Bende o yüzden kızıyorum işte zaten evde bir genç kız var,yapamayacak halde ve tek olsa yapmam mı tabiki yardım ederim.Çok iyi anlamışsın dediğimi şuanda bile kadın günlerinde ve akraba geldiğinde gidip hizmet etmem boy göstermem bekleniyor ama yapmıyorum.
nişanlım ev işlerinde yardım etmez evet hiç alamaz o işlerden beceremez ama hasta olsam elinden geleni yapar,zaten ben tek evimden yükümlü olayımda beklemem.onun dışında evet çok hassas.Oyüzden çok uzağa gitmeyi bende istemem ama bu kadar yakın da asla.çünkü yan binalarda oturmakla bikaç site uzakta oturmayla çok fark olacak mesafemi koyabilirim.
evliliğe adaptasyonunun bu kadar yakın olursak olmayacağını düşünüyorum bende,onun dışında sorumluluk konusunda sorun olmaz dışarda tek başına para harcama huyu bile yoktur.Sorunluluk alır.Çocuk hastası zaten.
Arkadaşlar benim sorunum nişanlımın ısrarla ailesi ile aynı sitede,yan apartmanda oturmak istemesi.5 yıldır birlikteyiz.Annesi ve babası ile bir sorunum yok,bunun dışında aramın mesafeli olduğu ablası evli,bir erkek kardeşi ve bir ablası daha var evde bekar.Evde olan ablası ile aramız 10 gün önce ye kadar çok iyiydi,benim için dosttu,sıkıntılarımı anlatırdım,çok iyi biri olduğunu düşünürdüm.Fakat 10 gün önce aramız çok fena bozuldu,mesajlar yazdı,herkesin içinde bağırarak kavga ettik bana hasta dedi hiç beklemezdim.bu laf beni tahrik edipte bende bağırınca bana hasta diyemez evime gitmek istiyorum deyince ben nişanlım tarafından terbiyesiz edepsiz oldum.tartışmanın sebebi onlara çok sık gitmememdi,normalde hafdata en az 3 gün gidiyordum bunun sebebi ise nişanlımın çok yoğun çalışıyor olmasıydı ve bazı psikolojik sorunlarından ötürü dışarı çıkmak istememsiydi.Son zamanlarda ise tedavide oluyor düzelmeye başladı,biz dışarda buluşmaya gezmeye gitmeye başladık son 2 haftadır felan.bende haftada 1-2 kez onları ziyarete gitmeye başladım.
Ama farkettiğim önemli birşey varki benden ailecek başka şeyler bekliyorlar, annesi iyi biri çok severim ama eski gelin kaynana düşünceli biri,benim onların evine gidip temizlik yapmamı sık sık yemeklerini yapmamı,(çok güzel ve değişik yemekler yapmakta ünüm vardır bazen onlara gittiğimde yapardım,ama bu benim üzerime vazife oldu resmen,ben gittiğimde yemek yapılmaya başlanmaz felan..)ütülerini yapmamı felan bekliyor.Bunu direk demiyolar tabi ama 6 gün gtmedim diye ablasının beni evde görünce odaya kaçmaları surat vs,annesinin dedesinin bile bi hoş tavırları bana herşeyi anlattı.
Diğer bir sorunda sülalerinin çok kalabalık olması ve aşırı lafçı,dedikoducu,cahil,kıskanç insanlardan oluşması ve sık sık evlerinin bu akrabalarıyla dolup taşması,bu senin için niye sorun derseniz,o günlerde de hatta kadın günlerindede,benim onlara gitmemin beklenmesi ve akrabalarını sevmemem.Düşününki aynı stede oturunca bunları çekmek zorunda kalıcam.
Sonuç olrak nişanlım,ben illaki burda oturucam dedi,ben ise asla oturmam dedim.Sordum,oturmicam ne olacak ayrılcakmısın benden dedim,o konuuyu evi kiralama zamanı gelince halledelim düşünme şimdi hayırlısı ne ise o olur kısmetse oraya otururuz kısmetse oturmayız vs bişeyler dedi.
Sizce ben dip dibe oturmamak istemekle haksız mıyım?Çok mu kötü,fesat biriyim?
Ben ailesiyle çok farklıyım,kafa yapım farklı onlardan,güzel sanatlar mezunuyum,şuan çalışmıyorum evden çalışmalarımı yürüttmeyi düşünüyorum evlenince,sanat çalışmaları yapmaktan,kitap okumaktan,film izlemekten,kendi halimde kalmaktan hoşlanan biriyim.
Onlarsa kadın günü,akraba oturmaları vs.oturalım çay içelim... Herkesin hayatı kendine zevkleri kendine kimseyi küçük gördüğümden felan değil farklılığımızı anlatmaya çalışıyorum.
Bana sen tabiki oraya hergün gitme istediğin gibi git,hergün orada olacak değiliz,ben sana niye gitmiyosun felan demem asla vs diyor ama sorun bu değil anlamıyor.
Ben kabul etmeyeceğim ayrılsa bile,sizin görüşlerinizi bekliyorum.
Çok canım sıkılıyor ben nişanlıyım, neler hayal etmem gerekirken,mutlu hevesli olamm gerekirken nelerle uğraşıyorum.Bu kadar dip dibe oturunca yada arabayla 5 dk mesafede oturunca onun için ne farkediyor anlamıyorum.Hergün orada olmayacağımıza göre haftada 1-2 kez gideceksek aynı şey onun için zaten işten 7 de gelecek 8 de gitmeye karar versek,dipdibe oturunca 8 de arabayla 5 dk lık yerde oturunca 8i 5 geçe 10 geçe orada olacaz,ama ben bütün günümü bu anlattığım ortamda geçireceğim.
Off çok sıkıntılı bir dönemdeyim.Kararimdan asla dönmicem.Ama korkuyorum bu yüzden ayrılcakmışız gibi geliyor.Nişanlımı seviyorum 5 yılımı geçirdim.Bu yüzden ayrılırsak bunu kendime nasıl yediririm bilmiyorum.Bu çok ağırıma gider.Beni sevmiyor demektir ve nedense aksine inanmamaya başladım.Sürekli kafamda bu düşünce.Psikolojim çok bozuldu.Sürekli ağlıyorum.Birkaç ay daha beklicem ve bu konuyu açıp kararımın kesin olduğunu gerisini ona bıraktığımı söylicem.Sanırım bir kaç ay sonra nişanlı olmıcam
İşte hata burada belki o yaşlarda insan idrak edemiyor, yakınlık kurduğunu samimi olduğunu aile olduğunu düşünüyor ama büyk hata işte. Neyse geçmiş için yapılabilece bir şey yok fakat bugünden sonra ilişkilerinizde daha mesafeli olun. Hem aile ile hem partner ile. Gidiş gelişlerinize dikkat edin. Ne gerek var nişanlının ailesine haftada 1-2 gün gitmeye gereksiz samimiyet. Şimdilerde iyi niyetle yaptıklarınız birgün mecburi göreviniz haline gelir. O sebeple ki her ortamda gerek iş gerek özel haytta çevrendeki insanlarla araya bir resmiyet koymak lazım her şeyin bir haddi olmalı.Çok haklısınız,onlara gittiğimde iş yapmak gibi bir alışkanlık hiç kazandırmadım onlara ama sık gittim bu doğru.Ama ozaman 20 yalşındaydım şimdi 25,ilk ciddi ilişkimdi bu konulardan hiç anlamazdım,bu konularda saftım,böyle olacağını bilemezdim.Şİmdi ki aklım olsa ayda yılda bir ziyaret eder mesafa mi koyardım.
Öncelikle hayırlı ise Allah tamamına erdirsin diyorum canım. Yaşadıkların hiç hoş şeyler değil ilk
önce bunu belirtmek istedim. Ama bu insanların hayat tarzı gördükleri bu malesef o yüzden ne
kadar uzak olursan o kadar iyi. Benim eşimin ailesi şehir dışında. Aramız 2 saat falan çokkk uzak değil. Nişanlıyken oraya giderdim kırk yılda bir oda sabah gidip akşam gelirdim misafirim sonuçta.
Kayınvalidem yemek yapardı gittiğimizde hazır olurdu bende masayı falan hazırlardım. Ona bile
ben senin nişanlına hizmetmi edicem diye söylenmiş kayınvalidem. Nişanlımda geldi bunu bana
söyledi. iş yapcakmışımda onlara hizmet etmem gerekmişte ben gelinmişimde falanda felan. Çok
kavga ettik bu konular yüzünden nişanlılık döneminde. Bunlar hiç bişeye karışmadı maddi olarak
herşeyi kendimiz yaptık. O zaman dedim bekliyorlarsa onlarda taşın altına koyacaklar elini. Hiç
bişey yapmasınlar sonrada gelin bize hizmet etsin hizmetçilik yapsın olduuuuu canım. Evlendikten
sonra büssürü düğün borcumuz vardı bende işten ayrılmak zorunda kalmıştım ama 3 hafta falan
kaldım evde çok değil. Kayınvaldem bana dediki utanmadan bu kadar borcu oğlummu ödicek sen
neden çıktın işten. Aklıma geldikçe sinir krizi geçiriyorum. Cevap vermedim saygısızlık
yapmamak için. Ödü kopuyor işten çıkarım çalışmam evde otururum diye. Hem çalışcam para
kazancam hem saygılı olcam, hem onlardan bişey beklemicem onların bişeye ihtiyacı varmı diye
sorucam hemde evlerinde hizmetçi olucam gelinim ya ben. Şuan bunlarında birikimi var tabi
ama tamamen başka sebeplerden dolayı ilişkimi kopardım eşimin ailesiyle.
Uzun lafın kısası mesafe önemli değil. Uzak olsanda bu insanlar yapacagını yapıyor.
bende nişanlı olduğum dönemde senşn gibiydim sürekli gider gelirdim hemen mutfağa giirerdim çalışıyorum yoruluyorum ama o bunu görmezdi biri gelse çağırırdı evlendik yine aynı biiyere gidecek çağırır biri gelicek çağırır ama eşim saolsun herzaman arkamda durdu benim haerim olmadan hülya nöbette der yada yldan geldi uyuyo yorgun der bazen haberim bile olmaz ama artık arama mesafe koydum aynı ilçedeyiz ama kaç haftadır gitmedim bilee ben gideelim diyorumö ama eşm istemiyo arada maddi sorunlar dan tarışma çıktı biraz birde tavrını koy ben gittiğimde bulaşıkları görsemde yıkamıyorum kendim yemek yediysem hani sadece o zaman yıkıyorum evde kızı var kırkkere çay koy der 1 saat sonra kalkıyo bende duyusam bile ona söylediğini kalkmıyorum tavrını baştan koyacaksın ama en önemlisi eşin senin yanında duracvak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?