Görümce'siyle sorun yasayanlar yardim...!!!!

ebru19G

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2011
37
0
36
Avusturya
Öncelikle hepinize hayirli günler arkadaslar uzatmadan konuya girmek isdiyorum...
Ben 6 aydir nisanliyim ve cok sükür cok mutluyuz zaten 4 senedir beraberdik son 6 aydirda nisanli 5.nci ayda insallah dügünüm olucak nisanlimda hic bisorunum yok hatta beni hep ailesine karsi savunur laf dedirtmez cok sükür....
ama görümcem ve nisanlimin babasi cok anlasiyissizlar bilmiyorum kimlerde ayni sorun var ama babasi durmadan giyimime kusur buluyo yok efendim etek giyicekmisim kapali giyincekmisim kapanmam lazimmis evlenince ama ben isdemiyorum yani bu lafim yanlis anlasilmasin tabiki zamani gelince insallah kapanicam bende isdiyorum ama nezaman ailesinin yanina oturmaya gitsem babasi hep bana cok ters davraniyo üstümü basimi uzun uzun süzüyo resmen bakislarindan rahatsiz oluyorum...

ve en büyük sorunum görümcem ya herkes karismak isdiyo ALLAH tan evim ayri olucak ama giydigime,yedigime,esyalarima,sözlerime, vs..vsss herseye ama herseye karismak isdiyo sürekli diyoki annen sunuda aldimi cehize bunuda aldimi felan filan... hep nisanlimda aramda bi celiski cikarmaya calisiyo bana her firsatta laf vurmaya calisiyo kayinvalidem melek gibi ama onun bana yapmadigini görümcem yapiyo nolursunuz bana nasil davranmam gerektigi söyleyin veyatta basindan ayni olay gecenler siz nasil davraniyosunuz bu durumda???

bana sürekli karismamalari icin yada kendi fikirlerimi ortaya koyabilmem icin napmam lazim herkesede acamiyorum bu konuyu ama hergün aglamakdan biktim nisanlimla yanlzi olunca okadar mutluyumki ama ailesini düsündükce ayrilmayi bile düsündüm bazen okadar bunaldimki severken bile nisanlimi terketmeyi göze almisdim ama onun sevgisini kaybetmemek icin hic bisi yapamiyorum cünki bende onu cok seviyorum...

Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler....

Son düzenleme:
Canım malesef evlilikte sadece eşler değil tüm aile evleniyor.Görümcenin apaçık bir kıskançlık içerisinde olduğu görülüyor.Kayınbaban ise aksi birine benziyor.Çünkü dinimizde zorlama yoktur,kapanmanı istiyorsa,bunu iyilikle,özendirerek ve olumlu bir biçimde teşvik etmesi gerekir.Ama kendini yetiştirememiş ve olaylara at gözlüğü ile bakan insanlar malesef senin kayınbaban gibi oluyor.Onun için yapabileceğin tek şey,gerçekten bir gün kapanana kadar,onun yanına gittiğinde uzun etek,uzun kollu bluz vb.giyinmen..Evlilik demek,hep idare etmek demektir.Eşin için,ailesini idare etmeyi öğrenmelisin..Görümcene gelince,bebeğim yüz verme!! Yüz verme,mecbur kalmadıkça konuşma,sana karıştığı zaman,senin canın ne istiyorsa,tatlı tatlı gülümseyerek onu yap..Onu pes ettir..Baktın kuduruyor,'''canım ben seni çok seviyorum ama sen niye böyle yapıyorsun anlamıyorum,bi sorunun mu var?paylaş benimle'' gibi konuşmalarla iyice zıvanadan çıkar.Yani kısaca,karşındaki kişiye,sadece eşinin kardeşi/ablası olduğu için saygı duy ama o kadar..o kadar işte..saygını hiç bozma,ama istediği ve yaptırmaya çalıştığı hiçbirşeyi yapma.Dediğim gibi,yüzünde bir gülümseme ile kendi bildiğini yap.Hadi bozma moralini,daha yolun başındasın :34:

benimde kaynanam yok sağolsun görümcelerim dolduruyo yerini...
bu bi görev demekki biri yapmayınca diğeri üstleniyo...
bu sorunlara hep aynı cevabı vermek istemiyorum amaaaaa
İŞ KOCANDA BİTER şekerim.....
ne yazıkki bu böyle...

Gecen bir arkadasa yine yazmistim. Esinin ailesinde illaki birisi seni kiskanir. Bu abisi olur, yengesi olur, vs. Senin sansina kardesi cikmis.

Saakin nisanlindan ayrilma noktasina geldim diyorsun yapma buu. Papuc birakma kimseye. Simdiden pes etme. Dur bakalim daha evleneceksin. Hep bir arada olacaksin onlarla. Simdiden havlu atma.

Sen birsey yeapmiscaksin tatlim rahatsiz oldugunu tatli bir dille nisanlina soyliyeceksin. Oda uygun bir dille anlatacak. Asla kendin muhattap olma.

Sakin unutma evliliginde esin seni kendi ailesinde hangi seviyeye koyarsa. O seviyede kalirsin. İnsallah onceligi hep sen olursun. Eh bunu yaptiracak olanda sensin. Mutluluklar.

Canım kimseye kulak asma sen nişanlına bak. Kapanmak sorun oluyorsa kayın babana giderken daha onlara göre giyin. Başını kapa demiyorum yanlış anlama bu kişinin isteğine bağlı olarak yapılacak birşeydir fakat ne bilim kısa kolu yerine uzun kolu giyin, pantolon istemiyorlarsa etekle git vs. Yani onların laf söyleyeceği yer bırakma.

canım bende aynı şeyle karşılaştım kapalılık konusunda tavrın net olmalı bu konuda nişanlınla bunu açıkca konuş ben öyle yaptım kimsenin benden kapalılıkla ilgili bi beklentisi olmasın dedim haa ileride dediğin gibi benim içimden gelir kapanırım bilemem ama şuan için böyle bi diretme olmasın olmadıda çok şükürr şuan evliyim 2 sene oldu direk kapan diyemiyorlar ama laf çarpıtırlar süreklii ben mesajıı alıyorum tabii :)))

eşim sadece giydiklerimi dikkat etmemii istedi benden kii bu çok doğall işte ne bileyim dar pantolon giymiyorum pantolonların üzerine mutlaka uzun şeyler giyiyorum yanii şöyle söyliyim bazen öyle şeyler giymemi istiyorkii bi başım açık :))

en azından beni kırmıyorr bu konuda .. sana tavsiyem duymamaya çalış nolursa olsun nişanlınla aranda ailesiyle ilgilii bi problem olmasın cevap vermemeye çalış, sabır en büyük erdemdir unutma ..

Zamani gelince kapanicam ne demek hep merak ederim :31:
Öncelikle erkeklerin kapali olmayan bayanlarla evlenip, kendi ic hesaplariyla " ben bunu kapatirim" diye düsünmeleri cok yanlis. Senin nisanlindan ziyade kayinbaban böyle bir sey söylemis. Bence acik kapi birakma öyle zamani gelince kapanirim felan deme , sonra o zamani hep sorar dururlar. Ben böyleyim beni böyle kabul edin diyin.
Taviz tavizi getirir

Kapanmakla ilgili baskı görmek istemiyorsan düşüncelerini tek seferde ve net olarak bildir. Ben öyle yaptım, kapanmayı düşünmüyorum dedim açık açık. Belirsiz ifadeler kullanırsan kimse kırılmasın diye ilerde hem çok kırılır belki de kırarsın. Eşin senin kapalı olmadığını biliyordu arkadaşlık teklif ettiğinde.

iş evleneceğin erkekte biter

dua et de şanslıı olasın da nişanlılıık evresinde sizi savundugu gibi evlenince de savunsun

Asıl sorunun,görümcen değil,kayınpederin gibi görünüyor.
Kapanma konusunu nişanlınla netleştirip,onun babasıyla konuşmasını sağlarsan belki daha uygun olur.

Görümcen için ise,onunla fazla sohbete,detaya girmemeye çalışabilirsin.
Sorduğu soruları,yaptığı yorumları,"ben böyle beğeniyorum,biz böyle düşündük,annem bilir" gibi kısa cümlelerle geçiştirebilirsin.

o senin görümcen degil ki :ssz:nisanlinin kardesi!:1:(simdilik)..Ama bence gorumcende olmasin,laflarina karsilik veremiyorsan cok ezilirsin cok.. :)

Öncelikle hepinize hayirli günler arkadaslar uzatmadan konuya girmek isdiyorum...
Ben 6 aydir nisanliyim ve cok sükür cok mutluyuz zaten 4 senedir beraberdik son 6 aydirda nisanli 5.nci ayda insallah dügünüm olucak nisanlimda hic bisorunum yok hatta beni hep ailesine karsi savunur laf dedirtmez cok sükür....
ama görümcem ve nisanlimin babasi cok anlasiyissizlar bilmiyorum kimlerde ayni sorun var ama babasi durmadan giyimime kusur buluyo yok efendim etek giyicekmisim kapali giyincekmisim kapanmam lazimmis evlenince ama ben isdemiyorum yani bu lafim yanlis anlasilmasin tabiki zamani gelince insallah kapanicam bende isdiyorum ama nezaman ailesinin yanina oturmaya gitsem babasi hep bana cok ters davraniyo üstümü basimi uzun uzun süzüyo resmen bakislarindan rahatsiz oluyorum...

ve en büyük sorunum görümcem ya herkes karismak isdiyo ALLAH tan evim ayri olucak ama giydigime,yedigime,esyalarima,sözlerime, vs..vsss herseye ama herseye karismak isdiyo sürekli diyoki annen sunuda aldimi cehize bunuda aldimi felan filan... hep nisanlimda aramda bi celiski cikarmaya calisiyo bana her firsatta laf vurmaya calisiyo kayinvalidem melek gibi ama onun bana yapmadigini görümcem yapiyo nolursunuz bana nasil davranmam gerektigi söyleyin veyatta basindan ayni olay gecenler siz nasil davraniyosunuz bu durumda???

bana sürekli karismamalari icin yada kendi fikirlerimi ortaya koyabilmem icin napmam lazim herkesede acamiyorum bu konuyu ama hergün aglamakdan biktim nisanlimla yanlzi olunca okadar mutluyumki ama ailesini düsündükce ayrilmayi bile düsündüm bazen okadar bunaldimki severken bile nisanlimi terketmeyi göze almisdim ama onun sevgisini kaybetmemek icin hic bisi yapamiyorum cünki bende onu cok seviyorum...

şekerim bende aynı sorunu yaşadım benim görümcelerim nişan alışverişinde herşeye karıştılar, bende kayınvalidemi kenara çektim konuştum hiçbir alışverişe gelmesinler mümkünse dedim. gelmedilerde.2 yıllık evliyim evime bile daha gelmediler, utanmadan bide borç olarak altınlarımı istiyorlar şimdi. yüz verme canım. ben yüz vermediğim halde altınlarımı istiyor yüz versem ayağımdaki dona kadar alıcaklar demek sakın taviz verme...benden sana tavsiye :)

benim de dengesiz ve kıskanç bi görümcem var. onun asıl sorunu abisiyle gerçi. sürekli laf sokar abisine her konuda başabaş gitmeye çalışır. bana karşı da dengesiz. ben onlara gittiğimde doğru düzgün ilgilenmedi bile. ben de o yokmuş gibi davrandım şuanda da hiç görüşmüyoruz yokmuş gbi davranıyorum. sürekli ilgi merkezi olmak istiyo oraya gittiğimde ailesinin bana olan ilgisine bile tahammül edemedi. çok tuhaf bi kız.. nişanlım da biliyo onun tavırlarının farkında beni haklı görüyo zaten hiç umrumda değil o yüzden. sen de muhattap olma. böyle tiplere iyi niyet yaramıyo arkadaşım

benim de dengesiz ve kıskanç bi görümcem var. onun asıl sorunu abisiyle gerçi. sürekli laf sokar abisine her konuda başabaş gitmeye çalışır. bana karşı da dengesiz. ben onlara gittiğimde doğru düzgün ilgilenmedi bile. ben de o yokmuş gibi davrandım şuanda da hiç görüşmüyoruz yokmuş gbi davranıyorum. sürekli ilgi merkezi olmak istiyo oraya gittiğimde ailesinin bana olan ilgisine bile tahammül edemedi. çok tuhaf bi kız.. nişanlım da biliyo onun tavırlarının farkında beni haklı görüyo zaten hiç umrumda değil o yüzden. sen de muhattap olma. böyle tiplere iyi niyet yaramıyo arkadaşım

o zaman açıkça de baba ben size kapanıcam diye söz verdimde benim mi haberim yok de :34: tabi daha tatlı dille... ve ayrca bunu senden önce müstakbel eşinin demesi lazm :6:
görümcene gelince takma ilk sorusunu cvbla tekrarlarsa cnm eşim yerine senle mi evlencem kız ilahi de gırgıra vur tatlı dille

madem nişanlın seni savunuyor,bu konuda çok rahatsız olduğunu ,onların söylemesiyle kapanmıyacağını nişanlına güzelce anlat.
o konuşsun kayınpeder ve görümceyle.

canım benimde var malesef bende hem kaynana hem görümce var kapanmam için eşarp dahi yolladı bende çöpe attım hiç hoşlanmam emribaki yapılmasından görümcemle enson ipleri kopardım ALLAH sanada versin senden bitane dedim :47: çok kızgınım evime dahi sokmayı düşünmüyorum çünkü herşeyimi taklit etmeye çalışıyor eğer yakın olmayacaksanız iyi ama yakın olacaksanız kız senin başını çok ağrıtacak gibi görünüyor :50:

daha evlenmeden hergun aglamana sebep olan ne var ortada
cok gereksız stres yapıyorsunuz kendınıze .
daha evlenmemıssınız ortada cıddı sorunlar da yok .
cok erken onyargıda bulunuyorsunuz .
genel de ,kayınvalıde/gorumce dendı mı uzak durulmalı tehlıke
alarmı gıbı asılanıyor .sanırım bu durumun da bıraz etkısınde kalıp o yuzden
boyle dırek onyargıyla bakıyorsunuz .sonucta nısanlısınız evlılık alısverısıne
cıktıgınız da gorumcenız veya kayınvalıdenız de fıkrını belırtebılırler .
hanı "sunu alma kızım bu daha ıyı" gıbı yorumlar da yapabılırler .
cok normal bır durum .sız de kendı ıstedıgınızı alırsınız .
onlar fıkırlerını belırttıler dıye de herseye karısıyorlar anlamına gelmez kı bu durum.
annenızın ceyızıne ne aldı dıye sormaları da cok normal.
yanı bu durum sızde degıl sadece ,her evlenecek olan cıfte olan bır durumdur .
nısan alısverısın de olsun evlılık alısverısın de olsun ,buyukler de soz sahıbı olmak ıstıyor .
saygı duyarsın ama sen kendı bıldıgını okursun .o zaman hıc de sorun olmaz .
daha sımdıden boyle seylerı sorun yapıp da gunlerce aglama canım .
kendını yorar yıpratırsın .evlılık stresınden olmalı kı gerılmıssındır .
ama ınan orta da cıddı bır durum soz konusu degıl .

Son düzenleme:
Back
X