• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanfendi araba için bozuk para ister gibi 100k borç isteyip bir ay sonra ödeyebilecek durumunuz varsa ne mutlu size...Ama siz borcu veya masrafını odeyememeniz durumunda arabayı satma alternatifine sahipsiniz...Çocuk öyle birşey değil , insan yetiştirmek maddi manevi çok ciddi planlama isteyen bir iş....Yapınca geri dönüşü yok...Çoluk çocuk sahibi onca insan bunu anlatmaya çalışıyor burda size...
😀 bende anneyim,kime neyi anlatıyorsunuz;) çoluk çocuk sahibi olarak yazıyorum.

Genetik tanıyla ilaçla vs 40 bini buluyor merkeze göre . Birkaç kez deneme durumunda ciddi sıkıntı. 20 bin istedi. 70 bin liram var. iki denemeye ancak yetiyor. bir kısmını vermek istemedim
Cok daha fazla tutuyor rakamlar öncelikle onu soyleyeyim. Sadece transfer için de bu ücreti istemiş gbi geldi bana çünkü bunun öncesi daha da pahalı . Ben olsam verirdim parayı. Paranızın hepsini istememiş sonuçta ve borç . Dolar verir dolar alırdıniz . Olan olmuş şu an ne desek boş 🤷

😀 bende anneyim,kime neyi anlatıyorsunuz:KK66: çoluk çocuk sahibi olarak yazıyorum.
Daha iyi o zaman.... Bir anne olarak , çevrenizde doğurmuş olmak için dogurulmus, allah rızkını verir avuntusuyla temel ihtiyaçları bile karsilanamayan, gıdadan, eğitimden, sağlıktan en az sizin çocuğunuz kadar faydalanmayan çocukları görünce hiç mi içiniz sizlamiyor?

Bu düşüncem acımasız gelecek, linçlerin de geleceğini görebiliyorum ama vermeme konusunda sonuna kadar haklısınız bence.

İkiniz de bebek için tedavi görüyormuşsunuz. Siz ihtiyaçlarınızdan kısıp dişinizden tırnağınızdan artırıp kenara koymuşsunuz bir gün ihtiyaç olur diye. Onlar da sizin gibi düşünüp sizin gibi yapmalıydı.

El şeyiyle gerdeğe girilmez diye bir söz vardır. Sonuçta bu süreç sadece tedaviyle bitmiyor ki, doktor kontrolü para, testler para, doğum para, çocuk doğacak bezi maması para, hasta olacak tedavisi ilacı para... Her defasında sizin durumunuz iyi diye vermek zorunda mı hissedeceksiniz kendinizi.

Takıldığım kısım para istemesi de değil. Daha kendi hayatını planlayıp ona göre davranmayan insanlar, bir çocuğun geleceğini nasıl planlayacaklar.

Daha iyi o zaman.... Bir anne olarak , çevrenizde doğurmuş olmak için dogurulmus, allah rızkını verir avuntusuyla temel ihtiyaçları bile karsilanamayan, gıdadan, eğitimden, sağlıktan en az sizin çocuğunuz kadar faydalanmayan çocukları görünce hiç mi içiniz sizlamiyor?
Doğurmuş olmak için doğuran yok cevremde ok ? Siz anne mısınız onu söyleyin. Bir siz biliyorsunuz heralde ne şartlarda çocuk doguralacagini.Siz kendi aile planlamanizi istediğiniz gibi yapın. Tüp bebek yapmak için bilmem kaçıncı denemesini yapan bir çifttin 1 çocuk sahibi olup,olmayacağına karismayin. Konu ile yazdiklariniz alakasız

Sizce tüp bebek icin caba gösteren insanlar anne olmak icin mi anne oluyorlar?

Konudan bağımsız yazıyorum; bir gün bir arkadaşım benden borç istedi 1500-2000 gibi. O an bende yoktu ve veremedim. Arkadaşım öyle herkesten isteyebilecek hele de borç isteyebilecek biri değildir. O gün çok pişman oldum, neden biraz birikim yapıp kenara koymuyorum..neden ihtiyacı olana cevap veremedim diye.. şimdi hep nakit bırakmaya dikkat ederim. Allah veren el olmayı nasip etsin hepimize 🌸

Nerdeyse bütün mesajları okudum ama ne kadar kalbi kararmış insanlarımızın, konu sahibi sizin pismanliginizj gördüm, olan olmuş keşke demek için çok geç, kötü niyetli de değilsiniz ama anlık basiretiniz bağlanmış...zamanla gönlünü alırsınız inşallah ❤️ ama diğer üyelerin tüp bebek masrafiyla çocuk bakımını bu kadar eş değer tutmaları çok kötü, ne yapsın orta halli ya da alt düzey geçinen çocuk sahibi olmasın mı ? İlla lüks okullar mi gerekli? İlla özel hastane mi gerekli...insan önce kendini tartsin ben düzgün bir birey yetiştirebilecek miyim diye, koşulsuz sevebilecek miyim diye ? Hepimiz varlık içinde büyümedim, benim babam bizlerin masraflarını karşılamak için hafta sonları ek iş yaptı ama bizi çok sevdi, değer verdi mutlu etti...belki bu aile çok faydalı güzel bir insan yetiştirecek...inşallah ikinizin de çocuğu olur, Allah gönlünüze göre versin

Ben olsam verip almak için tarih belirlerdim. Olan olmuş üzülmeyin ama attığınız mesajı bir de arayarak söyleyin isterseniz. Sonuçta elinizde para olduğunu bildiği için kırılması çok yüksek bir de aynı yollardan geçtiğiniz için bu işte paraya ne kadar ihtiyaç olduğunu en iyi siz bilirsiniz diye düşünüp de sizden istemiş olabilir.
Aradıktan sonra hala istemezse en azından elinizden geleni yapmış olacaksınız, daha fazla üzülmenize vicdan yapmanıza gerek kalmayacak.
Bu arada inşallah denemeniz tutar 😍

Ben olsam verip almak için tarih belirlerdim. Olan olmuş üzülmeyin ama attığınız mesajı bir de arayarak söyleyin isterseniz. Sonuçta elinizde para olduğunu bildiği için kırılması çok yüksek bir de aynı yollardan geçtiğiniz için bu işte paraya ne kadar ihtiyaç olduğunu en iyi siz bilirsiniz diye düşünüp de sizden istemiş olabilir.
Aradıktan sonra hala istemezse en azından elinizden geleni yapmış olacaksınız, daha fazla üzülmenize vicdan yapmanıza gerek kalmayacak.
Bu arada inşallah denemeniz tutar 😍
Amin inşallah. Teşekkür ederim. 🥰

Kimseye borç vermek zorunda değilsin o yüzden kendini suçlama. Tüp bebek eminim ki o insanlar için çok önemlidir, herkesin derdi kendine büyük gelir eyvallah ama ortada hayati bir durum, ciddi bir hastalık yok. Ölüm döşeğinde olur, kritik ameliyat olur o zaman anlarım. Birinin hayatı söz konusu olsa o başka. Çocuk özlemi başka bişeydir diye tahmin ediyorum ama çocuğu yok diye ölmüyor insanlar, bazen ne kadar uğraşsan da olmuyor ama hayat devam ediyor. Bu sebeple çok kritik görmüyorum ben bu konuyu. Üzerinde durma zaten mesajına cevap da vermemiş boşver.

Ne yapsın şimdi tek maaş olanlar anne olmasın mı ? İnsanlar bakabilecegini düşünmüştür bu kadar çocuk istiyorsa, herkes her şeyi dört dörtlük yapmak zorunda değil, asıl olan koşulsuz sevmek o çocuğu, mutlu bir çocuk büyütmek daha önemli
Çok sevdiğiniz bir çocuğu İyi beslenemedigi , sağlık hizmetlerinden yararlanamadigi ve kaliteli eğitimden yoksun bırakıldığı bir hayata mi layık görürsünüz? Çok sevmek bu değil bence...

Tup bebek anneleri aileleri daha mutlu cocuklar yetistiriyor bir kere, cooookkk isteyip mucizelerine turlu zorluklarla kavustuklari icin.
Yoo benim 14 yıllık alt komşum iki çocuğunu da defalarca deneyerek, servet dökerek tedaviyle yaptı, ikisini de doğduklarından beri dövüyor. Büyüğü iki kez evden kaçtı,öldüreceklerdi, polis aldı ellerinden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X