Görümcemmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok fazla okumadım ama bak mesala aklıma bir şey daha geldi.
Şimdi Adana sıcak bir memleket olduğu için sıcak suyu güneş panellerinden sağlıyorlardı. Küçük bir kombi gibi bir şeyleri vardı. Ben Adana'da banyo yapacağım zaman kayınvalidem ya da görümcem bana onları hazırlıyordu. Havlu koyuyorlardı. Yani sonuçta ne ben onları bana hizmet ediyor gibi düşündüm, ne de onların bana biz sana hizmet ediyoruz diye başıma kaktıklarını.
Kayınvalidem ressamdı. O da Ankara'ya geldiğinde Ulus'ta otantik yerleri, müzeleri gezmiştik. Kermes kurulmuştu. Ona gitmiştik. 15 senelik evliliğimde bir dedikodu, çekişme, gerginlik yaşadığımızı hatırlamıyorum.
Maşallah işte görgü saygı olunca böyle oluyor
Ben kayınvalidem e gidince elimden geldiğince birşeyler yaparım bize gelince de aynı ama kadın sevemedi beni tek beni de değil diğer 4 gelini de öyle
Ama saygıyı elden bırakmamaya çalışıyorum
Çok kırılıyorum ama bayramdan bayrama görüyorum zaten deyip sakin olmaya çalışıyorum

Yahu 85 yaşında kaynanam bile yapamıyorum diyip 1 hafta cateringle anlaşmıştı 4 gün dışardan yemek geldi evine, bu da yabancı kaynana yani, hani bizim adetimiz görgümüz falan diyoruz, elin kaynanası neler yapıyor. Yeter ki iyi niyet olsun insanda
Aynen. Benim o eşim 2. Evliliğini İsviçreli bir kadınla yaptı. Benimle kurdukları samimi ilişkiyi 2. Gelinleriyle de yaptılar. İnstagramda gördüm. Beraber geziyorlar, doğum günü kutluyorlar.
Benim 2. Evliliğimdeki kayınvalidem ise tam bir yılandı. Tek çocuğu olan boşanmış bir kadındı. Beni de oğlunu elinden aldığım bir rakip gibi gördü. O yüzden de görüşmedik. İnsanlarda bitiyor herşey. Kayınvalidenin akıllısı gelinine iyi davranandır.

Maşallah işte görgü saygı olunca böyle oluyor
Ben kayınvalidem e gidince elimden geldiğince birşeyler yaparım bize gelince de aynı ama kadın sevemedi beni tek beni de değil diğer 4 gelini de öyle
Ama saygıyı elden bırakmamaya çalışıyorum
Çok kırılıyorum ama bayramdan bayrama görüyorum zaten deyip sakin olmaya çalışıyorum
Hani her şey karşılıkliydi, kayinvadenizin de gelinlerini sevmemek için sebepleri vardır belki de. Konu sahibi sevilmiyorsa o kötüdür ama sizin hikayede sorun kayınvalidedeymis. Bazen kötü bir şey yapmasan da sevilmeye biliyormuş insan değil mi? En çok sizin bilmeniz lazım bunu, illa altta başka sebepler var diye düşünmek yerine.
İşte herşey karşılıklı oluyor bu konuda altta yatan başka sebepler var bence

Hani her şey karşılıkliydi, kayinvadenizin de gelinlerini sevmemek için sebepleri vardır belki de. Konu sahibi sevilmiyorsa o kötüdür ama sizin hikayede sorun kayınvalidedeymis. Bazen kötü bir şey yapmasan da sevilmeye biliyormuş insan değil mi? En çok sizin bilmeniz lazım bunu, illa altta başka sebepler var diye düşünmek yerine.
Dedektif gibisin kız Tahin 😐

Vuhuuu burdan ben tatmin oldum bananeyse

Hani her şey karşılıkliydi, kayinvadenizin de gelinlerini sevmemek için sebepleri vardır belki de. Konu sahibi sevilmiyorsa o kötüdür ama sizi hikayede sorun kayınvalidedeymis. Bazen kötü bir şey yapmasan da sevilmeye biliyormuş insan değil mi? En çok sizin bilmeniz lazım bunu, illa altta başka sebepler var diye düşünmek yerine.
Kayınvalidem herkese karşı böyle yalnız gelinlerine olsa evet haklısınız benim ikinci evliliğim eşimin de 3.yılımız
Eşim ailenin en küçüğü babası vefat edince annesine seni yanıma alacağım demiş
Ben bunu nişanlı iken duydum ve eşime görümcelere saygı çerçevesinde bu durumu kabul etmeyeceğimi belirtim bu yüzünden bana bilendi
Kayınvalidem 87 yaşında
Herşeye ayıp günah der hiç kimsenin yaptığı işi beğenmez birazda yaşlılığa bağlı huyu değişmiş galiba ama ben sırf yaşına hürmet saygı çerçevesinde davranıyorum
Diğer eltimler ile ne sorunu var bilemiyorum
En büyük e 64 en küçük eltim 55 yaşında pek sohbet muhabbet edemiyoruz o yüzden bilgim yok yani zaten brnide ilgilendirmez

Neden bu kadar bilendiniz ki anlayamadım ben pürü pak hatasız biri değilim ki elbette yanlışlarım vardır ama tek bana tutumu böyle olsa idi haklı idiniz ama komşu yeğen torun herkese aynı tavır sergileyen biri kayınvalidem kaldı ki yarın muhtaç duruma düşerse de görmezden gelmem

İkile canım ikile ezik sünepe
konu sahibi bence sen bir daha konu açma. Eleştiriye tahammülün yoksa neden insanların fikrini merak ediyorsun ki.
Seni eleştirenlere hakaret edemezsin. MaşAllah hoşuna gitmeyen cevaplar yazanlara ezik, sünepe, idiot. Bu hakaretleri etme hakkını size kim veriyor?

Kayınvalidem herkese karşı böyle yalnız gelinlerine olsa evet haklısınız benim ikinci evliliğim eşimin de 3.yılımız
Eşim ailenin en küçüğü babası vefat edince annesine seni yanıma alacağım demiş
Ben bunu nişanlı iken duydum ve eşime görümcelere saygı çerçevesinde bu durumu kabul etmeyeceğimi belirtim bu yüzünden bana bilendi
Kayınvalidem 87 yaşında
Herşeye ayıp günah der hiç kimsenin yaptığı işi beğenmez birazda yaşlılığa bağlı huyu değişmiş galiba ama ben sırf yaşına hürmet saygı çerçevesinde davranıyorum
Diğer eltimler ile ne sorunu var bilemiyorum
En büyük e 64 en küçük eltim 55 yaşında pek sohbet muhabbet edemiyoruz o yüzden bilgim yok yani zaten brnide ilgilendirmez
Konu sahibinin kayınvalidesinin de nasil biri olduğunu bilmiyoruz. Kadın sadece gelinine değil oğluna karşı da aynı umursamazlik içinde ve hayatta her şey karsliklı değil. Bazı insanlar kötüdür, bazı insanlar bencildir, değiştiktir vs. İyilik yapınca hep iyilik bulamayabilirsiniz, siz de ayni şeyleri söylediniz zaten.
Neden bu kadar bilendiniz ki anlayamadım ben pürü pak hatasız biri değilim ki elbette yanlışlarım vardır ama tek bana tutumu böyle olsa idi haklı idiniz ama komşu yeğen torun herkese aynı tavır sergileyen biri kayınvalidem kaldı ki yarın muhtaç duruma düşerse de görmezden gelmem
Bilenmedim neden bilemeyim?
Kayınvalidesi tarafından haksız yere sevilmediğini düşünen bir kadın olarak konu sahibine her şey karşılıklı tarzında bir şeyler yazınca kendinizle celismis olduğunuzu vurgulamak istedim.

Aynı konu içinde, peş peşe yapılan yorumlar, pek dedektiflik bir şey yok aslında 😬
Ben burada konu sahibi ve konusunda kırmadan saygımi bozmadan yorumlar yaptım sadece ama siz oyle diyorsanız öyle olsun ben insanların her an yanlış yapmaları yada bir hata yapmalarını kollamam ne burada nede gerçek hayatta
Ama tebrik ederim dikkatinize hayran oldum

Ben burada konu sahibi ve konusunda kırmadan saygımi bozmadan yorumlar yaptım sadece ama siz oyle diyorsanız öyle olsun ben insanların her an yanlış yapmaları yada bir hata yapmalarını kollamam ne burada nede gerçek hayatta
Ama tebrik ederim dikkatinize hayran oldum
Konu sahipleri çok kolay eleştirilir burda. Aynı şey bizim başımızda olsa bile onu pek hatırlamayız ya da hatırlamak işimize gelmez. Eleştirmek çok kolay Tahin’in söylediği o. Belki onun da kayınvalidesi sadece kötü ya da tembel olduğu için böyle davranıyor bilmiyoruz ki

Konu sahibinin kayınvalidesinin de nasil biri olduğunu bilmiyoruz. Kadın sadece gelinine değil oğluna karşı da aynı umursamamazlik içinde ve hayatta her şey karsliklı değil. Bazı insanlar kötüdür, bazı insanlar bencildir, değiştiktir vs. İyilik yapınca hep iyilik bulamayabilirsiniz, siz de ayni şeyleri söylediniz zaten.

Bilenmedim neden bilemeyim, kayınvalidesi tarafından haksız yere sevilmediğini düşünen bir kadın olarak konu sahibine her şey karşılıklı tarzında bir şeyler yazınca kendinizle celismis olduğunuzu vurgulamak istedim.
Ben konu sahibi ne yönelik yazmadim ki alıntı yaptığım arkadaşın mesajına cevaben yazdim iyi niyetli olarak bak onlar size siz onlara ne güzel davranıyorsunuz diye
Mesajlarım da konu sahibi ne haksız bir eleştiri kınama eleştiri var mı bir bakar mısınız rica etsem ?
Kayınvalidem bana boşuna bilenmedi ki ben yanımda evimde istemedim oda nasıl bunu kabul etmez deyip bilendi kendince

konu sahibi bence sen bir daha konu açma. Eleştiriye tahammülün yoksa neden insanların fikrini merak ediyorsun ki.
Seni eleştirenlere hakaret edemezsin. MaşAllah hoşuna gitmeyen cevaplar yazanlara ezik, sünepe, idiot. Bu hakaretleri etme hakkını size kim veriyor?
+1

Ben konu sahibi ne yönelik yazmadim ki alıntı yaptığım arkadaşın mesajına cevaben yazdim iyi niyetli olarak bak onlar size siz onlara ne güzel davranıyorsunuz diye
Mesajlarım da konu sahibi ne haksız bir eleştiri kınama eleştiri var mı bir bakar mısınız rica etsem ?
Kayınvalidem bana boşuna bilenmedi ki ben yanımda evimde istemedim oda nasıl bunu kabul etmez deyip bilendi kendince
Daha fazla uzatmaya herkese yok.
Benim neyi ne için yazdığım da sizin yazdıklarınızda ortada.
Siz iyi niyetlisiniz pek tabi, ben hata arayan kötü niyetli biriyim. 🫠
İyi forumlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X