- 24 Nisan 2019
- 173
- 64
- 13
- Konu Sahibi pistachio_27
ben olsaydim kizimin onunla fazla yakinlik kurmasini istmezdm.Eşimin Ailesiyle tanıştığımdan beri yegane sorunum, Görümcem. Uzaktan gelin geldim kimsem yok. Başlarda gerçekten bacı abla ilişkisi kurmak istedim onunla. Tuhaf tuhaf davranışlar sergiledi. Bir konuştuysa benimle, bidahakine suratıma bile bakmadı. Genelde soguk davrandı hep. Bir defa normal sohbet eder, tamam derim buzları eritecez, yarım saat sonra şakayla karışık laf sokar. Bu Yıllardır böyle sürer gider. Evine gideceğimiz zaman bugün hangi davranışıyla karşılaşacağımı bilmem hiçbirzaman. Başlarda bunalımda dediler, sınav sıkıntısı var filan dediler ama 5 Yıldır böyle ve değişeceğinide sanmıyorum zaten artık.
Benim asıl sorunum eşimin tutumu. Benden 10 yaş kücük kız bana sinsi sinsi laf sokuyor, o bunu birtürlü görmüyor. Onun gözünde asla hata yapacak biri degil. Hep onun tarafını tutuyor bana karşı. Zaten sinsi sinsi yapar ne yaparsa. Laflarını şakayla sokar, tepki verirsen nekadar kötü niyetlisin ben sadece şaka yaptım hemen kötüye çekiyorsun, böyLe düşünüyorsan beni hiç tanımamışsın der, kötü olan sen olursun hep.
2 yaşında kızım var. Halasına düşkün. Halasıyla arası hep iyi olsun isterim istemesine ama bunu beni yok sayarak yapıyor. Gelip bizim evimizde yiğenini seveceğine eşime mesaj yazıyor, cumaya giderken yiğenimi getir de biraz oyniyayım diyor mesela. 2 yaşındaki kızımı evine çağırtıp beni çağırmamak noluyor, eşim bunu görmüyor, anlamıyor. Sen evde işlerini görebilesin diye seni düşünüyordur diyor.
Israrla hep abisinden izin alıyor kızımı gezmeye götürmek için. Sanki benim çocuğumun üzerinde hakkım yokmuş gibi. Benimle yüz yüze gelmek zorunda kalmadan kızımla bağ kuruyor. Üstelik aramızda bir kavga filanda yok. Durup durup böyle davranışlar sergiliyor sebebsiz yere. Aklım almıyor.
Ayrıca dikkatimi çekti, kiminle samimi olsa, o Insanlar da bana soğuk ve sanki yokmuşum gibi davranmaya başlıyor. Onunla samimi olduktan sonra herkesin böyle dönmesi tesadüf olabilirmi?
Yıllar önce onunla konuşmayı denedim, hicbirşey değiştirmedi. Ayrıca kızımı evine çağırıyorsunda beni neden çağırmıyorsun vesayri dersem daha çok kendini birşey zannedecek. O yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.
Resmen beni yok sayıp öyle bağ kuruyor ailemle ve ileride kızımda babası gibi yaptıklarını birtürlü görmez de oda hep onu tutar diye çok korkuyorum. Eşimin söylediği gibi benmi abartıyorum kuruntu yapıyorum? Bağımsız olarak beni aydınlatın lütfen. Benim yerimde olsanız nasıl tutum sergilersiniz?