Görümceyle yüzük kavgası

Konu nerelere gitmiş, takip edemedim. İlk mesajınıza göre yorum yapıyorum. Biraz empati yapan herkes görümcenizin neden kırıldığını, kızdığını anlayabilir sanırım. Tavrı sert olmuş ama annesinin düşüncesizliğine patlamış, bence öncesi de vardır bu işin. Söz konusu onun babannesinin ve annesinin taktığı manevi değeri olan bir yüzük, tabi ki onun için daha fazla anlam ifade edecektir. Yerinizde olsam onun bu kadar istediğini bile bile, annesi zorla vermeye kalksa da almam yüzüğü.

yüzük tabi ki görümcenin hakkı. kv neden böyle bir şey yapmış anlayamadım. kan bağı benim için önemlidir kendi kızı dururken size vermesi bana çok gereksiz geldi. sizin alınacağınız bir durum yok siz gelinsiniz açıkçası, bu kadar beklentiye girmemeliniz hele hele aile yadigarı bir yüzük varsa o görümcenin hakkıdır.

Evet yapardım.
Sonradan gelip daha nişandayken benim odamda kalıp annemi çalar gibi davranırsa ve üstüne benim öz babaannemden kalan yüzüğe çökmeye kalkarsa diş bilerdim.
En azından dürüstüm. Görümceye yüzüğü kaptırmamak için burada annem demiyorum. Resmen rekabete giriyorsunuz.
Ben ama hiç bir yüzük için bir hemcinsimi ağlatmam. Onun hakkıdır doğrusu da onda kalması der gururlu dururum almam.
Ama bunu yapmak için tokgözlü ve prensipli olmak lazım
Yüzük için aglatmazsınız ama kırıcı yorumlarınızla, diş bilemelerinizle aglatırdınız. Bu durum da sizi prensip sahibi yapmıyo üzgünüm.

İyi de daha annesi değil. Anne adayı. Nişanlılar.
Dürüstçe odanı abinin nişanlısıyla onbeş gün paylaşmak ister miydin söyler misin?
Üstüne yüzüğü almasını düşün bir de.
Cidden normal ne olacak diyorsan ben cidden kıskanç fesatım
Eski konuları bilmiyorum. Spesifik bi cevap verdim. Ayrıca evet paylaşmak istemezdi.

Yüzük için aglatmazsınız ama kırıcı yorumlarınızla, diş bilemelerinizle aglatırdınız. Bu durum da sizi prensip sahibi yapmıyo üzgünüm.

En azından başka bir insanın kendine hak gördüğü bir eşyayı verirlerse alırım demiyorum Gururum var ;)
Prensip budur işte bu duruştur.
Dünyanın en kıymetli hediyesi için bir başkası ama o benim desin ben almam o terbiyede yetiştik biz.

Konu nerelere gitmiş, takip edemedim. İlk mesajınıza göre yorum yapıyorum. Biraz empati yapan herkes görümcenizin neden kırıldığını, kızdığını anlayabilir sanırım. Tavrı sert olmuş ama annesinin düşüncesizliğine patlamış, bence öncesi de vardır bu işin. Söz konusu onun babannesinin ve annesinin taktığı manevi değeri olan bir yüzük, tabi ki onun için daha fazla anlam ifade edecektir. Yerinizde olsam onun bu kadar istediğini bile bile, annesi zorla vermeye kalksa da almam yüzüğü.
Yok sorun empati zaten. Ayni oneride bulununca ben mukemmel olmak zorunda miyim diye karsilik aldim, bu fikirden cok uzak yani konu sahibi.

Hiç az değilsin konu sahibi. O yüzük sana dönse içinin yağları eriyecek, o kızı üzme pahasına sana verdiler diye. Hem kızın odasına yerleştin hem de babaannesinin yadigarı peşindesin. Kim olsa isyan bayrağı çekerdi bence.
bu arada öz annenin şu an anneciğinin(!) evinde kaldığından hala haberi yok mu?

Eski konuları bilmiyorum. Spesifik bi cevap verdim. Ayrıca evet paylaşmak istemezdi.

Ev arkadaşı erkek getiriyor diye rahatsız olup onbeş günlüğüne nişanlısına yerleşti. Bu kızcağız onbeş gündür aynı odada abisinin nişanlısıyla yaşıyor.
Yetmiyor üstüne öz vbe öz babaannesinin yüzüğünü annesi veriyor.
Sinirlenmeyecek tepki vermeyecek kadın olamaz
Konu sahibi empatiden yoksun ama sanmıyorum herhangi bir kadının bu konuda hak vereceğine

Odayı paylaşmakla ilgili bi sorun olmadı ki hiç bi zaman görümcemle. Kendinizi haklı çıkarmak için yeni sorunlar üretmeyin

Alakasız kişi demeniz çok yanlış. Benm annemle ilişkim çok farklı. Kendi ailenizle kıyaslamayın lütfen

Valla bizim de iliskimiz cok farkli ama yapti yani onemsemiyorlar hicbir seyi. Uf annem annem deyip durmayin komik oluyor :confused:

Odayı paylaşmakla ilgili bi sorun olmadı ki hiç bi zaman görümcemle. Kendinizi haklı çıkarmak için yeni sorunlar üretmeyin
Belki onun icin sorun oldu ama kendini tuttu alttan aldi, ama yemege cagirmamak vs. doldu ve yuzuk son patlama noktasi oldu...Bu ihtimali hic dusundunuz mu?

Tam da tahmin ettiğim gibi. :ıslık:
İki gün sonra söylicem merak etmeyin telefonda söylemek istemedim ayrıca nee alakası var şimdi. Bu konuyla ilgili söylicek şeyiniz yok başka yerden vurmaya çalışıyosunuz. Hanımlar bu kadar mı sorun ediyosunuz kv benm çok sevmesini. Pardon annemin:KK70::KK70:

Benim bu konudan çıkardığım özet şu; kayınvalide geline yaranayım derken kendi kızını unutmuş. Yüzük konusunda ses çıkarmasında haklı. Ben de aile yadigarı bir yüzüğün abimin nişanlısına gitmesinü istemezdim. Gelinden geline diye bir bakış açısı değil, insandan insana olarak bakıyorum ben. Bu yüzük gelinden geline geçe geçe 10. geline kadar gelseydi, demek öyle bir gelenek var onlarda derdim, iş başka olurdu. Ama bu konuda öyle bir gelenekten söz edilemez. Her birine bir şey verdiğimiz ilerlemiyor yani gelenek diye. Görümceye sorulmalıydı en azından.

Börek konusu ise basit. Kadın herkese ikram yapıyor, kendi kızını adam yerine koymuyor. Bu davranış size yapılsaydı burada "kv beni saymıyor" diye ağlardınız. Velhasılı, bence kayınvalidenin biraz kendine gelmesi lazım. Kadıncağız sanki çok kıymeti bilinecekmiş gibi didiniyor, hadi yine didin, ama kendi kızını da ezerek yapıyor bunu, bu kötü.

İki gün sonra söylicem merak etmeyin telefonda söylemek istemedim ayrıca nee alakası var şimdi. Bu konuyla ilgili söylicek şeyiniz yok başka yerden vurmaya çalışıyosunuz. Hanımlar bu kadar mı sorun ediyosunuz kv benm çok sevmesini. Pardon annemin:KK70::KK70:
Hahaha bizi de mi kiskandirmaya calisiyorsunuz? :KK70: Burda tavir buysa evi dusunemiyorum, o kiza yazik...

Yok sorun empati zaten. Ayni oneride bulununca ben mukemmel olmak zorunda miyim diye karsilik aldim, bu fikirden cok uzak yani konu sahibi.
Haa, ben onu görmedim. O zaman Loreth kaçar. :KK53:
İşimize gelince "ben mükemmel olmak zorunda mıyım" diyerek vicdan rahatlatmaya çalışmak da süper yaratıcı bir fikirmiş ayrıca.

Back
X