Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bayrama kayinvademlere gideceğiz, , ilk gün gayet yemek yapmasını beklerim, yoldan gelmiş olalacağiz, oturup bir yerde yemesini de biliriz ama aile içinde giden için bir hazırlık yapılır. Kendimi gectim oğlu, torunları onları görmeye gidiyor sonuçta.
Sonraki günler beraber yaparız ne gerekiyorsa. Bunun yaşla falan alakası yok. Çok yaşlı, hasta olur zaten ayrı. Bu hizmet beklemek falan da değil yani. Hizmet hizmet deyip durulmuş da bunlar bizim toplumun çoğunda olan şeyler. Konu sahibi zaten birkaç saat duruyor evde, misafir orada bal gibi. Yoldan geldiğimde önüme tek bir cay konursa onu da içmezdim ben, eksik kalsın çayları diyerek.
Hizmet mevzuna katılıyorum, bu misafir ağırlama kültürüdür.
Biz aile apartmanında büyüdük, babaanne dede, çocukları torunlar yani hep iç içeydik ama buna rağmen bayramlarda dedemler bir kahvaltı sofrası kurardı kuş sütü eksik, her gün gördüğümüz dedemizin evinde sanki uzun yoldan gelmiş gibi ağırlanırdık, rahmetli babaannem, ki öz değildi hangimiz neyi seviyoruz çok iyi bilirdi, hepimizin sevdiği şeyleri tek tek yapardı, yetmezdi bayramın 3. gününün akşam yemeği dedemlerde yenirdi yine bir kuş sütü eksik olurdu, rahmetli babaannem tüm bu hazırlıkları burnunun dibinde oturan gelinlerinden yardım almadan tek başına yapardı üstelik.

Her gün gördüğünüz veya haftada 1-2 gördüğünüz kayınvalide evinde aç kalırsanız gider mutfakta bir şeyler hazırlayıp yersiniz veya kadının huyunu biliyorsunuzdur tok gidersiniz ama senede 1-2 defa gittiğiniz evde de misafirsinizdir, ki bizde de şöyledir çat kapı gelen misafir bile bir kuru çayla ağırlanmaz, evde bir şey yapmaya fırsat bile kalmamışsa pastaneden tatlı tuzlu bir şeyler alınır yine de o çay kupkuru verilmez.

Katip yanlış okumadıysam konu sahibinin eşi 18 yaşında evinden çıkmış ve aileden bağımsız kendi hayatını kurmuş, sonra da evlenmiş zaten.
Abi 29 yaşında olsa kız 25 yaşındaymış, yani 11 yıl önce görümce 14 yaşındaymış, aralarındaki bağ uzak mesafeye yenilmiş olabilir, bağ hissetmediği için de abim geldi heyacanı yoktur rutin hayatına devam ediyordur, ayrıca şunu da inkar edemeyiz çocuklar ailelerinden gördüğünü yapar genelde, annenin misafir ağırlama kültürü bu’ysa kızın da normali bu olur.

Bu sebeple ben görümceyi garipsemiyorum, eğer anne oğul arasında geçmişte tatsız şeyler yaşanmadıysa bana göre tuhaf olan kayınvalide, evlat özlenir senede 2 defa gördüğün evladının sevdiği yemekleri yaparsın nasıl ağırlasam diye pervane olursun, geline yüklenilmiş lakin ben de sofra kaldırma servise yardım etme dışında 40 yılda bir gittiğim kayınvalide evinde iş yapmadım, illa önüme çeşit çeşit yemekler çıkarsın diye beklentim de olmadı kahvaltılık da çıkarsa sorun etmedim ama haftada bir gittiğin kayınvalideyle senede 1-2 görüştüğünüz kayınvalide arasında fark oluyor bence, sürekli gidiyorsanız ağırlasın diye beklemez kalkar kendiniz bir şeyler yaparsınız.

Bilmiyorum biraz da bağlarla alakalı galiba, birbirlerine karşı bağları yoksa bayramdan bayrama gelmesini önemsemeyebilirler, bu durumda en güzeli dışarıda yemek yiyip o gün orada kalmak zorunluluğu doğarsa otel apart bir yer ayarlayıp kalmak en mantıklısı.
Bu insanlar bugün yapmamış bu davranışı. Hep böylelermiş. Ben gitmem daha şahsen. Şimdiye kadar gidilmiş, pek sevinen aman ne iyi ettin hoşgeldin diye dönen yok. Neden gideyim? Herkesin bahanesi var benim yok mu ? Çok isteyen gider anasına oturuyor mu yatıyor mu napıyorsa yapar yani. Afedersin kediler bile sevildiği yere gidiyor abla. Bu zorlama neden ?

Hizmet mevzuna katılıyorum, bu misafir ağırlama kültürüdür.
Biz aile apartmanında büyüdük, babaanne dede, çocukları torunlar yani hep iç içeydik ama buna rağmen bayramlarda dedemler bir kahvaltı sofrası kurardı kuş sütü eksik, her gün gördüğümüz dedemizin evinde sanki uzun yoldan gelmiş gibi ağırlanırdık, rahmetli babaannem, ki öz değildi hangimiz neyi seviyoruz çok iyi bilirdi, hepimizin sevdiği şeyleri tek tek yapardı, yetmezdi bayramın 3. gününün akşam yemeği dedemlerde yenirdi yine bir kuş sütü eksik olurdu, rahmetli babaannem tüm bu hazırlıkları burnunun dibinde oturan gelinlerinden yardım almadan tek başına yapardı üstelik.

Her gün gördüğünüz veya haftada 1-2 gördüğünüz kayınvalide evinde aç kalırsanız gider mutfakta bir şeyler hazırlayıp yersiniz veya kadının huyunu biliyorsunuzdur tok gidersiniz ama senede 1-2 defa gittiğiniz evde de misafirsinizdir, ki bizde de şöyledir çat kapı gelen misafir bile bir kuru çayla ağırlanmaz, evde bir şey yapmaya fırsat bile kalmamışsa pastaneden tatlı tuzlu bir şeyler alınır yine de o çay kupkuru verilmez.
Baştan sona ayni düşünüyorum sizinle.
Konu sahibine ısrarla size hizmet etmek zorunda değiller denilmesini anlayamadım o yüzden. Konu sahibi de değil kendi evladi söz konusu kayinvalide için.
Birkaç saatliğine misafir ağırlamak hizmet etmek değildir. Misafire, yoldan gelene ikram edilir yani bunu bilmemek diye bir şey olamaz. Önemsememek, umursamamaktir bu. Ben her bayramda gitmezdim söylesi bir durumda orası da ayrı. Konu sahibi 1 yıllık evliymis, eşiyle sorun yaşamak istemiyordur belki gitmeyelim diyerek ama işin sonu ona varır.

Düzenleme; hizmet konusunda da böyle düşünüyorum ben özellikle sevdiğim insan için evimde hiçbir şeyim olmasa da iki yumurta bile kırar yediririmve bunu hizmet etmek olarak görmüyorum. küçük çocuk ya da yaşlı başlı kadın olmadığı sürece de karşımdan da bunu beklerim. Önemli olan nicelik değil nitelik.
Bana göre hizmet yatılı gelen misafirin misafirlik vasfı bitip hala kalmaya devam ettiğinde yapılan şeydir.
Misafirinizle biribirinize yakın hissetmenizle de alakalı gelişir bazı şeyler ama yani gelin damat bile olsa arada da şehirler varsa senede 1-2 gün veya birkaç saatlik ziyaretlerinde yaptıklarınız hizmet değil ağırlama oluyor bence.

Bu insanlar bugün yapmamış bu davranışı. Hep böylelermiş. Ben gitmem daha şahsen. Şimdiye kadar gidilmiş, pek sevinen aman ne iyi ettin hoşgeldin diye dönen yok. Neden gideyim? Herkesin bahanesi var benim yok mu ? Çok isteyen gider anasına oturuyor mu yatıyor mu napıyorsa yapar yani. Afedersin kediler bile sevildiği yere gidiyor abla. Bu zorlama neden ?
Tahin Helva Tahin Helva da yazmış, muhtemelen yeni evli olduklarından konu sahibi eşini kırmamak için gidiyor, gittiğinde de önlerine bir kuru çay koymalarını ayıp karşılıyor çünkü kendi ailesi damadı yesin içsin aman evladımız geldi diyerek etraflarında pervane olan ailelerden.
Ailesinde gördüklerini beklemesi normal bence ama eşinin ailesinin ya böyle bir kültürü yok ya da oğullarına böyle davranan insanlar bilmiyorum 🤷‍♀️

Ama ana mesele görümce olmamalı bence, mesele kayınvalide, kendimden örnek vereyim misafir ağırlama kültürü olarak ben annemden babaannem anneannemden ne gördüysem onu yapıyorum, kızım da yatılı misafir gelmeden önce ev temizse bile şöyle bir temizler yemeğe geleceklerse hazırlık yapar, çaya geleceklerse ona göre hazırlar, çat kapı gelen olursa pastaneye gider çayı kuru kuru vermeyelim der çünkü öyle büyüdü yetişti, eşimi bile böyle programladık, benim yetişemediğim yerde o girer mutfağa vs.

Bilmiyorum şehir dışı bile olsa sık sık gidip aylarca veya haftalarca kalınması halinde tamam ama senede 2 sefer toplasan birkaç saatlik ziyaretlerde de el el üstünde misafir beklenmez bence.

25 yasındakı kız ergen demısler ama nerde ergen. Bu kadar bıreysellık fazla degıl mı. Çocuklarımızı kole yapmayalım ama bır mısafır geldıgınde, bır aıle geldıgınde ne yapılır ne edilir bılaınler. Bn 13 yasındakı ogluma mısafır gelınce bak sunu soyle yapalım sende sunu yap gıbı ogretıde bulunuyorum. Bu hızmet, kolleık degıl saygıdır hurmettır
Gecen gın velı toplantısında rehberlık bıle bu Konuya degındı. Çocuklar cok bağımsız bıreysel yetısıyor. Buyuk kucuk saygı bılınmıyor.
60 yasında kı kadın evde 25 yasında kızı varken kalkıp da cay koymamalı ama bı zahmet

Bir çay koyup, gelen paketleri açıp tabağa koyarsa hizmet etmiş oluyor lütfen. 🫠 25 yaş daha ergen zaten.
Ben konu sahibinin yerinde olsam ne görümceye takılırım ne de bana geldiklerinde en ufak bir şey yaparım, yerimden bilr kalkma. Canları istiyorsa kendileri yapar, biri oğlunun diğeri abisinin evi sonuçta. Misafir değiller ki hizmet beklesinler. Konuya yapilan yorumlardan anladığım bu.
Benim de anladıgım 12 yaşındaki kızım misafir geldiğinde "anne kahve yapayım mı" dedigi icin kendimi sorgulamam lazımmış. 😁. Bir cocuk böyle birsey söyleyemezmiş keza aklına gelmezmiş. 😏

Baştan sona ayni düşünüyorum sizinle.
Konu sahibine ısrarla size hizmet etmek zorunda değiller denilmesini anlayamadım o yüzden. Konu sahibi de değil kendi evladi söz konusu kayinvalide için.
Birkaç saatliğine misafir ağırlamak hizmet etmek değildir. Misafire, yoldan gelene ikram edilir yani bunu bilmemek diye bir şey olamaz. Önemsememek, umursamamaktir bu. Ben her bayramda gitmezdim söylesi bir durumda orası da ayrı. Konu sahibi 1 yıllık evliymis, eşiyle sorun yaşamak istemiyordur belki gitmeyelim diyerek ama işin sonu ona varır.
Aslında en güzeli gitmemek, eş istiyorsa bayramda gitsin 1 saat ziyaret edip dönsün.

Benim de anladıgım 12 yaşındaki kızım misafir geldiğinde "anne kahve yapayım mı" dedigi icin kendimi sorgulamam lazımmış. 😁. Bir cocuk böyle birsey söyleyemezmiş keza aklına gelmezmiş. 😏
Benim 9 yaşındaki kızım da hurma topları yapar misafir geleceğinde sık sık, her gelene ben yaptım deyip tarifini anlatır 😀
Evde malzemesi bitince babasına sipariş veriyor hatta, kendi takip ediyor.
Herkesin degil ama halasının kahvesini de o yapar genelde.
25 yaşın ergen olduğu yerde bizim kızların mutfağa girmesi , bunu istemesi olacak iş değil tabi. 🫠

Yahu ben anlamıyorum 25 yaşındaki kadın çalışmıyorsa ya da okulu yoksa neden 6 ayda bir gördüğü abisi geldiğinde dışarı çıkar ki ? Görümceye takmak değil mevzu o zaman onlar geleceği zaman da gelin çıksın gitsin arkadaşlarıyla buluşmaya. Hizmet etesin demiyoruz zaten ama insan sırf özlediği için bile iki oturur muhabbet eder özlem giderir hoş beş sohbet eder nasılsınız iyi misiniz der. Bunu beklemekte artık ayıplanıyorsa diyecek bir şey kalmamış gerçekten. Evet eskiler gibi kimse kendini paralamasın ama misafir 10 rızkıyla gelir birini yer 9 unu bırakır derler. İki çay iki kek koymak bir tas çorba pişirmek hizmet etmek değil. Ortamda hadi yemek yiyelim denir yemek yapılırken gelin kalkıp yardım ediyim demezse işte o zaman hizmet bekliyor diyebilirsiniz. Bence çok ayıp yaptıkları böyle mi yetiştirildik biz bu nasıl bir düzen aklım almadı benim.
Hayir gelin cikamaz cunku gelinin evine geliniyor misafir olarak. Burada evin sorumlulugu kizda degil kayinvalidededir. Bu durumda ikram, kalacak yer vs ayarlamasi gereken kisi de odur. Evet onun yapmamasi ayip. Beklenmesi cok normal. Ama sadece gorumceye yonelik acilan bir konu bu basliktan da anlasilacagi uzere. Kayinvalideye yonelik degil. Gorumce, abisi gibi evin cocugu. Sadece ondan ikram beklenmesi, hizmet edilmesinin beklenmesine benim tepkim. Nasil ki anneler babalar cocuklarinin evine giderken arayip musaitseniz su gun gelicez vs diye ayarlama yapiyorsa ayni sekilde gorumcenin evde durmasi bekleniyorsa ona da sorulacak sonuc olarak 10-15 yasinda cocuk degil annesine bagli bir hayati olsun. Madem problem sadece gorumce degil Konunun acilis amaci yanlis.

Görümce neden abisi geldiğinde özellikle kaçıyor o kısmı ben de anlamadım, konu sahibinin bilmediği bir şeyler var demek ki. Ya da bilip amaan bu mesele mi dediği şeyler de olabilir. Bazı insanlar yaptıkları şeylerin tuhaf olduğunu bilmiyor, ya da hafife alıyor. Ona göre tavır görünce şaşırabiliyorlar. Ben görümceyi de dinlemek isterdim.

Konunun ardında anlatılmayan detaylar var bencede ya da sizin dediğiniz gibi farkedilmeyen hafife alınan şeyler

600 km yol gidiyorum evde durmuyor görümce, çayın yanı boş demiş konu sahibi ancak amaç zaten bikaç saat kv evinde durup kendi ailesine geçmek. Hep böyle yapmışlar
Sebebi de kv kalın demiyormuş ailesi kalın diyormuş ama

Her ailenin dinamikleri, misafir ağırlama biçimleri aynı değil sonuçta

Bir sürü fikir beyan edilmiş konuda
Konu sahibi maşallah ne sıfatlar eklemiş beğenmediği yorumların sahiplerine

Bana biraz da eşim de kabul ediyor ailesinin ne olduğunu, benim ailemin çabasını da görüyor bi de konu açayımda burada tü kaka cümlelerini duyayım diye açılmış bir konu gibi geldi
Yoksa neden dert edilsin, gitmeme gibi bir seçenekte varken

Arkadaşlar hepinize merhaba 🙋benim bir tane görümcem var bekar ailesiyle yaşıyor biz eşimle yeni evli sayılırız farklı memleketlerdeyiz geleceğimiz gün belli yatıya bile kalmıyoruz çünkü annesi hiç kalın demiyor eşimin annesi 60 yaşlarında falandır kendisi yaşlı diyelim ama kızı 25 yaşında ve bu kıza abisinin çok büyük destekleri olmuştur maddi ve manevi olarak bnde keza öyle hediyeler almışımdır.Lakin biz ne zaman evlerine gitsek kız sürekli arkadaşlaryla dışarı çıkıyor beni geçin abisiylede ilgilenmiyor ve bize bişey yapın çayın yanına bari sonuçta kaç km öteden geliyoruz annesi yaşlı da bu kız düsünemiyormu ve bizm aldıklarımızı bari önümüze koyun o bile yok şimdi bayramda yine bunlar olacak ve bunlar bize geldiler bn dört dörtlük ağırladım insan düşünemez mi yada işine mi gelmiyor ayıp değil mi ben mi alınıyorum hiç bilemedim açıkçası
Ben size hak veriyorum açıkçası. Dediğiniz gibi zaten senede iki kere gittiğiniz bir yerse siz o eve misafirsiniz. Görümceniz hadi bi gittiğinizde dışarı çıktı ama ikinci gittiğinizde evde olmalı Bencede. Ve dediğiniz gibi oğlum gelinim geliyor diye ikramlık bir şey hazırlamalı ve ya almalılar. Tabi şöylede bir şey var onlar düşünemiyorsa siz zaten eliniz dolu gidiyormuşsunuz çay geldiğinde anne bizde şundan getirmiştik çayın yanına koyalım şimdi çay tek başına gitmez falan diyin. Belki bir sonraki gittiğinizde kendileri düşünür ☺️ görümcenize de şakayla karışık söyleyebilirsiniz bence. Kız kaç yaşına geldin bi dahaki geldiğimizde kek falan yap yiyelim de hünerlerini görelim gibi 😅

Benim 9 yaşındaki kızım da hurma topları yapar misafir geleceğinde sık sık, her gelene ben yaptım deyip tarifini anlatır 😀
Evde malzemesi bitince babasına sipariş veriyor hatta, kendi takip ediyor.
Herkesin degil ama halasının kahvesini de o yapar genelde.
25 yaşın ergen olduğu yerde bizim kızların mutfağa girmesi , bunu istemesi olacak iş değil tabi. 🫠
Ergen değil, aile kültürleri böyle demek daha doğru olurmuş aslında, sizin bebeler henüz küçük ama, ay kurban olurum bir de mutfağa girip hazırlık mı yapıyorlar o küçücük ellerle, insan yemeye kıyamaz☺️

Hayir gelin cikamaz cunku gelinin evine geliniyor misafir olarak. Burada evin sorumlulugu kizda degil kayinvalidededir. Bu durumda ikram, kalacak yer vs ayarlamasi gereken kisi de odur. Evet onun yapmamasi ayip. Beklenmesi cok normal. Ama sadece gorumceye yonelik acilan bir konu bu basliktan da anlasilacagi uzere. Kayinvalideye yonelik degil. Gorumce, abisi gibi evin cocugu. Sadece ondan ikram beklenmesi, hizmet edilmesinin beklenmesine benim tepkim. Nasil ki anneler babalar cocuklarinin evine giderken arayip musaitseniz su gun gelicez vs diye ayarlama yapiyorsa ayni sekilde gorumcenin evde durmasi bekleniyorsa ona da sorulacak sonuc olarak 10-15 yasinda cocuk degil annesine bagli bir hayati olsun. Madem problem sadece gorumce degil Konunun acilis amaci yanlis.
Sizin tabirinizle hiçbir gittiklerinde evde olmasın ve sürekli geziyor olsun bunda sorun ya da ayıp olacak bir şey yok yani öyle mi ? Üzgünüm ama 25 yaş artık yetişkin olduğu için o ev sadece kv nin evi değil. Aynı zamanda o kadının da evi. Kendi arkadaşlarını misafirlerini ağırlayabilir kendisinin hiçbir bağı yoksa sadece annesinin misafiri olabilir gelenler. Kendisinin kan bağı olduğu ilgisi alakası olduğu küslük olmadığı sürece o kadının da misafiri sayılır gelen. Evlendikten sonra karı koca ayrı ayrı bireysel misafir ağırladığı gibi ortak misafir de ağırlar mesela. Annesiyle üniden ev arkadaşı değil ki sonuçta düzgün düşünmek lazım. Ben anlamıyorum 25 yaşında 2-3 çocuk sahibi kadınlar var bu sitede nasıl ergen denilebiliyor. Küçülsün de cebime girsin o vakit. Her türlü yaptığı ayıp. Hem kv nin hem görümcenin.
Sadece görümce servis yapsın demedik ancak kv ile birlikte bir şeyler yapmaları gerekmez mi sizce de ? Konu sahibi konuyu yanlış başlıkla açmıştır ya da açmamıştır belki yaşları yakın olduğu için görümceden daha bi samimiyet ilgi alaka bekliyordur o yüzden ona daha çok kırılmıştır vs vs bunlar olabilir. Ancak genel hatlarıyla hadi sizin dediğiniz gibi sadece kv nin olsun misafir, anneme misafir gelecek ben de çekilip oturucam hiçbir şeye elimi sürmicem ? Bu şekli bile yanlış bence.

Ergen değil, aile kültürleri böyle demek daha doğru olurmuş aslında, sizin bebeler henüz küçük ama, ay kurban olurum bir de mutfağa girip hazırlık mı yapıyorlar o küçücük ellerle, insan yemeye kıyamaz☺️
Ben çocuklarla mutfakta epey vakit geçirdim Mune, küçük yaşlarda kendilerine uygun bıçaklarla yamuk yumuk kestikleri sebzelerle yemek yaptık. Eşim hafta sonu kahvaltılarıni hazırlar genelde, alışverişe gider gelir beraber yaparlar, masayı kurarlar.
Oğlumda sever mutfağı, hele kek, kurabiye tarzı bir şey yapacaksam asla tek yaptırmaz, o daha küçük olduğu kendi başına bir şey yapamıyor henüz.
Kızımın takip ettiği dergilerde çocukların yapabileceği sağlıklı atıştırma tarifleri var. Kendi seçip denemek istiyor, misafir bahanesine de bol bol yemiş oluyor 😁

bazen burada okuduğum şeylere inanamıyorum. demek ki varmış böyle aileler.
Olmaz mı bi tane de ben de var…özel günler dışında gitmeyiz,aynı şehirde 1 saatlik yolda oturuyoruz.görümcemle aynı sitede oturuyorlar,görümcemin çocuklarının doğum günlerine gideriz,kutlama biter gözümüze bakar kalkıp gidelim diye.her seferin de yemeğim yok,burda kalanlarla bu akşamı geçiririz der.yılda zaten geldiğim 3-4 kez,bi tencere yemek yapıp beraber yiyelim demek çok mu zor? Ama görümcem,eşi ve çocuklarıyla sürekli beraber yiyip içiyorlar ve bu benim zoruma gidiyo.yemeğim yok ama gelin allah ne verdiyse yeriz demez.kendi ailem de görmediğim için ben de takığım bu duruma maalesef.daha 14 yaşındaki kızımın yani torununun ne sevip ne yediğini bilmiyor kadın.böyle bi insanın evine hidince el gibi oturuyosun zaten,asla o yakınlığı görmrdim ki kalkıp mutfağına gireyim

25 yasındakı kız ergen demısler ama nerde ergen. Bu kadar bıreysellık fazla degıl mı. Çocuklarımızı kole yapmayalım ama bır mısafır geldıgınde, bır aıle geldıgınde ne yapılır ne edilir bılaınler. Bn 13 yasındakı ogluma mısafır gelınce bak sunu soyle yapalım sende sunu yap gıbı ogretıde bulunuyorum. Bu hızmet, kolleık degıl saygıdır hurmettır
Gecen gın velı toplantısında rehberlık bıle bu Konuya degındı. Çocuklar cok bağımsız bıreysel yetısıyor. Buyuk kucuk saygı bılınmıyor.
60 yasında kı kadın evde 25 yasında kızı varken kalkıp da cay koymamalı ama bı zahmet
Bu bireysellik bireysellik diyenler zamanı gelince yataklarında kurtlarıyla oynayan yalnız yaşlılar olacaklar haberleri yok..

Kimseyi istemeyen, kimseye gitmeyen, Asosyal asosyal baykuş gibi yaşayan türler türedi ne aile biliyorlar, ne çoluk çocuk, ne misafir, ne komşu.. Yalnız yaşayıp yalnız ölecekler.

Televizyonlarda görüyoruz ya yaşlı teyze evde terk edilmiş yada yaşlı adam hasta yatağında kimsesiz..

İşte bu tarz insanlar zamanında kimseye faydaları dokunmamış, insanlardan köşe bucak kaçan, Aile birliğinden ,geleneksel kültürden uzak insanlar..

Tabi unuttukları bir şey var gençlik de bir gün bitiyor yaşlanınca öyle ortada kalıyorlar..

Bu bireysellik bireysellik diyenler zamanı gelince yataklarında kurtlarıyla oynayan yalnız yaşlılar olacaklar haberleri yok..

Kimseyi istemeyen, kimseye gitmeyen, Asosyal asosyal baykuş gibi yaşayan türler türedi ne aile biliyorlar, ne çoluk çocuk, ne misafir, ne komşu.. Yalnız yaşayıp yalnız ölecekler.

Televizyonlarda görüyoruz ya yaşlı teyze evde terk edilmiş yada yaşlı adam hasta yatağında kimsesiz..

İşte bu tarz insanlar zamanında kimseye faydaları dokunmamış, insanlardan köşe bucak kaçan, Aile birliğinden ,geleneksel kültürden uzak insanlar..

Tabi unuttukları bir şey var gençlik de bir gün bitiyor yaşlanınca öyle ortada kalıyorlar..
💯 De 💯 katılıyorum. 25 yası cok kucuk gormusler. Avrupai davranıs sergılıyorlar ama bız avrupalı degılız. Kültürümuzde yok. 13 yasında erkk cocugu mısafır gelıcek dıyınce cayın yanına ne koyalım anne ayıp dıyebılıyor ama onlar dıyemıyor.
Anneden gormedı lafına da katılmıyorum. Bnm annem asosyaldı. Kımse gelmez kımse gıtmezdı ama bnde gormedım dıye hıc oyle davranmadım.
Mısafır geldı mı cayın yanına hep bırseyler yaptım. 15 yaşındaydım 3 cesıt cay yanına cesıt yapıp komsu çağırırdım cevremız olsun dıye.
Gençken yalnızlık asosyallık bır yere kadar da dediğinize katılıyorum yaşlanınca duvarlarla konusurlar. Ülkemizde huzur evıde malum yaygınd egıl sıkıntılı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X