Göz pınarlarım kurudu artık:(

Çok geçmiş olsun
Lütfen tek bir doktorla sınırlı kalmayın illaki çevre illerde vardır hastane, ya da izin alıp Ankara da bir hastaneye gidip bu testleri tekrarlatın
bunun yanında down sendromu amniyon sıvısı analizi ile netleşiyor sanmıyorum ki bulunduğunuz ilde bu yapılsın
Allah korusun öyle bir durumunuz da var ise, bu sizin hayattaki imtihanlarınızdandır
Rabbim doğru kararı vermenizde yardımcı olsun size inşallahhh
Down sendrolmu bir yeğenim var dünnnyaaaa güzeliiiii bir prenses,
öyle hesapsız öyle temiz öyle iyilik delisi ki
neolur korkmayın onlardan, kaçmayın aldırmayın ne olur

Yok bekle o zaman 18.haftayı. benim hamileliğimde de kalbinde küçük bir ritim bozukluğu vardı. Başka bir doktora daha görünmemiz gerekti, adam yüz tane sıkıntı söyledi adamın ağzını burnunu dağıtasım geldi. (Hayatımda ilk defa doktor döven insanları anladım.) Kendi doktorum içimi rahatlattı. Şimdi maşallahı var.

Bunlar ilk sıkıntılarınız. Allah sağlıklı büyüdüğünü göstersin de daha nelerle uğraşacaksınız inşallah

bu durumu yaşayan ama sağlıklı doğan down olmayan tanıdıklarım var. içinizi ferah tutun.
zaten çocukta bir hastalık çıkacaksa, engeli olacaksa doğduktan yıllar sonra da oluyor.
biraz tevekkül etmek lazım. içiniz rahat etsin istiyorsanız amniyosentez yaptırın rahatlayın.

bir de ankaraya gelebilirseniz detaylı ultrason için bir iki isim var çok önerilen onlara gitmenizi tavsiye ederim.

lütfen sakin olun bütün yorumları okuyamadım ama hemen yazmak istedim burada doktorunuzu hatalı buldum oda sorumlulugu tek başına almak istemedigi için söylemiş bunu size daha kesin birşey yok ortada ama keşke eşinize falan söyleseydi benimde iki çocugum var kızım 7 yaşında Allaha şükür çok saglıklı bir çocuk banada benzer şeyler söylenmişti korkmayın sakin olun

erken utrasonlarda bazen sıkıntı görülüyor bu ilerleyen dönemde kapanıyor yada kapanmaya biliyor doktor sadece ihtimal söylemiş ben iki gebeligimdede iki ve üçlü tarama yaptırmadım çünki aldırmayı düşünmüyordum ama kızım hiç gelişmiyordu karnımda doktor bana da demişti kalp sorunu var galiba ama emin degilim diye başka doktorlarada git ben tek başıma alamam bu sorumluluğu demişti onlarda kesin bir şey söylemediler sorun olabilir ama yüksek ihtimal degil dediler sonuçta kızım çok iyi çok şükür 7 yaşında gelişimi ve zekası çok iyi okula başladı bu sene şimdilik sınıfta birinci ama çok küçük doğdu gerçekten abisi 4 kilo doğmuştu o iki kilo doğdu ama çok hızlı gelişti gelişimi ve yaşıtlarına göre boy ortalaması abisinden daha iyi
sizi çok iyi anlıyorum ama ihtimaller üzerine hayatı zehir etmeyin lütfen

Canım öncelikle geçmiş olsun bu kadar telaşe etme benimde yakınımıda kalbimde parlaklık var dediler ama hafta ilerledikçe geçiyor kendini yıpratma şimdi yakınım doğum yapmak üzere gayet iyi parlaklık falan kalmadı üzme kendini nolursun kıyamam başka bir dr daha git ama kalbindeki parlaklık bebek büyüdükçe geçiyor kalbini ferah tut

endişe etme 1 aya duzelir. sakin ol. iyi beslen, stresten uzak dur.

Cok dua edin ben duanin gucune inananlardanim insalkah melegii saglikla kucaginiza alirsiniz insallah olumsuz hicbirsey cikmaz

Bizim eşimin ailesinde zeka olarak epey geri bir oğulları var karı koca o kadar bıkkınlar ki yaşlandılarda artık epeyde lsyan ediyorlar, çünkü yazdan kışa ,kıştan yaza geçişlerde çocuk ağır depresyona yakalanıyor evdede eşyaları kırıyor, bağrıyor her yıl bunu yaşıyorlar epey çlleli bir hayat , ara ara çok isyankar oluyorlar , evlerinide ruhsal hastalarında ta karşısında aldılar , öyle göründüğü gibi kolay değil bizede arasıra gezmeye geliyorlar pek sosyal hayatları yok bizde bol ,bol teselli veriyoruz ama çok,çok zor
çünkü ebeveynler genç kalmıyor yaşlanıyor, hastalanıyor ki kadında kalp,tansiyon, şeker ,göz tansiyonu var yaşlılıkta çok zor bence doktorları dinleyin bunları birebir yaşayacak olarak sizlersiniz kapı kapandımı herkes dışarıda kalıyor kim sizin ne yaşadığınızı bilmiyor , birgünde kadın bunalmıştı dediki birgün silah alıp önce oğlumu sonra kendimi öldüreceğim dedi biz dehşete kapıldık kadını sakinleştirdik çocuğuna bakmaya gittip ki yaşıda var 35 yaşında oğlu

Canim hamilelikte neler soyleniyorda sağlıcakla doguyor melekler. Bol bol dua et. 2 tanidigim kiside de down sendromlu teshisi kondu ikili teste hemde. Ancak ikiside saglikli dogdu. Biri 11yasinda digeri 7 aylik.

Benim cok arkadasimin basina geldi. Down sendromu ihtimali var dediler hatta bir tanesine de cocugun kolu yok dediler. Doktor siddetle bebegi aldirmayi tavsiye etti. Sonuc hepSi normal dogdu. Kolu gorunmeyen cocuk da kolla dogdu. Kol nasil gorunmuyor bilmiyorum... Agladiklariyla ve yasadiklari stresle kaldi anneleri. Dogumu bekle derim.

Neden bu durumda ki bir kadina boyle yorum yaptiniz ki. Verdiginiz ornek cok uzucu allah yrd etsin onlarada. Testlerde yanilma payi var ve henuz belli degilken yok sayilmasi yonunde bir msj
Bence konuyu tekrar okuyun ve dr belkilerini gözden kacirmayin

Birebir yaşadıklarımı yazdım , hakikat neyse o , birde konuyu bu taraftan görün ve düşünün diye çocuk küçükken okullara yolluyordu ama yaşlandıktan sonra hiç bir okul kabul etmiyor oğlunu bütün gün onunla evde

Ablama da Hamilelikte aynı şeyi söylediler. yüzde 10 Down sendromu riski var dediler. şimdi yeğenim 3 yaşında ve maşallah hiç bir şeyi yok. içinizi ferah tutun Allah ın izniyle hiç birşeyi yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…