Görüştüğüm kişiyle denklik durumumuz sorun mu

Bir şey daha söylemek isterim konu tam üstüne geldi.. bir komşumuz sanayide ustaydı adam vefat etti. Mal varlığı 100 milyondan fazla imiş. Biz öğretmenler beyaz yakalılar tüm sülalemiz toplansal bu parayı zor çıkartırız hani gerçekten çalışkan ve azimliyse memurun yaşatacağı kesin vasat hayattan fazlasını vaadediyor mesleği. Memur ne uzalır ne kısılır. Kendi yağında kavrulur.

Aranizda bir fark göremedim ben ikinizde lisans mezunusunuz ve oturunca konusabilen anlasabilen insanlarsiniz bazilari da sanki daglar kadar kapanmaz fark var gibi yazmis.
Ama abisinin işinde calisiyor olmasi ve duzeni kuramamasi, kurdugunda da devam ettirip ettiremeyecegi konusu sıkıntılı bir durum.

Okula range Rover jipinizle gidince arkadaşlarınız aynı fikirde olmaz merak etmeyin. Sanayideki ustalar profesörden kat kat çok kazanıyor .Şimdi hiç kimse bana her şey para mı demesin.Evet Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsanız mecburen her şey para ...Ha derseniz ben Avrupa'da yaşayacağım orada çalışacağım o zaman tabii kendi nişinizde birisini bulup Brugge'de nehir kenarında, termosunuzda kahve eşliğinde kültür sanat sohbet edin güzel olur.

neye göre denk değilsiniz? eğitim ise ikiniz de lisans mezunusunuz, maddiyat sanayi ustasının kazandığı para öğretmen maaşını tokatlar. ne oluyor öğretmen olunca çok mu üstün oluyorsunuz?
bence eğitim, maddiyat ve yaşam biçimi konusunda denklik cidden önemlidir buna sonuna kadar katılıyorum.
ama bu triplere girenleri görünce şaşırıyorum asla anlam veremiyorum çünkü hep böyle öğretmen, hemşire, memur falan gibi dümdüz mesleklerden dümdüz insanlar kmdıdms. Anadoluda sıradan bir üniversiteden ortalama bir bölümden mezun olup memur maaşı kazanıyor, nesine denk olunamıyor. 1,5 milyondan fazla öğretmen var memlekette. hakim, cerrah, nörobilimci falan arkadaşım var böyle tripler hiç duymadım onlardan mesela

Evet üniversite okumuş, kurumsalda çalışmış ama bence kiminle çok vakit geçirirsen onlara benzersin diye düşünüyorum. Bir süre sonra o avam, kaba saba, eğitimsiz çevrenin etkisi görülmeye başlayacaktır bence.biz okuduk da ne oldu, şimdi onlar daha çok kazanıyor cart curt diyen üyeler olacaktır diye tahmin ediyorum ama parayla da olmuyor bazı şeyler.hem zaten ne olacağı da belli değil.bir gün İstanbula gideceğim iş orada der, yarın karsa gideceğim iş orada der.evlilik denen şeyi çok önemsiyorsqn bence başka kapılara bak ama olmasa da olur önemli olan güzel bir ilişki yaşamak, süreci yaşamak diyorsa devam edebilirsin.

Benim arkadaşım yüksek mimar eşi onunki gibi eğitim seviyesinde değil ama müthiş uyumlular ikisinide çok severim her konudan sohbetlerimiz olur. Cocuklarida var mutlular önemli olan anlaşmak.

Denk olmadigini dusundugunuz biriyle mutlu olamazsiniz.

Bence kesinlikle denk değilsiniz. Bir kere erkek kişisi farklı fikirlere açık, yaratıcı, girişimci görünüyor anlattıklarınıza bakılırsa.Siz ise dümdüz memursunuz ve etrafınızın dediklerini çok önemsiyorsunuz, çok sığ bakıyorsunuz malesef. Sizden olmaz.

Erkek arkadaşınız ve siz kaç yaşındasınız?

Aile ile ortak iş yapan ve aile apartmanında kalan erkeklerden uzak durun.

Ülkenin belki de en prestijli mesleği pilotluk ama geçenlerde patlak veren skandalı duymuşsunuzdur herhalde, aynı şekilde doktorlar içinde de oldu böyle skandallar. Her meslekten çapkın, alkolik, karaktersiz insan çıkabilir. Böyle genellemeleri hiç sevmiyorum.

Abisine isle ilgili bagimlu diye yazmissiniz siz evlenmeden onde yada evlendikten kisa sure sonra aralari bozulsa siz dugun dernek icin bircok borca gireceksiniz yada eve bakacaksiniz.
Insan tabiki eslerden biri issiz kalirsa bir sure 8 ay 10ay ne ise eve bakar ama yeni mi tanistiniz onu yazmamissiniz bu kadar guven verdi mi size onu da adami tanima durumunuza gore degerlendirebilirsiniz

Allah affetsin ama aynısını yazacaktım, burda denklik konusu açanların nerdeyse hepsi öğretmen, oldukça vasat bir meslek. Daha iyi yerleri tutturamayan çocukların tercihidir eğitim fakültesi. Toplumun öğretmene bakış açısı diye bir şey yok, dümdüz vasta bir meslek işte sanırsın şirket CEOsu Öğretmenler kendilerini nerde görüyorlar hiç bilmiyorum. Eskı kuşak öğretmenleri tenzih ederim, tüm öğretmenlerim çocuklara bir şeylere öğretmek için kendilerini paralarlardı, çocuk başarılı olsun diyeçok emek koyarlardı ve fevkalade beyefendi/hanımefendi insanlardı.

Arkadaşlar iletişimimiz bitti bugün. Nasıl bu soruyla denk geldi bilemiyorum ama sabah bir konuda bana yalan söyledi. Israrla yalan söylediğini bildiğimi dedim gördüm yani o da sen her şeyi sorguluyorsun bana kendimi kötü hissettiriyorsun gibi şeyler dedi. Halbuki yalanı ortaya çıktı kusura bakma diyemedim yanlış anlaşıldım sorun oldu gibi bir şeyler demesini beklerken ben tutarsız biriyim şaka yapmıyorum her şeyi sorguluyorsun gibi tepkiler verdi. Konu basit bir şeydi ama yalanını bilerek bu kadar devam ettirmesi sanki ben müşteriyim de beni geçiştirip hatasını kabul etmiyor durumu oluştu. Birkaç kez daha sen beni sorguluyorsun yalancı mıyım ben gibi şeyler demişti önceden de. Halbuki tanışmak ve tanımak için sorduğumu dediğim halde aynı tavrı göstermesi sonucu iletişimi kestim. O da zaten en son keyfin bilir gibi şeyler dedi. Bitti yani.

Ayrıca arkadaşlar 18 bin ile öğretmenliğe yerleştim. İlk yıl kıl payı atanamadım 2. yıl derece ile atandım. Hukuk da okuyabilirdim kişiliğime uygun değildi ve sosyal çevremden dolayı yazmadım. Girişimci bir tip değilim. Referansım olsa hakim de savcı da olurdum. Öğretmenlik dediğiniz uzmanlık mesleği. Denkliği birçok açıdan düşünebilirsiniz.

insanların biraz da denklik ararken anlamayadığı da bu tam olarak.
denkliği, aylık kazancının denk olması açısından değerlendiren bile vardı yanıtlarda. keza üniversite alının eğitimin denkliği açısından de değerlendirildi. ama burada açık şekilde görülüyor ki; kriter, vizyon olmalı. 18k ile sıralamaya giren bir kişinin kendi hayatı için ittire kaktıra atandığı bir meslek ve oradan gelen çevresi söz konusu iken çıta bu olmalı idi. öğretmenlik, bir kariyer yolu dahi değildir.

Size denk görmeyenler karşıdaki uzman çavuş/polis/lise mezunu memur olsaydı denk görecekti ama. Gelir durumuna bakarak karar verince bence. Meslek bu kadar büyütülecek bir şey değil. Siz diğer şeylere bakım

Zaten ayrılmışsınız ama gelir durumuna bakarsak ortak iş yapıyorsa o paranın ne kadarı üzerinde söz hakkı var
Bekarken ailenin parasıyla gezip tozmak çok kolay
İş ev geçindirmeye gelince tüm dengeler bozulacak.
Ailen şöyle haklı memur öğretmen vs olduğu zaman bir insan en azından cebine giren maaşın tümünde kendisi söz sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…