Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında tam tersi ama gel de anlat. Gelişmiş ülkelerde şahsi araç çok değil,toplu taşıma yoğundur😏 bu da kişilerin kendi tercihi,olmazsa olmaz degil
o gelişmiş ülkedekileri bizim dolmuşlara bindirelim de görelim ekolojik ayak izini sallıyorlar mı artık😂

Ah güzel Piraye, son dönemde ki ekonomik durumlar bazen beni de senin gibi umutsuzluğa düşürüyor ancak çocuk sahibi olmak, onu büyütmek, yetiştirmek başka bir konu. Kendim anne olmayı istemedim ama ailemde ve çevremde anne olan yüzlerce kadın var, eğrisiyle doğrusuyla her zaman dört dörtlük olmasa da bu insan hayatının gerçeği.

Rakamlar bize fakir olduğumuzu söylese de insanlar yaşamaya devam ediyor evet kısıyoruz bazı şeylerden ama devam.
4 Çocuklu 15 bin gelirli komşum yaşıyor, üç çocuğu okula gidiyor, biri bebek. Aç ve açıkta değiller bizim çocuklara layık gördüğümüz standartta yaşamıyor olabilirler ama çocukları yiyor,giyiniyor,okula gidiyor, yaşıyorlar.

Çok yakın bir dostum var, eşiyle birlikte çocuk sahibi olmaya çalışıyorlar, gelirleri 25 bin civarı memurlar, evlerini, arabalarını, herşeylerini bu yolda harcadılar, harcamaya da devam ediyorlar, inançları gereği evlat edinmiyorlar, hayatlarının tek amacı çocuk sahibi olmak. Bu yolda yıkılıp yıkılıp yeniden deniyorlar, devlet-özel toplamda 11 denemeleri var. Borç boylarını aşıyor, biraz toparlanıp tekrar deniyorlar, o kadına vazgeç artık demeye dilim varmıyor, gözünden evlat diye süzülen yaş içimi parçalıyor, mesela o da beni tuhaf buluyor bu konuda insan nasıl istemez aklım almıyor diyor :)))

Hayatlar çeşit çeşit, insanların yaşam şekli çeşit çeşit ; bir kardeşim iki çocuğunu en iyi imkanlarla okuturken diğeri devlet okuluna gönderiyor, somonu kızı için bir parça alıp, kendi yemiyor. Çocuk büyütmek hiç bir zaman kolay değildi, ben dört çocuklu bir ailenin kızıyım, eksik oldu gedik oldu ama aç açıkta çar naçar yaşamadık. İmkanların hep daha iyisi var, daha güzeli var, gönül ister her çocuk bolluk içinde olsun ama olmuyor; olmuyor diye de doğan çocuklar travmalı, yaralı, çaresiz olmuyor, annem bizi dikiş dikerek büyüttü çokta güzel anılarımız var. Bugün 15-20 bin gelirli aileler iki çocuğu kimseye muhtaç etmeden büyütür. Hepimiz endişeliyiz gelecekten ama geleceği kurtaracak çocuklarda doğmalı, hiç bir şeyin garantisi yok hayatta bugün 50 bin geliri olan seneye işsiz kalabilir velhasıl çocuk konusu aslında aileye, duygulara, özlemlere özel. Çocuklara karşı kocaman bir yüreğin olduğunu biliyorum, çok okudum seni burada, o yüzden üzme kendini diyorum, doğacaklar, savaşacaklar, tutunacaklar, ailelerinin değişen şartlarına uyum gösterecekler, tıpkı bizim gibi
komşuyu okuyunca yine aynı şeyi düşündüm. insan ulaşamadığı şeyin delisidir

komşuyu okuyunca yine aynı şeyi düşündüm. insan ulaşamadığı şeyin delisidir

İnsan başına gelince türlü türlü çözüm buluyor anladığım kadarıyla, hep hayretle bakmışımdır ama başarıyorlar, öyle bir de kapı komşum var, üç çocuğunu akıl almaz imkansızlıklarla büyüttü, kocası tekstil işçisi idi, kendisi yemek yapıp satıyor hala çalışıyor. İki çocuğu üniversiteyi bitirdiler, biri liseye başladı, oturdukları evi satın aldılar hep birlikte çalışıp, zor bir hayatları oldu ama kimseye muhtaç olmadılar, takdir ediyorum böyle insanları, şimdi yetiştirdikleri nesil daha iyi imkanlarla yaşayacak, iki oğlu da çok güzel yerlerde çalışıyorlar, kardeşlerini okutup evlerine de destek oluyorlar, nasip işi biraz diye düşünüyorum, her şeyi hesaplayan ben onların yaptığının yarısını başaramadım maalesef :)

Yani benim dediklerimden bunu anladiysan ve çirkin bulduysan ne diyeyim ki sana dostum? Sana bana, bizim gibilere apaçık üreyin pis fakirler diyen başka yorumlar varken üstelik....
Geçen haftasonu otobüse bindim. Şehrin uç noktalarından biri en az 30dk durak yok ayaktasin iki tane çocuklu kadına kimse yer vermedi. Bende kadınlara bu çocuklar düşer kucakta kaç dk yol gidicez rica edin tek tek dedim birine yer verdiler biri kucakta çocuk taşıdı yer vermediler. Çocuklu kişiye nasıl araba ihtiyaç değilmiş benim artık aklım almiyo yorumları gecenin bı yarısı ateşlenen çocuğu yürüyerek mi hastaneye götürcekler.

Yani benim dediklerimden bunu anladiysan ve çirkin bulduysan ne diyeyim ki sana dostum? Sana bana, bizim gibilere apaçık üreyin pis fakirler diyen başka yorumlar varken üstelik....
O da aenin dediğin kadar çirkin. Bir insanın çocuk yapıp yapmama kararı sadece iki kişi ilgilendirir. Yapma demek de yap demek de aynı derecede çirkin .
Burada 20 bin veya daha altında kazanan çocuk sahibi insanları üzebileceğini hesaplamalısın mesela. Çocuklar aç yemek bulamıyorlar diyebileceğin bir miktar değilken hala daha ısrarla fabrikası olmayan oteli olmayan yapmasın diyorsun. Asıl kölelik bu.

Geçen haftasonu otobüse bindim. Şehrin uç noktalarından biri en az 30dk durak yok ayaktasin iki tane çocuklu kadına kimse yer vermedi. Bende kadınlara bu çocuklar düşer kucakta kaç dk yol gidicez rica edin tek tek dedim birine yer verdiler biri kucakta çocuk taşıdı yer vermediler. Çocuklu kişiye nasıl araba ihtiyaç değilmiş benim artık aklım almiyo yorumları gecenin bı yarısı ateşlenen çocuğu yürüyerek mi hastaneye götürcekler.
Giderek el yükseltiyorsunuz. Fabrikası olmayan çocuk yapmasından arabası olmayan yapmasına geldik.
İnanılmaz gerçekten.

Giderek el yükseltiyorsunuz. Fabrikası olmayan çocuk yapmasından arabası olmayan yapmasına geldik.
İnanılmaz gerçekten.
25-30 binden aşağı geliri olan, arabası olmanyalar çocuk yapmasın tabi Khoymuk.
Tek maaş ve özel sektördekiler dahil buna. Tüm mesajları bakarsak liste uzar. Kimse çocuk yapmasın. Üst perdeden bakamadığımız için gerçekleri göremiyor oluşumuz bizim kabahatimiz.

O da aenin dediğin kadar çirkin. Bir insanın çocuk yapıp yapmama kararı sadece iki kişi ilgilendirir. Yapma demek de yap demek de aynı derecede çirkin .
Burada 20 bin veya daha altında kazanan çocuk sahibi insanları üzebileceğini hesaplamalısın mesela. Çocuklar aç yemek bulamıyorlar diyebileceğin bir miktar değilken hala daha ısrarla fabrikası olmayan oteli olmayan yapmasın diyorsun. Asıl kölelik bu.
Ben nerde ısrarla fabrikası olmayan çocuk yapmasın demişim yav? Bı de ısrarla he mi? Yok khomyuk , bu konuyu bu kadar çarpitip icsellestirmenin başka bir nedeni olmalı ama ben henüz anlayamadım....çünkü az çok tanırım seni anlamayacak bir kadın asla değilsin...

Ben nerde ısrarla fabrikası olmayan çocuk yapmasın demişim yav? Bı de ısrarla he mi? Yok khomyuk , bu konuyu bu kadar çarpitip icsellestirmenin başka bir nedeni olmalı ama ben henüz anlayamadım....çünkü az çok tanırım seni anlamayacak bir kadın asla değilsin...
Bulamayacağım şimdi Piraye beni alıntıların. Ve aynen fabrikası oteli olmayan keşke çocuk yapmasa da kölelik yapmasalar millet için dedin. Yani herkes kendi işini yapmak zorundaymış aşağısı insanlık dışıymış gibi yazıyorsun.

Çocuklar için uzulmeyi tercih ediyorum...
Neden?
Ben mesela zengin değildim, ama ailemi de hiç bir aileye değişmem. İyiki kendi ailemde doğmuşum. Eminim pek çok öyle düşünen çocuk var. Sokakta sürünmüyorsa, ihmal edilmiyorsa istismara uğramıyorsa sizin haddiniz mi üzülmek?
Belki iligili sevecen bir anne ve babası var, sevdiği bir aile ortamında bir şeyden mahrum kalmadan büyüyor o çocuk. Ne münasebet ya. Duygu sömürüsü yaparak yaptığınız kabalığı sevimli hale getiremezsiniz

Yani herkes kendi işini yapmak zorundaymış aşağısı insanlık dışıymış gibi yazıyorsun.
Mühendislik veya öğretmenlik mezunu oğlunun senelerce markette kasiyerlik yapabilecek olduğu gerçeği (şu anda binlercesi olduğu gibi) gerçekten seni hiç rahatsiz etmiyor mu?

Mühendislik veya öğretmenlik mezunu oğlunun senelerce markette kasiyerlik yapabilecek olduğu gerçeği (şu anda binlercesi olduğu gibi) gerçekten seni hiç rahatsiz etmiyor mu?
Pek çok konuda size hak veriyor ve anlıyorum ama bu kadar ince düşünerek de hayat geçmez. Evet Maddi ya da manevi yeterliliği olmayan insanların çocuk yapmaması lazım. O çocuklar topluma da zarar Ama sizin sunduğunuz görüşler biraz uç noktalarda kaldı gibi.

Neden?
Ben mesela zengin değildim, ama ailemi de hiç bir aileye değişmem. İyiki kendi ailemde doğmuşum. Eminim pek çok öyle düşünen çocuk var. Sokakta sürünmüyorsa, ihmal edilmiyorsa istismara uğramıyorsa sizin haddiniz mi üzülmek?
Belki iligili sevecen bir anne ve babası var, sevdiği bir aile ortamında bir şeyden mahrum kalmadan büyüyor o çocuk. Ne münasebet ya. Duygu sömürüsü yaparak yaptığınız kabalığı sevimli hale getiremezsiniz
Tatlım sen niye her dediğimi üstüne alınıyorsun? Tamam iyi ki sen kendi ailende dogmuşsun , keşke her aile sana bunu dedirten aile kadar olsa , her çocuğun buna hakkı var diyoruz işte...Temelde aynı şeyi söylüyoruz ne kabaligimi ne çirkinligimi bıraktın sabahtan beri, iyi misin bugün sen?

Nerden belli Piraye?
Ne malum?
Ben elimden gelen en iyisini yapacağım. Oğlumda da azim ve çalışkanlık olursa eminim fark yaratacaktır. Kızının kasiyer olacağından nasıl bu kadar eminsin? Belki senin kızın da benim oğlum da başka bir meslek seçecek başka bir yolda ilerleyecek hiç aklımda olmayan bir yol olacak ve çok mutlu olacak.
Ben en çok mutlu olmasını istiyorum çünkü. Maddi şeyler önemli evet umarım şartları düşmeden Yaşar. Ama en önemlisi mutluluğu salt maddiyata endeksleyen bir insan olmaz.

Çocuğunuz var mı sizin? Geliriniz karı koca 50.000 altı ise arabanız falan yoksa ben de sizin çocuğunuz için üzüleceğim onun için sordum

Tatlım sen niye her dediğimi üstüne alınıyorsun? Tamam iyi ki sen kendi ailende dogmuşsun , keşke her aile sana bunu dedirten aile kadar olsa , her çocuğun buna hakkı var diyoruz işte...Temelde aynı şeyi söylüyoruz ne kabaligimi ne çirkinligimi bıraktın sabahtan beri, iyi misin bugün sen?
Bence sen iyi değilsin. Ortalama gelirdeki aç açıkta olmayan ailenin çocuklarına üzülüyorsun. Neden? Zengin olamayacaklar diye. Ve hatta kasiyer olacaklarından eminsin. Orta gelirde doğan her çocuk kasiyer olmak için yemin ediyor sanki.
Ben bilmeden etmeden genel bir şekilde herkesin çocuğuna çok üzülmeni taciz olarak görüyorum mesela. Yeterli besin alamayan çocuk yok bu konuda, yada istismar edilen ihmal edilen çocuk da yok. Ortalama gelirde doğan bir çocuk için üzülüyorsun. Sana doğru geliyor mu tarzın?

Geliri senin kafanda belirlediğin miktarın altında diye niye milletin çocuğuna üzülüyorsun?
Bu üzülme değil kibir gibi geliyor bana açıkçası.
Bu tarz her konuya tüm negatifliğin ve konuyu uç noktalara çekmenin insanlara çocuk istemelerinin, yapmalarının korkunç birşeymis gibi lanse etmen, üst perdeden buraya yazanlar hiçbirseyden anlamıyor gibi davranman, üzgün olmakla açıklanamaz.
Sen şimdi böyle değil diyeceksin ama bana yansıyan bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X