Anlamadiginiz bir sey var henuz kesin bir sey soylenmemis. Siz bu durumdaki bir anne adayina bu yorumu yaparak gunlerinin daha da uzuntulu gecmesine sebep olursunuz.Birebir yaşadıklarımı yazdım , hakikat neyse o , birde konuyu bu taraftan görün ve düşünün diye çocuk küçükken okullara yolluyordu ama yaşlandıktan sonra hiç bir okul kabul etmiyor oğlunu bütün gün onunla evde
Eşimle beraber doğuda küçük bir ildeyiz.15 haftalıkta hamileyim. burda tek bir özel hastane var, kontroller için oraya gidiyorum, dün 2 li testim güzel çıktı, ense kalınlığında, bebeğin boyunda kilosunda hiç bir problem yok.Ama ultrasonda bebeğin kalbinde beyaz bir leke olduğunu söyledi doktor. Bu leke ilerleyen haftalarda geçedebilir ya da bebekte down sendromu-zeka geriliğide olabilir dedi20. haftaya kadar bekleyelim, geçmezse perinatoloji bölümüne başka şehre gidersin dedi.Doktordan çıktım, hüngür hüngür ağlıyorum, bize yakın bir başka ildeki özel hastaneye gittik, ordaki doktorda herşeyi, ikili testi, kilosu, boyu iyi ama ama.....aynı olumsuz şeyleri o amanın arkasına sıraladı.O da bir ay bekle dedi, bu safhada hiçbişey yapamam dedi. Hastaneden çıktım, bahçedeki banka oturdum, kafa bir milyon, yanımdaki bankta ta bir çocuk oturuyor, ona dikkatli bakmadım, ta ki babası çocuğa dürüm ekmek getirene kadar...Sonra gördüm kü, yavrucak down sendromlu, başka rahatsızlıklarıda var galiba, çünkü ekmeğini çiğneyip, yutamıyor bile,gözümden gene sicim gibi yaşlar boşaldı, o meleğin yüzü gözümden hiç gitmiyor, dün geceden beri ağlamaktan, uykusuzluktan harap oldum, tek diyebildiğim, Allahım bi yol göster
bence hiç bişey yok bebeğinizdeŞu an basıp gidecem Ankaraya ama doktor dedi ki, şu an gitsen bile ayrıntılı ultrasonla bakmazlar,ayrıntılı ultrason ile 18.-22. haftalar arasında bakılıyormuş,3 doktorda aynısını söyledi.O yüzden bekleyeyim diyorum, herhalde bu konuda yanlış yönlendirmiyorlardır, ya da yanlış bilgi vermiyorlardır inşallah
lütfen sakin olun bütün yorumları okuyamadım ama hemen yazmak istedim burada doktorunuzu hatalı buldum oda sorumlulugu tek başına almak istemedigi için söylemiş bunu size daha kesin birşey yok ortada ama keşke eşinize falan söyleseydi benimde iki çocugum var kızım 7 yaşında Allaha şükür çok saglıklı bir çocuk banada benzer şeyler söylenmişti korkmayın sakin olun
erken utrasonlarda bazen sıkıntı görülüyor bu ilerleyen dönemde kapanıyor yada kapanmaya biliyor doktor sadece ihtimal söylemiş ben iki gebeligimdede iki ve üçlü tarama yaptırmadım çünki aldırmayı düşünmüyordum ama kızım hiç gelişmiyordu karnımda doktor bana da demişti kalp sorunu var galiba ama emin degilim diye başka doktorlarada git ben tek başıma alamam bu sorumluluğu demişti onlarda kesin bir şey söylemediler sorun olabilir ama yüksek ihtimal degil dediler sonuçta kızım çok iyi çok şükür 7 yaşında gelişimi ve zekası çok iyi okula başladı bu sene şimdilik sınıfta birinci ama çok küçük doğdu gerçekten abisi 4 kilo doğmuştu o iki kilo doğdu ama çok hızlı gelişti gelişimi ve yaşıtlarına göre boy ortalaması abisinden daha iyi
sizi çok iyi anlıyorum ama ihtimaller üzerine hayatı zehir etmeyin lütfen
endişe etme 1 aya duzelir. sakin ol. iyi beslen, stresten uzak dur.
Cok dua edin ben duanin gucune inananlardanim insalkah melegii saglikla kucaginiza alirsiniz insallah olumsuz hicbirsey cikmaz
İçinizi ferah tutun canınızı sıkmayın. İyi düşünün iyi olsun
Canim hamilelikte neler soyleniyorda sağlıcakla doguyor melekler. Bol bol dua et. 2 tanidigim kiside de down sendromlu teshisi kondu ikili teste hemde. Ancak ikiside saglikli dogdu. Biri 11yasinda digeri 7 aylik.
Benim cok arkadasimin basina geldi. Down sendromu ihtimali var dediler hatta bir tanesine de cocugun kolu yok dediler. Doktor siddetle bebegi aldirmayi tavsiye etti. Sonuc hepSi normal dogdu. Kolu gorunmeyen cocuk da kolla dogdu. Kol nasil gorunmuyor bilmiyorum... Agladiklariyla ve yasadiklari stresle kaldi anneleri. Dogumu bekle derim.
Ablama da Hamilelikte aynı şeyi söylediler. yüzde 10 Down sendromu riski var dediler. şimdi yeğenim 3 yaşında ve maşallah hiç bir şeyi yok. içinizi ferah tutun Allah ın izniyle hiç birşeyi yoktur.
İnşallah korktuğunuz gibi olmaz sağlıklıca evladınızı alırsınız kucağınıza
Bi tanıdığada böyle demişlerdi hatta bebekte tümör var demişlerdi şuan doğdu çokta sağlıklı maşallahÜzmeyin kendinizi inşallah sizin bebeğinizde çok sağlıklı doğar iyi düşünün iyi olsun
aminnnn,inşallah herşey güzel olur da buraya iyi haberler yazmak nasip olurbence hiç bişey yok bebeğinizde
bol bol dua edin
Allah ım korktuğunuzu vermesin inşallah daha beterinden de korusun
sonra yazın buraya da ayrıntılı v.s. ne yapılırsa
Benimde ayrintili ultrason muaynemi ali ipek yapmıştı.ikili testin temiz çıktığı için endiselenmemem gerektiğini söylemişti.eyüp ekici ve ali ipek.
Bu doktorun ismini duymamda da bir hayır olduğunu düşünüyorum,sagolun kizlarBenimde ayrintili ultrason muaynemi ali ipek yapmıştı.ikili testin temiz çıktığı için endiselenmemem gerektiğini söylemişti.
Aynen üzülmemek elimde degil,kendimi ağlamamak için sıktıkça daha çok ağlıyorum,inşallah bebegim sapasaglamdirDaha öncede birine yazmıştım burda.
Abimin eşi hamileyken down sendromlu olabilir dediler, kafasi normalden büyük dediler, erken doğum olabilir dediler, doğduktan sonra işitme testi yaptılar iki kulagida duymuyor dediler...
Maşallah sapasağlam bir bebek oldu simdi 6 yaşında.
Sizin böyle üzülüp kendinizi yipratmaniz sadece size ve bebeginize zarar verecek. Biliyorum elinizde değil ama takdiri ilahi.
Umarım bebeginize sağlıklı bi sekilde kavuşursunuz.
Dua etmeyi unutmayin.
aldıracaksın, çare yok, aldıracaksın... bizim aile içinde bu ve benzeri konulardan örnekler verirsem.... aldıracaksın, çare yokEşimle beraber doğuda küçük bir ildeyiz.15 haftalıkta hamileyim. burda tek bir özel hastane var, kontroller için oraya gidiyorum, dün 2 li testim güzel çıktı, ense kalınlığında, bebeğin boyunda kilosunda hiç bir problem yok.Ama ultrasonda bebeğin kalbinde beyaz bir leke olduğunu söyledi doktor. Bu leke ilerleyen haftalarda geçedebilir ya da bebekte down sendromu-zeka geriliğide olabilir dedi20. haftaya kadar bekleyelim, geçmezse perinatoloji bölümüne başka şehre gidersin dedi.Doktordan çıktım, hüngür hüngür ağlıyorum, bize yakın bir başka ildeki özel hastaneye gittik, ordaki doktorda herşeyi, ikili testi, kilosu, boyu iyi ama ama.....aynı olumsuz şeyleri o amanın arkasına sıraladı.O da bir ay bekle dedi, bu safhada hiçbişey yapamam dedi. Hastaneden çıktım, bahçedeki banka oturdum, kafa bir milyon, yanımdaki bankta ta bir çocuk oturuyor, ona dikkatli bakmadım, ta ki babası çocuğa dürüm ekmek getirene kadar...Sonra gördüm kü, yavrucak down sendromlu, başka rahatsızlıklarıda var galiba, çünkü ekmeğini çiğneyip, yutamıyor bile,gözümden gene sicim gibi yaşlar boşaldı, o meleğin yüzü gözümden hiç gitmiyor, dün geceden beri ağlamaktan, uykusuzluktan harap oldum, tek diyebildiğim, Allahım bi yol göster
aldıracaksın, çare yok, aldıracaksın... bizim aile içinde bu ve benzeri konulardan örnekler verirsem.... aldıracaksın, çare yok
Benim bebeğimde de vardı. 16. Hafta söyledi. Yirmide yine vardı. Üniversite hastanesinde kalp ekosu çektirdik. Hatta doktorum ilerleyen haftalarda geçecektir içiniz rahat etmiyorsa gidin demişti. Gittik herşey normal dedi. Beyazlık görünüyor ama bir sorun olsa diğer testlerde de sorun olurdu dedi. Bebeğim su an sekiz aylık herşey normal. Bence bu kadar üzülme geçici bir durumda olabilir. Gebeliginin ilerleyen dönemlerinde kaybolur büyük ihtimalle. Üzülmen hem sana Hem bebeğine zararEşimle beraber doğuda küçük bir ildeyiz.15 haftalıkta hamileyim. burda tek bir özel hastane var, kontroller için oraya gidiyorum, dün 2 li testim güzel çıktı, ense kalınlığında, bebeğin boyunda kilosunda hiç bir problem yok.Ama ultrasonda bebeğin kalbinde beyaz bir leke olduğunu söyledi doktor. Bu leke ilerleyen haftalarda geçedebilir ya da bebekte down sendromu-zeka geriliğide olabilir dedi20. haftaya kadar bekleyelim, geçmezse perinatoloji bölümüne başka şehre gidersin dedi.Doktordan çıktım, hüngür hüngür ağlıyorum, bize yakın bir başka ildeki özel hastaneye gittik, ordaki doktorda herşeyi, ikili testi, kilosu, boyu iyi ama ama.....aynı olumsuz şeyleri o amanın arkasına sıraladı.O da bir ay bekle dedi, bu safhada hiçbişey yapamam dedi. Hastaneden çıktım, bahçedeki banka oturdum, kafa bir milyon, yanımdaki bankta ta bir çocuk oturuyor, ona dikkatli bakmadım, ta ki babası çocuğa dürüm ekmek getirene kadar...Sonra gördüm kü, yavrucak down sendromlu, başka rahatsızlıklarıda var galiba, çünkü ekmeğini çiğneyip, yutamıyor bile,gözümden gene sicim gibi yaşlar boşaldı, o meleğin yüzü gözümden hiç gitmiyor, dün geceden beri ağlamaktan, uykusuzluktan harap oldum, tek diyebildiğim, Allahım bi yol göster
Aminnn....Bu bebekleri bize veren Allah,o isterse kucagımıza almak nasip olacak,nasibimizde kaderimizde yoksa dünyadaki en iyi profesor gelse yapabilecegi bişey yok,sürekli dua ediyorum,yalvarıp yakarıyorum.ilerleyen haftalarda bende sizin gibi perinatologlara gidecem,başkada yapabilecegim yok zatenAh ben ne yapsam senin yine umudun var belki düzelir. Amniyon zarımda sıkıntı var .tıpta bile yeri olmayan bir şeyle , çok ender rastlanan bir şeyle boğuşuyorum.koca koca proflar bile bilmiyor anlamıyor . Benim de bebeğim çok sağlıklı ve kaç tane profa gittim .bekleyelimm düzelir dediler umut ettim hep .ama dün bir hevesle yine acbadm de bir perinotologa gittim . Umutsuz konuştu düzelmez dedi . Dünya başıma yıkılsa altında kalsam , kıyamet kopsa dedim . Dünden beri canlı bir cenazeyim . Biliyorum ki o zar düzelmeyecek ve sapasağlam kız bebeğim yaşamayacak ve ne zaman olacak bilmiyorum . Ölüp ölüp diriliyorum dünden beri . Ne uyku, ne yemek , ne yaşama isteği . Ağlamaktan helak oldum gözlerim şiş . İçimdeki o sabiye çok acıyorum unutmak istiyorum onu, alışmak istemiyorum .ölüyorrumm sanki nefes alamıyorum .Dünden beri çok isyan ettim neden diye . Şimdi sağlıklı düşünmeye çalışıyorum. Sabır diyorum . Umarım sağlıkla bebeğini kucağına alırsın . İnşallah ilerleyen kontrollerinde sorun çıkmaz .Allahım yardım etsin bizlere .
Benimle aynı şeyleri yaşayan birinden bu yorumu duymak,içime su serpiyor...Şu mübarek cuma gününün hatrına inşallah banada en yakin zamanda herşey yolunda,leke kaybolmuş derlerBenim bebeğimde de vardı. 16. Hafta söyledi. Yirmide yine vardı. Üniversite hastanesinde kalp ekosu çektirdik. Hatta doktorum ilerleyen haftalarda geçecektir içiniz rahat etmiyorsa gidin demişti. Gittik herşey normal dedi. Beyazlık görünüyor ama bir sorun olsa diğer testlerde de sorun olurdu dedi. Bebeğim su an sekiz aylık herşey normal. Bence bu kadar üzülme geçici bir durumda olabilir. Gebeliginin ilerleyen dönemlerinde kaybolur büyük ihtimalle. Üzülmen hem sana Hem bebeğine zarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?