• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Piraye hn abartmasaniz mi artik? Bakin siz ve esiniz devlet memuru, ogretmensiniz. Siz bile (!) bu devlet memuru halinizle yavrunuzu ozel okula gonderiyorsunuz. He diyeceksiniz ki burslu okuyor, bakin bakalim universite sinavini bilmem hangi ilin dag basindaki cobanlar dereceyle kazaniyor. En cok bursu onlar alir dert etmeyin.

Evet uzulecek cocuklar var amenna. Ama gereksiz bir israr icindesiniz. Kac kisi daha cikip “Biz 20 bin civari aliyoruz ve gayet de geciniyoruz” demeli?
Bende diyeyim de tam olsun heheheh maksat doğrular desteklensin ….🥰

Bugün bu forumda 2 şey öğrendim
1. Oğlum acınacak bir hayat yaşıyormuş
2. Tektaşım pırlanta değil diye evliliğim geçersiz
Ben de arabadan önce çocuk yapmakla hata yapmışım.
Oğlum bir yaşındayken aldık. Çocuk heder oldu görüyor musun bilsem beklerdim 😁😁

Pardon sizinde aynı yoldan geçtiğinizi şimdi okudum
O zaman kendisinden son çare olarak sizden istemesini beklerdim (başka yerden de bulurum demesine istinaden söylüyorum)

doğru olan o anda size göre vermemekti. vermediniz. geri yazmanız kötü oldu b,r dahaki sefere karraınızın arkasında durun.
ben de vermezdim galiba

Konu kapanmış ama ben fikrimi beyan etmek istiyorum. Bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilecek hem duygusal hem maddi olarak bir insanın geliri varsa anne baba olma hakkı her zaman vardır. Bu Küçük bir şehirde asgari ücret olur büyük bir şehirde 20.000 TL olur. Bunu belirleyen şey de sizin nasıl bir sosyo ekonomik çevrede yaşadığınızdır. Eğer ki yaşadığınız yer çevre zenginlerden oluşuyorsa çocuk da ona göre zengin yaşamak ister eğer ki yaşadığınız yer biraz daha orta düzey bir yerse çocuk da ona göre bir hayat yaşar buna adapte olur. Çocukluğum İstanbul'un en pis semtlerinden birinde geçti fakirliğin dibini de gördüm zenginliği de gördüm bu biraz da çocuğun karakteri ile de alakalı sosyal etkilere maruz kalmaması ile de alakalı Yani burada bir sürü argüman var sırf bu argümanlar var diye çocuk yapamazsın demesi bazı üyelerin bana çok gülünç geliyor. Evet hepimizin ekonomik sıkıntıları var dediğinizi rakamlar benim haneme de girmiyor ve büyük şehirde yaşıyorum. Sırf bazılarının kafasındaki gelir haneme girmiyor diye ne çocuğum acınasi bir hayat yaşayacak ne de ben anne olmak fikrimden uzaklaşacağım.

Konu sahibi sizin de vicdan yaptırmanız gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum sonuçta hepimizin önünü göremediği bir yolculukdayız. Tüp bebek tedavisi görmeseniz bile kimseye borç para vermek zorunda değilsiniz. Şu şartlarda Ben görümcenizin bencillik yaptığını düşünüyorum çünkü sizin tedavinizi küçümsemiş kendisinin tedavi parası için yalvarması çok hoş bir durum olmamış. Sonuç olarak sizden başka borç alabileceği birileri varmış. Kendinizi koruma isteğini anlıyorum açıkçası sırf paramın olduğunu bildiği için birinin benden borç istemesi çok hoşuma gitmezdi ve ben de kardeşimin eşinden hatta kardeşimden bile böyle bir talepte bulunmazdım.

Acikcasi borc alarak tup bebek yapmak bana sacma geldi. 3-4 ay sonraki adet döneminde yaptirir o arada da para biriktirirdim ben olsam. O kadar kisa surede o parayi biriktiremeyecek durumdalarsa o zaman senin bir sonraki denemende de o parayi veremezler geri. Sizden bu yuzden borc isteyerek sizi zor duruma dusurmusler ama dogru olani yapmissiniz bence. Cunku siz de ayni sureci yasiyorsunuz. O paradan baska paraniz yoksa vermemek hakkiniz.

Bende çalışmadığım ve 40 50 bin kazanmadan çocuk yapmakla ve oyuncak dükkanı satın almamakla hata etmişim 😂😂
Burada aslında tek bir asgari ücretse ve elbette çocuk mağdur olacağı için herkes yapmasaydınız deriz hepimiz deriz. Ama çocuğun eğitim hakkı elinden alınmıyorsa, ailesi sağlıklı sevgi dolu bir iletişimle büyütüyorsa, sebzesi meyvesi proteini sağlanıyorsa, ilgi alaka varsa ve istismar şiddet yoksa kimse üstten üstten sizin çocuklarınıza acıyorum diyemez.
Dememeli.
İnsanları üzmek kırmak incitmek bu kadar kolay olmamalı.

ben asgari ücret bile alsa herkesin bir çocuk yapma hakkı olduğunu savunurum hep bu sitede.o duyguyu parası yok ya da az diye kimsenin elinden alamayız.devlet yardım eder etraf yardım eder ailede de psikolojik sorunlar şiddet vs yoksa mutlu şekilde büyür o çocuk.hele kafası da çalışıyorsa okur kurtarır kendini ya da geçerli bir sanat öğrenir araba tamiratı kuaförlük vs gibi.10 bin altı kazanıp 3 çocuğu olanlara ben de kızıyorum yardım istediklerinde vermek istemiyorum kendi çocuğumun rızkından kısıp.zamanında ettim artık etmiyorum yardım.herkesin elinden gelen iş vardır.mesela ben yaprak saramam komşuma sardırdım ödedim ücretini.o da memnun ben de.sağlıklı insanlara karşılıksız para vermeyi doğru bulmuyorum sadece çocuğun ihtiyaçlarını alabiliriz defter kitap kıyafet vs.arabasız da çocuk büyür somon yemeyerek de büyür bizler öyle büyüdük.öğretmen 10 tl lik kitap isteyince benim 3 çocuğum var asgari ücretliyim diyen kadınaysa asla acımadım geçen yıl.gel camımı sil tüm kitaplarını alayım desen gelip silmez.

Burada aslında tek bir asgari ücretse ve elbette çocuk mağdur olacağı için herkes yapmasaydınız deriz hepimiz deriz. Ama çocuğun eğitim hakkı elinden alınmıyorsa, ailesi sağlıklı sevgi dolu bir iletişimle büyütüyorsa, sebzesi meyvesi proteini sağlanıyorsa, ilgi alaka varsa ve istismar şiddet yoksa kimse üstten üstten sizin çocuklarınıza acıyorum diyemez.
Dememeli.
İnsanları üzmek kırmak incitmek bu kadar kolay olmamalı.
Aynen öyle katılıyorum size. Ben asgari ücretli çalışıp çocuğuna bakan, sefil etmeyen, bakımı, beslenmesi, eğitimi için elinden geleni ilgi ve alakayla yapan aileye neden çocuk yapma diyeyim veya neden övmeyeyim. Aynı şekilde asgari ücretle çalışıp çoluğuna çocuğuna bakamayan, ilgi alakası olmayan, sürekli sıkıntı içinde olan birine de yapmasaydın derim ve üzülürüm de. Annemler dedemin apartmanında oturuyorlar, 7 daireli, 60-65 m2 küçük ve 40 yıllık bina, kiracıların verdiği en yüksek kira 500, en düşüğü 300 tl, şuan kimse bu kira fiyatına inanamaz dalga geçiyorum zanneder ama gerçek. 2 çocuklu bir aile var ama 14-15 yıldır ne kavgaları bitiyor ne gürültüleri, kocası asgari ücretle çalışıyor ama başkasına kefil olmuş onun borcunu ödüyorlar, birde sağdan soldan yardım geliyor, kız liseden mezun oldu üni. kazanamadı, küçük olan ise ortaokul son sınıfa gidiyor ama okula zorla gönderiyorlar çocuğu gitmek istemiyor, eskiden çocukları bahane ederdi annesi küçükşer nereye bırakayım diye, şimdi hem geçinemiyoruz diye ağlıyor hem de çalışmıyor sokakta gece yarılarına kadar milletle laklak yapıyor. Binanın merdivenlerini silecek birini arıyorlardı, burun kıvırıp bahane uydurup silmedi, milletten yardım bekliyor sürekli de kocasıyla kavga ediyorlar. Bu kadına o yüzden çok kızıyorum. Hem geçinemiyoruz diyorsun,çocuklaeı bahane ettin çalışmadın, ee azıcık eve katkı yap merdiven sil dediler burun kıvırdın, ee eve iş al otur evinde para kazan o da yok, sokakta bir sürü tekstil var gir birine o da yok, işte bu kadına çok kızıyorum bu yüzden. Eviyle de ilgilenmiyor doğru düzgün, hem çocukların alerjisi var diyor, hem de evini temizlemiyor. Buna çok kızıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X