- 28 Mart 2013
- 12.835
- 17.406
- 498
- Konu Sahibi LiveYourLife35
-
Bir arkadaşım kaçarak evlendi. Kendi ailesi yok eşinin annesi üvey. Kendi annesi yok onu da cagirmadilar. Gorumce elti hiçbiri yok. Doğumdan sonra ne yapacagim diye düşünürken bir an da sezeryan doğuma alındı. Ki o zaman 19-20 yaşında falan.Çok teşekkür ederim amin inşallah
İnkar eder kesin daha öncede böyle bir olay olmuştu ben değil de eşim konuşmuştu inkar etti özür diledi sonra kabul etti bişey değişmedi.Şimdi tartışsam ortalık birbirine gircek yüz göz olmak istemiyorum onunla bizden küçük kıskanç yoksa 3 tane ablası var ihtiyacı yok eltimeGörümce değil görümcek derler böylelerine.. merhametsiz.. ben olsam kimseyi istemiyorum derim ama o görümcek olacak kadına karşı açarım ağzımı yumarım gözümü.. rezil ederim onu..
Canım telaş yapma korkmada bende sezeryan yaptm çokta memnunum ilk iki gün biraz skntili kalkarken destek alman lazm ama bir hafta sonra çok rahatlarsn emin olKızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Bende ondan korktum zaten nasıl hissederim kendimi yetersizlik duygusu olur mu?Uyurmuyum duyarmıyım sesini gibi endişelerim oldu.O yüzden tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ettim.İnşallah iyi olur ilk zamanlar alarm kurarım 2 saatte bir bakarımCanim ben sezeryanla doğum yaptim 24 saat sonra 5 kat merdiven ciktim cok iyiydim.hic ağrım olmadi bida dogurursam sezeryan derim herhalde.9 gunde aksilik olmazsa kalkarsin sorun şu bence lohusalik zor bir süreç tek basina gecirilirmi bilemiyorum.psikolejik acidan yipranabilirsin.uykusuzluk bebege alışma sureci sor
Kızlar temmuzun 23 ünde sezeryanla doğum yapıcam.Görümcemde hamile o da ağustosun ilk haftası sezeryanla doğum yapıyor.Kısaca anlatayım ben güneydoğuda yaşıyorum eşim buralı 5 senedir evliyim 4 tane görümcem var kayınvalidem yok.Ben de egeliyim annem yok vefat etti ablam var yazık oda çalışıyor ancak kuzenimle ikisi 8 gün izin alabildiler bana bakmak için doğumda aslında İzmir de doğum yapmamı istediler ama eşim sıcak bakmadı.O zaman dedik ablamlar gidince eltim kalır yanımda 40 ına kadar iyi anlaşırız eltimle neyse oda kabul etti bu şekilde planladık.Şöyle de bir durum var eşim gece çalışıyor sabah 5 te geliyor sadece pazarları evde.Geçen hafta bu görümcem bir sürü olay çıkarmış arkamda konuşmuş eltim için bana bakcaksın ona gidemezsin sen benim hem yengemsin hem görümcemsin(bu arada kendisi eltimin erkek kardeşiyle evli)ablası kalsın madem 40 ına kadar falan demiş daha bir sürü dedikodu yapmış çok üzüldüm zaten korkuyorum ilk bebeğim.Bu kadar laftan sonra ben de kimseyi istemiyorum.Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size sormak istiyorum ben 8 günde ayağa kalkabilirmiyim?Gece yalnız kalmam lazım uyur kalırmıyım bir şey olur mu ?Ne olur deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim kimseye muhtaç olmak istemiyorum çok kırıldım
Teşekkür ederim evet odası var ama ayrı sepet beşik aldım yatak odasına koymak için ilk 6 ay yanımda beşiğinde yatırmayı düşünüyorum.Benimde hemşire bir arkadaşım var onun da tavsiyesi bu yönde oldu.Konuyu degistirmek istemiyorum, ama boyle oneriler kanimi donduruyor diye soyleme geregi duyuyorum. Konu sahibi arkadasim, bebekle birlikte uyumak kesinlikle cok sakincali bir durum, kesinlikle onerilmiyor. Ikincisi yastik filan da ayni sekilde. Bebekle birlikte yatmak, bebegin diger tarafina da yastiklar dosemek akillara zarar bir yontem. Cifte risk. Yenidogan hemsiresiyim, kendi fikrim olarak degil, son bilimsel calismalar onerisinde yorum yapiyorum. Bebekle birlikte uyunmaz. Bebege yakin olmak istiyorsaniz ilk birkac ay bebek besigini odanizda tutun, bu zaten onerilir.
Canim benim cocugun aglamasini büyük ihtimalle duyarsin alarma göre aglamaz ki bebek bir gece bir kalkar bazen hic uyumaz.hic uyumadigi bir geceden sonra ertesi gece senin icin sorun olur.yetersizlik duygusuna kapılabilir lohusalik depresyonu gecirebilirsin.ama belki butun bunlari bilirsen yasarken farkinda olursan psikolejin daha saglam olur.lohusaligi degil 40 gune 3 aya zor atlatmis biri olarak soyluyorum.Allah yardimcin olsunBende ondan korktum zaten nasıl hissederim kendimi yetersizlik duygusu olur mu?Uyurmuyum duyarmıyım sesini gibi endişelerim oldu.O yüzden tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ettim.İnşallah iyi olur ilk zamanlar alarm kurarım 2 saatte bir bakarım
:)))walla olabilir.Daha neler neler söylemiş hiç gelmez evime normalde uzak biraz onlar hepsi aile apartmanında yaşıyolar ben uzaktayım birde çalışıyordum vaktim yoktu onlar gibi kültür farkı zaten ayrı bir konu neyse sırf bebeğin odasını görmek için geldi geçen hafta herşeyi inceledi.Doğum çantasına kadar açıp baktı:)Sonra da bu olaylar herşeyin en pahalısını almışım iki gün giydirip atarmışım kendimde öyleymişim mal kıymeti bilmiyomuşum abisine yazıkmış:) Sanki benim gelirim yok birde herhalde aldıklarımı askere kadar giydircek halim yok bebek bu hemen büyür küçülür kıyafet yani değil mi?İşte böyle eşim nasıl çıkmış bunların içinden şaşırıyorum bazengorumcenin annesi ve 3 tane kiz kardesi varken ve senin annen hayatta degil ve yakinlarin uzaktan izin alip geleceklerken zar zor ,bu senin gorumcendeki arsizligin mantigini anlamadim ben. Senin inadina mi hamile kaldi bu gorumcen acep.
Teşekkür ederim canım inşallah iyi olucak yorumlarınız rahatlattı beni:)kalkarsın be hemşerim
ben kalktım ....
ağrı kesicirlerle kalktım hemde o ameliyattan sonra narkoz etkisi geçince ,ilk ağrılar başlıyor ilk ağrıları atlattım
ve ayağa kalktım ...
sezaryanla doğum yaptım yattığımı bilmem
sağlıkla bebeğini kucaklaman dileklerimlee
Amin arkadasım inşallahEn fazla 1 haftada kalkarsiniz ayaga merak etmeyin bakma konusunda da endiselenme yın çok güzel bakarsınız allah kolaylik versin
İnşallah sorunsuz atlatırım canım hani ilk haftalar iki saatte bir emzirmek gerekiyomuş ya ondan dedim alarmı kurarım diyeCanim benim cocugun aglamasini büyük ihtimalle duyarsin alarma göre aglamaz ki bebek bir gece bir kalkar bazen hic uyumaz.hic uyumadigi bir geceden sonra ertesi gece senin icin sorun olur.yetersizlik duygusuna kapılabilir lohusalik depresyonu gecirebilirsin.ama belki butun bunlari bilirsen yasarken farkinda olursan psikolejin daha saglam olur.lohusaligi degil 40 gune 3 aya zor atlatmis biri olarak soyluyorum.Allah yardimcin olsun
He şunu da ekliyim sevmedigin sorunlu birinin yaninda olmasindansa tek gecirilen lohusalik daha iyi olabilr.
:)))walla olabilir.Daha neler neler söylemiş hiç gelmez evime normalde uzak biraz onlar hepsi aile apartmanında yaşıyolar ben uzaktayım birde çalışıyordum vaktim yoktu onlar gibi kültür farkı zaten ayrı bir konu neyse sırf bebeğin odasını görmek için geldi geçen hafta herşeyi inceledi.Doğum çantasına kadar açıp baktı:)Sonra da bu olaylar herşeyin en pahalısını almışım iki gün giydirip atarmışım kendimde öyleymişim mal kıymeti bilmiyomuşum abisine yazıkmış:) Sanki benim gelirim yok birde herhalde aldıklarımı askere kadar giydircek halim yok bebek bu hemen büyür küçülür kıyafet yani değil mi?İşte böyle eşim nasıl çıkmış bunların içinden şaşırıyorum bazen
Sizin yaptığınız ne yardımcı olmak ne fayda sağlamak...Ah kusura bakmayın yine rahatsız oldu avukatlar
Yahu biz de böyle yardımcı oluyoruz belki siz neden bize laf söyleme,karışma hali yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?