gözlerimin içine bakamıyorsun dedi:(

zehra64

bugünlerde geçecek...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
389
150
123
kızlar beni hatırlayan vardır kpss için üzülüyordum olmadı diye.iş de arıyordum bi yandan bugün bi iş görüşmesine gittim hastaneye bilgi işlem için.personle müdürü ile görüştüm heyecanlı idim kadın bana göz temasın yok gözlerini kaçırıyorsun dedi.sizce beni işe almayacakmı moralim çok bozuldu bu işe çok ihtiyacım vardı iyi bir fırsattı benim için.biraz utangaçlık var bende kadın öyle deyince heyecandan dedim çok heyecan yaptım dedim napmam gerek bu utangaçlığı aşmam için benim . çok moralim bozulacak bu iş olmazsa gözlerinin içine bakmadım diye almaz dimi beni

Hakkinda hayirlisi olsun oncelikle, kadin cok gicikmis konusmayi bile bilmese karsidakine soylenir mi direk.
Belki de umutlandirmak istememistir yada o pozisyon icin zaten aklinda biri vardir. Sen kendini uzme ama evet goz kontagi kurman kendine guvendigini gosteris bu olmazsa diger gorusmelerinde aklinda olur. Kismetten oteye koy yok, varsa da henuz kimse gitmedi.

İş görüşmelerinde ilk etapta kendine güvendiğini kanıtlamanın 2 yolu vardır.
1. Karşındakinin elini sıkıca sıkmak
2. Gözlerinin içine bakarak konuşmak.
Tırsak, ürkek, güvensiz profil sergileyenler pek tercih edilmez.
Cv de yazanlar her zaman 2. Plandır.

ama insanız heyecan yapıyoruz ilk görüşmede her insan yapar sırf gözlerinin içine bakmadım diye almazsa çok üzülürüm geri kalan şartlarına uyuyorum çünkü

ama insanız heyecan yapıyoruz ilk görüşmede her insan yapar sırf gözlerinin içine bakmadım diye almazsa çok üzülürüm geri kalan şartlarına uyuyorum çünkü

Diyorum ya belki zaten pozisyon kadinin kafasinda doluydu, seni elemesi icin de mazeret gerekiyordu...
ilk denemenmis hem uzme kendini

Canım her iş görüşmesine gittiğinde kafanda şu olsun
"Eğer doğru davranırsam kazanacak çok şeyim olabilir. Ama kasılırsam, gülümsemezsem ve de konuşurken gözlerinin içine içine bakmazsam kesin kaybederim."

Bölümün bilgi-işlem ise gözüne baksan ne olur bakmasan ne olur? Sanki sekreterya ya da mt mi olacaksın?
Bence de "eğer seni almazsak, bak bahanen bu" anlamında söylemiş olabilir?
Kaç yaşındaydı kadın? Yeni mezun tecrübesiz ik cılar bile öyle pat diye söylemez bunu sanırım?

Hangi bilgi islemci hastanin gozune bakiyomuski ,doktor bile sallamazken,hemsire kendini prenses sanarken Allah Allah komik yani

yaşı 35 kırk var gibi.birde tuhaf tuhaf kendinde sevdiğin üç özellik sevmediğin üç özellik sanki anket gibi böyle sorular sordu bana

Ben şunu düşündüm gittiğim görüşmelerde.

Karşımdaki müdürler, yöneticilerde bir zamanlar benim gibiydi..

Ne heyecan kalıyor, ne stres..

bende aynı senin gibiydim birkaç ay önceye kadar.kimsenin gözünün içine bakamıyordum utandığımdan.konuştuğumda bile etrafa falan bakardım o derece yani ama işe başladıktan sonra bu problem yok oldu.şimdi kendimi herkesin gözünün en derinine bakarken yakalıyorum ve kendime şaşırıyorum başarabildim diye.artık utanmıyorumdaa.bence sende yapabilirsin bunu.

Göz teması degil iş, normal hayatta bile çok önemli, gözlerini kaçırarak konuşmakla direk elenmişsin zaten, çok heyecanlanıyorsan bence ona göre tedavisini bul, psikiyatrik seni sakinleştirecek ilaçlar bul.

Her iş görüşmesi bir deneyimdir unutmayın. Inşallah bu iş olur ama olmazda üzülmeyin deneyimdi benim için deyip önünüze bakın ve bi daha iş görüşmesine gitmeden nette biraz araştırma yapın. Görüştünüz kişide sizin gibi insan o da sizin geçtiniz aşamalardan geçti bunu düşünerek rahat olun.başarılar:)

yaşı 35 kırk var gibi.birde tuhaf tuhaf kendinde sevdiğin üç özellik sevmediğin üç özellik sanki anket gibi böyle sorular sordu bana
Allah Allaaaah bilgi işlem değil başka bir şey alacak sanki... O ne öyle ? Akıllı işveren az diyorum da kimse inanmıyor. Ben işte mini etek giymeyeceğimi söylediğim için işe alınmadım olmazsa da çok takmayın hayırlısı buymuş

hemen göz teması için eleştirilmek kötü bir fırsat verilsin istersin bana ama kadın böyle dedi umudum kalmadı kızlar

Bence bu size iyi deneyim olmuş çünkü cok bilindik.mülakat sorulari arasindadir bu sorular.

Ve sana eksiğini söylemesi çok iyi. Belki bunu söylemese hatan nerede bilemeyecektin.ama artik bu olmazsa bile ileride gireceğin mulakatlara bir hatani düzeltmiş olarak gireceksin ve sansini artmis olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…