göz teması

Tundi55

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2019
17
17
18
38
Hayırlı aksamlar.Sormak istedigim 3 kisi sohbet ederken karşıdaki kişi hep yanınızdaki arkadaşınıza bakarak anlatıyorsa ve sizinle göz teması kurmuyorsa ne hissedersiniz?Bu onu daha degerli mi bulduğunu gösterir,ve ya daha önemsediğini ya da sizi umursamadığını.Benimle.göz kontagi kurulmadiginda degersiz hissediyorum ve sinir oluyorum.Boyle durumlarda ne yapilmali,tesekkur ederim

Hayırlı aksamlar.Sormak istedigim 3 kisi sohbet ederken karşıdaki kişi hep yanınızdaki arkadaşınıza bakarak anlatıyorsa ve sizinle göz teması kurmuyorsa ne hissedersiniz?Bu onu daha degerli mi bulduğunu gösterir,ve ya daha önemsediğini ya da sizi umursamadığını.Benimle.göz kontagi kurulmadiginda degersiz hissediyorum ve sinir oluyorum.Boyle durumlarda ne yapilmali,tesekkur ederim
Ve sevilmedigimi hissediyorum

Ben gerçekten sevmediğim,önemsemedigim insanla göz teması kurmam.
İçimden gelmez.
O yüzden bence doğru hissediyorsun.

Ben gerçekten sevmediğim,önemsemedigim insanla göz teması kurmam.
İçimden gelmez.
O yüzden bence doğru hissediyorsun.
en azindan ayni ortamdasiniz ya hani ,birliktesiniz ve o da sizi dinliyor.Saygi duyulup bir ona bir de digerine bakilmali di mi.bu da bir adaptır diye dusunuyorum.

en azindan ayni ortamdasiniz ya hani ,birliktesiniz ve o da sizi dinliyor.Saygi duyulup bir ona bir de digerine bakilmali di mi.bu da bir adaptır diye dusunuyorum.
Evet normali bu hatta sevmediğim,hoslanmadigim insanla böyle ortama girmemeye caliairim ben olsam.
Amaecbir aynı ortama girdiysem göz temasından,konuşmaktan kacinirim.
Bana bunu yapsalar sizin gibi hissetsem oradan bir şekilde çıkarım bir daha katılmam.
Tabii bu benim düşüncem ama hususi ezmek,hor görmek,kötü hissettirmek için yapan varsa bilemem.

Aslında bulunduğun ortamda göz teması kurarak dialog kurmak da görgü kurallarından biridir.

Sizinle ilgili olduğunu düşünmeyin. Mutlaka o kişi kim tarafından kabul görülmek istiyorsa o kişiye doğru yönelerek konuşuyordur. Bu da o kişinin özgüvensiz olduğunu gösterir.

Enerjiniz tutmamış da olabilir.
Benim tanıdığım bu şekilde 2 kişi var yani nasıl anlatsam bilmiyorum ama göz göze gelince inanılmaz negatif enerji yükleniyorum. Asla göz kontağı kurmak istemiyorum o iki insanla.

Aslında bulunduğun ortamda göz teması kurarak dialog kurmak da görgü kurallarından biridir.

Sizinle ilgili olduğunu düşünmeyin. Mutlaka o kişi kim tarafından kabul görülmek istiyorsa o kişiye doğru yönelerek konuşuyordur. Bu da o kişinin özgüvensiz olduğunu gösterir.
ne kadar guzel bir yorum.Dogru soyluyorsunuz.

Onun daha iyi anlayacağını düşünüyordur olabilir yani

yorumunuz cok guzel ,peki neden o kisiye karsi ozguvensiz hissediyor da bana karsi hissetmiyor sizce

Ben göz teması kurmayı hiç sevmiyorum😂çoğu zaman insanların gözüne değilde ayıp olmasın diye yüzlerine bakacakmış şekilde bakarım sadece çok yakınlarımla göz teması kuruyorum neden böyle bilmiyorum🤷🏻‍♀️Eğer arkadaşınız daha samimi olduğu biriyse belki ondan ona bakmayı tercih ediyordur.

Konunuzu okurken ben mi yazdım dedim.. Gerçi benimki bir iki sene önceydi ama aynen bu şekilde üçlü konuşurken sürekli yanımdakinin gözlerine bakan bir insandan muzdarip idim. Evet bir görgü kuralı ve çok aşağılayıcı olduğunu düşünüyorum ben. Çok üzülüyordum. Bir gün kendi kendime dedim ki bu karşısındakini yok sayma, sadece sözlerini ve hareketlerini baktığı kişiye duyurma gayretidir. O zaman bana gerek olmayan bu ortamda durmamalıyım. Ve konuşma ortamını bir gün normal bir şekilde terk ettim, lafı kesip işim olduğunu söyledim, daha sonrasında da üçlü bir sohbetten kaçındım hep. Ama ulasimiz ulasimiz in dediği doğru olabilir. Ben bunu yaptıktan sonra mesela o kişi sürekli beni sormuş bakarak konuştuğu kişiye. Egosu mu kırıldı bilemem

Eğer sürekli ona bakıp anlatıyorsa onunla konuşuyor ve beni iplemiyor demektir,yani ha varlığım ha yokluğum ki öyle ortamda onları başbaşa bırakırdım.Sonra da şaşırır aaaa ne oldu ya T Tundi55 te niye kalktı şimdi diye😩🤦🏻‍♀️

"Siz devam edin" diyip ortamı terkederim.

Back
X