görüştüğüm erkek doğulu, ben değilim. sorun olur mu sizce ?

mutluyum1

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
548
187
303
deneyimli hatunlar? yada çevresinde görmüş bilen hanımlar?
bu iş olur mu sizce?
baba ne derse o oluyor. anladığım kadarıyla haremlik-selamlık var
erkekle kadınların bir oturması hoş karşılanmıyor galiba
tam anlamıyorum tabi her ortam için geçerli mi bu?
bilgili olanlardan yardım istiyorum
olur mu bu iş
ben yemek bilmem, iş bilmem, kendime göre yani
kimseye hizmet edemem mesela
ne dersiniz?

olur. yol yakınken vazgeç.
dediğin şartlarda çok zorlanırsın.
nerden bulursunuz bu doğulu tipleri de anlamam ya.. mis gibi modern yaşayan işi gücü olan kızsın. haremlik selamlık kafasıyla ne işin var?
bu saatten sonra elin dağ kültürüne uydurmaya mı çalışacaksın kendini?

Doğuyu kaç kere gördünüz aceba. Sizden modern yaşıyor insanlar.

Sevgili konu sahibi, ırkçı değilseniz bir sorun olmaz. Farklı kültürlere öcü gibi değilde zenginlik olarak bakarsanız aksine size daha renkli bir hayat sunar.

Hayır. Güneydoğuya gittim gördüm hiçte öyle değil.

gidip görmesek inanacağız ya,
ben 4 sene çalıştım doğuda. ne rezilliklere şahit oldum.

konu sahibinin bahsettiği aile şartları mı modern?
bir kere gelini ve kadını hemen hizmetçi olarak görme var. bu kız çok zorlanır. ondan diyorum yapmasın diye.
farklı kültür diye elin kızına hizmetçilik yaptırmak olur mu?

Bende gittim gördüm. Gayet modern yaşayan insanlar var hiçte haremlik selamlık değil. Benim gördüğüm insanlarda kadına batıdan daha çok değer veriliyordu hanım efendi. Elleri sıcak sudan soğuk suya değmeyen hanımlara şahit oldum.

Bu denli farklı olması çok şaşırtıcı gerçekten.

Olur ama nasıl olur? Ancak sen de onlar gibi olursan olur. Yemeğini yapacaksın, hizmetlerini göreceksin. Selamlıkta başını yerden kaldırmayacaksın. Her daim ustruplu giyineceksin. İsyan bayrağı falan kaldırmak hak getire zaten. Ancak öyle olur.

Erkek arkadaşınızın ailesi şehir dışında yaşayacaksa bir nebze olabilir belki. Yılda 1-2 gider ayıya dayı der dönersiniz. Ama hep beraber olacaksanız. Arkanı dön ve kaç.

Doğu diye genellemek pek doğru olmuyor çünkü bahsettiğiniz durumlar sülale içinde bile değişik gösterebilen şeyler.
En basitini söyleyim, eşimin amcasının gelini kayınpederiyle yemek yemez, konuşmaktan çekinir. Biz kayınpederimle gezer eğleniriz, saatlerce sohbet ederiz.
Iyi gözlemleyin, şartlar sizi boğacak kadar yorucu ise maceraya atılmayın.

o dediklerin azınlıkta hatta bir elin parmaklarını geçmez. genelde de maddi durumu iyi ailelerde. yoksa çoğunluğu öyle kötü öyle dar bir yaşama sıkışmış kiii... bu kızın risk almasına değmez. doğulu erkek her zaman risktir. kökü belli çünkü. girmesin o işlere.

Sizin gibi kafalar olduğu sürece bu ülkeden bi b... olmaz kaç defa gidip gördün Doğuyuda yorum yapıyorsun

Haremlik-selamlık, kadınların 3 adım arkada yürümesi mi modernlik oluyor tam olarak mesela?

Yani bilemiyorum haberlerde terör var dedikleri yerlerde insanlar öyle modern öyle insancıl yaşıyorlar ki en son nisan ayında gittim daha önce de gitmiştim ama her ikisinde de erkekli kızlı arkadaş grupları, hoş sohbetler. Bayanlar deseniz modern tarzda giyinmiş kuşanmış alışverişteler. Bilemiyorum bu denli fark nasıl oluyor. Aceba köylük aşiretlerin yoğun olduğu bir yerde mi çalıştınız ondan mı öylelerini tanıdınız diyorum. Çok şaşırdım gerçekten.

hiçte değil. bu kişi bana aynı sizin dediğiniz farklı kültürler zenginlik katar hayata deyip, roman bir arkadaşımı görünce de "roman olsaydın seninle evlenmezdim" diyecek kadar ırkçı ve iğrenç biri işte.

İnsanların nereli oldukları önemli değil ama nasıl yaşadıkları önemli.
Babanın egemenliğinde ve haremlik selamlık bir hayat yaşayan insanlar, doğulu, batılı, Avrupalı da olsa, sizin yaşam şeklinizden uzaksa, elbette çok büyük sorun olur. Evlenirseniz, onların bu hayat tarzı sizi etkileyecek değil mi? Sevgiliniz o kurallara, kültüre göre yaşıyorsa, babasının sözünden çıkmıyorsa, sürekli görüşmeseniz bile görüştüğünüzde o kurallar çerçevesinde davranmanız beklenecek. Bu sizin için sorun olur mu? Benim için acayip sorun olurdu mesela. Ama tam tersi, sizi olduğunuz gibi kabul edecek, baskı kurmayacak, çocuklarını egemenlikleri altına almamış insanlarsa, hiç önemi yok nasıl yaşadıklarının.

İnsan değil o zaman erkek arkadaşınız o zaman evlenmezdim. Sadece genelleme yapmayı doğru bulmuyorum.

Sizin gibi kafalar olduğu sürece bu ülkeden bi b... olmaz kaç defa gidip gördün Doğuyuda yorum yapıyorsun

yorumları okursan görürsün kaç kere gidip gördüğümü. 4 sene orda çalıştım ben. o yüzden net yorum yaparım. doğu kültürü başkadır. elin modern kızını kendi köy kafasına uydurmaya çalışacaklar. bunları söylemeye söylemeye şımardı doğulular da yanlışları doğru sanıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…