• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Götürmem gereken altınlar

gebito

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
7.065
En iyi cevaplar
2
16.210
773
Merhaba,

bu minvalde bir başlık görünce ben de size danışayım dedim:

1. Çocukluk arkadaşımın ikinci bebeği oldu. Bebek 7 aylık oldu ben daha hediyesini veremedim. İlk çocuklarda ben ona tam altın takmıştım, o benimkinde bebek bileziği takmıştı. Sonra çocukarın doğum günlernde ben yarım altın hediye etmiştim, o çeyrek vermişti. Şimdi 2 numaralı bebek için çeyrek takmak çok az gibi geliyor. Hatta yarım bile mi az? Ama tam altında 3000küsur lira o da görgüsüzlük olmaz mı?

2. Evlenen ve çocugu olan bir tanıdığımıza şu ana kadar hiç altın takmadım. Bebeğe yarım takayım, hem düğün hem bebeğin çeyreğini birleştirmiş olayım diye düşündüm. Annem düğüne ne gerek var, bizim düğünde taktığımızı senin için de saysınlar, o kadar para verme dedi. Onların aile büyükleri bonkör değildir, babanesi bile bebeğe isimli hediye bilekliği takmış, oğlumun ihtyacı olur paraya cevirebileceği birşer olsun dememiş, ben mi fazla düşünceli davranıyorum ihtiyaçları olur diye. Onlara da çeyrek mi taksam, 2gr mı taksam yoksa ilk aklımdaki yarımı mı yaksam?

Hepsını okumadım..Insanların durumu neyse onu takar. Sımdı altının fıyatıyla o zamanın bır mı. Ben evlenırken 5 yıl once 98 lıraydı cok net hatırlıyorum:) arttıkca arttı. herkes arkadasına ıyı hedıye almak ıster de borc harc da ıstemem sahsen. Hem ıade gıbı ne o oyle. O onu taktı ben bunu takayım olurr mı. Kımse bıze bızım taktıgımıza es bısey takmadı cocuguma da takmıycaklar. Ben ıcımden gelenı takarım.

Bebek bilezikleri çok pahalı değilmiş şimdi açtım baktım. Arkadaşınız hep bir tık aşağıda kalmış, bence tam falan takarak ezmeyin. Çeyrek gayet yeterli değil mi?
Şimdi siz söyleyince baktım gerçekten bilezik tamdan ucuzmuş. Ben de arkadaşım hep büyütüyor düşünüyordum. Tamdan çeyreğe geçmek çok azmış gibi geliyor. Ama paramı saçmak istemiyorum, bana göre haddinden fazla hediye vermek de görgüsüzlük öyle olsun da istemiyorum.

Şimdi siz söyleyince baktım gerçekten bilezik tamdan ucuzmuş. Ben de arkadaşım hep büyütüyor düşünüyordum. Tamdan çeyreğe geçmek çok azmış gibi geliyor. Ama paramı saçmak istemiyorum, bana göre haddinden fazla hediye vermek de görgüsüzlük öyle olsun da istemiyorum.

Ülkenin ekonomisi ortada, şu şartlarda kardeşine altın takacakken düşünecek neredeyse insan. O sebeple bende tamdan çeyreğe geçmek kötü bir izlenim bırakmazdı.

Hepsını okumadım..Insanların durumu neyse onu takar. Sımdı altının fıyatıyla o zamanın bır mı. Ben evlenırken 5 yıl once 98 lıraydı cok net hatırlıyorum:) arttıkca arttı. herkes arkadasına ıyı hedıye almak ıster de borc harc da ıstemem sahsen. Hem ıade gıbı ne o oyle. O onu taktı ben bunu takayım olurr mı. Kımse bıze bızım taktıgımıza es bısey takmadı cocuguma da takmıycaklar. Ben ıcımden gelenı takarım.
Çok şükür ikimizin durumu da böyle şeyler için müsait. Ben de kararında hediye almak istiyorum, ne az ne çok yapmak istiyorum

Altın uçtu. Bir gram olanlardan takın.
O da 500 e yakın sonuçta.
Her çocuğu olana yakın arkadaşa çocuk adedi kadar altın takarsak ohooo.
Bence en güzeli kaliteli kıyafet hediyesi.

Merhaba,

1. Çocukluk arkadaşımın ikinci bebeği oldu. Bebek 7 aylık oldu ben daha hediyesini veremedim. İlk çocuklarda ben ona tam altın takmıştım, o benimkinde bebek bileziği takmıştı. Sonra çocukarın doğum günlernde ben yarım altın hediye etmiştim, o çeyrek vermişti. Şimdi 2 numaralı bebek için çeyrek takmak çok az gibi geliyor. Hatta yarım bile mi az? Ama tam altında 3000küsur lira o da görgüsüzlük olmaz mı?

2. Evlenen ve çocugu olan bir tanıdığımıza şu ana kadar hiç altın takmadım. Bebeğe yarım takayım, hem düğün hem bebeğin çeyreğini birleştirmiş olayım diye düşündüm. Annem düğüne ne gerek var, bizim düğünde taktığımızı senin için de saysınlar, o kadar para verme dedi. Onların aile büyükleri bonkör değildir, babanesi bile bebeğe isimli hediye bilekliği takmış, oğlumun ihtyacı olur paraya cevirebileceği birşer olsun dememiş, ben mi fazla düşünceli davranıyorum ihtiyaçları olur diye. Onlara da çeyrek mi taksam, 2gr mı taksam yoksa ilk aklımdaki yarımı mı yaksam?
1. De bence hep biraz daha altını takmış. Belki o da sizin fazla takmanızdan rahatsız oluyordur. Karşılığı gerekecek diye düşünüyordur. O yüzden çeyrek takmanız daha doğru geliyor bana. Yarım bile rahatsız edebilir.

2. de de düğüne aileniz takmış zaten çeyrek takmanız yeterli bence.

Çocuğunuz varmış. Karşı tarafların da durumları iyiymiş. Ya kendi çocuğunuza yatırım yapın ya da aklınızda kalan çeyreklerle ihtiyacı olanlara yardım edin:)

Durumunuz müsaitse çeyrek, değilse gram altın...

Şimdi benim oğlanda yakın arkadasımdan tam altın geldi, ikizlere de iki tane yarım altın geldi. Bu arkadasım ilk bebegını kasımda doguracak, tam altın götürcem, bir kere daha dogurursa bir yarım daha götürürüm. Ayrıca oğlan sünnet olunca da tam altın getirmişti, borc olarak görmeyiz birbirimize taktıklarımızı ama değerinde birşey götürürüz mahçup olmamak adına. Bana tam altın takana gram götüremem ama gram takana da tam altın götürmem. Arkadasınız hep bır tık asagıda takmıs, sızın taktıgınızın degerınde degıl, bence siz gram takıp gecın, ıkıncı bebelere varı yoğu takmayı anlayamıyorum cunku pıyasa da malum yanı

Aslında düğünümde hiç beklenmedik şekilde elmas takarak o çıkarttı çıtayı yukarıya. Ben o evlenirken üniversite öğrencisiydim, ailece bi çeyrek takmıştık. Doğum gününde yarım takmamın nedeni de bebek bileziğini pahalı diye düşünmem :)

Aslında düğünümde hiç beklenmedik şekilde elmas takarak o çıkarttı çıtayı yukarıya. Ben o evlenirken üniversite öğrencisiydim, ailece bi çeyrek takmıştık. Doğum gününde yarım takmamın nedeni de bebek bileziğini pahalı diye düşünmem :)
İşçiliği olan ürünler her zaman çeyrek ve gram cinsinden daha ucuz oluyor. Görünüşe aldanmayın yani. Ne taktı bebek bileziği olsun olsun 8ayar 10ayar.22-24ayar gramın yerini tutamaz bozmaya kalksanız

Çeyrek ve bebeğe bir oyuncak yeterlidir.
İmkanınız grama yetiyorsa yine yine öyle ve hediye alırsınız.
Kendinizi zorlamayın, artık hayat şartları 2 sene önceki gibi değil.
En yakın arkadaşımla her özel günümüzde altınlaşırdık, şimdi kıyafete indirdik hediyeleri😂
Malum ekonomi, herkesi batırdı.
Vereceğiniz insan da bunu bilir, inceliğiniz ve düşünmeniz bile yeter.

Merhaba,

Ne kadar bonkörsünüz. Siz verdikçe vermişsiniz. Geri gelen yarısı olmuş. Yerinizde olsam ikinciye takmam bile. Hediye alıp giderim

Onların aile büyükleri bonkör değildir, babanesi bile bebeğe isimli hediye bilekliği takmış, oğlumun ihtyacı olur paraya cevirebileceği birşer olsun dememiş
Bu bonkorluk cimrilik meselesi değil ki, bebeğe isimli künye vermek adettendir. Aile de bir zahmet ihtiyaçtan bozdurmasin,o bebeğin hediyesi yani... Benim bildiğim , aile büyükleri bebeğe isimli bileklik verir,onlar da bozdurulmaz,çocuğa hatıra kalır. Bizim de otuz yıllık künyemiz duruyor. Ha ne işimize yarıyor bilmiyroum :)) ama bence gayet güzel bir hediye.
Diğer konuda da tam altın ne yaa? Sizin o tam altınlar yarım altinlar aldığınız zamanda onlar alınabilir şeylerdi. Bugünkü gibi düğünde takmalik yarım gram 22 ayar altınlar satılmadığı zamanlardaydi. Yani büyük konuşmayayim ama hiç bir kuvvet bana elalemin bebeğine 3.300 liralık tam altın taktiramaz. Bunu nasıl normal karşılarsiniz??
Alın çeyrek, geçsin gitsin:)
Hiç derdine de düşmeyin yaa,gayet normal bence.

Merhaba,

1. Sorunuza istinaden arkadaşınız nedej sizden daha az daha eksik takıyor ?

Bebek bilezikleri çok pahalı değilmiş şimdi açtım baktım. Arkadaşınız hep bir tık aşağıda kalmış, bence tam falan takarak ezmeyin. Çeyrek gayet yeterli değil mi?
Ezilecek insan olsaydı karşılığını takardı .
Birisi takınca yemeyi biliyo da karşılığını ödemesi gerekince mi yoktu.

Back
X