Gözlerim Görmüyor Ne Yapmalıyım

şu an 4 yaşında olan kızım 2 senedir gözlük takıyorsa,üstelik 4 numara astigmat olan gözlere,herkes rtahatça takabilir.bir de hergün kapama tedavisi de yapıyoruz 3 aydır.şuncağız yavru bu sıkıntıya katlanıyorsa ki,ona sorsan sıkıntı değil rahatlık sen de takabilirsin.sabah yataktan kalkmadan takar kuzum gözlüğünü yatarken yatakta çıkarır

bende de astigmat vaar aynı zamanda 0,50 ve 0,75 miyopum
ilk uzağı görmediğimi bir arkadaşımla buluşucağım zaman anladım ben karşıdan kız bbana doğru geliyor ben tanıyamıyorum bulanık şekilde biri yürüyor sonra kız dibime yaklaştı ancak tanıdım kızı sonra anladım ki uzağı göremiyorum gittim doktora işte önce iki gözümde 0,50 di sonra biri büyümüş gözümün 0,75 olmuş
sonrada en son gittiğim kontrolde hala aynı gözlerim büyümemeişte küçülmemeişte yan buna şükür genede
ben marka bir gözlük almıştım kırmızı o yıl dan beri evde genelde tv izlerken pc de falan takarım bazende dışarı giderken falan
ama çoğu zaman takmıyorum şuan mesela takmıyorum takmalıyım ama tekrar çünkü pc de ya da tv izlerken falan gözlerim ağrıyor başım ağrıyor astigmat yüzünden falan

bi arkadaşım yüksek derece astigmat, senelerdir lens kullanıyor sorun yaşamadı hiç

bunlar kişiye göre değişen durumlar.ben 2 numara miyobum.lensi gayet rahat kullanabilirim ama gel gör ki olmuyor.
bir türlü gözümde olduğunu unutamıyorum,kaç marka denedim.hep doktor tavsiyesiyle aldım ama yok.sürekli batıyor gibi,buğulanıyor gibi.
yani bunu durum bizde böyl sizde nasıl öyle olmaz diye değerlendirmek doğru olmaz.

kesinlikle gözlükten başka çaren yok. cok sevecegin tarzına uygun bir çerçeve bulmalısın.
ya da dışarıda toric lens evde gözlük kullanacaksın canım.
optikçiyim ve lazer önermiyorumm..

yanlış anlaşılmak istemem ama bu işin uzmanı,doktoru varken sizin optikçi olarak böyle hassas bir konuda 'önermiyorum' diyerek kestirip atmanızı yerinde bir davranış olarak görmüyorum.

e optisyenlerin lazeri önermemeleri normal... onların ekmeğine mani bir durum ne de olsa

ama şu da var ki gerçekten de çoğu doktor, bilim adamı, siyasetçi, akademisyen gözlük kullanıyor... bu da ilgimi çekmiyor değil :44:

çocukluğumdan beri gözlük kullanan ve son 3 yıldır da lens kullanan biri olarak lens çok rahat bence, tabi herkes de farklı olabilir ama diğer markaları da denemek de yarar var diye düşünüyorum, ayrıca gözlükte gayet alışılabilecek bir aksesuar ve hiç de kötü durmuyor..
Neden takmıyorsunuz anlamıyorum yıllardır hiç takmamazlık yapmadım, bende astigmat + miyop um..

kac yasindasin ? lazer ameliyati her goze yapmiyorlar once muayne oluyorsun birde belli bi yastan once yapmiyorlar...

canım çok geçmiş olsun.
haklısın gözlük takmak çok zor. bende de1.75 astigmat var.
astigmat ani gelen puslu görme yapıyor mu

Ben ilk göz kusurumu okulda göz taramasında ögrenmistim, ilkokul 4. sınıfa gidiyordum. Sonra kendimiz bir doktora gittik bir gözüm dogustan tembelmis, tembel olan 1, 75 digeri de 0,75' ti. İlk 2 sene gözlükle yatıp gözlükle kalkıyordum nerdeyse uyurken bile cıkarmıyordum fene alıskanlık edinmistim aynı zaman da günde 4 saat tembel gözümü calıstırmak icin tampon yapmam lazımdı pek dikkate almadım cocuk aklı iste, sonra ki yıllar bi cıkardım, bir taktım..

Zaten ondan sonra adam gibi hic kullanmadım gözlük, ara sıra doktora gidiyordum numaralarda bir degisme olmuyordu cok sükür, en son gittigim de astigmatın ilerlemis oldugunu söylemisti, hem miyop hem astigmatım var anlayacagınız.. Suan tekrar kullanmaya basladım 2 aydır düzenli kullanıyorum hatta gözlügü cıkarınca acayip yadırgıyorum, resmen zorla görmeye calısıyormusum kendime ne büyük eziyet etmisim zaten belirli bir mesafeden sonra insanların yüzünü tanıyamıyordum, birsey okdugum da yazılar birbirine giriyordu, bulanıklasıyordu ayrıca bas agrısı da cabası..

Acıkcası bende ameliyat olmayı hic düsünmedim...
Pek güvenemiyorum..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…