Görüşmek zorunda olduklarımıza katlanmak zorunda olmak

Elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıyorum herkes eminim çocuğunu seviyordur ama ben özene bezene büyütüyorum ciddi anlamda emek veriyorum onları,onların yetiştirdiği çocukları görünce daha çok farkına varıyorum bunun..

Uzak mesafe, farkli sehirler degilse, ozellikle onlarin olmadigi zamanlarda gidin? Ama anneniz sanirim bunu mecbur kiliyor ve siz anaciginizi kiramiyorsunuz...

Off anneler, off.
Uzak mesafedeyim,yılda bir kere geliyorum her geldiğimde de evin boş olduğu birgün olmuyor mutlaka birileri geliyor ve sorun çıkarıyor sadece bana değil birbirlerine anneme karşı da öyleler..
Aslında annem hep söylüyor tek gelin,şehir dışından gelenler gelsin,siz topluca gelmeyin,siz hep gelirsiniz diyor ama bunlar sanki biz gelince özellikle eve tünüyorlar..
Hiç hoşlanmıyorum onlarla aynı ortamda olmaktan ama annem için katlanıyorum

Ay ozurdiliyorum annemiz masummus. Dedim herhalde "yine bir evlatlarim ayrilmasin, herkes mıç mıç vaziyette yasasin annesi" durumu mevcut.

Denk gelmemeye gayret gostermek disinda bir careniz yok, anladigim kadariyla. Zormus.

Ay ozurdiliyorum annemiz masummus. Dedim herhalde "yine bir evlatlarim ayrilmasin, herkes mıç mıç vaziyette yasasin annesi" durumu mevcut.

Denk gelmemeye gayret gostermek disinda bir careniz yok, anladigim kadariyla. Zormus.
Başka memleketten gelen kardeşim de gelip gidene kadar bekleyen biriyim hatta denk gelmemek için bütün yaz planım değişti ama onla olmasa da diğerleriyle denk geliyorum
Yanımda ergenlik çağındaki kızını dövüyor ya da hakaretler ediyor gayet kibarca uyarıyorum
“Sen okudun biz cahiliz tabii “ den girip en son beni cahil kendilerini müthiş anne ilan edip konuyu kapatıyorlar çok arkadaşım komşum var ki (okuduğum bölüm sebepli) gelip benden çocuklarıyla ilgili yardım istiyorlar
Kendim de bilgimin olmadığı konularda bilen biriyle karşılaşınca konu konuyu açsa da faydalansam bilgilerinden diyorum ama bizimkiler Eminim doktor da olsam sen bilmezsin biz biliriz derlerdi

Yakın akraba diye niye görüşmek zorunda olasınız ki, planınızı farklı yapın ya da kısa görüşün. Türkiye'de böyle bir saçma zorunluluk var nedense.

İstemsizce nasıl yorum yapıyorsunuz ben onu anlamadım. Konuşurken hakim olamıyor musunuz kendinize? Sizi kendi çocuğunuza yapılan ilgilendirir o anlarda elbette tepki gösterin ama gerisi herkesin kendi çocuğu, kendi çocuk yetiştirme tarzı. Size yanlış geliyor olabilir bence de yanlış ama kimsenin anneliğini araya girerek eleştirmeyin, bu da doğru değil. Görmek istemiyorsanız da ki gayet haklısınız bir araya gelmeyin. Ailenizi siz seçmediniz neticede. Bir arada olmaya da mecbur değilsiniz.

Super anne sendromu yasiyorlar yani, egitim degil reel hayat tecrubesi kiymetli kafasindalar.

Halbuki reel hayat tecrubesi egitimle suslensw ne guzel sonuclar doguracak hic dusunemiyorlar.

Valla dışarda bile çocuğunu döveni görsem karışırım tutamam kendimi çocuğunu dövüyordur ya da çok kötü hakaretler ediyordur o esnada tutsam da kendimi sonra kenara çekip söylüyorum yanlıştı diye..
Vicdanım rahat etmez sonuçta yeğenim herhangi bir çocuk da görsem şiddete uğrasa susamam

Aynı durumdayım ve sizi çok iyi anlıyorum. Ben lafımı söylüyorum. Küsen, kızan dünden kızsın. O kadar küssün ki benle işi olmasın. Siz de aynen devam edin.

Çocuğunu döven birini dışarda görsem ben de karışım o ayrı ama siz konunuzda çocukların ailesi tarafından fiziksel şiddete uğradığına dair bir şey yazmamışsınız ki. Bir yetişkinin çocuğunu dövmesi farklı iki çocuğun dövüşmesi farklı bir durum. Şu an yazdıklarınız ana konudan bağımsız

Çocuklar birbirini dövünce de savunmasız olan için susuyorlar, kendileri de çocuklarına sözlü ve fiziksel şiddette bulununca,üstüne sen dayanamayıp yorum yapınca kızıyorlar.
Kısmen haklısınız,kendi çocuklarına ne yaparlarsa yapsınlar benim susmam benim huzurum için daha iyi..İlgilenmemeliyim onların çocuklarının psikolojisi bana mı kaldı Ama işte öğrencilerimde de şiddete meyilli ailelerle varsa o çocuğun üzerine daha çok düşüp sorular soruyorum aile yaşantıları ile ilgili..

Sonuç olarak demek istediğim şiddete meyilliler en son dün benim çocuğumun kafasındaki tokayı söküp almıştı teyzesi bu da bence şiddet ve karışırım susamam.(kendi çocuğu erkek ve o ağlamasın diye başka çocuğa müdahale ediyor)
Kendi çocuğu için başkasının çocuğuna müdahale edemez kimse.Genelde olaylar bu şekilde oluyor

Kendi çocuğunuza yapılan her şeye müdahale edin orada sonuna kadar haklısınız. Benim söylediğim verdiğiniz abi kardeş örneğiyle daha çok ilgiliydi aslında. Evet yanlış annesinin yaptığı ama o da öyle çocuk yetiştiriyor. Sizin söylemenizle düzelmeyecek ki. Ortam gerilecek üstüne kötü olan siz olacaksınız. O yüzden araya girmemek lazım

Çok saçma bir aileniz var ? 3 yaşında çocuğa terbiye vermeyi öğretmeliler.

Onlar öyle yetistiriyor demekki ama ilerde çok zorluk çekecek olan onlar kendiniz yazmışsınız eleştiri kabul etmeyen insanlar diye ne kadar okumuş olsanızda,çocuk psikolojisini anlasinizda cahile laf anlatamazsiniz bunu en iyi sizin bilmeniz gerekir.siz kendi çocuğunuzla ilgilenin kendi alanlarini koruyun diğerleri ne yaparsa yapsın onlar kendi cocukalrindan sorumlu siz kendi çocuğunuzdan

Eeee kafam şişti evinize gidin de. Yılda bir kez anneme geliyorum onda da sizin cehaletinizle mi ugrasacagim de.
Müthiş anne mi diyor okuyun azcik de. Bir huzur verin de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…