- 25 Aralık 2020
- 6.692
- 24.013
- 298
- 41
- Konu Sahibi kalemkutulu
-
erkeğin daha prestijli kabul edilen bir işinin olması sorun olarak görülmüyor ülkemizdeayhhh
ikiniz de üniversite mezunusunuz denk olmayan ne? sevmiyorsanız ayrılın adamı da yormayın. ıncık cıncık meseleler.
elalem her şeye bi şey der. kendi aklınız fikriniz yoksa ilişki yaşamayın zaten.
herkes kendini o kadar yükseklerde görüyor ki hayret ediyorum. böyle sürekli her şeyde denklik ararsanız kimseyle olamazsınız. avukat birini bulsanız bu sefer de siz ona denk değilsiniz ne olacak? tartı hesabı yapar gibi ilişki mi yaşanır
şundan 1 sene önce birine mesleğini sorup dansçıyım cevabı alsaydık "o ne ya,hobi değil mi o?" falan derdik. Şimdi Manifest çıktı bütün gençler dans kurslarına akın ediyor. Gruptaki kızların işi de dansçılık ama milyonlar kazanıyorlar. Masterchef'ten sonra da aynısı oldu. Yarın sanayi ustaları yarışması çıkarsa millet ona akın eder:d sokma kafalılar ülkesiyizbizim toplumumuzun çok değişik bir kafası var
çocuk halkla ilişkiler okumuş siz eğitim fak. siz ODTÜ fizik öğretmenliği veya boğaziçi inglizce öğretmenliği filan okumadıysanız her ikisi de düz lisans bölümleri, ikiniz de ingilizceyi ancak kendiniz ekstra uğraştıysanız biliyorsunuz. belki siz bir tık daha lisede iyi notlar almışsınızdır.
ancak bu önemli değil toplum için
çocuk avukat ya da mimar olsaydı mesela
ancak bu işleri kıvıramıyor olsaydı
önemli değildi
zira titri avukatlık ya da mimarlık olacaktı
burada bir üye vardı kendi mimar eşi mimar. eşinin ödevlerini filan yapıp adamı mezun etmiş resmen. eşi çalışmıyordu asla. kadın çalışıp geliyordu adam evde akşama kadar oyun oynuyordu filan.
yine sizinki sanayi ustası değil "pasta şefi" filan olsaydı yine sorun yoktu
niyeyse (masterşef izlemekten herhalde) toplumda pasta tatlı işleri bi statülü algılanıyor
ama sanayi dedin mi herkes "ustam unut dedi romanları giyy dedii tulumlarıııı"
memlekette bir işçi olup işçi kalanlar sanayidekiler
beyaz yakaysan zaten işçi değilsin
worker'sın anacım işte bordrolu kölesin eninde sonunda
ama asgarinin bir tık üstü alan, fazla mesaisi bile olmayan zavallı plaza çalışanı kendini işçi sanmıyor bu ülkede. çok enteresan.
bu çocuk kendi işinde devam etseydi denktiniz. şimdi değilsiniz, bi bakın şu duruma yani...ne kadar mantıklı?
konuyu denklik değil de saatleri belirsiz, geliri düzensiz ben garanticiyim az olsun ama garanti olsun diye açsanız o ayrı bişey. mesele buysa memur bakın. zira özel sektörde işi ne olursa olsun garantisi olmayacak.
aynen bir master of sanayi yarışması çıkarşundan 1 sene önce birine mesleğini sorup dansçıyım cevabı alsaydık "o ne ya,hobi değil mi o?" falan derdik. Şimdi Manifest çıktı bütün gençler dans kurslarına akın ediyor. Gruptaki kızların işi de dansçılık ama milyonlar kazanıyorlar. Masterchef'ten sonra da aynısı oldu. Yarın sanayi ustaları yarışması çıkarsa millet ona akın eder:d sokma kafalılar ülkesiyiz
Davul bıle dengı dengınd sen erken çıkıcan işten o 8 den önce dukkanı kapatamıcak. Bıde işi bıle yok. Evet sanayı ustaları ısı tutturduğu nda çok ıyı kazanır. Ama memurların hayatına göre deıl o insanlar. Hep yalnız kalacaksın sureklı calısacak. Ha insan gıbı bır adamsa sıkıntı yok ama sanayıdekı ınsanların çok çapkın ve ıckı ıctını duymuştum. Tabıkıde ıyılerıdevardır her meslek de olduğu gıbı sakın yanlıs anlamayın. Sana en uygunu işini gücünü bulan olmalıArkadaşlar merhaba, biriyle görüşüyorum. Kendisi halka ilişkiler okumuş. 2 yıl kadar çalışmış kurumsal hayatta. Para biriktiremediği için ve çalışma koşullarına göre maaşını az bulduğu için başka bir alana yönelmek istemiş. O esnada abisi sanayi işinde ve gel beraber çalışalım demiş. En baştan tabandan başlamış. 4 yıldır abisiyle çalışmaya devam ediyormuş. Dükkan abisinin kendisi kar ortağı. Kendi dükkanını işini kurmak istiyor ama esnaflık ve işin inceliklerini daha çok öğrenmek istiyorum aklıma uygun güvenilir bir ortakla açarım diyor. Abisi ile arası pek iyi değil şu an ve bu yüzden zamanla tamamen bağımsızlaşmak istiyor. Fakat kısa vadede değil de uzun vadede iş kurma durumu olacak belli ki. Parasını toplamaya ekstra harcamalardan kaçınmaya çalışıyor. Mücadele ve çalışma azmi olduğunu fark ediyorum konuşmalarından. Kısacası şu an sanayi ustalığı yapıyor.
Ben ise öğretmenim. Birkaç arkadaşım denk olmadığımızı ifade etti. Toplum içerisinde öğretmen ve sanayi ustalığının denk görülmeyeceğini karşımdaki kişinin daha işle ilgili düzeninin olmadığını ve zaman alacağını dediler. Şu an anladığım kadarıyla fena kazanmıyor ama kendi işini düzenini kurma konusunda aklındaki hedefler için 4-5 yıl kadar zamanı var. Evlilik ihtimali olursa da İstanbulda yaşamam gerekiyor nerede nasıl yaşarız bu da ayrı bir soru işareti.
Sohbetimiz güzel akıcı keyif alıyorum bana güven veriyor. Farklı şehirlerdeyiz ve sık sık görüşme imkanı olmuyor, yoğun çalışıyor. Cumartesiler de sanayide ancak pazar günleri tatili var. Benim aklımda hep memur ya da öğretmen bir eş olsun düşüncesi vardı. Fakat bu kişiyle de ayrı bir çekim hissettim. Bazı özellikleri iletişimi, uyanıklığı, dışa dönüklüğü vs. devam ettirdim beni kendine çekti mücade ruhu azmini çekici buldum.
Biraz karışık oldu ama neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
Bu adam da sen de lisans/ ön lisans mezunu değil mi? Yani adamın bir eğitim öğretim geçmişi var. Kaldı ki her şey bu da değil, eşeklik baki de kalıyor bazen. Önemli olan karşıdaki insanın gorgusu, saygısı, sevgisi, insanlara olan yaklaşımı, kendiniz veya her şey ile ilgili oturup bir şey konuşup konusamamaniz bunlari ölçüp tarttiniz mi?Arkadaşlar merhaba, biriyle görüşüyorum. Kendisi halka ilişkiler okumuş. 2 yıl kadar çalışmış kurumsal hayatta. Para biriktiremediği için ve çalışma koşullarına göre maaşını az bulduğu için başka bir alana yönelmek istemiş. O esnada abisi sanayi işinde ve gel beraber çalışalım demiş. En baştan tabandan başlamış. 4 yıldır abisiyle çalışmaya devam ediyormuş. Dükkan abisinin kendisi kar ortağı. Kendi dükkanını işini kurmak istiyor ama esnaflık ve işin inceliklerini daha çok öğrenmek istiyorum aklıma uygun güvenilir bir ortakla açarım diyor. Abisi ile arası pek iyi değil şu an ve bu yüzden zamanla tamamen bağımsızlaşmak istiyor. Fakat kısa vadede değil de uzun vadede iş kurma durumu olacak belli ki. Parasını toplamaya ekstra harcamalardan kaçınmaya çalışıyor. Mücadele ve çalışma azmi olduğunu fark ediyorum konuşmalarından. Kısacası şu an sanayi ustalığı yapıyor.
Ben ise öğretmenim. Birkaç arkadaşım denk olmadığımızı ifade etti. Toplum içerisinde öğretmen ve sanayi ustalığının denk görülmeyeceğini karşımdaki kişinin daha işle ilgili düzeninin olmadığını ve zaman alacağını dediler. Şu an anladığım kadarıyla fena kazanmıyor ama kendi işini düzenini kurma konusunda aklındaki hedefler için 4-5 yıl kadar zamanı var. Evlilik ihtimali olursa da İstanbulda yaşamam gerekiyor nerede nasıl yaşarız bu da ayrı bir soru işareti.
Sohbetimiz güzel akıcı keyif alıyorum bana güven veriyor. Farklı şehirlerdeyiz ve sık sık görüşme imkanı olmuyor, yoğun çalışıyor. Cumartesiler de sanayide ancak pazar günleri tatili var. Benim aklımda hep memur ya da öğretmen bir eş olsun düşüncesi vardı. Fakat bu kişiyle de ayrı bir çekim hissettim. Bazı özellikleri iletişimi, uyanıklığı, dışa dönüklüğü vs. devam ettirdim beni kendine çekti mücade ruhu azmini çekici buldum.
bizim toplumumuzun çok değişik bir kafası var
çocuk halkla ilişkiler okumuş siz eğitim fak. siz ODTÜ fizik öğretmenliği veya boğaziçi inglizce öğretmenliği filan okumadıysanız her ikisi de düz lisans bölümleri, ikiniz de ingilizceyi ancak kendiniz ekstra uğraştıysanız biliyorsunuz. belki siz bir tık daha lisede iyi notlar almışsınızdır.
ancak bu önemli değil toplum için
çocuk avukat ya da mimar olsaydı mesela
ancak bu işleri kıvıramıyor olsaydı
önemli değildi
zira titri avukatlık ya da mimarlık olacaktı
burada bir üye vardı kendi mimar eşi mimar. eşinin ödevlerini filan yapıp adamı mezun etmiş resmen. eşi çalışmıyordu asla. kadın çalışıp geliyordu adam evde akşama kadar oyun oynuyordu filan.
yine sizinki sanayi ustası değil "pasta şefi" filan olsaydı yine sorun yoktu
niyeyse (masterşef izlemekten herhalde) toplumda pasta tatlı işleri bi statülü algılanıyor
ama sanayi dedin mi herkes "ustam unut dedi romanları giyy dedii tulumlarıııı"
memlekette bir işçi olup işçi kalanlar sanayidekiler
beyaz yakaysan zaten işçi değilsin
worker'sın anacım işte bordrolu kölesin eninde sonunda
ama asgarinin bir tık üstü alan, fazla mesaisi bile olmayan zavallı plaza çalışanı kendini işçi sanmıyor bu ülkede. çok enteresan.
bu çocuk kendi işinde devam etseydi denktiniz. şimdi değilsiniz, bi bakın şu duruma yani...ne kadar mantıklı?
konuyu denklik değil de saatleri belirsiz, geliri düzensiz ben garanticiyim az olsun ama garanti olsun diye açsanız o ayrı bişey. mesele buysa memur bakın. zira özel sektörde işi ne olursa olsun garantisi olmayacak.
Valla bu devirde çok gördüm okuyup iyi bir meslekte olup da saygıdan, sohbetten, insanlıktan bir haber kişiler yine çok gördüm sanayide veya başka bir yerde dükkanı olup da mükemmel insanlar.. kısaca artık eskisi gibi okumanın falan çok bir artı olduğunu düşünmüyorum. Ki ben de öğretmenim :) önemli olan insanın kişiliği. Siz onun mesleği ile değil onunla evleneceksiniz. Ekonomi, geçim tabi önemli. İnsan geçinmek için çalışır. Eğer azimli ve çalışkan biriyse sanayi ustası olmak ile başka bir işte çalışmak arasında ne gibi bir fark var ki? Parasını helal şekilde kazanan, el emeği olan, insanlara da hizmet eden bir iş yani. Üstelik şu an sanayicilerin kazandığı parayı kazanamayan doktor var eğer mesele paraysa. Kısaca işine gücüne bakan ev geçindirebilecek düzgün yapıda biriyse ve kafanız uyduysa mesleğinde bence bir problem yok hatta ileride sizden çok kazanabilirArkadaşlar merhaba, biriyle görüşüyorum. Kendisi halka ilişkiler okumuş. 2 yıl kadar çalışmış kurumsal hayatta. Para biriktiremediği için ve çalışma koşullarına göre maaşını az bulduğu için başka bir alana yönelmek istemiş. O esnada abisi sanayi işinde ve gel beraber çalışalım demiş. En baştan tabandan başlamış. 4 yıldır abisiyle çalışmaya devam ediyormuş. Dükkan abisinin kendisi kar ortağı. Kendi dükkanını işini kurmak istiyor ama esnaflık ve işin inceliklerini daha çok öğrenmek istiyorum aklıma uygun güvenilir bir ortakla açarım diyor. Abisi ile arası pek iyi değil şu an ve bu yüzden zamanla tamamen bağımsızlaşmak istiyor. Fakat kısa vadede değil de uzun vadede iş kurma durumu olacak belli ki. Parasını toplamaya ekstra harcamalardan kaçınmaya çalışıyor. Mücadele ve çalışma azmi olduğunu fark ediyorum konuşmalarından. Kısacası şu an sanayi ustalığı yapıyor.
Eğitim açısından denk değilmişsiniz gibi durmuyor. Kazancını da alnının teriyle kazanıyor bu açıdan sıkıntı yok. Bence tek sıkıntı abiyle (ya da ortak) çalışması. Yapacağım, edeceğim kısmı biraz nasip. Olmazsa nasıl olur diye düşünmek lazım.Arkadaşlar merhaba, biriyle görüşüyorum. Kendisi halka ilişkiler okumuş. 2 yıl kadar çalışmış kurumsal hayatta. Para biriktiremediği için ve çalışma koşullarına göre maaşını az bulduğu için başka bir alana yönelmek istemiş. O esnada abisi sanayi işinde ve gel beraber çalışalım demiş. En baştan tabandan başlamış. 4 yıldır abisiyle çalışmaya devam ediyormuş. Dükkan abisinin kendisi kar ortağı. Kendi dükkanını işini kurmak istiyor ama esnaflık ve işin inceliklerini daha çok öğrenmek istiyorum aklıma uygun güvenilir bir ortakla açarım diyor. Abisi ile arası pek iyi değil şu an ve bu yüzden zamanla tamamen bağımsızlaşmak istiyor. Fakat kısa vadede değil de uzun vadede iş kurma durumu olacak belli ki. Parasını toplamaya ekstra harcamalardan kaçınmaya çalışıyor. Mücadele ve çalışma azmi olduğunu fark ediyorum konuşmalarından. Kısacası şu an sanayi ustalığı yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?