- 25 Ocak 2022
- 2.654
- 5.310
- 78
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Kölelik zamanında kölelerin okuması ve üremesi yasaktı diye biliyorum. Hatta üreyen erkek kölelerin çocukları direkt köle olarak dünyaya geliyor ve calisitirliyordu çünkü köle ureyemezHindistan kast sistemi de getirelim istersen.
Herkes zengin hayatı yaşasın insan ırkını yok edelim.
Vur diyince öldürmek bu.
Hepimiz fakirleştirildiğimiz için öfkeliyiz. Gelir kaybımıza sinirleniyoruz. Ama bunu düzelten şey orta gelirli üremesin fabrikası olan doğursun demek mi?
Sistem eleştirisi yapmıyorsun. Sistemin ezilenlerini de korumuyorsun. Küçük görüyorsun. Kendilerini kötü hissettiriyorsun. Ayıp ediyorsun
Ya sosyoloğum diyorumMaddenin adi ve içeriği değişse de hepsi zararlı ve zenginler arasında da yoğun can kaybı var,kontrollü olsaydı bu kadar ölen olmazdi,sds denilen sistem şuan en tehlikelisi ve ekstra zenginler arasında donuyor. Kontrollü madde diye bir sey yoktur,dusuk doz alim vardır. Zenginin içtiği madde daha zararsız kabul edelim,fakirin maddesi daha zararlı diyelimmadde kullaniminda bile zengin,fakir ayrımı yapmayin
Ne değişti Piraye?Hayatım yaşam koşulları bizim doğup büyüdüğümuz dönemdeki gibi mi sence hala? Tam da bunu anlatmaya çalışıyorum işte....
Benim de kastettiğim şey şu aslında, aylık 100 bin geliri olmayan çocuk yapmasın demek istemedim. Benim demek istediğim, yarı aç yarı tok yatıp da çocuğa makarna ile çorbadan başka bir şey veremeyip bunun ilgi ve şefkatle kapatılabileceğine inanmadığımdı. Hala da sözümün arkasındayım. Hastalandığında tedavisini karşılayamayacaksan, yeterli ve dengeli besleyip giydiremeyeceksen, devlet okulunda dahi olsa eğitim giderlerini karşılayamayacaksan bunu güzelleyemezsin. Çünkü baştan sonra yetersiz bir durum. Çocuk için iyi değil.Ya öyle tabiki. Hani deseler insan anne baba olmak istiyo bı tane de olsa yapmak isteriz kari koca çalışır bakarız elimizden geleni yaparız o da yok. Fakirliği guzelliyolar şaka mı. Sağlığı etkiliyo tabiki ne yediğin ictigin asgari maaşlı evler suyu bile çeşmeden içmek zorunda kaliyo sular kokuyo ve tehlikeli. Ya da şu örneği verdim diğer yorumlarda, annem eve sürekli elma ve şeftali alıyo evet oda meyve ama artık ananas muz istiyo insanın canı. Ekstrem bı sağlık sorunu olsa asgari maaşla ne yapicaksin çocuğa? İlgi ve sevgiyle mi iyileştirmeye calisicaksin.
Asgari ücretten bahsetseler buna ben de katılıyorum. Bahsedilen şey 15-20Benim de kastettiğim şey şu aslında, aylık 100 bin geliri olmayan çocuk yapmasın demek istemedim. Benim demek istediğim, yarı aç yarı tok yatıp da çocuğa makarna ile çorbadan başka bir şey veremeyip bunun ilgi ve şefkatle kapatılabileceğine inanmadığımdı. Hala da sözümün arkasındayım. Hastalandığında tedavisini karşılayamayacaksan, yeterli ve dengeli besleyip giydiremeyeceksen, devlet okulunda dahi olsa eğitim giderlerini karşılayamayacaksan bunu güzelleyemezsin. Çünkü baştan sonra yetersiz bir durum. Çocuk için iyi değil.
Bu üyenin önceki mesajlarını lutfen okuyun. Sosyolog olunca maddeler hakkında son sözü soyleme yetkisine mi sahip oluyorsunuz. Asıl ben size gülüyorum :) Lindsay Lohan duydunuz mu piyasada ki en pahalı sayilacak madde yüzünden ne hale geldi. Bunun gibi yüzlerce örnek var,dolu unlu ve can kayiplari,tek tek yazmayayım. Maddenin ucuzu da pahalisi da zararlı. Zenginin içtiği kabul görmüyor yaniYa sosyoloğum diyorumbunlar bilimsel araştırma, makale verileri açıp bakabilirsiniz ayrımı ben yapmıyorum. Kontrollü madde diye bı şey var ayrıca bazı Avrupa ülkelerinde ve Amerika'nın bazı eyaletlerinde miktar ve turuni devletin belirlediği uyuşturucular yasal
İkisi de ayrı uçlar, evet.Asgari ücretten bahsetseler buna ben de katılıyorum. Bahsedilen şey 15-20
Bin gelirliler. Çok uç bir örnekten bahsedildi
Bilimsel veriyi reddeden bı insana daha ne diyebilirim ki zatenBu üyenin önceki mesajlarını lutfen okuyun. Sosyolog olunca maddeler hakkında son sözü soyleme yetkisine mi sahip oluyorsunuz. Asıl ben size gülüyorum :) Lindsay Lohan duydunuz mu piyasada ki en pahalı sayilacak madde yüzünden ne hale geldi. Bunun gibi yüzlerce örnek var,dolu unlu ve can kayiplari,tek tek yazmayayım. Maddenin ucuzu da pahalisi da zararlı. Zenginin içtiği kabul görmüyor yani
Kesinlikle haklısınız. Bende şunu kastettim insan olarak hele de bir cocuksa ihtiyaçlarının yanı sıra isteklerinde oluyo devamlı bunlara ulasamamakta çok üzücü. Ya da insan hayatında aniden gelişen sağlık sorunları da olabiliyo bunlar içinde köşede bı miktar para lazım aylık sabit gelirin yetersiz geldiği çok durum var.Benim de kastettiğim şey şu aslında, aylık 100 bin geliri olmayan çocuk yapmasın demek istemedim. Benim demek istediğim, yarı aç yarı tok yatıp da çocuğa makarna ile çorbadan başka bir şey veremeyip bunun ilgi ve şefkatle kapatılabileceğine inanmadığımdı. Hala da sözümün arkasındayım. Hastalandığında tedavisini karşılayamayacaksan, yeterli ve dengeli besleyip giydiremeyeceksen, devlet okulunda dahi olsa eğitim giderlerini karşılayamayacaksan bunu güzelleyemezsin. Çünkü baştan sonra yetersiz bir durum. Çocuk için iyi değil.
Tatlım ben demiyorum, bilim diyor...23 bin altı kazanan her aile yoksuldur diyor. Yani senin benimkiler de dahil olmak üzere biz çocuklarımızı yoksulluğa doğurduk. İnkar edince veya bana sinirlenince bu gerçek değişmiyor....Asgari ücretten bahsetseler buna ben de katılıyorum. Bahsedilen şey 15-20
Bin gelirliler. Çok uç bir örnekten bahsedildi
Bilimsel verileri reddetmiyorum, söylediğiniz maddeyi biliyorum (pahali olan) düşük doz alınırsa,sadece keyif verir ve orgazm hazzını yükseltir,seks icin tercih edeni de cok fakat kontrollü kullanılmaz,kontrollü kullanılmadığı için de bu kadar can kaybı var. Maddenin zengin fakir ayrimi da olmaz. Yorumlarım da yazıyorum Bağcılar tarafında ki maddeler zaten toplumun kanayan yarası...orta hallinin yapacağı çocuk madde batağına mi düşecek yani konu buraya mi bağlanıyor.Allaha şükür biz düşmedik:/Bilimsel veriyi reddeden bı insana daha ne diyebilirim ki zatendaha fazla bir sey yazmicam iyi günler
Tabi dünyanın bin bir türlü hali var, azıcık da olsa hazırlıklı olmak gerekir.Kesinlikle haklısınız. Bende şunu kastettim insan olarak hele de bir cocuksa ihtiyaçlarının yanı sıra isteklerinde oluyo devamlı bunlara ulasamamakta çok üzücü. Ya da insan hayatında aniden gelişen sağlık sorunları da olabiliyo bunlar içinde köşede bı miktar para lazım aylık sabit gelirin yetersiz geldiği çok durum var.
Keşke okuyup cevap yazsanız...Madde konusu bir üyenin " çocukken her istediğini YİYEN her istediğini giyenler, büyüyünce doyumsuz olup uyuşturucu kullanıyor, ben hep gördüm" iddiasi üzerine açildi...Yani bırakın refah içinde olmayı, sadece iyi beslenerek büyüyen çocuklar bile ileride şimarik doyumsuz bağımlı oluyor genellemesi yapıldı önce...Sizin anlattiklarinizla konunun alakası bile yokBilimsel verileri reddetmiyorum, söylediğiniz maddeyi biliyorum (pahali olan) düşük doz alınırsa,sadece keyif verir ve orgazm hazzını yükseltir,seks icin tercih edeni de cok fakat kontrollü kullanılmaz,kontrollü kullanılmadığı için de bu kadar can kaybı var. Maddenin zengin fakir ayrimi da olmaz. Yorumlarım da yazıyorum Bağcılar tarafında ki maddeler zaten toplumun kanayan yarası...orta hallinin yapacağı çocuk madde batağına mi düşecek yani konu buraya mi bağlanıyor.Allaha şükür biz düşmedik:/
Piraye hanım işte 20bin alan kendini orta halli ya da zengin zennediyoTatlım ben demiyorum, bilim diyor...23 bin altı kazanan her aile yoksuldur diyor. Yani senin benimkiler de dahil olmak üzere biz çocuklarımızı yoksulluğa doğurduk. İnkar edince veya bana sinirlenince bu gerçek değişmiyor....
Üye demek istemiş ki, bonzai tarzı gelir düzeyi düşük insanların ulaşabileceği maddeler bir seferlik kullanımda bile ölüme sebebiyet verirken, pahalı olanlarında bu risk daha az olabiliyor. Maddeler hakkında bilgim yok ama yazdıklarından bunu çıkardım.Bilimsel verileri reddetmiyorum, söylediğiniz maddeyi biliyorum (pahali olan) düşük doz alınırsa,sadece keyif verir ve orgazm hazzını yükseltir,seks icin tercih edeni de cok fakat kontrollü kullanılmaz,kontrollü kullanılmadığı için de bu kadar can kaybı var. Maddenin zengin fakir ayrimi da olmaz. Yorumlarım da yazıyorum Bağcılar tarafında ki maddeler zaten toplumun kanayan yarası...orta hallinin yapacağı çocuk madde batağına mi düşecek yani konu buraya mi bağlanıyor.Allaha şükür biz düşmedik:/
Evet ben bu verileri o yoruma yazmistim ama yine fakirlik guzellemesi geldiKeşke okuyup cevap yazsanız...Madde konusu bir üyenin " çocukken her istediğini YİYEN her istediğini giyenler, büyüyünce doyumsuz olup uyuşturucu kullanıyor, ben hep gördüm" demesi üzerine açildi...Yani bırakın refah içinde olmayı, iyi beslenerek büyüyen çocuklar bile ileride şimarik doyumsuz bağımlı oluyor genellemesi yapıldı önce...Sizin anlattiklarinizla konunun alakası bile yok
4 kişilik aile. Yani üç kişilik aileninki 18 bin oluyor Piraye? Hesapta sorunun var yaniTatlım ben demiyorum, bilim diyor...23 bin altı kazanan her aile yoksuldur diyor. Yani senin benimkiler de dahil olmak üzere biz çocuklarımızı yoksulluğa doğurduk. İnkar edince veya bana sinirlenince bu gerçek değişmiyor....
Evet bunu anlatmaya çalıştımÜye demek istemiş ki, bonzai tarzı gelir düzeyi düşük insanların ulaşabileceği maddeler bir seferlik kullanımda bile ölüme sebebiyet verirken, pahalı olanlarında bu risk daha az olabiliyor. Maddeler hakkında bilgim yok ama yazdıklarından bunu çıkardım.
Mesela bir ara ucuz sahte içki sebebiyle kaç kişi kör olmuştu, hatırlar mısınız bilmem. Benzer mantık herhalde, bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?