Gözlerim açık giderim.

Kullanıcı adınız "love your life" ,
Ama siz kendi hayatınızı sevmiyorsunuz :)
Atanıp evleneneyen var ,
Evlenen çocuk sahibi olamayan ,
Çocuk sahibi olup sorunlu olan ,
Mezun olup işsiz olan ...
Herkesin hayat yap-bozunda bi parça eksik.
Ve bence atanamamak çok da sorun değil :)
Ha illa atanacağım diyorsanız da ;
Bir koltuğa 4 karpuz sığmaz.
Madem öyle , bırakın işi , yollayın çocuğu kayınvalideye.
Çalışın efendim.

Bakın Allahın size verdiği güzellikleri görmeyip,buna şükretmeyip hata yapıyorsunuz.
Dünyada milyonlarca insan evlenemiyor,siz bir yuva kurmuşsunuz.
Dünyada milyonlarca evli var çocukları olmuyor,sizin olmuş.
Dünyada milyonlarca işsiz insan var,sizin işiniz ve çalışan eşiniz var.
Birde hayattan hiç tad almadan hunharca okuyup,kpps kazanıp memur olup. Hayatının baharında kanser olup onca emeği ve çileyi bir anda bırakıp canının derdine düşen insanlar var.Ve çoğu ölüyor.
Elimizde olan güzelliklerle mutlu olmalıyız,her anımızı güzel hatıralara dönüştürmeliyiz.
Asıl siz çocuğunuzun başarısını,büyüdüğünü göremez,eşinizi erken kaybeder vs vs kötü olaylar yaşarsanız gözünüz açık gider.
Hayat memur olmak için yaratılmadı ki,açlıktanda ölmeyeceğiz.
Bırakın dert edinmeyi,mutlu olmaya bakın.

Eeee ablacim isin varmis zaten. Yani issiz, evde bunalmis falan degilsin ki, isin var, maasin var, sigortan varsa millet ne diye habire atandin mi diye soruyor ki? devlet olmayinca ise sayilmiyor mu???
İnsanlar saymıyorlar. Birde kadrolu kadar çalışıp daha az kazanmak beni de kızdırıyor ya da özelde daha çok çalışarak aynı kazancı sağlamak

Dün aksam haber izlerken okul masraflarına zam gelmiş onu gosteriyordu. O kadar zahmetle, pahalilikla, emekle okuyorsun. Sonuna bak kocaman 0. İşsizlik had safhada. Is garantisi yok. Aşırı üzücü. Gelecek nesiller için, bizler için. 2 gün öncede almanyadan kuzenlerim geldi 17 yaşında liseyi bitirmis. Şu an meslek yapıyorum diyor. Yatılı okul gibi bir yerde daha duracak. Sonra isi hazır. Kaldi ki aynisini abisi yapti. 21 yaşında memur olarak çalışıyor. Bizlere de siniri, stresi, uğraşı kalıyor. Memlekette iş garantisi yok maalesef. Sürünme var bizde

Guzelim madem bu kpss bu kadar dertti sana once cocuk yapmadan kpss yi kazansaydin sonra cocuk dogursaydin hepsi biarada olmaz malesef
Öyle haklısınız 4 yıldır evliyiz çift rahim olduğu için çocuğumuz olmayabilirmiş bu yüzden hep korktuk belli bir süre olmadı zaten daha da korktuk şans bir gün oldu sonra bem çalışmayıp kpss çalışacaktım eşimin ailesi bizi borca soktu çalıştım mecbur

Canım ben kendisini tanımadım ama arkadaşlarım anlatmıştı. Bi öğretmen arkadaş varmış. O da özelde öğretmenlik yaptığı halde hep dermiş ki “ ne olursa olsun atanayım , yeter ki atanayım , sınırda , dağın başına bile atasalar gideyim. “ aşırı derecede atanmaya takmış kafasını. İki kızı varmış. Birisi daha yaşında bile değil. Sonunda istediği olmuş ve vana atanmış. 6 yaşında ve 7 8 aylık olan kızlarını ailesine bırakıp ( mecburiyetten ) vana gitmiş. Arkadaşlarına kızlarımı çok özlüyorum , çok zor oluyo , ölücem hasretlerinden diyomuş hep. Sonra o büyük van depreminde vefat etmiş. Bak çok istemiş atanmayı , atanmışta ama Kızlarına hasret bi şekilde , memleketinden kilometrelerce uzakta vefat etmiş. Bu kadar üzme ve yıpratma kendini. Her şeyin hayırlısını dile.

Halime şükrediyorum kesinlikle ama inanın ki içimde kalıyor bu durum. Her defasında mağlup gelmek her defasında olmaması 4 yıl aynı şeyi yaşamak of dedirtiyor. Başka öğretmenin hakkını girme durumunu anlayamadım kusura bakmayın

Olmuyormuş 4 kezdir görüyorum. Allahım yardım etsin inşallah bir gün belki olur peşini bırakmayacağım

Bunda haklısınız aslında o günlerde bu kadar önemli bir hedef değildi benim için. Yani atanmak olursa olur olmazsa sorun değildi. Ne zaman bu kadar değerli oldu bilmiyorum saçma ama bir anda oldu. Bebeğim için de durum şöyle aslında çift rahmim olduğu için bebeğin olmayabilir dedi birçok doktor ya da düşer yaşamaz vs çok korktuk eşimle bir bebeğimiz olmazsa diye. 4 yıllık evliyiz bir süre olmadı bebeğimiz zor günlerdi sonra umudu kestik ki bebeğim olacağını öğrendik. İşlerimi bırakıp kpss çalışayım dedim eşimin ailesi bizi borçlandırdı mecbur çalıştım şimdide bu gündeyiz iştw hep başkaları için isteklerimi içime sıkıştırdım şimdi patlıyor sanki

Mezun olduğumda önemli değildi benim için zaman geçtikçe önemli oldu o dönemde evlendim özel cazipti şuan tercihim değişti ve bunun için uyumadığım zamanlar oldu dersdders ama yapamıyorum

Çok tezat olmuş cidden sanırım bu gün sevmiyorum hayatımı :) aslında öylr hep bir şey eksik yorumları Okudukça görüyorum da fazla abartıyorum kendime gelsem iyi olacak. Çok şükür demek daha iyi sanırım hem mutsuz da olmam

Çok haklısınız. Bu da dert mi diyorum okudukça gafletle açtım sanırım. Çünkü doğru herkesin sınavı farklı hayatta ve bunun eksik kalması başka şeylerin eksik kalmasından güzeldir Allah korusun.

Mezun olduğumda önemli değildi benim için zaman geçtikçe önemli oldu o dönemde evlendim özel cazipti şuan tercihim değişti ve bunun için uyumadığım zamanlar oldu dersdders ama yapamıyorum
Olmuyorsa olmuyordur keşke olsa ama

Yaaa dimi ülke olarak kötü durumdayız. Benim branşımda 45 bin mezun vardı iki sene önce ve korkumdan bakmıyorum artık. Belki 55 bin olmuştur bunsadece benim branşta daha çooookk var daha ne meslekler var oku oku okuooku ve sonra yine oku bir şey yok

Yaaa ay Allah korusun. Biraz daha kendime geldim ya rahatladım çok üzgündüm eşimle tartışmıştık hemen açtım kendime geldim ama haklısınız çoğu kişi gibi sanırım hayırlısını istemek lazım. Çok üzüldüm belki ama fazlası ve daha başkası daha kötü olabilir en iyisi kısmet demek

Oralarda ara eleman olarak rahatça çalışabiliyorlar. Burada herkes üniversite okuyup en iyi mesleğe sahip olmaya çalışıyor ama yeterli istihdam olmuyor haliyle. Bir çok iş için usta, tekniker bulunamıyor Türkiye’de.

Bazen zor olabiliyor hayırlısı deyip geçmek , ama elinden geldiği kadar kendini rahatlatmaya çalış. Evet atansak güzel olur , bende özel sektörde öğretmenim. Ama yapacak bişey olmuyo bazen. Bilemiyoruz bazen hakkımızda hayırlı olanın ne olduğunu. Rabbim en hayırlı en güzel zamanda atanmayı nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…