Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yoo benim 14 yıllık alt komşum iki çocuğunu da defalarca deneyerek, servet dökerek tedaviyle yaptı, ikisini de doğduklarında beri dövüyor. Büyüğü iki kez evden kaçtı, polis aldı ellerinden.
Evet ben 12 yıl sonra doğmuşum. O zamanlar tüp bebek yok. Kocakarı ilaçlarıyla olmuşum bir şekilde. Yediğim dayaklar burdan yol olur ama cogunlugumuz üstüne titrer. Çevremden gördüğüm kadarıyla.

Vırt zırt insanlardan borç isteyenlere sinir oluyorum. Arabamın motoru yandı. Kimseden borç falan istemedim. Kredi çektim 36 ay 30 bin oldu bitti. Kimse mecbur değil benim tamiratına para vermeye. Önemli bir hastalık olur amenna o ayrı.

Valla katılıyorum. Tamam sağlik ama karşımızda ki insan da aynı durumda.

Çok sevdiğiniz bir çocuğu İyi beslenemedigi , sağlık hizmetlerinden yararlanamadigi ve kaliteli eğitimden yoksun bırakıldığı bir hayata mi layık görürsünüz? Çok sevmek bu değil bence...
Ya orta gelirli bir aile neden çocuğun beslenmesini karsilayamasin ? Tüp bebek gibi tek seferde yüksek bir paraya gerek yok,aylık ortalama geliri olan insanlar çocuğun düzgün beslenmesini, eğitimini vs karsilayabilir...ayrıca özel okul şart mı yani ?

Benim da anlamadığım birşey var. O parayı vermeliydiniz o ayrı.

Ama bu tedaviler devlette ücretsiz olarak yapılmıyor mu? Ben de aşılama yaptırdım cebimden aman aman bir para çıkmamıştı. İşyerinde birisi var öğle yemeği yemiyor cebinde parası yok çünkü, tek maaş ama karisi istedi diye özele binlerce para verip tüp bebek ve doğum yaptılar. Ayrıca çocuklarının kontrolleri özelde tek işitme testi için 6 bin TL vermişler. Yazık, günah.

Benim da anlamadığım birşey var. O parayı vermeliydiniz o ayrı.

Ama bu tedaviler devlette ücretsiz olarak yapılmıyor mu? Ben de aşılama yaptırdım cebimden aman aman bir para çıkmamıştı. İşyerinde birisi var öğle yemeği yemiyor cebinde parası yok çünkü, tek maaş ama karisi istedi diye özele binlerce para verip tüp bebek ve doğum yaptılar. Ayrıca çocuklarının kontrolleri özelde tek işitme testi için 6 bin TL vermişler. Yazık, günah.
Devlette de yaptılar. Özel kadar iyi değil .özelde de belli başlı klinikler iyi.

Bütün günüm berbat oldu.parayı bulamazsan gene ben veririm son çare diye de demiştim .
İşte para oldugunu bılınce böyle oluyor .

Asla bırınden bırı ıstesem ve vermese küsmem. Cunku vermek zorunda degıl
Kural cok basit 🤷‍♀️

İstediği olmadıgı için küsen, darılan ınsanlara hıc olumlu bakmıyorum
Çünkü kimse mecbur degıl .

Nerdeyse bütün mesajları okudum ama ne kadar kalbi kararmış insanlarımızın, konu sahibi sizin pismanliginizj gördüm, olan olmuş keşke demek için çok geç, kötü niyetli de değilsiniz ama anlık basiretiniz bağlanmış...zamanla gönlünü alırsınız inşallah ❤️ ama diğer üyelerin tüp bebek masrafiyla çocuk bakımını bu kadar eş değer tutmaları çok kötü, ne yapsın orta halli ya da alt düzey geçinen çocuk sahibi olmasın mı ? İlla lüks okullar mi gerekli? İlla özel hastane mi gerekli...insan önce kendini tartsin ben düzgün bir birey yetiştirebilecek miyim diye, koşulsuz sevebilecek miyim diye ? Hepimiz varlık içinde büyümedim, benim babam bizlerin masraflarını karşılamak için hafta sonları ek iş yaptı ama bizi çok sevdi, değer verdi mutlu etti...belki bu aile çok faydalı güzel bir insan yetiştirecek...inşallah ikinizin de çocuğu olur, Allah gönlünüze göre versin
Malesef burda konular tamamen farklı yere çekiliyor.. 😏 Köyde yaşayıpta 10uncu çocuğunu yapan,korumaktan bir haber bir aileden bahsediliyor sanki. (Ki köyde yaşayanları küçümsemiyorum yanlış anlasilmasin) tüp bebek sahibi olmak isteyen bir çift borç istiyor,bilmem kaçıncı denemesi. Çocuk sahibi olamaz,bakamaz diye yorum geliyor,gerçekten insanlarin algısı acayip. Her çocuk eşit şartlarda yaşasa keşke ama durum mumkun değil,bu asla saglanamaz.. kimi kolejde okuyacak,kimi devlet okulunda. Kimi A marka giyecek kimi Z marka. ONEMLI olan kimseye muhtaç etmeden,ahlak kurallarına uyan,topluma faydalı birey yetiştirmek. Sirf yazmak için yazılıyor 😵

Ya orta gelirli bir aile neden çocuğun beslenmesini karsilayamasin ? Tüp bebek gibi tek seferde yüksek bir paraya gerek yok,aylık ortalama geliri olan insanlar çocuğun düzgün beslenmesini, eğitimini vs karsilayabilir...ayrıca özel okul şart mı yani ?
Orta gelirden kastınız ne? Aylık 40-50 bin kazanan bir aile orta gelirlidir şu anda ve evet, çocuğun maddi ihtiyaçlarını karsilayabilir, ama ülkede yoksulluk sınırı 25 bini bulmuşken göz göre göre açlığa mahkum çocuklar doğurmak bana çok acımasızca geliyor. Ayrıca siz niye özel okula bu kadar takildiniz ki? Hiç kimse illa her çocuk özel okula gitmeli demedi burda...Devlet okuluyla özel okullar arasında da masraf açısından pek bir fark kalmadı zaten artık. Gönderen de mutlaka bir ihtiyaçtan gönderiyor, hava atmak için veya para saçmak için değil emin olun...Ayrıca özel okul bir cocugun ihtiyaclarinin onda biri bile değil....Takılacağınız son yer özel okul masrafı....

Son düzenleme:
İşte para oldugunu bılınce böyle oluyor .

Asla bırınden bırı ıstesem ve vermese küsmem. Cunku vermek zorunda degıl
Kural cok basit 🤷‍♀️

İstediği olmadıgı için küsen, darılan ınsanlara hıc olumlu bakmıyorum
Çünkü kimse mecbur degıl .
Öyle. Kimseden beklentiye girmedim bu yaşa kadar. Kardeşlerimden bile ezile büzüle istiyorum

Nerdeyse bütün mesajları okudum ama ne kadar kalbi kararmış insanlarımızın, konu sahibi sizin pismanliginizj gördüm, olan olmuş keşke demek için çok geç, kötü niyetli de değilsiniz ama anlık basiretiniz bağlanmış...zamanla gönlünü alırsınız inşallah ❤️ ama diğer üyelerin tüp bebek masrafiyla çocuk bakımını bu kadar eş değer tutmaları çok kötü, ne yapsın orta halli ya da alt düzey geçinen çocuk sahibi olmasın mı ? İlla lüks okullar mi gerekli? İlla özel hastane mi gerekli...insan önce kendini tartsin ben düzgün bir birey yetiştirebilecek miyim diye, koşulsuz sevebilecek miyim diye ? Hepimiz varlık içinde büyümedim, benim babam bizlerin masraflarını karşılamak için hafta sonları ek iş yaptı ama bizi çok sevdi, değer verdi mutlu etti...belki bu aile çok faydalı güzel bir insan yetiştirecek...inşallah ikinizin de çocuğu olur, Allah gönlünüze göre versin
Amin inşallah. Maddi manevi insanın kimyasını bozan bir süreç. Evlat sahibi olmak dünyanın en doğal en etiketsiz isteği ve hakkı. Zengin olmaya hiç gerek yok. Günümüz için ihtiyaç olan birçok şey 50 yıl önce değildi.cocuk çok kısıtlı imkanlar olmadığı sürece her zaman mutlu olabilir.

Orta gelirliden kastınız ne bilmiyorum, bir komşumuz var şu an 4 maaş giriyor evlerine evleri arabaları var bir de ilkokula giden çocukları sizin tabirinizle orta gelirli bir aile. O çocuk Allah rızkını verir diye baba eve bağlansın diye sonradan yapılan bir çocuk. Çocuğun üstünde yok başında yok, ekonomik kriz malum. Bize gelince gözünü meyvelerden alamıyor. Kardeşimin kıyafetlerine hevesleniyor hep, keşke benimde olsa, keşke bende böyle giyinsem. Oyuncaklara evdeki salincaga hevesleniyor hep. Geçen ay bize geldi kardeşimle ikisine muz verdim kardeşim yemiyor hiç biri yanında olunca yer diye, keşke bizde de olsa muz hiç yok demem x gibi. Diyor.
Gerçekten böyle bir hayat yaşatmak ister misiniz çocuğa? Benim her gormende için parcalaniyor. Ki dediğim gibi 4 maas giriyor eve, kira dertleri de yok ama durum bu.
Ve evet bence geleceğini en iyi şekilde garanti altına almayan çocuk yapmasın.

ama ülkede yoksulluk sınırı 25 bini bulmuşken göz göre göre açlığa mahkum çocuklar doğurmak bana çok acımasızca geliyor.
Piraye iyi misin ayol? Aylık gelirimiz 21 bin. Ben çalışmıyorum. Ev kira araba kredili ve 13 aylık oğlum her gün yumurtasını etini tüm çeşit sebzelerini yer. Oyuncaklar alırız her ay 2 3 tane. Kıyafet gırla. Abartma istersen. Açlığa da mahkum değil. Hatta 1 yaşında oyun grubuna da yazdırdım dert eğitimse.

Piraye iyi misin ayol? Aylık gelirimiz 21 bin. Ben çalışmıyorum. Ev kira araba kredili ve 13 aylık oğlum her gün yumurtasını etini tüm çeşit sebzelerini yer. Oyuncaklar alırız her ay 2 3 tane. Kıyafet gırla. Abartma istersen. Açlığa da mahkum değil. Hatta 1 yaşında oyun grubuna da yazdırdım dert eğitimse.
Ben demiyorum tatlım, ekonomistler diyor...

Eklentiler

• Screenshot_2022-10-02-20-11-27-05_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    Screenshot_2022-10-02-20-11-27-05_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp
    29 KB · Görüntüleme: 55
Evliliğimin ilk yıllarında maddi sıkıntı çektik eşimle.dugunden yeni çıkmıştık.Ve a dan Z ye eşimi borç içine sokmuş bırakmış ailesi.
ben henüz atanamamistim.
zor geciniyorduk.Sonra benim ailem maddi destekte bulundu.Esim bir iş daha buldu gece 11 kere kadar çalıştı.
iki gorumcemin durumu baya iyiydi.en ufak destekte bulunmadilar.
Bir gün acil bir paraya ihtiyacımız oldu sağlık ile ilgili eşim istedi verebilecek durumları cokken yok dediler ki 3-5 bin gibi bı rakamdi.Neyse üzerinden yıllar geçti.cok.sukir şimdi herseyimiz var.Maddi.durumumuz gayet yerinde.Benim bir zaman zorluk içinde olduğum durumun bire bir aynısını hatta biraz daha fazlasını küçük kardesleri (görümcem) yaşıyor.Ona sürekli destekler ama.Sizin bugün paranız var ama unutmayın yıllar sonra kimin ne durumda olacağını kimse bilemez.insan en yakınından istemeyecekse kimden zor zamanlarda isteyecek.Hep diyorum rabbim beni kimseye muhtaç etmesin birdaha maddi olarak sinamasin.boyun bükmek çok zor

Malesef burda konular tamamen farklı yere çekiliyor.. 😏 Köyde yaşayıpta 10uncu çocuğunu yapan,korumaktan bir haber bir aileden bahsediliyor sanki. (Ki köyde yaşayanları küçümsemiyorum yanlış anlasilmasin) tüp bebek sahibi olmak isteyen bir çift borç istiyor,bilmem kaçıncı denemesi. Çocuk sahibi olamaz,bakamaz diye yorum geliyor,gerçekten insanlarin algısı acayip. Her çocuk eşit şartlarda yaşasa keşke ama durum mumkun değil,bu asla saglanamaz.. kimi kolejde okuyacak,kimi devlet okulunda. Kimi A marka giyecek kimi Z marka. ONEMLI olan kimseye muhtaç etmeden,ahlak kurallarına uyan,topluma faydalı birey yetiştirmek. Sirf yazmak için yazılıyor 😵
Hihhh işte anlatmak istediğim buydu... gerçekten çok haklısınız sonuçta bu insanlar sorumsuzca önünü ardını düşünmeden,işsiz güçsüz şekilde bilmem kaçıncı çocuklarını istemiyor ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X