Görümceniz sizi yok sayıp, küçük kızınızla bağ kurmaya çalışsa naparsınız?

Eşimin Ailesiyle tanıştığımdan beri yegane sorunum, Görümcem. Uzaktan gelin geldim kimsem yok. Başlarda gerçekten bacı abla ilişkisi kurmak istedim onunla. Tuhaf tuhaf davranışlar sergiledi. Bir konuştuysa benimle, bidahakine suratıma bile bakmadı. Genelde soguk davrandı hep. Bir defa normal sohbet eder, tamam derim buzları eritecez, yarım saat sonra şakayla karışık laf sokar. Bu Yıllardır böyle sürer gider. Evine gideceğimiz zaman bugün hangi davranışıyla karşılaşacağımı bilmem hiçbirzaman. Başlarda bunalımda dediler, sınav sıkıntısı var filan dediler ama 5 Yıldır böyle ve değişeceğinide sanmıyorum zaten artık.

Benim asıl sorunum eşimin tutumu. Benden 10 yaş kücük kız bana sinsi sinsi laf sokuyor, o bunu birtürlü görmüyor. Onun gözünde asla hata yapacak biri degil. Hep onun tarafını tutuyor bana karşı. Zaten sinsi sinsi yapar ne yaparsa. Laflarını şakayla sokar, tepki verirsen nekadar kötü niyetlisin ben sadece şaka yaptım hemen kötüye çekiyorsun, böyLe düşünüyorsan beni hiç tanımamışsın der, kötü olan sen olursun hep.

2 yaşında kızım var. Halasına düşkün. Halasıyla arası hep iyi olsun isterim istemesine ama bunu beni yok sayarak yapıyor. Gelip bizim evimizde yiğenini seveceğine eşime mesaj yazıyor, cumaya giderken yiğenimi getir de biraz oyniyayım diyor mesela. 2 yaşındaki kızımı evine çağırtıp beni çağırmamak noluyor, eşim bunu görmüyor, anlamıyor. Sen evde işlerini görebilesin diye seni düşünüyordur diyor.

Israrla hep abisinden izin alıyor kızımı gezmeye götürmek için. Sanki benim çocuğumun üzerinde hakkım yokmuş gibi. Benimle yüz yüze gelmek zorunda kalmadan kızımla bağ kuruyor. Üstelik aramızda bir kavga filanda yok. Durup durup böyle davranışlar sergiliyor sebebsiz yere. Aklım almıyor.

Ayrıca dikkatimi çekti, kiminle samimi olsa, o Insanlar da bana soğuk ve sanki yokmuşum gibi davranmaya başlıyor. Onunla samimi olduktan sonra herkesin böyle dönmesi tesadüf olabilirmi?

Yıllar önce onunla konuşmayı denedim, hicbirşey değiştirmedi. Ayrıca kızımı evine çağırıyorsunda beni neden çağırmıyorsun vesayri dersem daha çok kendini birşey zannedecek. O yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.

Resmen beni yok sayıp öyle bağ kuruyor ailemle ve ileride kızımda babası gibi yaptıklarını birtürlü görmez de oda hep onu tutar diye çok korkuyorum. Eşimin söylediği gibi benmi abartıyorum kuruntu yapıyorum? Bağımsız olarak beni aydınlatın lütfen. Benim yerimde olsanız nasıl tutum sergilersiniz?
ben olsaydim kizimin onunla fazla yakinlik kurmasini istmezdm.

Çocuk fark edince, ister istemez tavrını takınıyor ki bence sağlıklı olan bu Limonsuz. Ailesine-sevdiklerine kötü davranan birine -kim olursa olsun- tepkili olması normal olan, bunun örtülerek sıfatlara indirgenip "Ama o hala, ama o dayı, ama o teyze, amca" denilmesi çocuğa kafa karışıklığı ve hislerini yok saymadan başka bir şey değil.

Burada da okuyoruz görüyoruz; "Niye sesini çıkarmıyorsun? Neden hakkını savunmuyorsun?" diyoruz ya bazı kadınlara, bunun altı buna benzer şeylerle dolu "Ama o baba, ama o amca, ama o eşim"... Sadece hala olduğu için çocuğun gözünde doğru bir yere oturtulamaz o insan, o doğru düzgün yeri, halalığın hakkını verip kendisi kazanmalı ; çocuğa, çocuğun anne-babasına karşı davranışlarıyla. Yoksa sen doğur, otomatikman hala sıfatı gelsin karşı tarafa, sana bk gibi davransın, çocuk da bunu görsün ama "Halam" diye kucağına atlasın. Yok ya.
Çocukların da hisleri doğrultusunda kendi kararları var. Hiçe sayılmamalı.
Aynen öyle. Ben akrabalık bağlarına önem veririm ama çokta dramatize etmemek lazım.
Annem gençken eltisi yüzünden tokat yemiş. Ben tesadüfen duymuştum hatırlıyorum. Yıllar geçti üstünden ama hala unutamadım. Çocuklar farkeder ve unutmaz. Kan bağımız olan herkesi sevmek zorunda değiliz.

2 yaşındaki çocuk çocuğu olmayan birine yalnız gönderilmemeli

Eşin de olmuyor yanında anladığım kadarı ile

Dikkat gerekir o yaş gurubunda ve çocuğu olmayan bunu zor takip ediyor Birgün biz de varken görümcem oğlumun üstüne bir tabak çorba döktü kazadır olur ama kendisi dedi orada olabileceği asla aklıma gelmedi diye

Bir de mesela düzen şaşıyor

Oğlum küçükken bizimle yürüyüşe gel derlerdi 4-5 yaşında çocuğu 2-3 saat getirmezlerdi yemeği vs onların aklına bile gelmezdi

Ne olacak sonra yer vs derlerdi

Ya da işte akşam olunca da sürekli çocuğa şunu yapalım bunu yapalım derlerdi

Okul çağı geldi dersi ödevi var hayır desek de aklı sizin teklifte kalıyor vs dedim de yavaş yavaş bıraktılar
Katılıyorum yeterince dikkatli olmuyorlar çocuğun ne yapıp ne yapamayacağını kestiremiyorlar. Ben anneme bile hastaneye filan gidecek olsam uyutup bırakıyorum. Kadın ya çocuk bakmayı unutmuş ya da biz farklıymışız oturduğumuz yerden kalkmazmısız. Geçen 10 dk duşa girdim kızım evde çekirdek bulmuş kabuğuyla ağzına atmış çok sonra farkedip zor çıkarmışlar. Çok dikkat etmek gerekiyor ve yeni çocuk büyütmemiş insanlar bunun farkında değiller. Çocuğu uyandır sevelim ne olacak bir daha uyur demeleri beni benden alıyor. Babasından başkasına güvenemiyorum ben, değil ki görümceme yollayacağım sevsin diye. Bir zahmet kuyruğunu kıstırıp gelecek tıpış tıpış sevmek istiyorsa

Birde cocugun nekadar duskun olursa olsun inan bana onlar cok hisliler.. ben kizimi karsima alip asla kotulemiyorum ona karsi ama duyuyorum kayinvalidem telefonla konusturmak istemis onunla kizim konusmicam istemiyorum demis bikac kez terslemis onu :-)
Sonra ben bigun kizima sadece dedim ki aferim kizim babaannen halanla seni konusturmak istemis sen konusmamissin halanla aferim sana hep boyle ol konusma onunla dedim.. evet anne o seni cok uzuyo dedi ben sok oldum acaba nasi biliyo dedim kendi annemle konusurkende genelde onun yaninda da hic konusmam anneme soyledim cocuklar cok hisliler dedi annem.. simdi daha kucuk birazdaha buyusun gun gelir kizin halasini tersler icine su serper ☺
Benim kizim suan 3 yasinda bazen oyle sozler soluyoki resmen benim ic sesim benim soyleyemedikleri disa vuruyor ☺

Yani bu çocuk sizden halayla ilgili bir şey duymadı öyle mi? :işsiz:

2.5 yaşındaki oğlum yeri geliyor ben ve babasıyla bile konuşmuyor.

Babaannesi bakıyor gün içinde arıyoruz trip atar gibi konuşmuyor ya da o an oyun oynarken istemiyor. Eve gidince havalara zıplar mutlu olur..

Dedelerini, anneannesini, teyzelerini, kuzenlerini çok sever ama telefonda olunca sus pus olur ısrar edersem itiraz eder..

Çocuğunuzu halasına karşı doldurmanızı asla doğru bulmadım. Siz ne yaşarsanız yaşayın ama çocuğu alet edemezsiniz.
Allah korusun sizin başınıza bir şey gelse çocuğa sahip çıkacak insanlardan biridir hala/teyze/amca/dayı..
Çocuğunuza kötülük ediyorsunuz..

Aynisindan bir tane bende de var. Hatta biz daha kotulerini yaşadık. Şimdi bayramda kv evine gideceğiz. Ve orada ilk defa oğlumu gorecek. Bakalım ne yapacak. Ben dokunmasini bile istemiyorum ama yaşayıp göreceğiz. Simdiden bende onun stresini yasiyorum
ne kadarda ortak bir dert :)
esasen ben de görümcem oğlumu görsün sevsin istemiyorum eşim de istemiyor kv üzülmesin diye gösterecek muhtemelen azıcık baskın olsam göremez aslında ama ne yapacağıma karar veremedim :/

Eşimin Ailesiyle tanıştığımdan beri yegane sorunum, Görümcem. Uzaktan gelin geldim kimsem yok. Başlarda gerçekten bacı abla ilişkisi kurmak istedim onunla. Tuhaf tuhaf davranışlar sergiledi. Bir konuştuysa benimle, bidahakine suratıma bile bakmadı. Genelde soguk davrandı hep. Bir defa normal sohbet eder, tamam derim buzları eritecez, yarım saat sonra şakayla karışık laf sokar. Bu Yıllardır böyle sürer gider. Evine gideceğimiz zaman bugün hangi davranışıyla karşılaşacağımı bilmem hiçbirzaman. Başlarda bunalımda dediler, sınav sıkıntısı var filan dediler ama 5 Yıldır böyle ve değişeceğinide sanmıyorum zaten artık.

Benim asıl sorunum eşimin tutumu. Benden 10 yaş kücük kız bana sinsi sinsi laf sokuyor, o bunu birtürlü görmüyor. Onun gözünde asla hata yapacak biri degil. Hep onun tarafını tutuyor bana karşı. Zaten sinsi sinsi yapar ne yaparsa. Laflarını şakayla sokar, tepki verirsen nekadar kötü niyetlisin ben sadece şaka yaptım hemen kötüye çekiyorsun, böyLe düşünüyorsan beni hiç tanımamışsın der, kötü olan sen olursun hep.

2 yaşında kızım var. Halasına düşkün. Halasıyla arası hep iyi olsun isterim istemesine ama bunu beni yok sayarak yapıyor. Gelip bizim evimizde yiğenini seveceğine eşime mesaj yazıyor, cumaya giderken yiğenimi getir de biraz oyniyayım diyor mesela. 2 yaşındaki kızımı evine çağırtıp beni çağırmamak noluyor, eşim bunu görmüyor, anlamıyor. Sen evde işlerini görebilesin diye seni düşünüyordur diyor.

Israrla hep abisinden izin alıyor kızımı gezmeye götürmek için. Sanki benim çocuğumun üzerinde hakkım yokmuş gibi. Benimle yüz yüze gelmek zorunda kalmadan kızımla bağ kuruyor. Üstelik aramızda bir kavga filanda yok. Durup durup böyle davranışlar sergiliyor sebebsiz yere. Aklım almıyor.

Ayrıca dikkatimi çekti, kiminle samimi olsa, o Insanlar da bana soğuk ve sanki yokmuşum gibi davranmaya başlıyor. Onunla samimi olduktan sonra herkesin böyle dönmesi tesadüf olabilirmi?

Yıllar önce onunla konuşmayı denedim, hicbirşey değiştirmedi. Ayrıca kızımı evine çağırıyorsunda beni neden çağırmıyorsun vesayri dersem daha çok kendini birşey zannedecek. O yüzden konuşmayı tercih etmiyorum artık.

Resmen beni yok sayıp öyle bağ kuruyor ailemle ve ileride kızımda babası gibi yaptıklarını birtürlü görmez de oda hep onu tutar diye çok korkuyorum. Eşimin söylediği gibi benmi abartıyorum kuruntu yapıyorum? Bağımsız olarak beni aydınlatın lütfen. Benim yerimde olsanız nasıl tutum sergilersiniz?
Çocuğumu göstermem ona, bir çocuğun üzerinde en fazla söz ve hak sahibi annesidir bana göre bunun için göstermem ve gerekçem şu olur benden izin alacak görümce. Veya siz birşey uydurun kocsnızla kötü olmamak için çocuğun uykusu var deyin yada aç deyin veya parka götürücem diyin vs...

Yani bu çocuk sizden halayla ilgili bir şey duymadı öyle mi? :işsiz:

2.5 yaşındaki oğlum yeri geliyor ben ve babasıyla bile konuşmuyor.

Babaannesi bakıyor gün içinde arıyoruz trip atar gibi konuşmuyor ya da o an oyun oynarken istemiyor. Eve gidince havalara zıplar mutlu olur..

Dedelerini, anneannesini, teyzelerini, kuzenlerini çok sever ama telefon olunca sus pus olur ısrar edersem itiraz eder..

Çocuğunuzu halasına karşı doldurmanızı asla doğru bulmadım. Siz ne yaşarsanız yaşayın ama çocuğu alet edemezsiniz.
Allah korusun sizin başınıza bir şey gelse çocuğa sahip çıkacak insanlardan biridir hala/teyze/amca/dayı..
Çocuğunuza kötülük ediyorsunuz..
Ya lutfen profilime girin su konuya neler yazmisim tek tek okuyun anlamak istediginiz gibi anlamayin bide simdi size aciklamaya ugrasmiyim birazda siz beni anlamak icin ugrasin..

Ayni seyleri tek tek yazmaktan gercekten sikildim.. niye herkes konuyu tamamen okuyup yorum yazmiyor..? Niye anlamak istedikleri gibi anliyor..?

Siz neden iradeniz dışında gönderiyorsunuz ki çocuğu?
"Şuraya gideceğiz, uyuyacak, yemek yiyecek, banyo yaptıracağım" gibi şeylerle göndermeyin..

Dayanamaz size bir şey derse "annesi benim ister gönderirim ister göndermem. Beni arayıp sor bir daha" de..

Eşine şikayetlenirse sakince "kendisi abartmış hassas dönemde galiba biraz. Ben abla gibi uyardım. Annesi olarak bana sorması lazım zaten" de..

Çünki içsesim, vicdanım beni Rahatsız ediyor. Sanki kızımı halasından mahrum bırakıyormuşum da, aralarındakı bağları koparıyormuşum gibi hissediyorum. Aslında öyle olmadığını bilmeme rağmen.

Gerçi busefer kesin vetomu koydum, bundan sonra göndermicem. Kapım herkese açık gelsin doyasıya vakit gecirsin yigeniyle.

Yeğenini çok seviyorsa senide çağırır sana sorar parka çıkarıyım mı diye. Evde en çok anne ile beraber çocuklar. Hep babasına soruyorsa bende art niyet arardım.
Evine çağırdığı zaman uyku saati geldi, şimdi banyo yaptı, bugün onu ben çıkartacağım, bir yere sözümüz var vs vs milyon tane bahaneyi babası ile iletirsin . Senle muhatap olmuyorsa sende olmazsın . Kafana da takma boşvermeye çalış.

Sizi neden çağırmadığını sorgulamak yerine annesi olarak sizden neden müsade istenmediğini sorgulamanız gerekir. Ben olsam görümce kızımı eşimden istediği zaman o görümceyi arar çocuğun annesi benim bundan sonra benden müsade istemeni rica ediyorum derim sen bostan korkuluğu musun ne demek istiyor yani

Bende onu sorguluyorum zaten, beni çağırmaması sadece durumu açıklamak icin önemli bir Detay. Ne yapmaya calistigini aciga vuran detay. O yüzden söyleme geregi duydum. Merakli oldugumdan degil.

Iste sizin dediginiz gibi yaptigim anda sorun cikaran problemli insan ben olacagim. Benim aklimdan bile gecmedi, ne fark eder ha sana yazmisim ha abime. Ben seni düsündügüm icin evde işlerini gör rahat et diye düsündüm diyecek. Cevaplarini bile bile aramak ne ise yarayacak?

Ya lutfen profilime girin su konuya neler yazmisim tek tek okuyun anlamak istediginiz gibi anlamayin bide simdi size aciklamaya ugrasmiyim birazda siz beni anlamak icin ugrasin..

Ssyfalar arasında ilerlerken okuyorum zaten. İlk hali yetti bana şahsen ama neyse okuyorum..

Bende onu sorguluyorum zaten, beni çağırmaması sadece durumu açıklamak icin önemli bir Detay. Ne yapmaya calistigini aciga vuran detay. O yüzden söyleme geregi duydum. Merakli oldugumdan degil.

Iste sizin dediginiz gibi yaptigim anda sorun cikaran problemli insan ben olacagim. Benim aklimdan bile gecmedi, ne fark eder ha sana yazmisim ha abime. Ben seni düsündügüm icin evde işlerini gör rahat et diye düsündüm diyecek. Cevaplarini bile bile aramak ne ise yarayacak?
İşte boşverin sorun çıkaran olun ne kaybedersiniz ki ben böyle düşünüyorum bu benim karakterim sana farketmiyordur o senin düşüncen ama ben annesi olarak özellikle benden izin almanı istiyorum hoşlanmıyorum de ki bu tavrını net koyduğun zaman eşin de zamanla alışacaktır bu duruma sorun çıkarmak için değil de hoşlanmadığın bir duruma sürüklenmekten kurtulduğun için bu tavrı gösterdiğini anlayacaktır. Oh kolay yolu bulmuş görümce hanım “ayy ne kadar fesatsın yağğğğğ” diye parmağında oynatmaya çalışıyor prim verme kendi bildiğinden şaşma bence

Çocuğumu göstermem ona, bir çocuğun üzerinde en fazla söz ve hak sahibi annesidir bana göre bunun için göstermem ve gerekçem şu olur benden izin alacak görümce. Veya siz birşey uydurun kocsnızla kötü olmamak için çocuğun uykusu var deyin yada aç deyin veya parka götürücem diyin vs...

Onu denedim. Bahaneler uydurdum önce. Busefer baktim ki sürekli esim firsat yaratip götürmek icin ugrasiyor. Mecbur artik kötü olup veto koydum.

Milletteki de ne cesaret. Ben şahsen öz yeğenim de olsa o yaştaki bir çocuğu ebeveynleri yanında olmadan, bütün sorumluluğunu alarak yanıma almam. Seveceksem de anne babasının yanında severim. Ha işleri olur, mecbur bırakırlar o başka. Ama sırf seveceğim diye anne kucağından koparmak ne bileyim o_O
Küçücük çocuk netice de, bir şey olur falan diye aklı çıkar insanın.

sizin görümcenin ağzı iyi laf yapıyor sanırım, sende sesszi sakin kibar bir bayansın yazılarından anladığım kadarıyla...
şimdiye kadar edindiğim tecrübeye dayanarak, öncelikle asla eşinle bu durumu çözmeye çalışma, boşa kürek çekmek olur.
gideceğin 2 yol var, ya kaleye almayıp, onun karekteri bu, yapcak bişi yok deyip, görümceyi olduğu gibi kabullenmek....
yada kendi silahıyla onu vurmaktır...o seni ne şekilde kızdırıyorsa, aynısını ona yapmaktır...örneğin şakayla lafmı çarpıyor, sende aynısını yapcaksın...yada onun çarptığı lafı, sen dillendireceksin şakaya getirip....
örneğin çocuğuna dönerek, aaa bak gördünmü hala bize laf çaprtı şimdi deyip, kahkahayı atacaksın...yada aynı şeyi,
kalabalık ortamdada yapabilirsin, kendi kendine konuşarak...yada görümcelikle ilgili, deyimler, atasözlerini ortamda kullanabilirsin, şakayla karışık tabiki:)
2. durum kişiliğinize uygun değilse, sizi yorabilir...karşıdaki insan değer verirseniz, çarptığı laflar, yada yaptığı hareketler sizi üzer...ama onu değersiz bir varlık olarak görürseniz, en acı kelimeyide söylese üzülmessiniz...
örneğin onu koltuk olarak görün, bir şey dediğinde, aaa koltuk konuştu gibi düşünün:)

Aksine agzi cok laf yapmaz, az ve öz konusur amma ne söyleyecegini cok iyi bilir. Cok konusmasina gerek kalmaz zaten. Bir kac cümleyle bitirir isi. Hicte haksiz ciktigini görmedim. Böylesi cok konusandan coook daha etkili, bunu anladim.

Bende ne yazikki jeton cok gec düser. Önce güler gecerim. Sonradan kafama tak eder. Ben bunun cevabini neden vermedim diye kendi kendimi yer bitiririm. Ah keske hazir cevap olsaydim.

Allahtan kötülememişsiniz.
Bu cümleyi 3 yaşında ki çocuğunuza mı kullandınız? Sizin görümcenizle eşiniz dışında bir bağınız yokken, çocuğunuzun kan bağı var. Ve asla değişmeyecek. Çocuğunuzun omzuna yüklediğiniz yükün farkında mısınız? Düşünsenize ondan çok büyük bir ilgi ve sevgi görse, yada bir sürpriziyle karşılaşsa çocuğunuzun iç dünyasında ki gel gitleri. Neden böyle haset, fesat düşünceleri öğrensin ki, toz pembe dünyasında, melek o daha.

Çocuk sadece sizin değil, eşinizin de aynı zamanda. Görümcenizle frekansınız tutmadı diye eşinize kardeşi ile çocuğunu görüştürememe gibi bir yükü nasıl yüklersiniz?

Görümcenize sorsak neler der sizin hakkınızda. O zaman direkt sizin kötü olduğunuza mı inanalım? Beğenmediğiniz görümceniz tarzında bir yetişkin olmasını istemiyorsanız, çocuğunuz fitlemeyi bırakın.
Kimi kime sorsak kötüler elbet ama kimsenin ne yasadigini bilmeden konusmamak lazim.Çocuk ewet çocuklarimiz yarinin buyukleri ve onlarda anne ve babalarina yapilanlari biliyorlar we görüyolar.Cok iyi yapyolar hatta konusmuyosam ben biriyle benim cocugumda ha kucuk ha buyuk konusmayacak zaten cekmese bunlari demez demi bunu da bi dusunmek lazim bilmeden etmeden yorum yapmamak lazim.

Back
X