Görümceyle yüzük kavgası

Kvdeme de kvsinden gelen bilezik vari bişey vardı. Kendisi tek gelin 3 tane görümce var ona rağöen geline takmış.
Babanne hayatta binkere benim yabımda bile sende gelinine takıcaksın dedi kv kızına taktı.
O da araba alırken satmış uçtu gitti.
Ben olsam asla satmazdım hiçte problem yapmadım şafta sokmadım.
Zihniyet herkeste farklı o kız şuan bunu sırf geline veriyo diye istiyo bence

Bilemem sizin durumunuzu ama kızı sattıysa ayıp etmiş.
Ama benim bu tip aile yadigarlarına özel ilgim vardır mesela. Ölen yakınıma en yakın olduğum zamanlar gibi geliyor hep. Haliyle anılarımın olduğu çok sevdiğim beni büyüten bir aile büyüğümün yadigarını el kızı alsın istemem.

ama böyle de olmamış işte,
ben bir tarafı sevindirirken diğer tarafı üzmeyi doğru bulmuyorum,
kendi parmağında kalsa kimse üzülmeyecekti.
belki düğün zamanı hediye etse görümce bu duruma alışmış olacaktı.
onun açısından da zor bence, birden bire bir kız geliyor, kendi odasını paylaşmak zorunda kalıyor,
annesi özel bir yemek yapıyor, kendi kızına ikram etmiyor,
abisi belki hep misafirle ilgileniyor,...

bence üzerine çok gidilmiş görümcenin.

Misafir sonuçta ilgilenilmesi normal.
Ama burdaki küçük görümce vakası.
Kuzenimde abisi nişanlandığonda ortalığı yıktı gelinin annesi yok teyzem anne şefkatiyle yaklaştı. Elini tutmuş gelinin diye kıyameti kopardı.
Alınan takıların gramına kadar not etti bana 2 katını takıcan diye.
Kızın düğün kuaförüne kadar karıştı hayır oraya biz gidicez sen başka yere gite kadar gitti olay.
Düğün günü gelin ayakkabısının topuğunu kırmaya çalışırken yakaladık:skandal:

Sonra bebekleri olunca o teyzemi dizginledi üzme kızı laf söyleme sakın göstermez sonra bize bebeği diye.

Büyüyünce geçer hepsi daha 20 yaşında

Ya bi de insanin kizi emanete daha cok sahip cikar. Gelin icin bir sey ifade etmez. Sıkıştığında satabilir de.
O yuzden alakasiz birine vermek sacmalik.
Benim annem boyle bir sey yapsa anneme bagirmam ama kuserim ki annem de yapmaz. Benim babamdan yadigar kalan kalemi yengem kaybetti. Kac yillik kalemdi o. Ve hatiraydi, o yuzden alakasiz insanlara manevi degeri olan seyler verilmemeli.

Misafir sonuçta ilgilenilmesi normal.
Ama burdaki küçük görümce vakası.
Kuzenimde abisi nişanlandığonda ortalığı yıktı gelinin annesi yok teyzem anne şefkatiyle yaklaştı. Elini tutmuş gelinin diye kıyameti kopardı.
Alınan takıların gramına kadar not etti bana 2 katını takıcan diye.
Kızın düğün kuaförüne kadar karıştı hayır oraya biz gidicez sen başka yere gite kadar gitti olay.
Düğün günü gelin ayakkabısının topuğunu kırmaya çalışırken yakaladık:skandal:

Sonra bebekleri olunca o teyzemi dizginledi üzme kızı laf söyleme sakın göstermez sonra bize bebeği diye.

Büyüyünce geçer hepsi daha 20 yaşında

o da bir alemmiş, düşman başına

Hala sadece yüzük ve kayınvalidenizle iliskinizin olumlu olması uzerine takili kalıyorsunuz.

Empati sıfır...
Neden sadece benden empati bekliyosunuz? Ben mükemmel olmak zorunda mıyım? Görümcem bu kadar kavgacı bi kişiyken üstelik? O zman her sorunda aman ben gelinim o kız onun hakkıdır diyip susayım

Çok ayıp vallahi.
Başkasının gözyaşlarıyla gelen bir yüzüğü takacaksanız sizde de var sorun.
Benim eşimin annesi kalkıp bana kızının istediğini bile bile taksa da ben almam. Kimsenin gözyaşıyla gelen şeyi takma uğur getirmez o.
Çok dramatize etmiyo musunuz olayları?

Anneannemin bahsettiğim o küpesi mesela cidden eski moda yüz yıllık bir küpe. Benden başka bir gelin asla takmazdı. Hatta bir yengemiz dedi de sen onu şu Zen'in kampanyasına götür de düzgün bir küpe al bence komik duruyor diye.
Ben ama o küpeye bakınca para değil anneannemi hatırlıyorum.

İyi de ben bütün takıları nes varsa benimdir kızına bir şey vermesin demiyorum ki. Kaldı ki annem beni uygun görmüş bundan sonra asıl kızına verse almalı mı? Asıl yanlış olan bu bence
ohooo kusura bakma da sen şimdiden belli ettin yani durumu.
beni uygun görmüş benim benim benim.. bu olmaz.

doğrusu kızında olmalı. yapmıs bir hata kv.

Ya bi de insanin kizi emanete daha cok sahip cikar. Gelin icin bir sey ifade etmez. Sıkıştığında satabilir de.
O yuzden alakasiz birine vermek sacmalik.
Benim annem boyle bir sey yapsa anneme bagirmam ama kuserim ki annem de yapmaz. Benim babamdan yadigar kalan kalemi yengem kaybetti. Kac yillik kalemdi o. Ve hatiraydi, o yuzden alakasiz insanlara manevi degeri olan seyler verilmemeli.
Alakasız kişi demeniz çok yanlış. Benm annemle ilişkim çok farklı. Kendi ailenizle kıyaslamayın lütfen

Çok dramatize etmiyo musunuz olayları?

Siz kızın yanında da annem annem diye gezip öyle benim de babaannem diyorsanız kızın da üzülmesi normal. Nispetçi davranıyorsunuz resmen.
Tavrınıza bir bakın bence.
İlk kez bir görümceye hak verdim sayenizde.

Kvdeme de kvsinden gelen bilezik vari bişey vardı. Kendisi tek gelin 3 tane görümce var ona rağöen geline takmış.
Babanne hayatta binkere benim yabımda bile sende gelinine takıcaksın dedi kv kızına taktı.
O da araba alırken satmış uçtu gitti.
Ben olsam asla satmazdım hiçte problem yapmadım şafta sokmadım.
Zihniyet herkeste farklı o kız şuan bunu sırf geline veriyo diye istiyo bence
Yani kız evlet söyle iyidir degerni bilir ama gelin bilmez diye genellemek çok yanlış. Siz de çok iyi açıklamışsınız teşekkürler

Alakasız kişi demeniz çok yanlış. Benm annemle ilişkim çok farklı. Kendi ailenizle kıyaslamayın lütfen

Benim eski konuma bak bana örgü örüyor canım annem diye geziyordum.
Emin ol o öyle gitmeyecek.
Kendi kızı gibi seni sevebilir mi Allah aşkına yaa.
Düğünden sonra çok hayal kırıklığına uğrayacaksın

Aynen katılıyorum
Bana çok tuhaf geldi kvden annem diye bahsetmek
Babaannesi benimde babaannemdir demek
Yüzüğün manevi değeri benim için fazla felan
Sıcak, samimi bir ilişki olması ne ala da burada bir abartı var sanki
Görümce o ailenin asıl üyesi olarak yüzüğü istiyor, öyle bir ortamda dayanamayıp söylüyor
Hala bana versinler diyorsun
Allah akıl fikir versin
Hayır tam tersi kız gelmiş 20 yaşına yanı deseydi anne bu yüzük benim olsun bak kimseye verme sakın diye. Valla anneannemin sandığı her açıldığında eski bronz yani hiçbir maddi anlami olmayan bileziklere benim diyom anneannemde evet senindir diyo. Ben bunu cocukluktan beri yapiyom. Allah anneanneme uzum ömür versin. Görumcenin yaptığı manevi seye deger vermek değil kıskanmak. Arada Fark Var.

Siz kızın yanında da annem annem diye gezip öyle benim de babaannem diyorsanız kızın da üzülmesi normal. Nispetçi davranıyorsunuz resmen.
Tavrınıza bir bakın bence.
İlk kez bir görümceye hak verdim sayenizde.
İlla gelinle kv arası kötü mü olmak zorunda? Çok iyiyiz ama yalan mı söyliyim kötü diye? Kv mi diye hitap ediyim anneme

Aile yadigarının size verilmesi zaten baştan saçma olmuş. Kİ henüz evli bile değilsiniz!
Bu olaydan önceki şımarıklıkları bilemem ama sevgilinizin kız kardeşi haklı. Önce can sonra canan.

Ben maddi degerinde degilim zaten olayın manevi degerinin farkındayım o yüzden de bu kadar istiyorum zaten, kızınızın olsun diyemiyorm. normal bi yüzük alsa gelse isterse on katı degerinde olsun önemli degil ki. Ben annesinin başka bi mücevheri vs istemem zaten ama bu belli ki gelinden geline geçen bir şey o yüzden üzgünüm. Ben kızın yerinde olsam samimi olarak söylüyorum böyle bir şey yapmazdım. Üzülürdüm belki ama bilirdim gelinin hakkı oldugunu.

haklısın canım zaten kv o yüzden sana veriyor
görümcen sana verildiğini bilse sana ve annesinin huzurunuzu bırakmayacak
ben o yüzden derdim dünya malı işte görümcen o gözle bakıyor
eğerki öyle bir şey yaparsan belki hatasını anlar düzelir

Hayır tam tersi kız gelmiş 20 yaşına yanı deseydi anne bu yüzük benim olsun bak kimseye verme sakın diye. Valla anneannemin sandığı her açıldığında eski bronz yani hiçbir maddi anlami olmayan bileziklere benim diyom anneannemde evet senindir diyo. Ben bunu cocukluktan beri yapiyom. Allah anneanneme uzum ömür versin. Görumcenin yaptığı manevi seye deger vermek değil kıskanmak. Arada Fark Var.

Kıskandırıyor çünkü. Annem annem annem benim de annem diyor sürekli burada bile.
Daha nişanda eve yerleşip annenize böyle annemmm annem diye gezen bir kız düşünün. Kıskanmaz mısınuz?
Ben ciddi görümcelik yapardım daha nişanda geldi eve yerleşti bir de anneme yalakalık yapıyor derdim.
Sev sevme diyen yok da bu kadar da annem diye abartma yani

Back
X