Görümceyle yüzük kavgası

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun tabi ama herkesin birbirni gaza getirip yok ben senin arkandayım diyerek üstüme gelmesi de hiç hoş degil. Tabi ya nasip sonuçta neyin ne olcagı belli olmaz ama ben güzel şeylerin beni bekledigini düşünüyorum.

Biz de inşallah kv size kvlik yapar demiyoruz umarım hep böyle iyi geçinirsiniz ama bir maddeye bir yüzüğe önem verdiğiniz kadar maneviyata da önem vermelisiniz. Ağzınız maneviyat diyo ama ortaya çıkan durum yüzüğün sahibi kim olacak savaşı. Bir düşünün yüzük kim için daha manevi anlam taşıyo. Annesini anneniz bellediğiniz kadar kardeşini de kardeşim diye kabullenebilin. Mecbur musunuz hayır ama en azından sorun çıkarcak durumları savurabilin. Kalkıp da kv yüzüğü size verirse gözüne soka soka takmayın mesela. Kız hakkı olduğunu düşündüğü şeyi alamıyosa tabi ki çirkeflikle almaya çalışabilir en doğal hakkı. Bunu yadırgamamalısınız.

Yüzüğü almazsam yaşayamam durumuna gelmiş. Aile yadigarı sonuçta tabi ki kızın olmalı. Anneciğin bunu düşünmemiş sanırım :skandal:

şimdiii
kayınvalıde kendı yuzugunu verırken bırınden ızın alacak degıl kendı kızıda olsa
kayınvalıdeden gelıne yadıgar bu
kızınada kayınvalıdesı takar
gorumce bıldıgın terbıyesız bence

kayınvalıde nın gerı yuzugu sana vermemesının nedenı bence sudur
o yuzuk kızının gozunde kaldı bellıkı senı huzursuz edecek sana yar olmayacak sana oyuzden kesın baska yuzuk alır

o yuzugu ne sana verır ne kızına kadın napsın ... kızı edepsızmıs

annem gelınımıze ısterse araba alsın nıye ona alıyorsun dıye soramam bıle ya cok munasebetsız geldı bana gorumce

canım ben anlamadım konu sahibi açtırmadı mı konuyu şimdi?
durumunda güncelleme mi yapacak, ne oluyor...
Açtırmış yazar herhalde bir ara.
Bu konunun hızıyla annemle konuştum :D malum bizde de dede yadigari bir bilezik var :D 4kız kardeşiz :KK53: kızlar yetmiyormuş bide gelinlerle mi kapışcaz biz şimdi :D

şimdiii
kayınvalıde kendı yuzugunu verırken bırınden ızın alacak degıl kendı kızıda olsa
kayınvalıdeden gelıne yadıgar bu
kızınada kayınvalıdesı takar
gorumce bıldıgın terbıyesız bence

kayınvalıde nın gerı yuzugu sana vermemesının nedenı bence sudur
o yuzuk kızının gozunde kaldı bellıkı senı huzursuz edecek sana yar olmayacak sana oyuzden kesın baska yuzuk alır

o yuzugu ne sana verır ne kızına kadın napsın ... kızı edepsızmıs

annem gelınımıze ısterse araba alsın nıye ona alıyorsun dıye soramam bıle ya cok munasebetsız geldı bana gorumce

Söylediklerinin bir kısmına katılıyorum.
Ama sonuç olarak, konu sahibi tamam anne görümcem de kalsın dese daha uygun olmaz mı? Görümce de manevi değeri var belli ki?
Gelinde olsa ne olur olmasa ne olur?

Merhaba kızlar normalde bu konu hakkında daha çok konuşmak istemiyordum ama çok merak edilmiş:KK70:görümcemle oturduk konuştuk yaşananlar için üzgün oldugunu söyledi. Ben de özür diledim vs ve tatlıya baglandı. Annem bu sabah kızı yokken yüzügü getirdi sende kalmasını istiyorum kızımla da konuştum dedi. eve giderken de parmagında olsun dedi. Şu an çok şükür her şey çok güzel. Bavulumu da topladım yarın evime gidiyorum. Güzel dileklerde bulanan herkese tekrar teşekkür ediyorum

Olay sadece yüzük meselesi değil, olay resmen yüzük mücadelesine dönüşmüş (bkz.taht oyunları)

Bu olayların öncesi de var. Bir husumetmizlik var. Herzaman istediğim, bide konuyu karşı taraftan dinleyebilsek keşke :işsiz:

Merhaba kızlar normalde bu konu hakkında daha çok konuşmak istemiyordum ama çok merak edilmiş:KK70:görümcemle oturduk konuştuk yaşananlar için üzgün oldugunu söyledi. Ben de özür diledim vs ve tatlıya baglandı. Annem bu sabah kızı yokken yüzügü getirdi sende kalmasını istiyorum kızımla da konuştum dedi. eve giderken de parmagında olsun dedi. Şu an çok şükür her şey çok güzel. Bavulumu da topladım yarın evime gidiyorum. Güzel dileklerde bulanan herkese tekrar teşekkür ediyorum

Mücadeleyi Hakkı'nla kaZandın :D tebrikler

Söylediklerinin bir kısmına katılıyorum.
Ama sonuç olarak, konu sahibi tamam anne görümcem de kalsın dese daha uygun olmaz mı? Görümce de manevi değeri var belli ki?
Gelinde olsa ne olur olmasa ne olur?
buna gelınde kızda karısamaz bence kuzum

mesela şöyle ornek verım

babanem cok ozel bı takı takmıs anneme... evde duruyor annemde onu evleneceklerı zaman gelınımıze taktı hatta bıraz eskı modeldı anne sunun surasını degıstır daha guzel olur modern olur cok guzelmıs ıyı gunlerde kullansın dedım

babanemde kendı kayınvalıdesınden kalan altın saatı gelınımıze taktı

benım aklıma bana nıye sormadınız demek gelmedı bu cok komık cunku benım degıl onların
kıme vermek ısterlerse verırler cunku onların :)

gelıne vermesı benı daha az sevdıgını gostermez gelenegın oyle suregeldıgını gosterır bu gorumce nerdeyse banada gelınlık alın dıyecek bellı :D

valla öncelikle sonucu haber verdiğin için teşekkürler, BDV de konu açan kişiler buna önem versinler bence, gerçekten o kadar yorum yaptığı konunun sonunu merak ediyor insan ister istemez.

hayırlısı olsun adınıza.
ben görümceyi tutan taraftaydım ama hallettiyseniz konuşarak güzel olmuş.
iyi yolculuklar.

Back
X