- 4 Aralık 2024
- 68
- 15
- 3
- 30
- Konu Sahibi kalemkutulu
-
Denk değildir olmaz bence deArkadaşlar merhaba, biriyle görünüyorum. Kendisi halka ilişkiler okumuş. 2 yıl kadar çalışmış kurumsal hayatta. Para biriktiremediği için ve çalışma koşullarına göre maaşını az bulduğu için başka bir alana yönelmek istemiş. O esnada abisi sanayi işinde ve gel beraber çalışalım demiş. En baştan tabandan başlamış. 4 yıldır abisiyle çalışmaya devam ediyormuş. Dükkan abisinin kendisi kar ortağı. Kendi dükkanını işini kurmak istiyor ama esnaflık ve işin inceliklerini daha çok öğrenmek istiyorum aklıma uygun güvenilir bir ortakla açarım dedi. Abisi ile arası pek iyi değil şu an ve bu yüzden zamanla tamamen bağımsızlaşmak istiyor. Fakat kısa vadede değil de uzun vadede iş kurma durumu olacak belli ki. Parasını toplamaya ekstra harcamalardan kaçınmaya çalışıyor. Mücadele ve çalışma azmi olduğunu fark ediyorum konuşmalarından. Kısacası şu an sanayi ustalığı yapıyor.
Ben ise öğretmenim. Birkaç arkadaşım denk olmadığımızı ifade etti. Toplum içerisinde öğretmen ve sanayi ustalığının denk görülmeyeceğini karşımdaki kişinin daha işle ilgili düzeninin olmadığını ve zaman alacağını dediler. Şu an anladığım kadarıyla fena kazanmıyor ama kendi işini düzenini kurma konusunda aklındaki hedefler için 4-5 yıl kadar zamanı var. Evlilik ihtimali olursa da İstanbulda yaşamam gerekiyor nerede nasıl yaşarız bu da ayrı bir soru işareti.
Sohbetimiz güzel akıcı keyif alıyorum bana güven veriyor. Farklı şehirlerdeyiz ve sık sık görüşme imkanı olmuyor, yoğun çalışıyor. Cumartesiler de sanayide ancak pazar günleri tatili var. Benim aklımda hep memur ya da öğretmen bir eş olsun düşüncesi vardı. Fakat bu kişiyle de ayrı bir çekim hissettim. Bazı özellikleri iletişimi, uyanıklığı, dışa dönüklüğü vs. devam ettirdim beni kendine çekti mücade ruhu azmini çekici buldum.
Biraz karışık oldu ama neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
Eğitim duzeyi olarak yakınsıniz anladığım kadarıyla. Ben sıkıntı olarak.dusunmedjm. Sanayi de usta diyince insanın aklına okumamış ilkokul mezunu diye geliyor olabilir. Bir de olaylara verdiğiniz tepkiler aynıysa sıkıntı olmazArkadaşlar merhaba, biriyle görünüyorum. Kendisi halka ilişkiler okumuş. 2 yıl kadar çalışmış kurumsal hayatta. Para biriktiremediği için ve çalışma koşullarına göre maaşını az bulduğu için başka bir alana yönelmek istemiş. O esnada abisi sanayi işinde ve gel beraber çalışalım demiş. En baştan tabandan başlamış. 4 yıldır abisiyle çalışmaya devam ediyormuş. Dükkan abisinin kendisi kar ortağı. Kendi dükkanını işini kurmak istiyor ama esnaflık ve işin inceliklerini daha çok öğrenmek istiyorum aklıma uygun güvenilir bir ortakla açarım dedi. Abisi ile arası pek iyi değil şu an ve bu yüzden zamanla tamamen bağımsızlaşmak istiyor. Fakat kısa vadede değil de uzun vadede iş kurma durumu olacak belli ki. Parasını toplamaya ekstra harcamalardan kaçınmaya çalışıyor. Mücadele ve çalışma azmi olduğunu fark ediyorum konuşmalarından. Kısacası şu an sanayi ustalığı yapıyor.
Ben ise öğretmenim. Birkaç arkadaşım denk olmadığımızı ifade etti. Toplum içerisinde öğretmen ve sanayi ustalığının denk görülmeyeceğini karşımdaki kişinin daha işle ilgili düzeninin olmadığını ve zaman alacağını dediler. Şu an anladığım kadarıyla fena kazanmıyor ama kendi işini düzenini kurma konusunda aklındaki hedefler için 4-5 yıl kadar zamanı var. Evlilik ihtimali olursa da İstanbulda yaşamam gerekiyor nerede nasıl yaşarız bu da ayrı bir soru işareti.
Sohbetimiz güzel akıcı keyif alıyorum bana güven veriyor. Farklı şehirlerdeyiz ve sık sık görüşme imkanı olmuyor, yoğun çalışıyor. Cumartesiler de sanayide ancak pazar günleri tatili var. Benim aklımda hep memur ya da öğretmen bir eş olsun düşüncesi vardı. Fakat bu kişiyle de ayrı bir çekim hissettim. Bazı özellikleri iletişimi, uyanıklığı, dışa dönüklüğü vs. devam ettirdim beni kendine çekti mücade ruhu azmini çekici buldum.
Çok fazla okumadım yazı uzun geldi alıntı olarak okudum.Arkadaşlar merhaba, biriyle görünüyorum. Kendisi halka ilişkiler okumuş. 2 yıl kadar çalışmış kurumsal hayatta. Para biriktiremediği için ve çalışma koşullarına göre maaşını az bulduğu için başka bir alana yönelmek istemiş. O esnada abisi sanayi işinde ve gel beraber çalışalım demiş. En baştan tabandan başlamış. 4 yıldır abisiyle çalışmaya devam ediyormuş. Dükkan abisinin kendisi kar ortağı. Kendi dükkanını işini kurmak istiyor ama esnaflık ve işin inceliklerini daha çok öğrenmek istiyorum aklıma uygun güvenilir bir ortakla açarım dedi. Abisi ile arası pek iyi değil şu an ve bu yüzden zamanla tamamen bağımsızlaşmak istiyor. Fakat kısa vadede değil de uzun vadede iş kurma durumu olacak belli ki. Parasını toplamaya ekstra harcamalardan kaçınmaya çalışıyor. Mücadele ve çalışma azmi olduğunu fark ediyorum konuşmalarından. Kısacası şu an sanayi ustalığı yapıyor.
Ben ise öğretmenim. Birkaç arkadaşım denk olmadığımızı ifade etti. Toplum içerisinde öğretmen ve sanayi ustalığının denk görülmeyeceğini karşımdaki kişinin daha işle ilgili düzeninin olmadığını ve zaman alacağını dediler. Şu an anladığım kadarıyla fena kazanmıyor ama kendi işini düzenini kurma konusunda aklındaki hedefler için 4-5 yıl kadar zamanı var. Evlilik ihtimali olursa da İstanbulda yaşamam gerekiyor bu da ayrı bir soru işareti.
Kendi müşterileri de var abisinden bağımsız. Bazı işleri kendi yapıyor diye biliyorum. Abisine müşteri potansiyeli sosyal medya etkileşimi açısından katkı sağlamış öyle anlatıyordu. Bir şeyleri beraber harmanlamışlar dediğine göre.İş kısmı çok sıkıntı. Çünkü ortada net bi şey yok. İş açığ batadabilir. Abisi öğretmiş meslek edindirmiş helal olsun o abiye. Ama kendisi abisi olmadan yapamaz yüksek ihtimal.
İkimizde lisans mezunuyuz. Ben akademik olarak çok daha iyiyim eğitim yaşamımda akademik alanda.Olaylara tepkilerimiz kısmen benzer. Sanayi ortamında muhattap olduğu kişiler zamanla onu nasıl etkiler bilemiyorum. Ciddi bir algılama hayata bakış farkı göremedim şu ana kadar.Eğitim duzeyi olarak yakınsıniz anladığım kadarıyla. Ben sıkıntı olarak.dusunmedjm. Sanayi de usta diyince insanın aklına okumamış ilkokul mezunu diye geliyor olabilir. Bir de olaylara verdiğiniz tepkiler aynıysa sıkıntı olmaz
Lisans mezunu kendisi bir süre çalışmış kurumsal şirkette beyaz yakalı olarak. Sonra bırakmış sanayi de daha çok yoruluyorum ama çok daha iyi para var diyor.Halkla iliskiler derken dort yillik orgun ogretim mi, iki yillik acikogretim mi?
HaklısınızÇok fazla okumadım yazı uzun geldi alıntı olarak okudum.
Bir gün evlendiğinizde işin değilde aslında karakterin huyun daha önemli olduğunu anlayacaksınız. Denklik kitaplarda yazar :))) evlilik böyle birsey değil. Ha maddiyat tabiki önemlidir ama sanayi ustası öğretmene göre çok daha iyi kazanır. Kazanç kısmını atlarsak geriye nasıl bir insan olduğu kalır. Hakkınızda en iyi en güzel olan olsun.
Maddiyattan ziyade iş düzeni sürekliliği ve arkadaşlarımın yorumu aklıma takıldıSanayide usta olanlar şu an çoğu beyaz yakalıyı tokatlar maddi anlamda.Ama aradığınız “title” ise,olmaz
İkimizde lisans mezunuyuz. Ben akademik olarak çok daha iyiyim eğitim yaşamımda akademik alanda.Olaylara tepkilerimiz kısmen benzer. Sanayi ortamında muhattap olduğu kişiler zamanla onu nasıl etkiler bilemiyorum. Ciddi bir algılama hayata bakış farkı göremedim şu ana kadar.
O zaman egitim anlaminda denksiniz, kendi meslegini yapıyor olsa hic sorun olmayacakmis.Lisans mezunu kendisi bir süre çalışmış kurumsal şirkette beyaz yakalı olarak. Sonra bırakmış sanayi de daha çok yoruluyorum ama çok daha iyi para var diyor.
Evlilik başlı başına zor bir iş zaten. Ben severek evlendim ve çok iyi tanımama rağmen sürekli acaba mı dedim. Sonrası Allah’a kalmış. İçiniz ısındıysa iyi tanıyın zaman verin sonra kalbinizi dinleyinHaklısınızİster istemez arkadaşlar böyle diyor ailem ne düşünür içlerine siner mi bir şeyler ilerlerse çok sıkıntı olur mu süreci nasıl ilerletirim gibi düşünceler oluşuyor.
Ailem ne der kısmını daha çok takıyorum. Mesela işyeri olsa en azından işi var düzeni kurulu derim. O zaman daha ağza dolu geliyor. Şimdi abisiyle ama başka dükkan açmak istiyor falan gibi şeyler ailemde de düzeni kurulu değil sen öğretmensin gibi durumlarla uğraşır mıyım düşüncesi oluşturuyor bende. Gerçi kendisi de beyaz yakalı olmaktan vazgeçip bu işi tercih etmiş ve tercihinden çok memnun.Son cümleye istinaden demek ki denksiniz. 2 kişi yan yana oturuyorup konuşuyorsa, sohbetten zevk alıyorsa, hayata aynı yerden bakıyorsa denktir. Aranız atla deve kadar açık olsaydı bu ilişkiyi zaten yaşamazdınız.
Sizin derdiniz bence toplumun önyargıları, yanılıyor muyum? Kendiniz de zaten toplumun ustaya ve öğretmene bakış açısı farklı demissiniz. Bana kalırsa toplumun ne düşündüğünun bir önemi yok, geceleri toplumun koynuna girmiyorum sonuçtaama derseniz ki elalem ne deri çok takıyorum, o zaman olmaz tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?