GÖZDEN UZAK GÖNÜLDEN NERE?

Yeni birisi hafiften ilgini mi çekmeye başladı
Yok boyle bir sey soz konusu degil.
Oyle olsa neden Izmir diye dusuneyim ki ayrilmayi dusunurum direk:)
Yalnizca Ankara'dan cok skldm belki Izmire gidince Ankarayi ozlerim bilemiyorum ama bunu tecrube etmek istiyorum.
Asistanliktan sonra neredeyse 30 yasina gelmis olacagim Allah izin verirse cocugumuz olacak, bakicisi kresi olacak. Ev arsa vs. almis olacagiz ve Ankaraya kok salacagiz.
Izmir olsa fena mi olur?

Hep mi uzak mesafe iliskisiydi sonradan mi ayri dustunuz:)

ankara izmir 55 dk uçakla
ben sürekli gidip duruyorum
ki evliyiz
bi şekilde yürüyor.

izmir çok karışık, ankara düzenli bir şehir. izmirdeki göç durumunu ve suriye benzeri sokakları görünce anlarsınız.
denizi havası ayrı tabi, haftasonları atlayın beraber gidin gezin izmiri egeyi.

ankara izmir 55 dk uçakla
ben sürekli gidip duruyorum
ki evliyiz
bi şekilde yürüyor.
Evliyken mi daha zor degilken mi bilemedim simdi...
Isteyen bir sekilde yurutur de sorunumuz su: Mecburi bir ayrilik olmayacagi icin nisanlim gitmemi istemiyor.

izmir çok karışık, ankara düzenli bir şehir. izmirdeki göç durumunu ve suriye benzeri sokakları görünce anlarsınız.
denizi havası ayrı tabi, haftasonları atlayın beraber gidin gezin izmiri egeyi.
Olayim Izmir de degil aslinda. Ankara'dan skldim.
Kucuk sehirde yasayabilen bir insan degilim. Universite secenekleri de bana uymuyor.
O nedenle geriye Istanbul ve Izmir kaliyor.
Istanbul'u hic sevmiyorum.
Kaldi Izmir.

Ben eşimle 7 yıl sevgililikten sonra evlendim. 5 yıl aynı şehirdeydik, mesleklerimiz dolayısıyla 2 yıl sevgili iken 1.5 yıl da evliyken ayrı şehirlerde kaldık. Ben çok zorlandım çok özledim. Uçak biletleri de her zaman ucuz olmuyor ha deyince gidilemiyor. Karar sizin.

Evliyken mi daha zor degilken mi bilemedim simdi...
Isteyen bir sekilde yurutur de sorunumuz su: Mecburi bir ayrilik olmayacagi icin nisanlim gitmemi istemiyor.

ama bir nevi mecburi
sen o şehirde yaşamak istiyorsun,
ve kariyerin için iyi olacaksa bu bir mecburiyettir
eşim de ataması olunca başka şehre gitti, başka yerleri de yazabilirdi ya da bekleyebilirdi ama bizim tercihimiz gitmesi yönünde oldu.

evliyken aşırı zor
biz sevgiliyken de 6.5 yıl uzaktan yürüttük zaten.
ama evlenince daha zor oluyor.

Olayim Izmir de degil aslinda. Ankara'dan skldim.
Kucuk sehirde yasayabilen bir insan degilim. Universite secenekleri de bana uymuyor.
O nedenle geriye Istanbul ve Izmir kaliyor.
Istanbul'u hic sevmiyorum.
Kaldi Izmir.

İyi ama İzmir de öyle büyük bir şehir değil ki. Bence İzmir'in güzel yanı insanları (hani yerel halkı sonradan kaynak olan belli kesim değil), sıcak bir memleket olması ve tabiiki tatil beldeleri. Ama onun harici İzmir bence Ankara ve İstanbul'dan daha küçük bir yer, ha ben daha çok severim öyle yerleri ama büyük şehir sevdalısı isen oradan da sıkılabilirsin.

Bir de elinin altında olmayan daha cazip gelir insana, İzmir şu an cazip gelecektir ama sonra ilişkin aksarsa, Allah korusun ayrılırsan (uzak mesafe ilişkisi zordur, ben yürütememiştim ayrıldım, sonrasında tanıştığım eşimle de uzaktık o yüzden hızlıca evlendik) bu defa İzmir üstüne üstüne gelebilir. Yani eksiyi artıyı düşün bence. Eğer sevgilini bir ihtimal de olsa gözden çıkarabiliyorsan İzmir'e git. Ama şu da var ki orada kalırsan da ayrılabilirsin, her şey kader kısmet.

Ben ne olursa olsun isterse küçücük bir kasabada köyde dahi yaşasam sevdiğim insanın olduğu yerde olma lüksünden asla vazgeçmezdim ki Ankara çoğu insan anlayamasada öyle güzel özel bir şehirki hele birde sevdiğimle aynı şehirdeysem mesleğime burda devam ederim,başka şehirlerde on katı büyük iş teklifleri olsa dahi sevdiğimi evlenmek üzere olduğum eşimi seçerdim çünkü hayat gerçekten kısa ve ömür öyle hızlı geçiyor ki o yüzden ben 3kuruş maaşta alacak olsam sevdiğimin yanıbaşında olayım,ömrümüzün şu güzel yıllarını sevdiğimin nefes aldığı şehirde geçireyim başka hiç birşey istemezdim..
Benim için dünyanın en güzel şehri sevdiğimin olduğu şehirdir..Belki sevgilinde böyle düşünüyordur ve kendisinin olduğu şehirden bu kadar gitmek istemene anlam veremeyip çaresizce çok üzülüyordur o nedenle gitme diyordur o yüzden çok iyi düşün kalbinin sesini iyi dinle çünkü her daim yarınları düşünerek yaşanmaz,şuan seni en mutlu eden şeyi göz ardı etmemelisin bence..
Eğer sevdiğin insandan önemliyse izmir git tabi..
Ama eğer öyleyse gerçek bir sevgiden bahsedemeyiz çünkü sevdiğinin üzüldüğünü bile bile hiç bir zorunluluk yokken gidiyorsan onu gözden çıkarmışsın demektir..

Ankara da kalıp hafta sonları Sinan ile birlikte İzmire gitseniz olmaz mı ? Ben Sinan a çok üzüldüm sevgi aşk baglılık kolay bulunabilecek şeyler değil çünkü.

Ankara da kalıp hafta sonları Sinan ile birlikte İzmire gitseniz olmaz mı ? Ben Sinan a çok üzüldüm sevgi aşk baglılık kolay bulunabilecek şeyler değil çünkü.
Insallah benim kalmami istemesi askindan ve bagliligindandir, bencilce bir istek degildir...
Sanki kimseye guvenmezsem kimseye gore plan yapmazsam kazik yemeyecegim gibi hissediyorum. O yuzden basina buyruk secimler yapmak istiyorum ama gonlum elvermiyor.
Kimseye guvenmeden yasamak mi, yoksa dibine kadar guvenip kazik yemek mi?
Sizce hangisini yapmali?

Hımm ben sürekli güvenip kazık yedim geçmişte . Ama bence bu risk almanız gereken bir risk.
Kararınızı verirken şu şekilde düşünün ozaman cevabı bende merak ediyorum :)
Eğer Sinan benim yerimde olsaydı ne karar verirdi ?

Sinan hic baska sehir dusunmedi benden ayri.
Ama gonlunde baska sehir olsa ne yapardi acaba?
Kalirdi yine galiba.
En iyisi bu konuyu tus'a kadar ertelemek:)

Aysenaz, sen sen ol kariyerinden asla taviz verme canım, İzmir'e gitmek istiyorsan git ve asistanlığını orada yap.Aranızdaki sevgi gerçekten güçlü ise her türlü zorluğu yener. Sinan'ın yarın olup olmayacağının garantisi yok, senin tutunacağın şey senin mesleğindir...

Sinan hic baska sehir dusunmedi benden ayri.
Ama gonlunde baska sehir olsa ne yapardi acaba?
Kalirdi yine galiba.
En iyisi bu konuyu tus'a kadar ertelemek:)
Ankarada yaşıyorum 10 senedir. İzmirden buraya tayin gördüm babamın mesleği sebebiyle. Her izmirden dönüşümde ağladım bir gün izmire geri döneceğim diye. Ankara güzel mi güzel ama izmir başka güzel. Nişanlım dese kalk yarın izmire gidiyoruz orada iş buldum sende orada çalışacaksın kedimi alır düşerim peşine.3 seneye izmire yerleşmek istiyoruz zaten kısa vadeli hayalimiz :)
Fakat atıyorum bana dese Ankarada yaşayacagız sen orada iş bulursun ama ben bulamam onunla Ankara da kalırım.
Hafta sonları gidin İzmire başka yerlere de gidin.
Hem en iyi tıp fakülteleri Ankarada.
Sonra kuğulupark var. Trafik ve park yeri İzmirde de sorun.
Ben bırakıp gidemezdim nişanlımı. Hem demişsiniz kahve içme fikri bile beni mutlu ediyor diye . İzmirde öyle bir şansınız olmayacak. artıları eksileri düşünün bence Ankara kazandı :)
Ben Sinan ın yerinde olsam içten içe kırılırdım size. Ne güzel Sinan hiç başka şehir düşünmedi benden ayrı diyebiliyorsunuz.
Sınava kadar her haftasonu başka bir şehre gidin bünyeniz bu yolculukları kaldırıyormu ona da bakın derim. Otobus yolculuklarından sonra iki hafta boynum tutulur.
Uzak mesafeli ilişkilerde malesef yapılan her plan yerini bulmuyor. Bir hafta sen diğer hafta Sinan yol yapsa bile yorgunluk. Gerçi uçak biletleri önceden alınca çok ucuza geliyor fakat öngöremediğiniz şeyler olabilir mesela nöbet mesela acil halledilmesi gereken bir iş gibi.
Belki diğerleri bana kızacak ama ben ilişkinin sevginin test edilmemesi taraftarıyım.
Sonuçta karar senin :)

Evet ya test etmemek lazim.
Bence de Ankara kazandi gibi.
Bu yorumunuzdan sonra ilk defa mantikli dusunebiliyorum tesekkur ederim.
Olmadi asistanliktan sonra birlikte gideriz Sinanla.
Izmir'e de tatile giderim hevesimi alirim.
Zaten uzaktan gorusmek zor olacak ve en guzel 2 yilimi sevdigimden ayri gecirmek zorunda kalicam.
Isten cikicam Sinan yok, bir yerde oturup bira icmek istesem Sinan yok...
O zaman ne anladim ben Izmir'den.
Sabah erken saat oldugundan mi yoksa yorumunuzdan dolayi mi bilmiyorum kafam aydinlandi su an

Ankarada kaldigimda meslegimden vazgecmis olmayacagim tabi ki:)
Ama haklisiniz hicbir seyin garantisi yok maalesef

Hem şunu da söylemek istiyorum kariyerinden taviz vermiş olmayacaksın ki. Dediğim gibi en iyi tıp fakülteleri Ankara da.
Mesleğinde ilerlemene ters bir şey yapmıyorsun. Hem sınavlara çalışıp istediğiniz yere atanınca bir iki seneye izmir de olmamanız için sebep yok ki

Canım öncelikle bende eğitim için gelmiştim kaldım Ankarada.

Tekirdağı o kadar özlüyorum ki,küçük ama sakin bildiğim o yerleri arıyorum.

Eşim Bursalı.Görev gereği Ankaradayız.
Burdan da ya Bursa ya Çanakkaleyr gideceğiz ama bir yandan istemiyorum da.

Senin için diyeceğim şu,normalde konularında ne kadar abartıyor şu Sinanı diye düşünürdüm.Evet ben aşırı bağlanıp hayatını ona göre şartlandırmaya karşıyım.
Ya sonunda üzülürsem derim.Ya da cidden çok mutsuz olduğum yerde yaşayamam.
Ama Sinan için de zor. Ben yerinde olsam kırılırdım.Sen kendini düşün,seni bırakıp gitse görüşürüz yine dese kırılmaz mısın?

Şayet adamdan çok şikayetçi değilsen İzmire gitmen mantıksız.Ankara Tıbbın kalbi sayılır. O yüzden senin için doğru olan Ankarada kalmak.
Ama ben mutsuzum bu şehirde diyorsan git,ama yakından olan ilişki o mesafede bozulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…