• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumceye hayır dedikten sonra pişman olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuklar için uzulmeyi tercih ediyorum...
Piraye hn abartmasaniz mi artik? Bakin siz ve esiniz devlet memuru, ogretmensiniz. Siz bile (!) bu devlet memuru halinizle yavrunuzu ozel okula gonderiyorsunuz. He diyeceksiniz ki burslu okuyor, bakin bakalim universite sinavini bilmem hangi ilin dag basindaki cobanlar dereceyle kazaniyor. En cok bursu onlar alir dert etmeyin.

Evet uzulecek cocuklar var amenna. Ama gereksiz bir israr icindesiniz. Kac kisi daha cikip “Biz 20 bin civari aliyoruz ve gayet de geciniyoruz” demeli?

Piraye hn abartmasaniz mi artik? Bakin siz ve esiniz devlet memuru, ogretmensiniz. Siz bile (!) bu devlet memuru halinizle yavrunuzu ozel okula gonderiyorsunuz. He diyeceksiniz ki burslu okuyor, bakin bakalim universite sinavini bilmem hangi ilin dag basindaki cobanlar dereceyle kazaniyor. En cok bursu onlar alir dert etmeyin.

Evet uzulecek cocuklar var amenna. Ama gereksiz bir israr icindesiniz. Kac kisi daha cikip “Biz 20 bin civari aliyoruz ve gayet de geciniyoruz” demeli?
Aa devlet memuru muymuş arkadaş 😳 tühh ya üzüldüm şimdi.

İnsanların tercihleri hakkında şahsi görüşünüzü paylaşmanız sizin özgürlüğünüz değil. Mavi giyenler gerizekalılar, kot giyenler de biraz alıştır dememle aynı absürtlükte
Yoo ifade özgürlüğü kapsamında kimseye hakaret, küfür, aşağılamada bulunmazsan konusabilirsin. Bu da benim yorum hakkım. İzin alacak değilim yaptığım yorumda.

Tüp bebege bile para yok ise o bebek tutsa bu devirde masrafların üstesinden gelecek ? Maması bezi ayrıca tüp oldugu icin ozel hizmet alacak doguma kadar benimde olmuyor evet tup bebege ihtiyac duyabilirim bir iki seneye ve birikim yapiyorum hem tup bebek icin hem dogum sonrası masraflar icin acil ameliyat gerekir bir sey olur borc istemeyi anlarım ama boyle bir sey icin gercekten sacma geliyor
ya tüp bebeğe bile diyerek o masrafı çok küçümsemeyin, bazen 3 5 kez 10 kez denenmesi gerekebiliyor.
ben kızima aşılama ile hamile kaldım takilarimin bu yolda harcadim bir çocuga bakabilecek durumda degilmiyim bakarim ama o masraf başka bir masraf.
bir çocugun bir aylik masrafini gececek meblalar dönüyor eldekini avucdakini tuketebiliyor yani.
1 aylik maaşla olmayacak paralar olabiliyo.

İnsanların tercihleri hakkında şahsi görüşünüzü paylaşmanız sizin özgürlüğünüz değil. Mavi giyenler gerizekalılar, kot giyenler de biraz alıştır dememle aynı absürtlükte
Senin şahsi tercihine en küçük bir gönderme olmamasına rağmen sabahtan beri karşıt görüş paylaşanlara hakaret ediyorsun.... Soylemiycektim ama yetti artık, sırf sebepsiz yere söylenenleri üstüne alindigin için yorumları çarpitip kaba, saçma, çirkin ,gerizekalı,tacizci gibi ithamlarda bulundun insanlara....Kimse de sana veya bir başkasının görüşlerine saldirmamisti, hakaret etmemişti, temelde aynı şeyi savunuyordnuz üstelik...sen de sırf senin görüşüne uymuyor veya kişisel komplekslerini uyandırıyor diye "uzaktan bir küçümseme sezdim" bahanesiyle kimseye hakaret etme hakkına sahip değilsin. Farkındasın değil mi?

Senin şahsi tercihine en küçük bir gönderme olmamasına rağmen sabahtan beri karşıt görüş paylaşanlara hakaret ediyorsun.... Soylemiycektim ama yetti artık, sırf sebepsiz yere söylenenleri üstüne alindigin için yorumları çarpitip kaba, saçma, çirkin ,gerizekalı gibi ithamlarda bulundun insanlara....Kimse de sana veya görüşlerine saldirmamisti üstelik...sen de sırf senin görüşüne uymuyor diye "uzaktan bir küçümseme sezdim" bahanesiyle kimseye hakaret etme hakkına sahip değilsin. Farkındasın değil mi?
Bana verdiği örnekte küfürlü ben kime küfür etmişim?

Gorumcenizin nasil birisi olduguna gore degisir. Somuren biriyse, verdiginiz paranin geri gelmeyecegini dusunuyorsaniz, oncesinde de parayla vs alakali sorunlar yasadiginiz birisiyse vermek istememenizi anlarim. Kimse bir kerede baskasina kaptirmak icin para biriktirmez.

Gorumcenizin kisiliginden bagimsiz olarak; sizden birikiminizin tamamini mi istedi mesela? Yoksa verebileceginiz kadarini mi? O da onemli bir konu.
Bir kısmını istedi vermedim.iki nedeni vardı. Benim de ihtiyacım olur korkusu. Diğeri de ben maddi olarak ondan bir tik daha iyi olmama rağmen yine de kısıyorum. Ama onlar tedavilere büyük paralar dökmenin dışında yaşam tarzı olarak daha rahatlar. Tatilden, giyimden,yemeden kısmiyorlar. Ben onlar kadar dışarda yemiyorum gezmiyorum. Kendimden kısıp onlara vermek kendime haksızlık geldi bir an. Sonrasında üzüldüm çok. Gece uyumadım. Şimdi içim rahat. Biraz da ailem üstüme gelmisti niye vermedin diye.

Senin şahsi tercihine en küçük bir gönderme olmamasına rağmen sabahtan beri karşıt görüş paylaşanlara hakaret ediyorsun.... Soylemiycektim ama yetti artık, sırf sebepsiz yere söylenenleri üstüne alindigin için yorumları çarpitip kaba, saçma, çirkin ,gerizekalı gibi ithamlarda bulundun insanlara....Kimse de sana veya görüşlerine saldirmamisti üstelik...sen de sırf senin görüşüne uymuyor diye "uzaktan bir küçümseme sezdim" bahanesiyle kimseye hakaret etme hakkına sahip değilsin. Farkındasın değil mi?
Çünkü sadece çocuk yapmalı her konuya gelip benzer argümanlarla çok sert giriyorsun. Çocuk konusunda bir şeyleri üstüme alınmıyorum. Ben de memur ailesiyim, sen de. Arabam evim var çocuğum özel okulda okuyor. Fakir bir çocukluk da yaşamadım hep orta direktim. Alınmam gereken bir şey yok. Ben üst üstten her çocuk konusuna gelip çocuk yapmayın demenden rahatsız oluyorum. 20 binle geçiniyoruz diyenlere de aynı egoyla TÜİK verisi atıp sen farkında değilsin cınım ya demenden rahatsızım.
Bir şeyden rahatsız olmam için illa ki o şartlarda olmam gerekmiyor.
Ben burada 10-20 bin bandında çocuk büyüten ailelerin çocuklarına üzülme egondan rahatsız oldum ve bunu düzenli olarak hep yazmandan sıkıldım.
Bence bu konuda aşırı hassasiyet geliştiren sensin. Bu konuyla tuhaf bir bağlılığın var her seferinde bu kadad içselleştiren sensin

Kopyala bizde görelim o hakaretleri ? Ciddi problemin olduğunu düşünmeye başlayacağım artık çünkü yazdiklarini sen yapiyorsun 😏bana " Makarna yiyor " vb gibi saçma yorumlarda bulundun. Karşılığını verdiğim de dumura uğradın sanırım...cocuk yapmamayi tercih edebilirsin ki cocuk sahibisin,belirtmissin.Daha rahat yaşamakta isteyebilirsin,bunlar senin isteklerin. Bir başkası aylık 500 bin geliri varken,çocuk sahibi olmak istemeyebilir. (Baktığında imkanı var ama sevmiyor ve yapmiyor) buna da okey,onun tercihi. Tüm bunlara saygı duyulduğu gibi çocuk yapmak isteyen birine de saygı duymak zorundasin. Konu sahibinin bahsettiği kişi de çocuk sahibi olmak istiyor. Kimsenin haddine değil,yapma demek. Çocuğa kendi standartları düzeyinde bakacak. Epey ayrıntılı yazdım,umarım anladin😏

Çünkü sadece çocuk yapmalı her konuya gelip benzer argümanlarla çok sert giriyorsun. Çocuk konusunda bir şeyleri üstüme alınmıyorum. Ben de memur ailesiyim, sen de. Arabam evim var çocuğum özel okulda okuyor. Fakir bir çocukluk da yaşamadım hep orta direktim. Alınmam gereken bir şey yok. Ben üst üstten her çocuk konusuna gelip çocuk yapmayın demenden rahatsız oluyorum. 20 binle geçiniyoruz diyenlere de aynı egoyla TÜİK verisi atıp sen farkında değilsin cınım ya demenden rahatsızım.
Bir şeyden rahatsız olmam için illa ki o şartlarda olmam gerekmiyor.
Ben burada 10-20 bin bandında çocuk büyüten ailelerin çocuklarına üzülme egondan rahatsız oldunuz ve bunu düzenli olarak hep yazmandan sıkıldım.
Bence bu konuda aşırı hassasiyet geliştiren sensin. Bu konuyla tuhaf bir bağlılığın var her seferinde bu kadad içselleştiren sensin
Evet , sozkonusu çocuklar olunca hassasım, evet gerektiğinde argümanlarımı destekleyecek tablolar , belgeler, makaleler paylaşıyorum, hatanı düzelttiğim için ego yapıp hakaret edecegine varsa elinde sen de dogrusunu paylaş düzelt beni....Ayrıca sana ne? Kimseye hakaret küfür etmediğim sürece istediğim hassasiyetle istediğim konuya istediğim sıklikla istediğim yorumu yaparım...Hassasiyetim kediler olsaydı kedili konulara, kayınvalidem olsaydı kayınvalideli konulara yazardim... İlla senin istediğin konuda yazıp her konuda da senin görüşünü paylaşmak zorunda mıyım? Sen mi karar vereceksin buna?

Son düzenleme:
çocuğum özel okula gitmiyor, gerekirse özel de gerekirse devlet hastanesinde muayene ettiriyorum.
çocuğum her istediğini yiyor, elimden geldiğince isteklerini karşılamaya çalısıyorum ama bunlar çocuk arkadaşim çocuk yoktan sizin bizim gibi anlamiyor.
bir insanin cocukda olsa elbette her istediği yerine getirilmeye biliyor ama cocuga bir yok diyorsun iki yok diyorsun bu yoklar cogaldikçada o çocuk çok mutlu bir çocuk olmuyor.
var denen çocuk ile yok denen çocuk arasinda ki duygu durumundaki değişikligi size kendi kizimdan örnek vereyim.
şundan bir sene önce kızım bir şey gördugunde anneee bana bundan alirmisin diye bağira bagira heyecanla sorardi son bir senedir kulağima sessizce anne paran varsa bana bundan alirmisin lütfen çok istiyorum diyo.
çocuk için yok zor bir şey.
biz yetiskiniz aman olmasa nolur bende bu neyim eksilecek diyorsun ama cocuk oyle degil işte.
Biz yetişkin olduğumuz için değil çocukların kendi iyiliiği için her istedikleri, her gördükleri olacak, alınacak diye birşey olamaz. Tabiki alırsın ama çocuk duygusal olarak ihtiyaçları tam olarak karşılanamadığı için bunu oyuncaklarla başka şeylerle karşılamaya çalışır ve her gördüğünü ister, ihtiyacını karşılayamadıkça her seferinde daha da doyumsuzlaşır daha iyisini daha da iyisini ister, her istediği oldukça doyumsuzluk ve sıkılganlık artar. Her şeyden çabuk sıkılır.

İkisi de ayrı uçlar, evet.
Asgari ücretle kirayla faturalara bile yetişemiyorsun ki artık. Kaldı ki çocuk büyütmek...
Ama önceki yorumlarda gayet de fakirliği öven minvalde cümleler vardı. Ben ona yazdım.
Sağlıklı ve mutlu çocuk yetiştirebilmek için azami miktarda gelire ihtiyaç var artık. Bunu kabullenmek lazım. Bunu demek istedim. Ama işi duygusallığa kaydırıp benim ilgim sevgim yeter yeaaaa denildiği zaman benim şalterler atıyor.
Fakirliği övmek için yazmadım. Ama üye 40 50.000 tl üstü alan biri çocuk yetiştirmeli çpcuk sahibi olmalı, onun altında ücret alanlar açlık çekerler, temel ihtiyaçları karşılayamaz, iyi eğitim alamaz vs tarzında konuşunca çocuğunu aç bırakmayan, ilgilenen iyi bakan asgari ücretle(mesai veya baika ücretlerle maaşı artıyor) çalışan kişilerin olduğunu örnek vermek istesim. Yani bakmak isteyen her türlü bakıyor ilgileniyor çocuğunu sefil etmiyor demek istedim. Tabiki maddiyatta gerekli ama sevgi ve ilgi de yeterinxw vwrilmedikten sonra çocuğun önüne dünyaları ser mutlu edemezsin.

Biz yetişkin olduğumuz için değil çocukların kendi iyiliiği için her istedikleri, her gördükleri olacak, alınacak diye birşey olamaz. Tabiki alırsın ama çocuk duygusal olarak ihtiyaçları tam olarak karşılanamadığı için bunu oyuncaklarla başka şeylerle karşılamaya çalışır ve her gördüğünü ister, ihtiyacını karşılayamadıkça her seferinde daha da doyumsuzlaşır daha iyisini daha da iyisini ister, her istediği oldukça doyumsuzluk ve sıkılganlık artar. Her şeyden çabuk sıkılır.
gördüğü her oyuncağı her çocuk ister, ilgilenilmeyen bu boşluğu oyuncakla vs doldurmaya çalışan çocukla alakası yok bence bu durumun.
ambalajını beğendiği kadın pedine bile ay ne güzelmiş alalım mı diyen bir kızim var mesela.
sırf ambalajini begendi diye aliyormuyuz hayir. bunun duygu eksikliğiyle vs de bir alakası yok gözünün gördüğünü istemekle alakali.
veya bir insan çok oyuncak aliyor ise bu cocuguyla ilgilenmedigini de göstermez.
nice insanlar var çocuğuyla soluksuz ilgilenen ama maddi gücüde yeterli olduğu icin gözude hic bir şeyde kalmasın diyen.
bir de pazarlama teknikleri var mesela marketlerde bile jan janli paketli eşyalar vs her zaman çocuklarin göz seviyesine indirilerek dizilir vs bizler ebeveyn olarak her şey bizim kontrolumuzde saniriz ama maalesef.
atiyorum etrafindaki tüm cocuklarin scooteri varken olmayan cocuk onlara heveslenirken ay ne varmiş oglum kizim ben senin o istegini simdi bir opucukle bir sarilmayla iki tatli sozle doldururum olmuyor.
ve ya tam aksine biz çocuktuk kızağimiz vardi, mahallenin cocuklari baya siyah poşetle kayardı poşet istiyorum ben diye ağlardık çocugun her istediginin arkasinda duygusal boşluk vs aramak çok uç geliyor bana

Keşke okuyup cevap yazsanız...Madde konusu bir üyenin " çocukken her istediğini YİYEN her istediğini giyenler, büyüyünce doyumsuz olup uyuşturucu kullanıyor, ben hep gördüm" iddiasi üzerine açildi...Yani bırakın refah içinde olmayı, sadece iyi beslenerek büyüyen çocuklar bile ileride şimarik doyumsuz bağımlı oluyor genellemesi yapıldı önce...Sizin anlattiklarinizla konunun alakası bile yok
Her istediğini yiyen giyen her istediği alınan her istediği koşulsuz şartsız alınan şımartılan çocuklar gelecekte böyle oluyor dedim. He olmayan da var ama olanlar da çok zenginler arasında. Bu işi yapanlar içenler satanlar zenginler neden acaba?

Nerde onlar? Norveç te mi?
Yoo gayet ülkemizde de var asgari ücretle çocuk buyutenller evet geçim sikintisi çekiyorlar ama çocukları olduğu için pişman değiller...ayrıca asgari ücretle çocuk büyütüp okutan çok güzel yerlere getiren aileler var tanıdığım, genel yargılarınızi kendinize saklayın, insanların ne yapacağını soylemek size ve kimseye kalmadı...hii evet geliri yüksek olsa çok daha güzel olur ama her zaman koşullar tam olmuyor maalesef

Bir kısmını istedi vermedim.iki nedeni vardı. Benim de ihtiyacım olur korkusu. Diğeri de ben maddi olarak ondan bir tik daha iyi olmama rağmen yine de kısıyorum. Ama onlar tedavilere büyük paralar dökmenin dışında yaşam tarzı olarak daha rahatlar. Tatilden, giyimden,yemeden kısmiyorlar. Ben onlar kadar dışarda yemiyorum gezmiyorum. Kendimden kısıp onlara vermek kendime haksızlık geldi bir an. Sonrasında üzüldüm çok. Gece uyumadım. Şimdi içim rahat. Biraz da ailem üstüme gelmisti niye vermedin diye.
Yani kim nereye ne harcar bu konuda sizi ilgilendirmez de vermemenize neden de olmaz bence. Vermemişsiniz sizin de haklı sebepleriniz var. Şimdi onlar da deseler zaten parası var ailesi de iyi durumda vermesi gerekirdi diye sizce saçma olmaz mıydı? Bence düşünmeyin artık sıkmayın kendinizi.

20 binle geçiniyoruz diyenlere de aynı egoyla TÜİK verisi atıp sen farkında değilsin cınım ya demenden rahatsızım.
Pirayenin yorumlarını bende severim ama şimdiki aklım 13 sene önce olsa çocuk yapmazdım gibi yorumları var. Kendi çocuğu için söylüyor bunu. Bu kadar garip konuşması tuhaf geliyor. Ona göre benim çocuğuma üzülüyor. Ama üzülecek bir hayatı yok ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X