- 29 Ekim 2023
- 1.695
- 496
- 43
- Konu Sahibi askolottammm
Yok kaşınanları çözdüm artık desem daha iyi olur hanımefendi.Keşifçi misiniz konularda ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok kaşınanları çözdüm artık desem daha iyi olur hanımefendi.Keşifçi misiniz konularda ?
Ben neden alıntılandım? Kimseyi tahrik ettiğim veya kışkırttığım yok.Kesinlikle. Takmiş bir şekilde kesintisiz kiskirtmaya devam ediyorlar. Toksik insan dolu maalesef. Akıl alcak çok nadir insan var
Ay hele biri gelinsin hizmetçisin yapmak zorundasın gibi bişeyler yazmış şok yani ne münasebetBazı yorumlar çok vicdansızca geldi bana ya. Sizlere misafir geldiği zaman o misafire ''kalk sen yap'' mı diyorsunuz? Objektif olun biraz. Konu sahibi her gün eş ailesine giden biri olsaydı çoğu yorumu anlayabilirdim ama ayda yılda bir günübirlik giden biri neden kendi yemeğini kendi yapsın o kadar yol çektikleri halde? Siz çocuğunuz, abiniz/kardeşiniz geldiğinde gelinden mi hizmet beklersiniz?
Özür diliyorum. Yanlışlıkla olmuş sanırim. Size hiçbir şekilde bir imada bulunmadımBen neden alıntılandım? Kimseyi tahrik ettiğim veya kışkırttığım yok.
Forumda mantık çerçevesi içinde yorum yaptığını düşündüğüm kişilerin yorumlarını gördüğümde özellikle şok oldum. Sanırım kendilerine misafir geldiği zaman misafiri mutfağa yollayan insanlarmış.Ay hele biri gelinsin hizmetçisin yapmak zorundasın gibi bişeyler yazmış şok yani ne münasebet
Bana mı bulundunuz ?Özür diliyorum. Yanlışlıkla olmuş sanırim. Size hiçbir şekilde bir imada bulunmadım![]()
Tanimakla alakali birşey değil. Insan olmakla alakalı. Insani duygular bunlar. Her insanın insanlik anlayisi, beklentileri, vizyonu farklıdır. Konu sahibinin beklentiside gayet insani yönde. Yazdığım 3 şeyde maalesef ülkemizin sorunu,insanlığın sorunu.Konu sahibin eş ailesiyle olan ilişkisi nasıl önce bunu bilmek gerekir yorum yapmak için,yani ben karşı tarafı da dinlemek isterim böyle durumlarda ,yani şunu diyemem ya görümcedir,ya görümcesine hizmet etmek zorunda kalmıştır ya da toksik yorum yapıyor diye tanımadığım insanlar hakkında keskin yargılara sahip olamıyorum :) siz konu sahibini tanıyor musunuz ? Y Yumak88
Birinden hizmet beklemek bence ahmaklık sonuçta elin var ayağın varBazı yorumlar çok vicdansızca geldi bana ya. Sizlere misafir geldiği zaman o misafire ''kalk sen yap'' mı diyorsunuz? Objektif olun biraz. Konu sahibi her gün eş ailesine giden biri olsaydı çoğu yorumu anlayabilirdim ama ayda yılda bir günübirlik giden biri neden kendi yemeğini kendi yapsın o kadar yol çektikleri halde? Siz çocuğunuz, abiniz/kardeşiniz geldiğinde gelinden mi hizmet beklersiniz?
Size neden bulunayım? Kac dakika önce yazmisim.Bana mı bulundunuz ?
Bence o üye sorunlu gibi davranmışAy hele biri gelinsin hizmetçisin yapmak zorundasın gibi bişeyler yazmış şok yani ne münasebet
Karşı tarafı da dinlediniz mi ? Olayları tek taraflı dinlemek benim lügatımda yok.Tanimakla alakali birşey değil. Insan olmakla alakalı. Insani duygular bunlar. Her insanın insanlik anlayisi, beklentileri, vizyonu farklıdır. Konu sahibinin beklentiside gayet insani yönde. Yazdığım 3 şeyde maalesef ülkemizin sorunu,insanlığın sorunu.
Karşı tarafı da dinleyebilme şansı olsa ne iyi olurdu bazı konularda özellikle bunu düşünüyorum ama maalesef bu sitede bu mümkün değilKarşı tarafı da dinlediniz mi ? Olayları tek taraflı dinlemek benim lügatımda yok.
Allah askina yatın uyuyun. Karşı tarafı dinleyemecegimize göreKarşı tarafı da dinlediniz mi ? Olayları tek taraflı dinlemek benim lügatımda yok.
O zaman bu sitede işiniz de yok hakime hanım.Karşı tarafı da dinlediniz mi ? Olayları tek taraflı dinlemek benim lügatımda yok.
Evet ilk başlarda dediğiniz gibi olmalı ama 1 2 yıl geçmiş hatta 3 5 ay geçmiş hâlâ yeni gelin modunda misafir modunda takılmaya gerek yok bence bu benim fikrim tabi herkes aynı fikirde olamazHizmet beklemek değil de. Sen misafirsin ve o evin düzenine yabancısın.
Ben ilk evliliğimi 20 yaşında yapmıştım. Bir görümcem vardı. Üniversite sınavına hazırlanıyordu. Adana'da yaşıyorlardı. Biz bayramlarda onlara gittiğimizde bana iş yaptırmazlardı. Kayınvalidem ve görümcem hazırlardı sofrayı. Toplarlardı. Onlar Ankara'ya geldiklerinde ben de onlara hizmet ederdim. Onun dışında bir akrabaya filan misarfirliğe gittiğimizde ben de yardım ederim. Ama ev sahibi kimse o hazırlar. Sonuçta evi o biliyor.
Canım ben de sana katılıyorum genel pencere bu ama o evdeki aile dinamiğini bilmeden konu sahibini savunmak içimden gelmiyor artı o kadar üslubunu bozmuş ki,kendisine yapılan yorumlara göz ardı yapıp yöneticinin konuyu kapatmasını bekleyebilirdi.Eş ailesi ile arası nasıldır bilemeyiz eğer konu sahibi yazdıysa da bilmiyorum görmedim henüz tüm yorumları okumadım fakat o eve giden sadece gelin değil kendi oğulları ve abisi de var o evde.
Bizim misafir kültürümüzde ''sen yap- neden hizmet edelim?'' gibi şeyler uygun değildir. Özellikle nadiren gelen bir misafirse asla. Pastaneden gerekirse kek,poğaça ve biskuvi alınır yine misafir boş gönderilmez.
Konu sahibi ve eşi ailesine kalmaya gidiyor olsaydı tabi mutfağa el atsın ama günübirlik gidilen bir yerde ve kmlerce yol çektikten sonra birde neden evde kendi yemeğini kendisi yapsın?
Yeri geliyor samimi olmadığımız insanlar bile misafirliğe geldiğinde boş göndermiyoruz market ürünleri dahi olsa sofra hazırlıyoruz, en kötü kahve ısmarlıyoruz.
Eminim ki birçok insan ayda yılda bir gittiği eş ailesinde hizmet etmek istemez. Güleryüz ile karşılanmaması üzer. Ve daha niceleri. Keşke bazı üyeler, empati kurarak objektif bir yorum sergileselerdi.