Görüşlerinize ihtiyacım var,bir seçim yapmam lazım.

inşallah çok mutlu olursunuz canım ama kafanı karıştıran mevzuları tatlı dille konuşmalısın ve mutabık kalmalısınız yoksa o zaman bi gelsinde bakalım lafları sadece oyalamak için ve muhtemelen kendi isteklerini kabul ettireceğini düşünüyor
evlilik ne zaman? bence sen bu ziyaretleri haftada 1 düşürsen daha iyi, ve bence her zaman nişanlının ailesine görümcen dahil resmi olmalısın başka türlü mesafeyi koruyamazsın çünkü

Son düzenleme:
bu gibi durumlarda erkek kendini iki arada bi derede kalmış gibi hissedebilir, hissettirmemek lazım. o yüzden ailesini savunacak şekilde cümleler kurmasına yol açaçak birşey söylememeye çalış. şimdiye kadar olan ailesiyle ilişkin gayet iyi ve samimiymiş. bunu ana malzeme yapıp tatlı dille yakın olan gelin-kayınvalide ilişkilerinin %99 unun hoş olmayan bir sürece girdiklerini,yeni evlilerin yok yere birbirlerini üzmelerine sebep olduğunu,gereksiz alınganlıklar, karşılaştırmalar, işi diğer tarafın bişeyden habersiz ailesinden intikam almaya vardırmalar,avukatlıklar vs daha benzeri birçok örnekle anlatırsan ikna olan sen değil o olur. açık kapı bırakmış,unutma o kapı onun kendisi için de açık :82:

hakkınızda hayırlısı olur inş. mutluluklar

kesinlikle kabul etme
bu tip insanlar sadece kendi menfaatlerini düşünürler
senin hakkın hukukun onlar için önemsizdir....
şimdiden anlamışsın ne tip yaşantıyla karşılaşacağını
nişanlını tatlı dille ikna etme yoluna git...
aksi takdirde iş inada biner seni o sitede oturmaya zorlar...
aranada şimdiden mesafe koy
kendini ezdirtme.......
hakkında hayırlısı olsun.....

nişanlının sana terbiyesiz demesi hoş değil ama keşke sende bağırmasaydın haklıyken haksız konuma düşmüşsün belliki
ev meselesinde nişanlın sana olur olur deyip kendi bildiğini okuyacakmış gibi görünüyor, şimdiden konuşup kesin karara bağlayın, net olarak görüşünü söyle ve asla değiştirmeyeceğini de belirt derim,

aslında tam zamanlı bir işe girip çalışma imkanın yok mu, bütün sorunun çözülür

Off çok sıkıntılı bir dönemdeyim.Kararimdan asla dönmicem.Ama korkuyorum bu yüzden ayrılcakmışız gibi geliyor.Nişanlımı seviyorum 5 yılımı geçirdim.Bu yüzden ayrılırsak bunu kendime nasıl yediririm bilmiyorum.Bu çok ağırıma gider.Beni sevmiyor demektir ve nedense aksine inanmamaya başladım.Sürekli kafamda bu düşünce.Psikolojim çok bozuldu.Sürekli ağlıyorum.Birkaç ay daha beklicem ve bu konuyu açıp kararımın kesin olduğunu gerisini ona bıraktığımı söylicem.Sanırım bir kaç ay sonra nişanlı olmıcam

Çok canım sıkılıyor ben nişanlıyım, neler hayal etmem gerekirken,mutlu hevesli olamm gerekirken nelerle uğraşıyorum.Bu kadar dip dibe oturunca yada arabayla 5 dk mesafede oturunca onun için ne farkediyor anlamıyorum.Hergün orada olmayacağımıza göre haftada 1-2 kez gideceksek aynı şey onun için zaten işten 7 de gelecek 8 de gitmeye karar versek,dipdibe oturunca 8 de arabayla 5 dk lık yerde oturunca 8i 5 geçe 10 geçe orada olacaz,ama ben bütün günümü bu anlattığım ortamda geçireceğim.

Canım nişanlıyken hep dert hep tasalar olur.Benim de çok sıkıntılarım oldu.Sabahlara kadar uyumadığım çok oldu.Ama sakın sakın kabul etme.Nişanlının seni ikna etmesine izin verme.Eğer çok ısrar ediyorsa bil ki arkasında ailesi vardır.Sen de kabul edersen hep onların isteği doğrultusunda bir hayatınız olur.Onlardan izinsiz dışarı bile çıkamazsınız.Herşeyiniz göze batar.Bu kanıya nereden vardın diyeceksin;daha siz nişanlıyken senden evin işlerini yapmanı bekliyorlarsa,gitmedin diye görümcenle kıyametler kopuyorsa onlardan olabildiğince uzak dur derim.Sakın seni ikna etmelerine izin verme

bence kesinlikle kabul etme bende ilk evlendiğim zamanlar bir süre aynı binada oturduk çat kapı gece 12 de bile ışığı görüp gelmeler evlerine her misafir geldiğinde gelip beni çağırmalar insan bir süre sonra bunalıyor ayrı evde oturup sürekli her an kapı çalacak gibi hazır kıta beklemek çok kötü yaznın evin içinde istediğin gibi giyinemiyorsun bile ben şuan eşimin ailesine bir saat uzaklıkta bir yere taşındım rahatım çok şükür nişanlını bir şekilde razı etmelisin bence ne senin ailene yankın ne onun ailesine ortada biryerde oturun en rahatı fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler ya doğru uzak ol özlesinler

İşte hata burada belki o yaşlarda insan idrak edemiyor, yakınlık kurduğunu samimi olduğunu aile olduğunu düşünüyor ama büyk hata işte. Neyse geçmiş için yapılabilece bir şey yok fakat bugünden sonra ilişkilerinizde daha mesafeli olun. Hem aile ile hem partner ile. Gidiş gelişlerinize dikkat edin. Ne gerek var nişanlının ailesine haftada 1-2 gün gitmeye gereksiz samimiyet. Şimdilerde iyi niyetle yaptıklarınız birgün mecburi göreviniz haline gelir. O sebeple ki her ortamda gerek iş gerek özel haytta çevrendeki insanlarla araya bir resmiyet koymak lazım her şeyin bir haddi olmalı.

Öncelikle hayırlı ise Allah tamamına erdirsin diyorum canım. Yaşadıkların hiç hoş şeyler değil ilk
önce bunu belirtmek istedim. Ama bu insanların hayat tarzı gördükleri bu malesef o yüzden ne
kadar uzak olursan o kadar iyi. Benim eşimin ailesi şehir dışında. Aramız 2 saat falan çokkk uzak değil. Nişanlıyken oraya giderdim kırk yılda bir oda sabah gidip akşam gelirdim misafirim sonuçta.
Kayınvalidem yemek yapardı gittiğimizde hazır olurdu bende masayı falan hazırlardım. Ona bile
ben senin nişanlına hizmetmi edicem diye söylenmiş kayınvalidem. Nişanlımda geldi bunu bana
söyledi. iş yapcakmışımda onlara hizmet etmem gerekmişte ben gelinmişimde falanda felan. Çok
kavga ettik bu konular yüzünden nişanlılık döneminde. Bunlar hiç bişeye karışmadı maddi olarak
herşeyi kendimiz yaptık. O zaman dedim bekliyorlarsa onlarda taşın altına koyacaklar elini. Hiç
bişey yapmasınlar sonrada gelin bize hizmet etsin hizmetçilik yapsın olduuuuu canım. Evlendikten
sonra büssürü düğün borcumuz vardı bende işten ayrılmak zorunda kalmıştım ama 3 hafta falan
kaldım evde çok değil. Kayınvaldem bana dediki utanmadan bu kadar borcu oğlummu ödicek sen
neden çıktın işten. Aklıma geldikçe sinir krizi geçiriyorum. Cevap vermedim saygısızlık
yapmamak için. Ödü kopuyor işten çıkarım çalışmam evde otururum diye. Hem çalışcam para
kazancam hem saygılı olcam, hem onlardan bişey beklemicem onların bişeye ihtiyacı varmı diye
sorucam hemde evlerinde hizmetçi olucam gelinim ya ben. Şuan bunlarında birikimi var tabi
ama tamamen başka sebeplerden dolayı ilişkimi kopardım eşimin ailesiyle.
Uzun lafın kısası mesafe önemli değil. Uzak olsanda bu insanlar yapacagını yapıyor.

aynı sitede çaprazındaki apartmandayım.
sakın kabul etme.
arada uzun bir mesafe mutlaka olmalı.

şimdiki kaynanalar daha fena dimi, eski kaynanaların isteklerine şimdiki kaynanlar çok çalışıp çok para kazanmayıda ekledi...
kendileri ne, oğlulları ne bakmadan süper eş, süper anne, süper gelin ol diye bekliyolar
eee beklesinler bakalım

Son düzenleme:
görünen şartlarda uzak olman ilişkini mesafeli tutman daha iyi olacak evliliğin için
umarım nişanlında seni anlar ve yakın oturmak için ısrar etmez

Sana şunları söyleyeyim sadece,

Anne tarafından akrabalarım da senin anlattığın gibi.Sürekli iş isteyen gelip gitmek isteyen habire bişeylere konuşan,gelmedi gitmedi lafı eden bir ailedir ve evlenip gelen gelinler de yaka silkmektedir.
Bana bile yapıyolar yeğenleri olduğum halde düşün artık.

Bide eşimle biz de ev konusunda çatışmıştık.O küçük ve ucuz bi ev istiyordu,ben büyük ve ucuz bi ev istiyordum.Ev bakmadan önce "herşey senin istediğin gibi olucak halledicez" diyodu.
Ev bakarken birden aslan kesildi ve "ben bu evi tutarım o kadar!" dedi.

O yüzden iyi düşün canım.Ben olsam şimdiden yol yakınken kurtarırım kendimi.

Ama bu tamamen benim görüşüm.Çünkü ben de çok çektim annemin akrabalarından

Canım bende nişanlıyım ve seni çok iyi anlıyorum elin içine karıştımı insan çok tuhaf şeylerle karşılaşabiliyor ister istemez iki farklı aile kültürü oluyor kara kara düşünüp duruyosun. Aynı sitede oturma fikrine gelince canım eğer eşinin ailesi düşüncesiz insanlarsa sen nerde oturursan otur bi şekilde huzurunu bozarlar yakın oturmak insanlar kendini bildikten sonra sorun değil ama işte anlattığın gibiyse tabiki senden bu kadar şey beklemeleri doğru değil seninde ayrı evin kapın olucak sonuçta sürekli onlara gidemezsinkii. Ev tutulma aşamasında nişanlınla tekrar konuşup sakıncalarını anlat canımm

Inanın sürekli bunu düşünüyordum.Kararlıyım,düşündüğüm ise acaba ben mi feddanım ya da büyütüyor muyum du.Ama burda sadece bir kişinin kendisinden örnek verip iyi olabildiğini gördüm.Inanın fikirlerinize tecrübelerinize son derece önem veriyorum sadece kendi fikrimi sizlerce desteklemek değil amacım.

Bugün tekrar konuştuk,anlattım,ama anlamıyor,ille de orası olacak diyor,ev alacağımızda bakarız başka yerlere diyor.(şuan ki maddi durumumuza ve hesaplara göre kiraya oturduktan 1 yıl kadar sonra alabiliriz.) Anlattım kafamda ne varsa kafa yapılarımızın farklı olduğuna önce sinirlendi gürledi,ben sustum.5dk sonra yanıma oturup aynen şunları anlattı;

-Zaten evde duracağın 5-6 ay en fazla sonra çalışmaya başlıcaksın(mesleğimle ilgili işletme açacağız inşallah) gündüz evde bile olmayacaksın.
-İlk ay zaten sende annenleri özlersin sizede bizede sık sık gideriz ama alışınca tabiki öyle olmaz,herkes ilk zamanlar biraz sık gidiyo sonra gitmek bile istemiyolar,hafta da 1 felan akşam,sürekli orada ne işimiz var.
-Gündüz evdeysen ister git ister gitme,canın gitmek istemiryosa çağırdıklarında bile işim var de.
-Arada bir bişey isterse yap ne olacak senin ailende benden bişeyler isteyince yapmıyor muyum ozmanda yaparım. (Arada bir yapmaktan zaten çekinmiyorum.Çünkü çok beceriksizler yemek,ikramlıklar vs. konularında,ama üzerime görev olmasından her defasında beklenmesinden hoşlanmıyorum.)
-Sen işle ilgileneceksin yarın birgün çocuğumuz olsa kim bakacak,burası senin annelerede yakın (yakın ama arada 4-5 site var) bazen oraya bazen bize bırakırız sabahları.
-Hiçbirşeyimiz ortak olmayacak, alışverişlere, gezmelere vb. durumlarda beraber olmayacağız.
-Laf söz uzakta olsakta herkeste olduğu gibi olacak,bunlara canını sıkıp aldırman saçma,bazı cahil insanların laflarıyla kendini bir mitutuyosun.İsteyen istediğini desin ne aldırıyosun.(Kendisi şimdi anksiyete bozukluğundan ötürü tedavi görüyor ya çok rahat şuan hiç bir şeyi takmıyor arkadaş benimde öyle olabileceğimi sanıyor,ama ben fazlaca duygusalım takarım herşeyi ve o gün uyumam.)
-Akrabalar öyle evet ama dayımlar hariç (ki onları özellikle yengesini hiç sevmem) diğer akrabalarımız bize ayda 1 kez gelirler biz de sadece bayramlarda gideriz.Sadece annemin hastalığı olduğu dönem çok gidip geldiler.(Gerçekten öyle ama çok laf dolanıyor aralarında ve geldilermi hurraa geliyorlar,bunun dışında evli olan ablası sık gidip gelir kaynanasıyla felan,bir de kadın günü 2-3 ayda bir)

Arkadaşlar durumu tekrar özetleyim ilk baştaki baya karışık,ve sinirle yazdığım için açıklayıcılığı az,şöyle ki.Kendi ailesi gelip gitme konusunda düşüncesiz değiller,yani çat kapı asla gelmezler hatta çağırmadan geleceklerini bile zannetmiyorum,ama yemekli misafir,gün vs.de kesinlikle gelmemi beklicekler,ve ikramları yapmamı,gitmessem bozulcaklar oladukça.zaten gelemem de denmiyor.Yapıp kaçsam oda olmaz o ortamda oturmam gerecek a ayıp yan apartmanda gelin nerde muhabbetleri olacak.Yada gelini görelim.
Akrabaları geldiğinde akşam bizimde gidip onlarla oturmamız beklenecek.Evet çok sık beklenmesede büyük temizlik gibi durumlarda yardım beklenecek.

Ben bugünkü konuşmamızda yine tamam demedim sadece dinledim,bana sarıldı tamam mı dedi,tamam değil dedim, söz verip sonradan pişman olmak istemiyorum iyice bir düşünücem dedim,ama tamam diyeceğimi zannetmiyorum.Bunu ailemde hoş karşılamaz çünkü ablam eşinin ailesiyle uzak olmasına rağmen çok sorunlar yaşıyor ve yıpranıyor,benimde o duruma gelmemden korkarlar.Bide yakın olsa neler yaşanır derler,ailem iyi insanlar olduklarını düşünüyorlar ama bazı garipliklerin ve bizden farklı oluşlarının farkındalar.
sonuç olarak benden cevap isteyecek,Bazen dediklerini düşünüyorum söyledikleri kötü gelmiyo olumlu yanlarıda var ama yapamam bi sıkıntı oluyor içimde.Kötü şeyler hissediyorum.Ne olacak sonumuz bilmiyorum.

bende nişanlı olduğum dönemde senşn gibiydim sürekli gider gelirdim hemen mutfağa giirerdim çalışıyorum yoruluyorum ama o bunu görmezdi biri gelse çağırırdı evlendik yine aynı biiyere gidecek çağırır biri gelicek çağırır ama eşim saolsun herzaman arkamda durdu benim haerim olmadan hülya nöbette der yada yldan geldi uyuyo yorgun der bazen haberim bile olmaz ama artık arama mesafe koydum aynı ilçedeyiz ama kaç haftadır gitmedim bilee ben gideelim diyorumö ama eşm istemiyo arada maddi sorunlar dan tarışma çıktı biraz birde tavrını koy ben gittiğimde bulaşıkları görsemde yıkamıyorum kendim yemek yediysem hani sadece o zaman yıkıyorum evde kızı var kırkkere çay koy der 1 saat sonra kalkıyo bende duyusam bile ona söylediğini kalkmıyorum tavrını baştan koyacaksın ama en önemlisi eşin senin yanında duracvak

Benimkide şimdi arkamda duracağını söylüyor, ama inansamda inanmasamda mesele bu değil,siz aynı ilçedeymişsiniz,bizim ki yan binada istiyor.Ben mesafe koydukça daha da kötü oluyor herşey ben suçlu hatta saygısız oluyorum.amaaan öyle soğudum ki,benim şimdi heveslenmem gereken şeyler yerine bunları düşünmekten,gelinlikmiş düğün yeriymiş,eşyaymış artık aklımın ucundan geçmiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…