- 9 Nisan 2019
- 516
- 283
- 53
- 37
- Konu Sahibi Mutluanne88
Arkadaşlar ben insanlarla göz göze konuşamıyorum gözlere bakamıyorum sizce bu normal mi az bakıyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle katiliyorumsosyal fabiye sahip insanların genelde yaşadığı bir durumdur
Canım sende de mi sosyal fobi vardı bende de var ama çok değil en zoru göz teması kurmakta zorlanma bende ki hele tanımadığım insanların hiç gözüne bakamıyorumKesinlikle katiliyorum
Ben de sosyal fobi illettinden kurtuldukca daha rahat baktığımı fark ettim
Hatta şuan o kadar uzun süre bakıyorum ki karşımdaki kişilerin hep göz kaçırdığını fark ediyorumbiraz azaltsam iyi olacak sanırım
![]()
Evet bakmıyorumYuzunede bakmiyorsun o zaman![]()
Yok 2 senedir böyleyim.Hep mi böyleydiniz ?
Bende de var maalesef sosyal fobisosyal fabiye sahip insanların genelde yaşadığı bir durumdur
Zaten sürekli uzun uzun bakmak doğru bişey değil itici ama buna odaklanmayın bence ben göz temasına önem veriyorum ama buna oraklanirsam itici derecede odaklanabilitim ya da itici derecede ilgisiz gorunebilirimArkadaşlar ben insanlarla göz göze konuşamıyorum gözlere bakamıyorum sizce bu normal mi az bakıyorum
Ben bakarken bakmaya odaklandığım için konuşacağım şeyi unutuyorum mimik siz bakıyorum. Birde bakışlarım in kötü olduğunu düşünüyorum bakamayacağım i anladıklarını düşünüyorum zorla baktığımı fark edecekler diye korkuyorumZaten sürekli uzun uzun bakmak doğru bişey değil itici ama buna odaklanmayın bence ben göz temasına önem veriyorum ama buna oraklanirsam itici derecede odaklanabilitim ya da itici derecede ilgisiz gorunebilirim
Akışa bırakın kendiniziBen bakarken bakmaya odaklandığım için konuşacağım şeyi unutuyorum mimik siz bakıyorum. Birde bakışlarım in kötü olduğunu düşünüyorum bakamayacağım i anladıklarını düşünüyorum zorla baktığımı fark edecekler diye korkuyorum
Evet utangaç olabilirim ama kocam in bile bakamıyorum zorla bakıyorum sonra da diyorum acaba bakışlarım da tuhaflık var mı diyorumUtangacsinizdir, sosyal olarak cekingensinizdir.....
Çekingensinizdir.
Peki herkese karşı böyle misiniz?
Anneniz, eş veya sevgili, kardeş?
Öyle yapıyorum ama takıyorum yine de . Normal bakmayı serbest rahat bakmayı çok isterdimAkışa bırakın kendinizi
O zaman tersine odaklanin yani bakmamayaÖyle yapıyorum ama takıyorum yine de . Normal bakmayı serbest rahat bakmayı çok isterdim
Ama insanlarla mecbur muhattap oluyorsun bakmak lazım yani. Mesela kocama. Nasıl bakmayımO zaman tersine odaklanin yani bakmamaya
Eşinize bakarken de mi sorun yaşıyorsunuz ben sadece iş yerinde ya da sosyal hayatinizdaki insanlarda öyledir diye düşündüm .Ama insanlarla mecbur muhattap oluyorsun bakmak lazım yani. Mesela kocama. Nasıl bakmayım