Gözlerim Görmüyor Ne Yapmalıyım

yukiik

KendimeYeniBirNedenLazım
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
534
3
96
İstanbul
Gözlerimde 3 derece astigmat ve 0,50 miyop var görmekte çok zorlanıyorum öğretmenim yoklama alırken ve defteri doldururken bu kadar basit şeylerde bile zorlanıyorum...
Bu yüzden psikolojim acayip bozuk kendimi mutsuz yetersiz hissediyorum
Küçüklüğümden beri gözlük takmak için uğraştım bir tak bir çıkar bir türlü alışamadım gözlüğe kendimede yakıştırmıyorum oda cabası
Astigmatım olduğu için lensde de net göremiyorum
Lazer düşünüyorum ama yorumları okudukça ondanda korkmaya başladım lazer olup daha beter olanlarda varmış napmalıyım çok mutsuzum sokakta yürürken burnumun dibinden geçen insanları bile tanıyamıyorum hep bir depresif hal içindeyim gözlerim yüzünden

Bence bi an önce doktora görün tatlım belli ki ciddi bir sorun var gözlerinde. 0,50 derece miyop ve astigmat olmakla bu kadar görme kaybı yaşaman normal değil. Sanırım astigmat çok ileride sende.. Vakit kaybetmeden doktora git ve ilerlemeden tedavi olmaya başla.. Şimdiden geçmiş olsun..

Fazla seçeneğin yok.

Ya gözlük takacaksın ya da ameliyat olacaksın.

Göz bozukluğu kendiliğinden düzelmiyor.

Bence bi an önce doktora görün tatlım belli ki ciddi bir sorun var gözlerinde. 0,50 derece miyop ve astigmat olmakla bu kadar görme kaybı yaşaman normal değil. Sanırım astigmat çok ileride sende.. Vakit kaybetmeden doktora git ve ilerlemeden tedavi olmaya başla.. Şimdiden geçmiş olsun..

evet canım haklısın astigmatım çok ilerlemiş zaten 3,5 astigmatım ama gözlerim zorlanmasın diye 3 derece gözlük veriyorlar astigmatta en yüksek derece 6 benimki bayağı ilerlemiş yani

Lazer ameliyatı hakkında önerisi olan var mı nerede yaptırmalıyım iyi sonuç almak için

Şimdi çok güzel renkli ve hafif çerçeveler var.
Mutlaka kendine yakışan bir model bulursun.

Hiç lens takan ya da lazer yaptıran doktor gördün mü canım? Bütün doktorlar gözlük takarlar.Çünkü lens takmanın retina incelmesi ve yırtılması gibi sonuçları olabilir.Bu durumda zaten lazer de yapılamaz.Lazer yapmak için retinanın belli bir kalınlıkta olması gerekir.Mikrop kapmak ise başka bir sorun tabii.Ben zaman zaman lens ama çoğunlukla gözlük kullanıyorum.Çok şirin gözlükler moda oldu renkli renkli onlardan alabilirsin,çok şık olanlar da var onlardan da alabilirsin.Üstelik yaşın çok genç lazer için.Liseden aynı yatakhaneyi,aynı sıraları paylaştığım dr arkadaşlarımın hiçbiri lazeri önermedi,göz doktoru olanı bile :) Sonuçta bu insanların benimle para vs ilişkileri yok kardeşim gibi olan kişiler yani.
Trek çaren gözlük takmak,çünkü astigmatlı lensler de çok rahat olmuyor,özellikle okurken.Gözlerine daha fazla zarar vermeden bir doktora git ve gözlüğünü al.Kimse sana gözlük takmaktan başka çare de öneremez sanırım,öyle olsaydı ne göz doktoruna gerek kalırdı ,ne gözlüklere :)

Yanlış anlamadıysam 0,50 bu bildiğimiz 0,50 mi? Benim sağ gözüm 0,75 sol gözüm 0,50 ayrıca her ikisinde de astigmat var. Gözlüksüz gayet rahatım. Sadece araç sürerken uzaktaki tabelaları görmek için kullanıyorum. Gözlerinizde farklı bir sorun olmadığına emin misiniz?

Yanlış anlamadıysam 0,50 bu bildiğimiz 0,50 mi? Benim sağ gözüm 0,75 sol gözüm 0,50 ayrıca her ikisinde de astigmat var. Gözlüksüz gayet rahatım. Sadece araç sürerken uzaktaki tabelaları görmek için kullanıyorum. Gözlerinizde farklı bir sorun olmadığına emin misiniz?

Astigmatı yüksek ama arkadaşın.
Sadece miyopu olan biri gözlüksüz idare edebilir, ama astigmat varsa ve yüksekse hayat durma noktasına gelir gözlüksüz.

Gözlüğü sevdiğimiz, yakıştırdığımız için takmıyoruz.
Ben de sevmiyorum gözlüğü, ama takmak zorundayım.
Düzenli taktıktan sonra alışırsın muhakkak.
Bu kadar büyütülecek bir şey yok.

Ne önerebiliriz ki sana?

Lens de astigmatı olmayana güzel (:

Kullananlardan duyduğuma göre tabii.

Astigmat, miyoptan kötü bir göz kusurudur.

astigmatı azımsamayın,astigmat başlangıcıyla 3 numara arasında çoook büyük fark var.
bende başlangıç var yıllardır,çok şükür ilerlemedi.ama miyop her geçen gün ilerliyor.lensi hiç sevmedim,gözlüğü de takamıyorum zorunlu kalmadıkç.lazer düşünyorum birkaç yıl içinde.

1 ay önce arkadasıma 5 derece mıyop tu dunya gözde lazer yaptırdık lazerden cıkınca ılk kelımesı sızı göruyorum oldu 1 ay sonundakı kontrolde gözu .75 dınlendırıcıydı ıyı bır hastane sectıkten sonra sorun olmaz retına uygunsa amelıyata alıyorlar zaten bız yarım gun tetkık yaptırmıstık hastanede bence bır fıyat alın kampanyalı yaptırdı benım arkadasımda bılseydım bunca sene gözluk parası verene kadar amelıyat olurdum dıyor.

kesinlikle gözlükten başka çaren yok. cok sevecegin tarzına uygun bir çerçeve bulmalısın.
ya da dışarıda toric lens evde gözlük kullanacaksın canım.
optikçiyim ve lazer önermiyorumm..

ben yaklasik 5 yil once lazerle cizdirdim,gozluklerden kurtuldum,hic sorun yasamadim,zaten hastane her geleni ameliyat etmiyor,bir suru tetkikten sonra uygunsan lazer yapiyor,cok memnunum iyi ki yaptirmisim herkese de tavsiye ederim.:130::130::130:

Ben lazere kesinlikle olumlu bakmıyorum.

Henüz sonuçları bile tam bilinmeyen bir yöntem.

Göz bu, Allah muhafaza..

benim gözlerimde hem miyop hem de astigmat var.yumuşak toric lens kullanıyorum.gayet net görüyorum.:44:
toric lensi kullanırken lensi doğru açıyla gözüne yerleştirmen önemli...

Back
X