kıskanç yoksa 3 tane ablası var ihtiyacı yok eltime

Canım telaş yapma korkmada bende sezeryan yaptm çokta memnunum ilk iki gün biraz skntili kalkarken destek alman lazm ama bir hafta sonra çok rahatlarsn emin ol

Konuyu degistirmek istemiyorum, ama boyle oneriler kanimi donduruyor diye soyleme geregi duyuyorum. Konu sahibi arkadasim, bebekle birlikte uyumak kesinlikle cok sakincali bir durum, kesinlikle onerilmiyor. Ikincisi yastik filan da ayni sekilde. Bebekle birlikte yatmak, bebegin diger tarafina da yastiklar dosemek akillara zarar bir yontem. Cifte risk. Yenidogan hemsiresiyim, kendi fikrim olarak degil, son bilimsel calismalar onerisinde yorum yapiyorum. Bebekle birlikte uyunmaz. Bebege yakin olmak istiyorsaniz ilk birkac ay bebek besigini odanizda tutun, bu zaten onerilir.

Bende ondan korktum zaten nasıl hissederim kendimi yetersizlik duygusu olur mu?Uyurmuyum duyarmıyım sesini gibi endişelerim oldu.O yüzden tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ettim.İnşallah iyi olur ilk zamanlar alarm kurarım 2 saatte bir bakarım

gorumcenin annesi ve 3 tane kiz kardesi varken ve senin annen hayatta degil ve yakinlarin uzaktan izin alip geleceklerken zar zor ,bu senin gorumcendeki arsizligin mantigini anlamadim ben. Senin inadina mi hamile kaldi bu gorumcen acep.

Teşekkür ederim evet odası var ama ayrı sepet beşik aldım yatak odasına koymak için ilk 6 ay yanımda beşiğinde yatırmayı düşünüyorum.Benimde hemşire bir arkadaşım var onun da tavsiyesi bu yönde oldu.

kalkarsın be hemşerim

ben kalktım ....
ağrı kesicirlerle kalktım hemde o ameliyattan sonra narkoz etkisi geçince ,ilk ağrılar başlıyor ilk ağrıları atlattım

ve ayağa kalktım ...

sezaryanla doğum yaptım yattığımı bilmem

sağlıkla bebeğini kucaklaman dileklerimlee

Canim benim cocugun aglamasini büyük ihtimalle duyarsin alarma göre aglamaz ki bebek bir gece bir kalkar bazen hic uyumaz.hic uyumadigi bir geceden sonra ertesi gece senin icin sorun olur.yetersizlik duygusuna kapılabilir lohusalik depresyonu gecirebilirsin.ama belki butun bunlari bilirsen yasarken farkinda olursan psikolejin daha saglam olur.lohusaligi degil 40 gune 3 aya zor atlatmis biri olarak soyluyorum.Allah yardimcin olsun
He şunu da ekliyim sevmedigin sorunlu birinin yaninda olmasindansa tek gecirilen lohusalik daha iyi olabilr.

En fazla 1 haftada kalkarsiniz ayaga merak etmeyin bakma konusunda da endiselenme yın çok güzel bakarsınız allah kolaylik versin

gorumcenin annesi ve 3 tane kiz kardesi varken ve senin annen hayatta degil ve yakinlarin uzaktan izin alip geleceklerken zar zor ,bu senin gorumcendeki arsizligin mantigini anlamadim ben. Senin inadina mi hamile kaldi bu gorumcen acep.
:)))walla olabilir.Daha neler neler söylemiş hiç gelmez evime normalde uzak biraz onlar hepsi aile apartmanında yaşıyolar ben uzaktayım birde çalışıyordum vaktim yoktu onlar gibi kültür farkı zaten ayrı bir konu neyse sırf bebeğin odasını görmek için geldi geçen hafta herşeyi inceledi.Doğum çantasına kadar açıp baktı:)Sonra da bu olaylar herşeyin en pahalısını almışım iki gün giydirip atarmışım kendimde öyleymişim mal kıymeti bilmiyomuşum abisine yazıkmış:) Sanki benim gelirim yok birde herhalde aldıklarımı askere kadar giydircek halim yok bebek bu hemen büyür küçülür kıyafet yani değil mi?İşte böyle eşim nasıl çıkmış bunların içinden şaşırıyorum bazen

Teşekkür ederim canım inşallah iyi olucak yorumlarınız rahatlattı beni:)

İnşallah sorunsuz atlatırım canım hani ilk haftalar iki saatte bir emzirmek gerekiyomuş ya ondan dedim alarmı kurarım diye

Valla anlattigin tipler gorgusuz cahil kiskanc fesat ve muhtemelen hayatlarinda kadin gunu haric toplum icine cikmamis tum cocukluklari ve genc kizliklari fesatlik ve fitnenin en ince ayrintilarini ogrenmekle gecmis kadin tiplemeleri. Boylelerini evime bile sokmazdim ben, belliki sizi kiskaniyor, calisip paranizi kazandiginiz icin istediginizi aldiginiz icin belkide ondan daha cok sey bildiginiz icin artik ne derseniz deyin klasik kadin fesatligi.
Bun simdi 2 gun sonra cocuklarida yaristirir benden soylemesi 1-2 aya kalmaz gelir konu acarsiniz buraya.

Allah akil fikir versin

Derdiniz ayağa kalkar mıyımdan çok bebek sanırım. Ablanız gidene kadar 10 senelik anne tecrübesi kazanırsınız merak etmeyin. Bebeği duymam diye korkuyorsanız hiç boş yere korkmayın bebek gaz çıkarsa duyarsınız rabbim yardım ediyor. Hayırla kucağınıza alın böyle şeylerle stres yapmayın kendinize. Daha iyi ya şöyle yap böyle yap diye başınızı şişirecek kimse olmayacak rahatça büyüteceksiniz bebeğinizi

Ah kusura bakmayın yine rahatsız oldu avukatlar
Yahu biz de böyle yardımcı oluyoruz belki siz neden bize laf söyleme,karışma hali yapıyorsunuz
Sizin yaptığınız ne yardımcı olmak ne fayda sağlamak...
Akıl karıştırmak ve bunca zaman konstantre olunan bir şeyi bozmaya çabalamak!
Karar verilmiş, doktoru ve hanımefendi bu yönde anlaşmış ama illa bir 'hayır olmaz normal doğur' baskısı!
Sizin demenizle hemen şimdi koşa koşa gidip doğuracaktı değil mi?
Normal doğumda yaşabileceği herhangi bir olumsuzluğun sorumluluğunu alıyor musunuz da böyle atıp tutuyorsunuz?

Ben, milletin kararını bozmaya ya da hayatındaki en önemli şey hakkında bilirkişi gibi konuşup, canını sıkmaya, onu endişelendirmeye çalışmıyorum.
Buna 'özenle' uğraşanları uyarıyorum, aramızdaki fark...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…