Görümceniz sizi yok sayıp, küçük kızınızla bağ kurmaya çalışsa naparsınız?

Enteresan valla canım ya. Hem yengeyim hemde görümceyim.
Çocukken yengemin gözünün içine bakardım. Hala da çok severim. Benim gözümde orası yengemin evidir. O da bana iyidir aynı şekilde.
O yüzden anlayamıyorum bu çekememezlikleri.
Kuzucum inan benimde var yengelerim 2 tane hicbirine saygida kusur etmemisimdir etmemde.. hem abimlerin hemde yegenlerimin hatrina.. kusur varsa gormezden gelirim abimlerden oturu kendilerinden oturu iyilikleriyle herseyiyle severim yengelerimi.. ama bendeki gorumce gercekten diyorum evlerden irak.. yalani dolani coktur burda anlatsam herkes halime acir.. kac kere affettim kac kere sans verdim ona ben degisen hic bisey olmadi.. bunlarin hepsine esimde sahit neleri affettigimi iyi biliyor simdi ise sildim hayatimdan kiziminda onunla konusmasini istemiyorum hakli olarak.. kadir kiymet bilen birisi degil.. kayinvalidem kayinpederim dahil herkes beni hakli bulur kimse de bana sen niye biyle yapiyosun demiyolar hakliyim biliyolar.. o yuzden burda anlamak istemeyenlere dil dokucek degilim..

Dediğim gibi, aferin demek benim için uç bir durum. Ama nasıl hissedip böyle davrandığını sorarak "Sen nasıl istiyorsan yavrum" deyip çekilmek daha sağlıklı gibi duruyor. Ben, çocuğun gözünde sürekli milletin imajının düzeltilmesine, sürekli bir şeylerin örtülerek yok sayılmasına karşıyım. Neyse o. Çocuk bazı şeyleri fark ederek kendini geri çekiyorsa, yapıcı olmak adına çocuğu zorla o tarafa itmeyi doğru bulmuyorum. Herkes, çocuğun gözünde nasıl görüneceğini hesap edip öyle davranmayı bilsin, bilmeyen de çocuk tarafından dışarıda tutulur, ayıklanır bu kadar basit.

Siz yine "Aferin" şeklinde desteklemeyin, "İstemiyorsan, konuşmak zorunda değilsin" deyin. Kişiselleştirmeyin perçinlemeyin, olayların akışına göre kendisi serbest adımlayıp görsün bence İmzaben. Siz sadece hislerini sorup "Evet bu olabilir, bunlar normal, büyüklerin dünyası böyle olabiliyor" vb. öğretici kısımda yer alın, naçizane.
Kayinvalidem kayinpederim kaynim hepsiyle cancigerim birtek gorumceyle aram iyi degil oda ondan kaynakli zaten ki bu kayinvalidem kayinpederim bu konuda arkamdalardir benim ben onlari iciticek uzucek hic bisi yapmadim.. kizlarini defalarca kez affettim ama o bana her defasinda saygisizlik yapmaya devam etti zaten bana karsi eziliyolar onun hakkinda.. uzuluyolar evet goruyorum bizim gorumceyle boyle olmamiza ama ben de biyere kadar sabrederim benim kanim degil canim degil tas olsa catlar..

2 yaşında çocuğumu ödünç bir eşya verir gibi kimseye göndermem.
Sevmek isteyen buyurur gelir evimde sever veya ben de giderim.
Kocama da aynen böyle anlatırım. Yok saydırmam kendimi.
Ha, adam anlamayan bir tipse, o zaman alttan alttan yaparım istediğimi.
Çocuğu gönderemeyeceğimi, çocukla işim olduğunu(banyo mesela) , ama müsait olduğumu görümcemin eve gelebileceğini söylerim.

Bizde gelinimizle çok sorunlar yaşadık. Ama bunları aşmak durumunda kaldık. Çünkü bir aileyiz. Bende bir görümceyim ve düşününce acaba siz ona bir şey yapmış olabilir misiniz ? Diye sormadan edemiyorum.
Valla bende gelinimize aşırı hayran değilim , aramızda bir mesafe var artık ama söz konusu yeğenimse akan suları durduruyorum.
Asla bize yolla falan demem abime. Ben sizin yerinizde olsam alır karşıma konuşurum. Siz yollamasanız bu seferde eşinizle tartışacaksınız.

Esinizin ailesiyle sorunlar yasiyor olabilirsiniz,dogrudur. Ama cocugunuz onlardan herhangi biriyle konusmadiginda aferin diyerek desteklemeyin,yorum yapmayin madem kendisine birakin. Dogruyu yanlisi kendi anlayabilecegi yasa geldiginde gerekenleri yapar. Siz cocugu etkilerseniz onun bilinc altinda nelere sebep olacaginizi bilemezsiniz,kimse bilemiyor cunku. Beyin oyle degisik bir organ ki,daha cozemedigimiz pek cok ozellik var.
Esimin ailesiyle gercekten hicbi sorunum yok tek problem gorumce kisisi.. ben onu hayatimdan silmekle buldum careyi her defasinda adim attim duzeltmek icin cabalim biseleri hakli tarafken karsima aldim konustum cabaladim olmadi her seferinde beni uzmeyi kirmayi basardi.. saygisizliklari diz boyu zaten.. evlenip gitti yine herseyine kostum yardim ettim ama cidden kadir kiymet bilen birisi degil.. haketmemis verdigim degeri

Dediğim gibi, aferin demek benim için uç bir durum. Ama nasıl hissedip böyle davrandığını sorarak "Sen nasıl istiyorsan yavrum" deyip çekilmek daha sağlıklı gibi duruyor. Ben, çocuğun gözünde sürekli milletin imajının düzeltilmesine, sürekli bir şeylerin örtülerek yok sayılmasına karşıyım. Neyse o. Çocuk bazı şeyleri fark ederek kendini geri çekiyorsa, yapıcı olmak adına çocuğu zorla o tarafa itmeyi doğru bulmuyorum. Herkes, çocuğun gözünde nasıl görüneceğini hesap edip öyle davranmayı bilsin, bilmeyen de çocuk tarafından dışarıda tutulur, ayıklanır bu kadar basit.

Siz yine "Aferin" şeklinde desteklemeyin, "İstemiyorsan, konuşmak zorunda değilsin" deyin. Kişiselleştirmeyin perçinlemeyin, olayların akışına göre kendisi serbest adımlayıp görsün bence İmzaben. Siz sadece hislerini sorup "Evet bu olabilir, bunlar normal, büyüklerin dünyası böyle olabiliyor" vb. öğretici kısımda yer alın, naçizane.

katıldım

oğlum telefonla konuşmayı sevmez

kv oğlum küçükken eşime abini ara X konuşsun derdi çocuk zaten kimse ile telefonda konuşmuyor hiç bilmediği amca ile konuşacakmış

eşim konuşmaz vs vs derdi

bir gün kv aradı amcayı, çocuğa dayadı telefonu konuş diye tabii çocuk konuşmadı ve kaçtı

bu durumda çocuğa iyi yapmışsın denmez de onun kararlarına saygılı olmak lazım

büyükler çocukların da kararı olduğunu kabul etmeyip annesi dolduruyor yaftasını kolayca yapıştırıyor

bir de mesela bu esnada babaanne sürekli, alıştırmazsanız yabani olur, ne varmış konuşsun telefonla, karşıdaki öcü mü diye söylenmeye devam etti

sonuçta çocuk şimdi büyüdü ama hala babaannenin bu tavırlarını sevmez ve bana böyle derse yine diye gitmek de istemez eşim de istemediğin hiçbir şeyi yapma diye vurgular

İşte siz inanmamayı tercih etmişsiniz. Anne doldurmuş çocuk tavır geliştirmiş diyorsunuz. Bu anafikirle yazmışsınız, ki durum böyle ise haklısınız. Ama tersine tam da üyenin yazdığı gibiyse yani çocuk fark ederek tavır geliştirmiş ve sonradan anne tarafından desteklenmiş ise (ki ben de yaşadığım için inanmayı tercih ediyorum) bu da gayet olağan, haklı bir tavır olur.

Yani bu kadar hayretle insanların bu duruma yüklenmesine ve safi tek yönlü düşünmesine gerek yok.

Size temel farkı söyle anlatmaya çalışıyım: mesela çocuk ortada bir sorun olduğunu fark etti. Ve annesine sordu veya tavır gösterdi. Annenin çocuğuna "senin duygun yalnis. Ah ah. Cok ayip o senin halan" demek yerine "Evet büyükler bazen anlasamayabilirler. Bunun ama sana karşı olan hisleri ile bir alakası yok. Halan seni cok seviyor" (seviyorsa tabi, sevmiyorsa zaten görüşmeye gerek yok) demeyi tercih edebilir. Siz ama dönüp "Aferim sen konuşma" deseniz ona o kapıyı kapatıyorsunuz çünkü cocuk hem tavır alır, hem sonra olur ya bir yakınlığı olsa anneye ihanet etmiş gibi hisseder. Insan da bunu hep aile iliskilerde unutuyor: yarın ölsek çocuklarımız bu beğenmedigimiz insanların elinede kalabilir. Örneklerini gördük. Kendi ailemden bir örnek veriyim: ablam ve eniştem kavga ettiler. Bir süredir mesafeli duruyorlar. Ama eniştem çocuğunu bu yüzden esirgemez. Oda diyebilirdi "yok görüsemez" diye ama ablam yegenlerine cok düşkündür, onu biliyor. Aralarındaki mesele ilerde belki çözülür yada çözülmez belli değil, ama böyle çocuk halasından olmadı

Esimin ailesiyle gercekten hicbi sorunum yok tek problem gorumce kisisi.. ben onu hayatimdan silmekle buldum careyi her defasinda adim attim duzeltmek icin cabalim biseleri hakli tarafken karsima aldim konustum cabaladim olmadi her seferinde beni uzmeyi kirmayi basardi.. saygisizliklari diz boyu zaten.. evlenip gitti yine herseyine kostum yardim ettim ama cidden kadir kiymet bilen birisi degil.. haketmemis verdigim degeri
Ya dogrudur,ne deliler var etrafta farkindayim da. Aferin demeseniz cocuga da,”sen bilirsin canim,sonra tekrar dusunursun bu konuyu da halani da” tarzinda konussaniz mesela? Belki cocuk icin daha iyi olur. Tamamen cocugunuz icin onerdim yanlis anlamayin lutfen.

Çocuğu göstermemek bence büyük bir ayıp... ne farkınız kalır ondan, saygı açısından ?

Burada iş eşinize düşer. görmek istiyorum getir vs dediğinde eşiniz diyecek ki ben bilmem annesine sor, olur derse getiririm, çocuğun düzenini o biliyor vs. Mecburen size sormak zorunda kalacak, ki doğru olan da bu.

2 yaşında çocuğun düzenini en iyi annesi bilebilir.

Size düşen de eğer müsait iseniz göndermektir, veya buyur sen gel demektir.

Burada önemli olan size saygı duyup size sorması. Eşinizle konuşun bu durumu

Ya dogrudur,ne deliler var etrafta farkindayim da. Aferin demeseniz cocuga da,”sen bilirsin canim,sonra tekrar dusunursun bu konuyu da halani da” tarzinda konussaniz mesela? Belki cocuk icin daha iyi olur. Tamamen cocugunuz icin onerdim yanlis anlamayin lutfen.
Tabi disardan olarak bi bakis acisi sizin yorumunuz benim icin.. ben bunu ilkkez yapiyorum zaten simdiye kadar gorumceyle aramda defalarca kez sorun oldu hicbirzaman ben konusmuyorum sende konusmicaksin demedim ben gitmedim ama kizimi gonderdim kimseden kimseyi mahrum etmem.. ama son yasadigimiz olayda kendisi kizim hala diyerek yanina yanasinca bakmadi yuzune kizimin.. kizim aglayarak halam bana bakmadi beni sevmedi diye yanima geldi.. ben bunu ölsem unutmam.. ha sonrasinda kizimla konusmak istemis telefonda kizim istememis ben de aferim dedim yanlis yaptigimi dusunmuyorum.. ben hayatimda herzaman her yaptigimin arkasinda dururum baskalarina gore yanlissa eger yaptigim ozaman derim ki.. ben bunu yaptim evet bi sebebi vardi o yuzden yaptim derim.. benimde karakterim bu..

Size temel farkı söyle anlatmaya çalışıyım: mesela çocuk ortada bir sorun olduğunu fark etti. Ve annesine sordu veya tavır gösterdi. Annenin çocuğuna "senin duygun yalnis. Ah ah. Cok ayip o senin halan" demek yerine "Evet büyükler bazen anlasamayabilirler. Bunun ama sana karşı olan hisleri ile bir alakası yok. Halan seni cok seviyor" (seviyorsa tabi, sevmiyorsa zaten görüşmeye gerek yok) demeyi tercih edebilir. Siz ama dönüp "Aferim sen konuşma" deseniz ona o kapıyı kapatıyorsunuz çünkü cocuk hem tavır alır, hem sonra olur ya bir yakınlığı olsa anneye ihanet etmiş gibi hisseder. Insan da bunu hep aile iliskilerde unutuyor: yarın ölsek çocuklarımız bu beğenmedigimiz insanların elinede kalabilir. Örneklerini gördük. Kendi ailemden bir örnek veriyim: ablam ve eniştem kavga ettiler. Bir süredir mesafeli duruyorlar. Ama eniştem çocuğunu bu yüzden esirgemez. Oda diyebilirdi "yok görüsemez" diye ama ablam yegenlerine cok düşkündür, onu biliyor. Aralarındaki mesele ilerde belki çözülür yada çözülmez belli değil, ama böyle çocuk halasından olmadı

Çok farklı bir şey söylemiyorum, diğer mesajlarımda da var "Aferin"i desteklemiyorum/benim için çok uç ama başkası adına açıklama yapıp, imaj düzeltilmesine de karşıyım. "Halan seni çok seviyor" açıklaması yapmam mesela böyle bir durumda çocuğuma, o sevgiyi çocuk nasıl hissedip yorumluyorsa, nasıl görüyorsa öyledir. Halası düşünsün kendisini yeğenine nasıl sevdireceğini, nasıl davranması gerektiğini.

Aslında iki farklı alt başlığı var konunun, birbirine karıştırılmaması gereken;
İlki çocuğun ne hissedip nasıl tavır takındığı ve bunu yapıcı olmak adına yönlendirmemek gerektiği.
Bunu diğer mesajlarımda açıklayarak fikrimi belirttim.

Diğeri, çocuğun annesinin hiçe sayılarak çocuk ile bağ kurulmaya çalışılması ki bu durumda anne çocuğu görüştürmek istemese de haklı bence.

Şöyle ki; ben beni sevmeyen, bana kötü davranan birinin, yavruma nasıl davranacağını bilemem. Hala olması durumu değiştirmiyor, niyetinin ne olabileceğini garanti etmiyor. Bu forumda olsun, haberlerde olsun örneklerini okudum; anneyi incitmek için yavrusunu kullanan birisi olmayacağını bilemezsiniz. Bunu ancak, olayların içinde olup yaşayan kişi hisseder ve karar verir. Ben, bana kötü davranan birinin yanına çocuğumu yollamam, güvenmem. Bu da benim için böyle.

Çocuk hala-yeğen bağı geliştirecek diye, emin olmadığım, huzursuzluk yaşadığım yerin ortasına çocuğumu salmam.

Tabi disardan olarak bi bakis acisi sizin yorumunuz benim icin.. ben bunu ilkkez yapiyorum zaten simdiye kadar gorumceyle aramda defalarca kez sorun oldu hicbirzaman ben konusmuyorum sende konusmicaksin demedim ben gitmedim ama kizimi gonderdim kimseden kimseyi mahrum etmem.. ama son yasadigimiz olayda kendisi kizim hala diyerek yanina yanasinca bakmadi yuzune kizimin.. kizim aglayarak halam bana bakmadi beni sevmedi diye yanima geldi.. ben bunu ölsem unutmam.. ha sonrasinda kizimla konusmak istemis telefonda kizim istememis ben de aferim dedim yanlis yaptigimi dusunmuyorum.. ben hayatimda herzaman her yaptigimin arkasinda dururum baskalarina gore yanlissa eger yaptigim ozaman derim ki.. ben bunu yaptim evet bi sebebi vardi o yuzden yaptim derim.. benimde karakterim bu..
Dogrudur ne hissettiginizi siz bilirsiniz ama,ben konunun uzmani degilim,sadece benzer durumlarda ogluma ne soyluyorsam size de onu onerdim dilim dondugunce. Konunun uzmani kisiler de var aramizda,onlar belki daha dogru cumlelerle anlatirlar. Ben benzer durumlarda “oglum x seni gormedi sanirim,bir dahaki sefere seni sevecektir” tarzinda konusuyorum mesela.

Dogrudur ne hissettiginizi siz bilirsiniz ama,ben konunun uzmani degilim,sadece benzer durumlarda ogluma ne soyluyorsam size de onu onerdim dilim dondugunce. Konunun uzmani kisiler de var aramizda,onlar belki daha dogru cumlelerle anlatirlar. Ben benzer durumlarda “oglum x seni gormedi sanirim,bir dahaki sefere seni sevecektir” tarzinda konusuyorum mesela.
:-) ben bu gibi durumlarda pek de uzman ca yaklasmam kizimi sevmedimi he demekki benimle olan problemini kizima yansitiyo derim.. bosver sende bidaha gitmezsin yanina derim.

Bilmiyorsunuz ki, tahmin ediyorsunuz sadece. Çocuk fark etmiş, tavır geliştirmiş ve ardından anne tarafından salık verilmiş, desteklenmiş; kadının tam olarak yazdığı bu. Siz buna inanmamayı seçmişsiniz, ben inanmayı tercih ediyorum çünkü yaşadım. Annem asla yanımda babam tarafına tek kelime kötü konuşmuş insan değil ama karşı tarafın yüzünden, ses tonundan, kelimeleri seçmesinden 3-4 yaşındayken o havayı aldım ve tavır geliştirdim, annemin de ruh halini yüzünden okurdum onlara her diyaloğunda.

Annem ise, konudaki hanımın aksine bana nasihat çekip aile olduğumuzu, onların babaannem ve halam olduklarını, o şekilde davranmamam gerektiğini vb. söyleyip beni babam tarafına itmeye çalıştı, koparmamak için çok uğraştı. Ben buna daha çok sinir oldum mesela, çünkü farkındaydım etrafımda oluşturulmaya çalışılan suni sevgi çemberinin. Keşke annem de beni salık verseydi "Hmm demek böyle düşünüyorsun, ne hissediyorsun? İstemiyorsan görüşme kızım" diyebilseydi.

"Aferin" demek belki biraz uç, ama zoraki itmemesini takdir ettim, başkalarının, çocuğun gözündeki imajını zoraki düzeltmeye çalışmak sadece çocuğa kafa karışıklığı oluyor.
Bu olayın tam da üyenin anlattığı şekilde yaşanmış olma ihtimali gayet kuvvetli. Bazı çocuklar davranıştan duruştan alır, annenin doldurmasına gerek yok, yüzünün düşüşünden fark eder.
"Suni sevgi cemberi"
Bu anlatıma bayıldım, kesinlikle çok haklısınız 😊

Bilmiyorsunuz ki, tahmin ediyorsunuz sadece. Çocuk fark etmiş, tavır geliştirmiş ve ardından anne tarafından salık verilmiş, desteklenmiş; kadının tam olarak yazdığı bu. Siz buna inanmamayı seçmişsiniz, ben inanmayı tercih ediyorum çünkü yaşadım. Annem asla yanımda babam tarafına tek kelime kötü konuşmuş insan değil ama karşı tarafın yüzünden, ses tonundan, kelimeleri seçmesinden 3-4 yaşındayken o havayı aldım ve tavır geliştirdim, annemin de ruh halini yüzünden okurdum onlara her diyaloğunda.

Annem ise, konudaki hanımın aksine bana nasihat çekip aile olduğumuzu, onların babaannem ve halam olduklarını, o şekilde davranmamam gerektiğini vb. söyleyip beni babam tarafına itmeye çalıştı, koparmamak için çok uğraştı. Ben buna daha çok sinir oldum mesela, çünkü farkındaydım etrafımda oluşturulmaya çalışılan suni sevgi çemberinin. Keşke annem de beni salık verseydi "Hmm demek böyle düşünüyorsun, ne hissediyorsun? İstemiyorsan görüşme kızım" diyebilseydi.

"Aferin" demek belki biraz uç, ama zoraki itmemesini takdir ettim, başkalarının, çocuğun gözündeki imajını zoraki düzeltmeye çalışmak sadece çocuğa kafa karışıklığı oluyor.
Bu olayın tam da üyenin anlattığı şekilde yaşanmış olma ihtimali gayet kuvvetli. Bazı çocuklar davranıştan duruştan alır, annenin doldurmasına gerek yok, yüzünün düşüşünden fark eder.
Çok haklısınız. Bende halamı çok severim. Ama annemi üzseydi sadece babamın kardeşi olduğu için buna katlanmazdım.
Evet akraba bağları çok önemli, ama anneme kötü davranan bir halanın yokluğu hayatımı etkilemezdi.

Siz neden iradeniz dışında gönderiyorsunuz ki çocuğu?
"Şuraya gideceğiz, uyuyacak, yemek yiyecek, banyo yaptıracağım" gibi şeylerle göndermeyin..

Dayanamaz size bir şey derse "annesi benim ister gönderirim ister göndermem. Beni arayıp sor bir daha" de..

Eşine şikayetlenirse sakince "kendisi abartmış hassas dönemde galiba biraz. Ben abla gibi uyardım. Annesi olarak bana sorması lazım zaten" de..

Çok haklısınız. Bende halamı çok severim. Ama annemi üzseydi sadece babamın kardeşi olduğu için buna katlanmazdım.
Evet akraba bağları çok önemli, ama anneme kötü davranan bir halanın yokluğu hayatımı etkilemezdi.

Çocuk fark edince, ister istemez tavrını takınıyor ki bence sağlıklı olan bu Limonsuz. Ailesine-sevdiklerine kötü davranan birine -kim olursa olsun- tepkili olması normal olan, bunun örtülerek sıfatlara indirgenip "Ama o hala, ama o dayı, ama o teyze, amca" denilmesi çocuğa kafa karışıklığı ve hislerini yok saymadan başka bir şey değil.

Burada da okuyoruz görüyoruz; "Niye sesini çıkarmıyorsun? Neden hakkını savunmuyorsun?" diyoruz ya bazı kadınlara, bunun altı buna benzer şeylerle dolu "Ama o baba, ama o amca, ama o eşim"... Sadece hala olduğu için çocuğun gözünde doğru bir yere oturtulamaz o insan, o doğru düzgün yeri, halalığın hakkını verip kendisi kazanmalı ; çocuğa, çocuğun anne-babasına karşı davranışlarıyla. Yoksa sen doğur, otomatikman hala sıfatı gelsin karşı tarafa, sana bk gibi davransın, çocuk da bunu görsün ama "Halam" diye kucağına atlasın. Yok ya.
Çocukların da hisleri doğrultusunda kendi kararları var. Hiçe sayılmamalı.

Çocuk fark edince, ister istemez tavrını takınıyor ki bence sağlıklı olan bu Limonsuz. Ailesine-sevdiklerine kötü davranan birine -kim olursa olsun- tepkili olması normal olan, bunun örtülerek sıfatlara indirgenip "Ama o hala, ama o dayı, ama o teyze, amca" denilmesi çocuğa kafa karışıklığı ve hislerini yok saymadan başka bir şey değil.

Burada da okuyoruz görüyoruz; "Niye sesini çıkarmıyorsun? Neden hakkını savunmuyorsun?" diyoruz ya bazı kadınlara, bunun altı buna benzer şeylerle dolu "Ama o baba, ama o amca, ama o eşim"... Sadece hala olduğu için çocuğun gözünde doğru bir yere oturtulamaz o insan, o doğru düzgün yeri, halalığın hakkını verip kendisi kazanmalı ; çocuğa, çocuğun anne-babasına karşı davranışlarıyla. Yoksa sen doğur, otomatikman hala sıfatı gelsin karşı tarafa, sana bk gibi davransın, çocuk da bunu görsün ama "Halam" diye kucağına atlasın. Yok ya.
İste bende onu diyorum kayin validem halasi ozlemis gormek istedi dediginde once kadir kiymet bilmeyi ogrensin dedigimde tamda demek istedigim anlatmak istedigim bu.. halaligin hakkini verip kazanmali.. halasi benimle arasi bozuk olunca kizim hala diye yanina gittiginde yuzune bakmiyo sonrasinda kizim iki gozu iki cesme halam beni sevmedi diye agliyo ben ogun kizimin ne sucu varki ona boyle davraniyo diye icten ice cok uzuldum bende kizimi alip gitmistim ogun arkamdan kayinpederim yanlis yaptin diye kizina soylenmis.. sonrasinda sadece kizimla telefonda konusmak istemis kizimda konusmak istememis bu durumda bende aferim kizim hep boyle ol dedim.. ve ben yanlis yaptigimi dusunmuyorum asla..

Sizi neden çağırmadığını sorgulamak yerine annesi olarak sizden neden müsade istenmediğini sorgulamanız gerekir. Ben olsam görümce kızımı eşimden istediği zaman o görümceyi arar çocuğun annesi benim bundan sonra benden müsade istemeni rica ediyorum derim sen bostan korkuluğu musun ne demek istiyor yani

Back
X